Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέρ ευρωπαϊκής διάσωσης των τραπεζών της η Ισπανία
  • [02] Λαγκάρντ: "Η ΕΚΤ έχει περιθώριο να μειώσει τα επιτόκιά της"
  • [03] Ενημέρωση πρεσβευτών G-20 για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] ΔΕΗ: Δεν υπάρχει κίνδυνος για διακοπές ρεύματος
  • [05] Υπηρεσία αναζήτησης οφειλών με υπόλοιπο, διαθέσιμη στο διαδίκτυο
  • [06] Ντ. Μπακογιάννη: «Προτεραιότητα οι διαρθρωτικές αλλαγές»
  • [07] Ληστεία απο τέσσερα άτομα σε κοσμηματοπωλείο στο Κερατσίνι

  • [01] Υπέρ ευρωπαϊκής διάσωσης των τραπεζών της η Ισπανία

    Η Ισπανία "δεν είναι τεχνικά δυνατόν να γίνει αντικείμενο προγράμματος διάσωσης", διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Προϋπολογισμού Κριστομπάλ Μοντόρο, αναφερόμενος στο μέγεθος της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

    "Η Ισπανία δεν έχει ανάγκη αυτό (μία διάσωση), έχει ανάγκη από περισσότερη Ευρώπη, από μηχανισμούς που θα επιτρέπουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση", είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο ραδιοφωνικό δίκτυο Onda Cero.

    "Επιμένω, για να επιτύχουμε αυτό που προσπαθούμε στην Ισπανία, την δημοσιονομική ισορροπία, την επάνοδο στην δημοσιονομική σταθερότητα μέσω της τροποποίησης του Συντάγματος, την εξυγίανση του τραπεζικού τομέα, τη βελτίωση των σχέσεων εργασίας, δεν έχουμε ανάγκη από εξωτερική βοήθεια. Καταλαβαίνουμε ότι το μέλλον βρίσκεται στην Ευρώπη, στο ευρώ. Και οφείλουμε να στηριχθούμε στη λήψη αποφάσεων από τους (ευρωπαϊκούς) θεσμούς", δήλωσε ο Κριστομπάλ Μοντόρο.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [02] Λαγκάρντ: "Η ΕΚΤ έχει περιθώριο να μειώσει τα επιτόκιά της"

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει περιθώριο να μειώσει τα επιτόκιά της, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στην ημερήσια σουηδική εφημερίδα Svenska Dagbladet.

    "Η ανάπτυξη μπορεί να τονωθεί μέσω της νομισματικής πολιτικής, όπως με τα μακροχρόνια δάνεια (Long Term Refinancing Operations, LTRO) που είδαμε ήδη να χρησιμοποιεί η ΕΚΤ. Είναι επίσης φανερό ότι υπάρχει περιθώριο για μία περαιτέρω μείωση των επιτοκίων", δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

    Η επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος έχει προκαλέσει φημολογία ότι η ΕΚΤ μπορεί να μειώσει τα επιτόκια στη αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, αν και 62 από τους 73 οικονομολόγους που ρωτήθηκαν από το Ρόιτερ αναμένουν ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο στο 1%.

    [03] Ενημέρωση πρεσβευτών G-20 για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

    Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα ενημερώσει αύριο, στο Ζάππειο, τους πρεσβευτές των χωρών μελών του G-20, ο Αλέξης Τσίπρας.

    Όπως έγινε γνωστό από τον ΣΥΡΙΖΑ, έμφαση θα δοθεί στις προγραμματικές θέσεις του κόμματος για την οικονομία και την εξωτερική πολιτική.

    [04] ΔΕΗ: Δεν υπάρχει κίνδυνος για διακοπές ρεύματος

    Αναφορές που κάνουν λόγο για άμεσο κίνδυνο διακοπών ρεύματος δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, επαναλαμβάνει η ΔΕΗ, σε σημερινή ανακοίνωση, με αφορμή συνέντευξη του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Αρθούρου Ζερβού στο πρακτορείο Ρόιτερς.

    "Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ερωτηθείς σχετικά με τις οφειλές τρίτων προς τον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ ΑΕ), επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας του ΛΑΓΗΕ προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτή λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Χώρας. Επίσης ανέφερε πως η ΔΕΗ έχει εξοφλήσει το σύνολο των οφειλών της προς τον ΛΑΓΗΕ", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Η διοίκηση της ΔΕΗ δηλώνει τέλος ότι υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ όλων των αρμοδίων φορέων, κάτι που θα συμβάλει το ταχύτερο στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του θέματος.

    [05] Υπηρεσία αναζήτησης οφειλών με υπόλοιπο, διαθέσιμη στο διαδίκτυο

    Δυνατότητα στους πολίτες και στις επιχειρήσεις να "βλέπουν" από το διαδίκτυο τις βεβαιωμένες σε Δ.Ο.Υ. οφειλές τους με υπόλοιπο (δεν περιλαμβάνονται οφειλές Τελωνείων), δίνει πλέον μία νέα εφαρμογή που ανέπτυξε η Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων & Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο της συνολικής δράσης για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Δ.Ο.Υ., σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

    Η συγκεκριμένη εφαρμογή αναρτήθηκε την 31/5/2012 στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr) και συγκεκριμένα στην επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες - Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου - Ειδοποιήσεις» καθώς και στην επιλογή «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/Επιτηδευματίες - Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου - Ειδοποιήσεις».

    [06] Ντ. Μπακογιάννη: «Προτεραιότητα οι διαρθρωτικές αλλαγές»

    Την ανάγκη να προχωρήσει το κράτος άμεσα σε διαρθρωτικές αλλαγές τόνισε η επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην Amna Web TV. Επεσήμανε ότι πρέπει να παταχθούν η γραφειοκρατεία και η φοροδιαφυγή, ώστε να καταστεί η χώρα ανταγωνιστική και να έρθουν επενδύσεις στη χώρα. Ακόμη, δήλωσε ότι χωρίς μείωση της ανεργίας, τα ταμεία δεν είναι βιώσιμα.

    Εξάλλου, η κα Μπακογιάννη εξέφρασε την άποψη ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να είναι κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής συμφωνίας καθώς η χώρα χρειάζεται περισσότερη συνεργασία για να βγει από την κρίση.

    Σχολιάζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι«θα μας κάνει Βολιβία».

    Για την επιστροφή της στη Νέα Δημοκρατία, η κα Μπακογιάννη δήλωσε ότι ήταν μία απαραίτητη απόφαση.

    [07] Ληστεία απο τέσσερα άτομα σε κοσμηματοπωλείο στο Κερατσίνι

    Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο από τέσσερα άτομα, σημειώθηκε στην οδό Θυμάτων Κατοχής 4 στο Κερατσίνι.

    Οι δράστες με την απειλή όπλων, αφού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, αφαίρεσαν άγνωστο αριθμό κοσμημάτων και διέφυγαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο, που εγκατέλειψαν λίγη ώρα αργότερα σε περιοχή του Κορυδαλλού.

    Η αστυνομία έχει σε εξέλιξη επιχείρηση στην περιοχή για τον εντοπισμό τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 June 2012 - 10:30:36 UTC