Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με Αρχές Οικονομικής Θεωρίας η αυλαία των Πανελλαδικών
  • [02] Υπέρ της εποπτείας των τραπεζών η Μέρκελ,άμεσα μέτρα προτείνει ο Μπαρόζο
  • [03] Επείγουσα τηλεδιάσκεψη των G7 για την κρίση στην Ευρωζώνη

  • [01] Με Αρχές Οικονομικής Θεωρίας η αυλαία των Πανελλαδικών

    Οι πλέον «προβληματικές» πανελλαδικές εξετάσεις των τελευταίων ετών, ολοκληρώθηκαν για ένα μεγάλο όγκο των υποψηφίων, με το μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

    Και ήταν «προβληματικές» οι φετινές εξετάσεις λόγω των αλλεπαλλήλων οδηγιών και των προβλημάτων που προκλήθηκαν εξ αιτίας ενός λάθους ή μιας ελλιπούς διατύπωσης στο μάθημα της Φυσικής.

    Η αποτυχία των υποψηφίων, δηλαδή το ποσοστό που υπολογίζεται ότι έγραψε κάτω από τη βάση δεν αποκλείεται να ξεπεράσει το 80%.

    Ωστόσο, όπως παρατηρούν έμπειροι βαθμολογητές το σημαντικότερο χαρακτηριστικό των φετινών εξετάσεων, πέραν του «αλαλούμ» με τη Φυσική, ήταν το γεγονός ότι και στα άλλα μαθήματα, οι ερωτήσεις και τα θέματα ήταν πολλά και δύσκολα, ίσως δυσκολότερα από κάθε άλλη χρονιά.

    [02] Υπέρ της εποπτείας των τραπεζών η Μέρκελ,άμεσα μέτρα προτείνει ο Μπαρόζο

    Υπέρ της εποπτείας των τραπεζών σε κεντρικό επίπεδο και κατά τρόπο ώστε να μην παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο τα εθνικά συμφέροντα τάχθηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα; Μέρκελ λίγο πριν από την συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα.

    Από την πλευρά του ο κ. Μπαρόζο αναφέρθηκε στην ιδέα της «τραπεζικής ένωσης» για την Ευρωζώνη, με γνώμονα την δημιουργία και «οικονομικής ένωσης».

    Η Γερμανίδα Καγκελάριος επανέλαβε ότι η δημοσιονομική σταθεροποίηση και η ανάπτυξη αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και τόνισε την ανάγκη στις χώρες όπου υπάρχει πρόβλημα να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και να ενισχυθεί η απασχόληση. Επισήμανε δε ότι το Δημοσιονομικό Σύμφωνο είναι ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση του ελέγχου των ελλειμμάτων, αλλά δεν αρκεί και ζήτησε «περισσότερη Ευρώπη» και περισσότερες αρμοδιότητες ελέγχου για τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Ο κόσμος θέλει να γνωρίζει πως φανταζόμαστε την πολιτική Ένωση, η οποία συνοδεύει την Νομισματική Ένωση», σημείωσε η κυρία Μέρκελ, για να υπογραμμίσει ο κ. Μπαρόζο την σημασία λήψης άμεσων μέτρων βραχυπρόθεσμης προοπτικής, τα οποία θα δείξουν τόσο στους πολίτες όσο και στις αγορές ότι «είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσουμε την σταθερότητα του ευρώ».

    [03] Επείγουσα τηλεδιάσκεψη των G7 για την κρίση στην Ευρωζώνη

    Οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών της Ομάδα των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών θα πραγματοποιήσουν μια κατεπείγουσα συνομιλία για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη σήμερα, σε άλλη μια ένδειξη των εντεινόμενων ανησυχιών για τις εξελίξεις.

    Με την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία να έχουν ενταχθεί σε διεθνή προγράμματα δανεισμού, οι αγορές μοιάζουν ανάστατες ενόψει των κινδύνων που θεωρούν ότι εγείρουν η τραπεζική κρίση στην Ισπανία και οι εκλογές στην Ελλάδα.

    «Οι αγορές συνεχίζουν να είναι επιφυλακτικές σχετικά με το εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι επαρκή για να εξασφαλίσουν την ανάκαμψη στην Ευρώπη και θα εξαλείψουν τον κίνδυνο η κρίση να βαθύνει. Άρα προφανώς πιστεύουμε ότι χρειάζονται να γίνουν περισσότερα βήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ στους δημοσιογράφους.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 June 2012 - 6:30:27 UTC