Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η καρδιά της Ευρώπης χτυπάει στην Ελλάδα»
  • [02] Φωνές ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον που κινδυνεύει
  • [03] "Δικό μου το σώμα, δική μου η επιλογή"
  • [04] Επίθεση Π. Καμμένου σε Βενιζέλο και Σαμαρά από τη Χαλκιδική
  • [05] Χάος στη Νιγηρία μετά τη συντριβή αεροσκάφους με 153 επιβαίνοντες

  • [01] «Η καρδιά της Ευρώπης χτυπάει στην Ελλάδα»

    Με κοινό παρανομαστή την άποψη ότι «η καρδιά της Ευρώπης χτυπάει στην Ελλάδα», οι καθηγητές φιλοσοφίας του Δικαίου Κώστας Δουζίνας και κοινωνιολογίας και φιλοσοφίας Σλαβόι Ζίζεκ, καθώς και ο Αλέξης Τσίπρας, ανέλυσαν το φαινόμενο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην Ελλάδα και την πορεία της ΕΕ, σε μια υψηλού επιπέδου συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη που κατακλύστηκε από εκατοντάδες πολίτες, κυρίως φοιτητές.

    Ο κ. Δουζίνας που πήρε πρώτος τον λόγο είπε ότι οι επικίνδυνες πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνιαδημιούργησαν ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που σήμερα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και θέλει ένα μικρό σπρώξιμο για να πέσει , σημειώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πολιτικός που μπορεί να το κάνει.

    Για την ανάγκη να υπάρξει ένα κύμα αλληλεγγύης από όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς μίλησαν και ο κ. Ζίζεκ και ο κ. Τσίπρας. Ο Σλοβένος διανοούμενος με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο και με αιχμηρό χιούμορ απέρριψε κατηγορηματικά ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α αποτελεί απειλή για την Ευρώπη, όπως διατείνονται αρκετοί νεοφιλεύθεροι. Αντίθετα, είπε, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δείχνει ότι η ΕΕ πρέπει να φύγει από την αδράνεια και να ακολουθήσει νέο δρόμο.

    Παίρνοντας το λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την δυνατότητα του λαού για μια αξιοπρεπή ζωή, για την κυριαρχία του, για το δικαίωμα στην ελπίδα. Το κρίσιμο στοιχείο είπε ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, είναι να καταφέρουμε να επιβιώσουμε και αυτόθα κριθεί, αν ο λαός δεν υποκύψει στους εκβιασμούς και τις απειλές και εκδηλωθεί και η αναγκαία αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών.

    [02] Φωνές ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον που κινδυνεύει

    Σε αναζήτηση όχι μόνο περιβαλλοντικών, αλλά οικονομικών και πολιτικών εναλλακτικών βρίσκονται οι επιστήμονες που ασχολούνται με τα περιβαλλοντικά θέματα, καθώς πλέον οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το συνολικό μοντέλο που ακολουθήθηκε και «που πήγε λάθος».

    Μέχρι τώρα όλες οι αναφορές γίνονταν γύρω από επιμέρους οικολογικά συστήματα, τώρα όμως οι ανάγκες έχουν αλλάξει και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου, τρεις περιβαλλοντικές οργανώσεις, η WWF Ελλάς, το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και η Greenpeace μιλούν στο ΑΜΠΕ και εστιάζουν το πρόβλημα στον τρόπο ζωής και οργάνωσης των αναπτυγμένων χωρών ενώ προτείνουν μία ανάπτυξη συμβατή με το περιβάλλον.

    Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις προειδοποιούν ότι πρέπει να γίνει ριζική αλλαγή στον τρόπο ζωής των ανθρώπων, μιας και δεν υπάρχει ένας ακόμα πλανήτης ρεζέρβα. Όπως είχε πει πριν 150 χρόνια ο Χένρι Ντέιβιντ Θορό: «Τι αξία έχει ένα σπίτι αν δεν έχεις έναν ανεκτό πλανήτη για να το βάλεις;».

    [03] "Δικό μου το σώμα, δική μου η επιλογή"

    Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στην Κωνσταντινούπολη εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα σχέδια του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να περάσει ένα νέο νόμο απαγορεύοντας σχεδόν πλήρως τις αμβλώσεις, πρακτική την οποία ο συντηρητικός ηγέτης εξισώνει με «φόνο».

    Γυναίκες όλων των ηλικιών, κρατώντας πανό και πλακάτ με συνθήματα όπως «δικό μου το σώμα, δική μου η επιλογή», «είμαι γυναίκα όχι μητέρα, κάτω τα χέρια από το σώμα μου», κ.ά. έκαναν πορεία ως την πλατεία Καντικιόι της Κωνσταντινούπολης.

    Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Ερντογάν προκάλεσε κατακραυγή από γυναικείες οργανώσεις και στελέχη της αντιπολίτευσης όταν, σε δύο ομιλίες του, επιτέθηκε στις αμβλώσεις και στην κύηση με καισαρική τομή που υποστήριξε πως εντάσσονται σε «μυστικές» συνωμοσίες με στόχο να ανασχεθεί η οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας. Οι αμβλώσεις, υποστήριξε, αποτελούν «δολοφονίες». Πρόσθεσε ότι το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) ετοιμάζει ένα νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του θέματος.

    [04] Επίθεση Π. Καμμένου σε Βενιζέλο και Σαμαρά από τη Χαλκιδική

    Επίθεση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής.

    >Η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά και του Συμπιλίδη δεν είναι η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή που έβαλε την Ελλάδα ισότιμη στην Ευρώπη των εθνών. Τώρα Σαμαράς και Βενιζέλος μας έχουν στην Ευρώπη των τοκογλύφων τραπεζιτών, της Μέρκελ και του Σόϊμπλε<<, επισήμανε ο κ. Καμμένος.

    Κατήγγειλε επιχείρηση τρομοκράτησης των πολιτών ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου και παρατήρησε: >>Ολη αυτή η τρομοκρατία, που μας λένε ότι θα μας βγάλουν από το ευρώ, θα μας οδηγήσουν στη δραχμή, στην εξαθλίωση, δεν περνά, για έναν από λόγο. Διότι η εξαθλίωση έχει ήδη έρθει. Διότι κανείς δεν μπορεί να μας βγάλει από το ευρώ. Γιατί αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ θα καταρρεύσει το ίδιο το ευρώ και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Διότι το ευρώ το έχουμε πληρώσει<<.

    [05] Χάος στη Νιγηρία μετά τη συντριβή αεροσκάφους με 153 επιβαίνοντες

    Χάος επικράτησε στην πυκνοκατοικημένη συνοικία του Λάγκος όπου επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη χθες, καθώς τα σωστικά συνεργεία βρέθηκαν αντιμέτωπα με τεράστια πλήθη και επιθετικούς στρατιώτες καθώς πάσχιζαν να φθάσουν στον τόπο του δυστυχήματος.

    Και οι 153 άνθρωποι που επέβαιναν στο αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση της Dana Air πιστεύεται ότι είναι νεκροί ενώ υπάρχουν νεκροί και στο έδαφος, αφού κατέπεσε πάνω σε ένα κτίριο σε μια φτωχή γειτονιά κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης των περίπου 15 εκατ. κατοίκων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 June 2012 - 6:30:27 UTC