Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκκληση Σαμαρά για την επίλυση του προβλήματος της χορήγησης φαρμάκων
  • [02] "Παράνομη" η απεργία των οδηγών τουριστικών λεωφορείων
  • [03] Και άλλα λουκέτα σε ξενοδοχεία, αν καταργηθεί ο κοινωνικός τουρισμός, λένε οι ξενοδόχοι
  • [04] Αλ.Παπαρήγα: "Όχι" σε σε οποιαδήποτε κυβέρνηση
  • [05] Συντριβή αεροπλάνου με 153 επιβάτες στη Νιγηρία
  • [06] Ανοιχτός σε προτάσεις για ντιμπέιτ δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ

  • [01] Έκκληση Σαμαρά για την επίλυση του προβλήματος της χορήγησης φαρμάκων

    Με τον πρωθυπουργό Π. Πικραμμένο επικοινώνησε ο Αντώνης Σαμαράς τον οποίο παρότρυνε, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, να βρεθούν με οποιοδήποτε τρόπο χρήματα, ώστε να εξασφαλιστεί η χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στους βαριά και χρόνια πάσχοντες.

    Με δήλωσή του ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους φαρμακοποιούς και τους προμηθευτές υγείας να δείξουν ευαισθησία και κατανόηση και να μην στερήσουν από τους πολίτες, που δεν φταίνε σε τίποτα, την παροχή φαρμάκων και υπηρεσιών Υγείας στον κρίσιμο χρόνο που διανύουμε.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, γιατί η Υγεία αποτελεί το υπέρτατο αγαθό για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα και διαβεβαίωσε πως η Νέα Δημοκρατία θα το προασπίσει.

    Να συγκληθεί σύσκεψη εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας Χρήστο Κίττα, ώστε να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις «εδώ και τώρα», για το θέμα των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς, ζήτησε νωρίτερα με δήλωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

    Ο πρώην υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «αν υπήρχε Κυβέρνηση θα είχε δώσει λύση αμέσως στο θέμα των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς» συμπλήρωσε ότι «η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση» και σημείωσε ακόμη πως "το πρόβλημα λύνεται!".

    [02] "Παράνομη" η απεργία των οδηγών τουριστικών λεωφορείων

    Παράνομη κηρύχθηκε με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η τετραήμερη απεργία που είχαν εξαγγείλει οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ).

    Η απεργία των οδηγών τουριστικών λεωφορείων επρόκειτο να ξεκινήσει από αύριο Δευτέρα, με αίτημα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, χωρίς μειώσεις αμοιβών και κατάργηση επιδομάτων.

    [03] Και άλλα λουκέτα σε ξενοδοχεία, αν καταργηθεί ο κοινωνικός τουρισμός, λένε οι ξενοδόχοι

    Ένα ακόμα πλήγμα για τη βιωσιμότητα των ξενοδοχείων έρχεται να προστεθεί στην ήδη πολύ άσχημη εικόνα του κλάδου, μετά και την πρόθεση για κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που μέσω της εισφοράς του 2%, οι εργαζόμενοι κάνουν χρήση των δελτίων για κοινωνικό τουρισμού.

    Αποτελεί κοινό μυστικό για τον ξενοδοχειακό κλάδο ότι το εν λόγω μέτρο θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα για ξενοδοχεία που είχαν λόγο ύπαρξης κυρίως από τον κοινωνικό εγχώριο τουρισμό. Αυτό ακριβώς επισημαίνει στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κεφαλλονιάς Σπύρος Γαλιατσάτος και μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, σημειώνοντας ότι πέραν από τα λουκέτα που έρχονται σε μικρά κυρίως ξενοδοχεία, στάθηκε και στη συρρίκνωση του τζίρου των εμπλεκομένων επιχειρήσεων με τα τουριστικά πράγματα (μεταφορές, τοπική οικονομία κλπ).

    Το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2011 - 2012, το οποίο ξεκίνησε τον Ιούλιο 2011 με ισχύ έως τον Μάιο 2012 έχει προϋπολογισμό 8 εκατ. ευρώ και αφορούσε περίπου 110.000 δικαιούχους. Πέρυσι, παρά το γεγονός που έτρεχε το πρόγραμμα, ο εγχώριος τουρισμός, όπως άλλωστε έχουν ανακοινώσει όλοι οι φορείς του τουρισμού σημείωσε πτώση 20%, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις για το 2012 κάνουν λόγο και για υπερδιπλασιασμό της πτώσης, σε ό,τι αφορά πάντα τον εγχώριο τουρισμό.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κρατήσεις από το εξωτερικό αυτή την περίοδο κινούνται με διψήφιο αρνητικό πρόσημο και όπως εκτιμάται αν δεν σταθεροποιηθεί η πολιτικό-οικονομική κατάσταση δεν θα υπάρξει ανατροπή της κατάστασης.

    [04] Αλ.Παπαρήγα: "Όχι" σε σε οποιαδήποτε κυβέρνηση

    Aρνήθηκε τη συμμετοχή του κόμματος σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, είτε "κεντροδεξιά" είτε "κεντροαριστερή", η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος της Κυριακής».

    «Η ΕΕ είναι ένα "μνημόνιο διαρκείας", ο λαός πρέπει να αλλάξει την ψήφο του, καθώς στις 6 Μαΐου αντιμετώπισε τον εκφοβισμό ότι αν δεν υπάρξει ισχυρή κυβέρνηση ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ θα καταστραφεί η χώρα, αλλά (ταυτόχρονα) κυριάρχησαν οι αυταπάτες για φιλολαϊκή πολιτική χωρίς σύγκρουση με τις δεσμεύσεις της ΕΕ και το κεφάλαιο» ανέφερε η κ. Παπαρήγα.

    Ερωτηθείσα για το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», η κ. Παπαρήγα απάντησε ότι «είτε με ευρώ είτε με ένα άλλο νόμισμα, όπως Geuro ή δραχμή, η πορεία πτώχευσης του λαού είναι αναπόφευκτη όσο συνεχίζεται ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης».

    [05] Συντριβή αεροπλάνου με 153 επιβάτες στη Νιγηρία

    Επιβατικό αεροπλάνο --με 153 επιβαίνοντες-- συνετρίβη, σήμερα, σε μια συνοικία του Λάγος, της οικονομικής πρωτεύουσας της Νιγηρίας, ανέφερε στο Γαλλικό πρακτορείο ο διευθυντής της υπηρεσίας της Πολιτικής Αεροπορίας, κ. Χάρολντ Ντεμιρέν.

    Πρόκειται για αεροσκάφος της εταιρείας 'Dana', πρόσθεσε, που είχε απογειωθεί απ την πρωτεύουσα Αμπούζα.

    "Πιθανολογείται η μη υπάρξη επιζώντων" του αεροπορικού αυτού δυστυχήματος, επισημαίνει επίσης το Γαλλικό πρακτορείο.

    [06] Ανοιχτός σε προτάσεις για ντιμπέιτ δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός στις προτάσεις για έναν ζωντανό, δημόσιο διάλογο, ώστε να συμβάλλει στην καλύτερη ενημέρωση και πληροφόρηση των πολιτών, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου , σχετικά με το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι πρέπει να αναζητηθούν όλοι οι δυνατοί τρόποι έτσι ώστε να διασφαλιστούν οι όροι ισοτιμίας και πλουραλισμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 June 2012 - 16:30:34 UTC