Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής Ελλάδας
  • [02] Το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο της Ελισάβετ Β' γιορτάζει η Βρετανία
  • [03] Η ακυβερνησία μπορεί να συνεχιστεί και μετά τις 17 Ιουνίου, δήλωσε ο Ευ.Βενιζέλος
  • [04] Με παράγοντες της ΕΕ θα συναντηθεί αύριο στις Βρυξέλλες ο Φ. Κουβέλης
  • [05] Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται κυβέρνηση, δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [06] Δεν αποτελεί επιλογή του η έξοδος από το ευρώ, διεμήνυσε ο Αλ. Τσίπρας
  • [07] Για αυτόνομα υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας δεσμεύτηκε ο Αντ. Σαμαράς

  • [01] Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής Ελλάδας

    Στην κορυφή της Α1 μπάσκετ, μετά από 15 ολόκληρα χρόνια, ανέβηκε ο Ολυμπιακός.

    Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν στο ΣΕΦ 82-76 του Παναθηναϊκού στον πέμπτο τελικό των πλέι-οφ και με 3-2 νίκες κατέκτησαν το 10ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους, «αποκαθηλώνοντας» παράλληλα τους «πράσινους», που χάνουν τον τίτλο για πρώτη φορά από το 2002.

    [02] Το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο της Ελισάβετ Β' γιορτάζει η Βρετανία

    Στη Βρετανία, από σήμερα ξεκίνησε η τεραήμερη εορταστική περίοδος για τα 60α γενέθλια της 86χρονης Ελισσάβετ Β' στον θρόνο--το "Αδαμάντινο ιωβηλαίο"--.

    Στο πλαίσιο αυτών των πολυήμερων εορτασμών, κανονιοβολισμοί μαζί με λαϊκές εκδηλώσεις πατριωτικού χαρακτήρα, συνοδευόμενες συχνά από "μπάρμπεκιου", προβλέπονται στο Λονδίνο, το 'Εδιμβούργο, το Κάρντιφ, το Μπέλφαστ και αλλού.

    Η βασίλισσα, αναβάτης κι η ίδια, μαζί με τον σύζυγο Φίλιππο, όπως το κατέστησε έθιμο κατά την 60ετή παραμονή της στο βρετανικό θρόνο, μετέβη τις απογευματινές ώρες να παρακολουθήσει κοντά στο Λονδίνο το παραδοσιακό ιπποδρομιακό ντέρμπι του 'Επσομ (στο Σάρεϊ), το οποίο είναι το αρχαιότερο της Ευρώπης.

    [03] Η ακυβερνησία μπορεί να συνεχιστεί και μετά τις 17 Ιουνίου, δήλωσε ο Ευ.Βενιζέλος

    «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα στηρίξει και δεν θα ανεχτεί κανένα κυβερνητικό σχήμα αν δεν διασφαλίζεται αυτός ο εθνικός ενωτικός χαρακτήρας που θα κατευθύνει στην πρόοδο, μέσα από την εθνική στρατηγική που έχουμε προτείνει», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του στη Χαλκίδα.

    Παράλληλα, εξέφρασε το φόβο του ότι «αυτή η ακυβερνησία μπορεί να συνεχιστεί και μετά τις 17 Ιουνίου, γιατί έχει στηθεί ένα επιπόλαιο σκηνικό δήθεν δικομματισμού».

    [04] Με παράγοντες της ΕΕ θα συναντηθεί αύριο στις Βρυξέλλες ο Φ. Κουβέλης

    Τις Βρυξέλλες θα επισκεφθεί αύριο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης όπου θα συναντηθεί με θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ και με πολιτικές δυνάμεις του Ευρωκοινοβουλίου.

    «Θα προβάλλω τις θέσεις της χώρας, θα προβάλλω την ανάγκη επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής έως το τέλος του 2017, για να ανασάνουν οι πολίτες», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κουβέλης υπογραμμίζοντας πως θα ζητήσει την ευρωπαϊκή εγγύηση των τραπεζικών καταθέσεων των Ελλήνων, θα μιλήσει συγκεκριμένα για τα θέματα της ανάπτυξης και της ανεργίας και θα δείξει ότι υπάρχει υπεύθυνη Αριστερά στην Ελλάδα, που με το καθαρό της πρόγραμμα κερδίζει συμμάχους για τη χώρα.

    «Η μάχη για την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου», είπε ο κ. Κουβέλης, «η μάχη για τη σταδιακή απαγκίστρωση από τους όρους και τις δεσμεύσεις του, ο αγώνας για να είναι σταθερά η Ελλάδα στο ευρώ και να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα είναι ο δικός μας αγώνας» υπογραμμίζοντας πως η ΔΗΜΑΡ δίνει αυτόν τον αγώνα κάθε στιγμή παντού.

    [05] Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται κυβέρνηση, δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος

    "To ΠΑΣΟΚ δε θα λειτουργήσει ως συμπλήρωμα μιας πλειοψηφίας" διαμήνυσε ο Ευ. Bενιζέλος μιλώντας στην Real news.

    Σημείωσε ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται κυβέρνηση καθώς προτείνει ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη στρατηγική. Επικρίνει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι με τις προτάσεις τους "στήνουν σκηνικό τεχνητής πόλωσης και ακυβερνησίας".

    Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μετεκλογικού ανοίγματος προς τη ΔΗΜΑΡ "ισότιμα και χωρίς προκαταλήψεις".

    [06] Δεν αποτελεί επιλογή του η έξοδος από το ευρώ, διεμήνυσε ο Αλ. Τσίπρας

    Στα λάθη των αντιπάλων του αποδίδει την αύξηση της δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» και καταλογίζει σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι πρώτα υποστήριξαν αναφανδόν το μνημόνιο που οδηγεί στην καταστροφή και ύστερα οδήγησαν τη χώρα σε νέες εκλογές, ενώ μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

    Ο κ.Τσίπρας τονίζει επίσης ότι αν σχηματίσει κυβέρνηση θα καταργήσει με νόμο το μνημόνιο. Δηλώνει ότι δεν αποτελεί επιλογή του η έξοδος από το ευρώ και κάνει λόγο για κινδυνολογία από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

    «Όσο για την έξοδο από το ευρώ, με πολύ υποκριτικό και ιδιοτελή τρόπο τίθεται ως κόκκινη γραμμή. Διότι υπονοεί ότι αν θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να υλοποιήσουμε το μνημόνιο" λέει χαρακτηριστικά.

    [07] Για αυτόνομα υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας δεσμεύτηκε ο Αντ. Σαμαράς

    Η Ελλάδα θα δώσει την μάχη για την ανάπτυξη, κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα, μέσα από τον τουρισμό, τόνισε κατά την ομιλία του στη Ρόδο, στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και των επιστημονικών συλλόγων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

    Ο τουρισμός αποτελεί μεγάλο πυλώνα ανάπτυξης καθώς εξασφαλίζει άμεσα θέσεις εργασίας και μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη χωρίς χρονική υστέρηση, τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, σε κεντρικό ξενοδοχείο του νησιού, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος επανέλαβε την δέσμευσή του για αυτόνομο υπουργείο Τουρισμού που θα υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό καθώς επίσης και για αυτόνομο υπουργείο Ναυτιλίας.

    Ο κ. Σαμαράς τόνισε επίσης ότι κατανοεί τις δυσκολίες που πέρασαν τον Μάιο οι επιχειρηματίες του τουρισμού λόγω του ότι δεν υπήρξε κυβέρνηση στη χώρα. Κατηγόρησε για την εξέλιξη αυτή τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν πήρε το μήνυμα του κόσμου για σύνθεση και συνεργασία.

    Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να δοθεί βάρος στο θέμα του θαλάσσιου τουρισμού, στην κατασκευή μαρίνων καθώς και στην ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

    Την ομιλία του κ. Σαμαρά παρακολούθησαν πολλοί εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων και επιχειρηματίες του νησιού ενώ νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ περιόδευσε στην πόλη και σε χωριά του νησιού όπου άκουσε προβλήματα που του τέθηκαν για όλα τα ζητήματα γενικότερου και ειδικού ενδιαφέροντος.

    Πριν την ομιλία του ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση με τους υποψήφιους βουλευτές Δωδεκανήσου και με κομματικά στελέχη ενώ το μεσημέρι επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, την 95 ΑΔΤΕ, το Λιμεναρχείο Ρόδου και την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 June 2012 - 18:30:39 UTC