Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Βουτιά" στο Χρηματιστήριο Αθηνών
  • [02] Το Athens Fringe Live «σηκώνει»... αυλαία στις 15 Ιουνίου
  • [03] Αυξάνεται η ανεργία στις ΗΠΑ
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την κοινωνία σε διχασμό
  • [05] Καμία έκπληξη από το πρόγραμμα της ΝΔ, λέει η Αλ. Παπαρήγα
  • [06] Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί επιστροφή στη δραχμή, λέει η ΔΗΜΑΡ
  • [07] Κόβουν την πίστωση στα νοσοκομεία οι προμηθευτές
  • [08] Ι. Στουρνάρας: Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει πολύτιμους πόρους από το Ταμείο Συνοχής

  • [01] "Βουτιά" στο Χρηματιστήριο Αθηνών

    Σε αρνητικό έδαφος υποχωρεί το Χρηματιστήριο.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 17:00, διαμορφώνεται στις 506,11 μονάδες σημειώνοντας κάθετη πτώση σε ποσοστό 3,68%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 40,665 εκατ. ευρώ.

    [02] Το Athens Fringe Live «σηκώνει»... αυλαία στις 15 Ιουνίου

    Εξήντα δύο μουσικά συγκροτήματα, πενήντα εικαστικοί καλλιτέχνες, δεκαπέντε θεατρικές παραστάσεις, έντεκα χορευτικές performances, πέντε παραστάσεις- εργαστήρια για παιδιά, δέκα video + movie δημιουργίες, δεκαπέντε ΜΚΟ, έντεκα χώροι διεξαγωγής και τριάντα εθελοντές είναι σε αριθμούς το φετινό Athens Fringe Live, που ανοίγει τις πόρτες του στις 15 Ιουνίου.

    Φέτος το επιμελημένο πρόγραμμα του Athens Fringe Live, με το μότο «Small is beautiful» εξετάζει το ζήτημα των κοινοτήτων, ως μοντέλου δομής και λειτουργίας κοινωνικών και καλλιτεχνικών ομάδων, με προσεγγίσεις από καλλιτέχνες, ακτιβιστές και ακαδημαϊκούς ερευνητές και καθηγητές.

    Περισσότερες πληροφορίες για τις συμμετοχές και για το πρόγραμμα μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να δει εδώ: http://www.fringenet.gr/en/live/program.

    Το ΑΜΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας του Athens fringe.

    [03] Αυξάνεται η ανεργία στις ΗΠΑ

    Ο δείκτης της ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Μάιο, για πρώτη φορά μέσα σε έναν χρόνο, φθάνοντας το 8,2%, καθώς ο ρυθμός στις προσλήψεις υπήρξε βραδύτερος μέσα στο 12μηνο που πέρασε, προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ουάσιγκτον.

    Η χώρα δημιούργησε τον Μάιο μόλις 69.000 θέσεις εργασίας περισσότερες από αυτές που χάθηκαν, τονίζει στην έκθεσή του το υπουργείο Εργασίας. Οι μεσοσταθμικές προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για δημιουργία 150.000 θέσεων απασχόλησης κατά τον ίδιο μήνα, ενώ προέβλεπαν ότι ο δείκτης ανεργίας θα παρέμενε σταθερός στο 8,1%.

    [04] Ευ. Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την κοινωνία σε διχασμό

    Σφοδρή κριτική άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το πρόγραμμα που παρουσίασε ο επικεφαλής του, Αλέξης Τσίπρας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σήμερα την επιλογή που τα στελέχη του, με αντιφατικές δηλώσεις, προσπαθούσαν να συγκαλύψουν. Έθεσε στον λαό, το αλαζονικό και τυφλό δίλημμα "μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ" και οδηγεί την κοινωνία σε διχασμό και την Ελλάδα εκτός Ευρώπης» τόνισε.

    Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «τάχθηκε, ανοικτά και καθαρά, υπέρ της μονομερούς καταγγελίας και ακύρωσης του μνημονίου, που δεν είναι τίποτε άλλο από τους όρους της δανειακής σύμβασης» και επισήμανε ότι, έτσι, «δημιουργεί τετελεσμένο γεγονός, που φέρνει σε απομόνωση τη χώρα από τα άλλα κράτη της Ευρώπης, χωρίς καμία αίσθηση των συσχετισμών στην Ευρώπη». Υποστήριξε, επιπλέον, ότι «μέσα από μια αλυσίδα ανεξέλεγκτων αντιφάσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ οικοδομεί τις επιμέρους προτάσεις του στην παραδοχή ότι οι Ευρωπαίοι θα συνεχίσουν να μας καταβάλουν κανονικά τις δόσεις του δανείου».

    [05] Καμία έκπληξη από το πρόγραμμα της ΝΔ, λέει η Αλ. Παπαρήγα

    «Δεν μας προκάλεσε καμία έκπληξη το κυβερνητικό πρόγραμμα που εξάγγειλε χθες η ΝΔ. Όλα ήταν αναμενόμενα. Η ΝΔ βεβαίως δεν δίνει καμία απάντηση στη διέξοδο για την κρίση υπέρ του λαού και αυτό είναι φυσιολογικό. Το κυβερνητικό της πρόγραμμα αποβλέπει στη διέξοδο από την κρίση σε βάρος του λαού», δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε ότι «αυτό που κάνει η ΝΔ, είναι να δίνει ορισμένες παροχές, ψίχουλα κυριολεκτικά, σε τμήματα της ακραίας φτώχιας, στοχεύοντας στην άντληση ψήφων για να πετύχει την πολυπόθητη αυτοδυναμία».

    [06] Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί επιστροφή στη δραχμή, λέει η ΔΗΜΑΡ

    Για πρόταση που οδηγεί την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, κάνει λόγο η Δημοκρατική Αριστερά, σχολιάζοντας τις προγραμματικές θέσεις που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας.

    Προτείνει ρήξη και μετά διαπραγμάτευση, αναφέρει ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας ότι θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτα να καταγγείλει μονομερώς το μνημόνιο και μετά να προτείνει διάλογο με την ΕΕ.

    Παράλληλα, η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι ο δρόμος που εκείνη προτείνει είναι ακριβώς αντίθετος, μέσα στο ευρώ και με σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.

    [07] Κόβουν την πίστωση στα νοσοκομεία οι προμηθευτές

    Μετά τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι έχουν σταματήσει να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, σήμερα ανακοίνωσε την απόφασή του να προχωρήσει σε παύση των παραδόσεων ιατρικών υλικών επί πιστώσει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε).

    Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «αναγκαστική, καθίσταται η παύση των παραδόσεων στα δημόσια νοσοκομεία, από 5 Ιουνίου, λόγω της αφόρητης οικονομικής πίεσης που δέχονται οι προμηθευτές», καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και ενάμιση χρόνο, ενώ παράλληλα έχουν υποστεί τεράστιο «κούρεμα» των ομολόγων τους.

    [08] Ι. Στουρνάρας: Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει πολύτιμους πόρους από το Ταμείο Συνοχής

    Τον κίνδυνο να χάσει η χώρα μας πολύτιμους πόρους από το Ταμείο Συνοχής επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Ι. Στουρνάρας, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση και τον Έλληνα πρωθυπουργό, στη συνάντηση "Φίλων της Συνοχής", στο Βουκουρέστι.

    Η λεγόμενη ομάδα "Φίλων της Συνοχής" αποτελείται από τα τρία παλαιά κράτη- μέλη (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία) και τα έντεκα νέα κράτη- μέλη (Πολωνία, Βουλγαρία, Τσεχία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία και Ουγγαρία) και η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ) της ΕΕ για την περίοδο 2014- 2020, με στόχο να υπάρξει συντονισμός θέσεων των κρατών- μελών των "Φίλων της Συνοχής" υπέρ της επαρκούς χρηματοδότησης της Πολιτικής Συνοχής, ενόψει του κρίσιμου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 June 2012 - 14:30:28 UTC