Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Το ΠΑΣΟΚ θα εγγυηθεί την κυβερνητική λύση την επομένη των εκλογών"
  • [02] Ο 3ος διεθνής ορεινός αγώνας στον Ψηλορείτη
  • [03] Οι Έλληνες έχουν δώσει πολλά και απαιτείται σεβασμός, λέει ο Φρ. Ολάντ
  • [04] Με κινητό τηλέφωνο "πιάστηκε" ο Α. Τσοχατζόπουλος στις φυλακές Κορυδαλλού
  • [05] «Το ΚΚΕ μένει έξω "από τη στρούγκα" για να μην προδώσει τον λαό» τόνισε η Αλ. Παπαρήγα
  • [06] Αλ. Τσίπρας: "Θα ακυρώσουμε το μνημόνιο - Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη"
  • [07] Ματαιώνεται η αυριανή συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον Ειδικό Γραμματέα της Ε.Γ. των ΔΕΚΟ

  • [01] "Το ΠΑΣΟΚ θα εγγυηθεί την κυβερνητική λύση την επομένη των εκλογών"

    «Το ΠΑΣΟΚ θα εγγυηθεί την κυβερνητική λύση την επομένη των εκλογών, γιατί καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να προκύψει χωρίς τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, του προγράμματός του», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του σε Έλληνες ποντιακής καταγωγής, στην Καλλιθέα, στον δημοτικό κινηματογράφο «Καλυψώ», ενώ αναφερθείς στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δεσμεύτηκε ότι «θα διευθετηθούν όλα τα δάνεια, ιδίως τα στεγαστικά και τα καταναλωτικά».

    Διευκρίνισε δε ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν θα γίνει "τσόντα" ούτε της δεξιάς ούτε της δημαγωγίας και του λαϊκισμού» και πως τα στελέχη του Κινήματος δεν είναι κολλημένα στις «καρέκλες». «Όλες οι δυνάμεις που έχουν συνείδηση εθνικής ευθύνης, στο δικό μας πρόγραμμα πρέπει να έρθουν», συμπλήρωσε.

    «Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη γιατί όσο μονόχρωμη και άδικη κι αν είναι η ευρωπαϊκή πολιτική, μυωπική για την ανάπτυξη και την κοινωνική αλληλεγγύη, δεν υπάρχει άλλο περιβάλλον όπου να διεκδικήσουμε περισσότερα και καλύτερα αποτελέσματα για το λαό», τόνισε.

    [02] Ο 3ος διεθνής ορεινός αγώνας στον Ψηλορείτη

    Με το σύνθημα "Τρέξε στα βήματα του Δία" αθλητές και αθλήτριες απ' όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της οργανωτικής επιτροπής του 3ου διεθνούς ορεινού αγώνα "Psilorits Race" στην Κρήτη, ξεκίνησαν στις 07.30 το πρωί της Κυριακής από το Οροπέδιο της Νίδας, στα Ανώγεια, διήνυσαν τα 35 χιλιόμετρα της διαδρομής, τερμάτισαν στο χωριό Κουρούτες της επαρχίας Αμαρίου του νομού Ρεθύμνης και δαφνοστεφανώθηκαν.

    Στην κορύφωση του αθλητικού πνεύματος, της ευγενούς άμιλλας και της ξεχωριστής σημειολογίας του αγώνα δυο αθλητές τερμάτισαν πρώτοι, πιασμένοι χέρι-χέρι! Επιθυμώντας να δώσουν το δικό τους μήνυμα, πέρα από εγωισμούς και ιδιοτέλειες, ο Μανώλης Σηφάκης και ο Αργύρης Παπαθανασόπουλος πέρασαν ταυτόχρονα κάτω από την αψίδα του τερματισμού, σε χρόνο 3 ώρες 43 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα.

    [03] Οι Έλληνες έχουν δώσει πολλά και απαιτείται σεβασμός, λέει ο Φρ. Ολάντ

    "Oι Έλληνες έχουν δώσει πολλά την τελευταία περίοδο" δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στο κρατικό κανάλι France 2, στο οποίο παραχώρησε απόψε, την πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη μετά την εκλογή του. Με την παραπάνω φράση ξεκίνησε την απάντησή του, όταν κλήθηκε από τον δημοσιογράφο, να σχολιάσει τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ σχετικά με τη φοροδιαφυγή των Ελλήνων.

    "Έχουν δώσει πολλά" πρόσθεσε "με τη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης, ή παραιτούμενοι από δικαιώματά τους. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν Έλληνες πολύ πλούσιοι που φοροδιαφεύγουν και αυτό δεν θα πρέπει να είναι αποδεκτό. Θεωρώ όμως ότι δεν είναι ο σωστός τρόπος το να πούμε στους Έλληνες κοιτάξτε την κατάστασή σας συγκριτικά με τους Αφρικανούς που ζουν χειρότερα από εσάς. Όχι. Χρειάζεται σεβασμός και εγώ τάσσομαι υπέρ του σεβασμού".

    "Οι Έλληνες θα πρέπει να τοποθετηθούν ενώπιον των υποχρεώσεών τους. Προσοχή, αυτό που θα επιλέξετε την 17 Ιουνίου θα έχει συνέπειες για εσάς και για εμάς, όμως σας σεβόμεθα και εγώ σας σέβομαι και είναι προφανώς μια αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο", κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

    [04] Με κινητό τηλέφωνο "πιάστηκε" ο Α. Τσοχατζόπουλος στις φυλακές Κορυδαλλού

    Ένα κινητό τηλέφωνο εντοπίστηκε στην κατοχή του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση του τρόπου απόκτησης των περιουσιακών του στοιχείων και κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού.

    Το τηλέφωνο εντοπίστηκε στην κατοχή του πρώην υπουργού ύστερα από έλεγχο των σωφρονιστικών υπαλλήλων και κατασχέθηκε.

    Έπειτα από αυτό το περιστατικό θα κινηθούν οι διαδικασίες ώστε ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός να περάσει από έλεγχο στο αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών.

    [05] «Το ΚΚΕ μένει έξω "από τη στρούγκα" για να μην προδώσει τον λαό» τόνισε η Αλ. Παπαρήγα

    «Το ΚΚΕ μένει έξω "από την στρούγκα" για να μην προδώσει τον λαό, για να γίνει ο εμπνευστής της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας με την οποία ο λαός θα παλέψει για την λαϊκή εξουσία» υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση του κόμματος στην Ηλιούπολη.

    Αναφέροντας ότι όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί μετά τις εκλογές θα είναι ουσιαστικά μη βιώσιμη, πρόσθεσε ότι μπορεί σύντομα να υπάρξει νέα προσφυγή στις κάλπες, ενώ επισήμανε ότι από την επομένη των εκλογών, «μπορεί η κατάσταση να οξυνθεί απότομα και να δούμε κρίσιμες μάζες εργαζομένων να βγαίνουν στον δρόμο και να απαιτούν μέσα από την πάλη τους πολύ προωθημένα ζητήματα».

    «Αλίμονο μας αν τότε δεν είμαστε ως κόμμα έτοιμοι, αν δεν καταφέρουμε να ανταποκριθούμε, αν τότε γίνουν λάθη, η ζημιά θα είναι μεγάλη» ανέφερε, χαρακτηριστικά, η κ. Παπαρήγα, τονίζοντας ότι «η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις εκλογές που θα μετατραπεί σε πολλαπλασιασμένη λαϊκή δύναμη, είναι ο δείκτης του ασφαλούς δείγματος που θα δοθεί στις 17 Ιουνίου, κατά πόσο ο λαός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει το αύριο και το μεθαύριο».

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι σε όλη την Ευρώπη συζητούν «και αυτό δεν είναι μπλόφα» την άναρχη χρεοκοπία της Ελλάδας, έθεσε το ερώτημα «αν έχει σημασία για τον λαό αν την πτώχευση διαχειριστεί η ΝΔ ή ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α;» και πρόσθεσε ότι «δεν θα μπορέσουν να την σταματήσουν».

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, είπε ότι η Ελλάδα οδηγείται στην χρεοκοπία γιατί βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση, ενώ ανέφερε ότι όποτε και να υπάρξει ανάκαμψη, θα είναι σύντομη και θα την ακολουθήσει νέος κύκλος κρίσης.

    Αναφερόμενη στο Μνημόνιο, σημείωσε ότι ουσιαστικά αποτελεί μια δέσμη μαζεμένων μέτρων που εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη, και στην Ελλάδα εφαρμόστηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, προσθέτοντας ότι «θα ξεπεραστεί γιατί θα έρθουν χειρότερα» και υπενθύμισε ότι υπάρχει ευρωπαϊκό πρόγραμμα μέτρων ως το 2020, ενώ οι δεσμεύσεις του «κουρέματος» εκτείνονται χρονικά ως το 2042.

    [06] Αλ. Τσίπρας: "Θα ακυρώσουμε το μνημόνιο - Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη"

    Τη δέσμευσή του για ακύρωση του μνημονίου, αλλά και τη θέση του για παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, επαναλαμβάνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Στερν» (Stern).

    Ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για μια «ειρηνική επανάσταση» που συντελείται στην Ελλάδα και επισημαίνει για μια ακόμη φορά ότι η επιμονή στην πολιτική λιτότητας θα θέσει σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρώπη.

    «Δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Είτε η τρόικα θα υπαναχωρήσει από τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλει είτε θα θέσει ολόκληρη την Ευρωζώνη σε κίνδυνο» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας και δηλώνει ότι «το μνημόνιο έχει τελειώσει», προσθέτοντας ότι «ο λαός επιλέγει το τέλος ενός δρόμου που οδηγεί στην καταστροφή».

    Απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις σχετικώς με το πώς θα αντιμετωπίσει ενδεχόμενη διακοπή της βοήθειας από την Ευρώπη, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι αυτό είναι μια πιθανότητα, η οποία όμως, λέει, θα έθετε σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ σε όσους τον χαρακτηρίζουν «νεκροθάφτη της Ευρώπης», απαντά:

    «Δεν είμαι. Αντιθέτως. Οι νεκροθάφτες της Ευρώπης είναι εκείνοι που θέλουν να συνεχιστεί αυτή η πολιτική λιτότητας. Αυτή η πολιτική οδηγεί την Ευρώπη σε διάλυση. Σκεφτείτε να μην υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας. Θα συνεχιζόταν αυτή η πολιτική και σε δύο-τρεις μήνες θα συζητούσαμε για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας και μια νέα απομείωση του ελληνικού χρέους. Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί στον Γερμανό πολίτη ότι δεν οφείλει να ρίχνει τα χρήματά του σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο».

    Ερωτηθείς δε τι θα κάνει εάν η τρόικα εμφανιστεί ανυποχώρητη, εξηγεί: «Τότε θα πούμε: "Ευχαριστούμε πολύ, αλλά αναλαμβάνετε μια ιστορική ευθύνη για την καταστροφή της Ευρωζώνης". Η Ευρωζώνη αποτελεί μια αλυσίδα με 17 κρίκους. Αν ένας χαλάσει, θα υποστεί βλάβη όλη η αλυσίδα. Η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι, όπως μετά την κρίση του 1929, που οδήγησε σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή και την αξιοπρέπεια του λαού μας».

    [07] Ματαιώνεται η αυριανή συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον Ειδικό Γραμματέα της Ε.Γ. των ΔΕΚΟ

    Ματαιώνεται η αυριανή επίσκεψη του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου στην Ειδική Γραμματεία των ΔΕΚΟ και η συνάντησή του με τον Ειδικό Γραμματέα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος η συνάντηση ματαιώνεται «λόγω εκτάκτων υποχρεώσεων».

    Η προαναγγελθείσα συνάντηση της Πέμπτης με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργο Προβόπουλο ισχύει σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 May 2012 - 20:30:27 UTC