Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τζούντο: Χρυσό μετάλλιο στο Γκραν Σλαμ της Μόσχας ο Ηλίας Ηλιάδης
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Ακύρωση του προγράμματος λιτότητας
  • [03] Τέσσερα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και δύο του ΛΑΟΣ προσχώρησαν στη ΝΔ
  • [04] Γ. Μιχελάκης: Ο Αλ. Τσίπρας αρχηγός του λόμπι της δραχμής
  • [05] Φ. Κουβέλης: Η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει ακυβέρνητη
  • [06] ΔΗΜΑΡ: Ούτε τα παιδιά της Αθήνας, ούτε τα παιδιά του Νίγηρα επαιτούν ελεημοσύνη από το ΔΝΤ
  • [07] Η ταινία "Αγάπη" του Αυστριακού Μίχαελ Χάνεκε πήρε τον Χρυσό Φοίνικα

  • [01] Τζούντο: Χρυσό μετάλλιο στο Γκραν Σλαμ της Μόσχας ο Ηλίας Ηλιάδης

    Το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας των -90 κιλών κατέκτησε ο Ηλίας Ηλιάδης, στο γκραν σλαμ της Μόσχας. Ο Ελληνας τζουντόκα ήταν εντυπωσιακός, νικώντας με χαρακτηριστική άνεση στο δρόμο για τον τελικό τους Κομρονσόχ Ουστοπιρίγιον (Τατζικιστάν), Καμίλ Μαγκομέντοφ (Ρωσία) και Μίλαν Ραντλ (Σλοβακία). Στον τελικό βρήκε απέναντί του τον Ρώσο Γκριγκόρι Σουλέμιν και, παρά το γεγονός ότι ο αγώνας έμοιαζε ισορροπημένος, μία κίνηση του «χρυσού» Ολυμπιονίκη της Αθήνας ήταν αρκετή για να του δώσει τη νίκη με ippon, 2.45 μετά την έναρξη της συνάντησης.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Ακύρωση του προγράμματος λιτότητας

    Η ακύρωση του προγράμματος λιτότητας και η προσπάθεια αύξησης των συντάξεων θα είναι τα πρώτα δύο μέτρα, στα οποία θα προχωρήσει μια κυβέρνηση της Αριστεράς, δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Vesti.

    Η δήλωση του κ. Τσίπρα, όπως παρατίθεται στην ιστοσελίδα του δικτύου (http://www.vestifinance.ru/videos/3364) έχει ως εξής:

    «To πρώτο βήμα είναι να ακυρώσουμε το πρόγραμμα για ?σφίξιμο του ζωναριού?. Την πρώτη κιόλας ημέρα το σχετικό νομοσχέδιο θα σταλεί για συζήτηση στο Κοινοβούλιο, θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τις συντάξεις βάζοντας πρόσθετο φόρο στα πλούτη. Παραλλήλως θα κάνουμε διάλογο στην πανευρωπαϊκή σκηνή, θα τους εξηγήσουμε ότι το πρόβλημα της Ευρώπης είναι κοινό πρόβλημα, χωρίς ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ από την κρίση δεν θα βγούμε».

    [03] Τέσσερα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και δύο του ΛΑΟΣ προσχώρησαν στη ΝΔ

    Την προσχώρησή τους στη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσαν τέσσερα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και δύο στελέχη του ΛΑΟΣ.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι ο Ιωάννης Βαγγέλης, υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσων, ο Σπύρος Ρομποτής, υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθηνών, ο Παύλος Σαράκης, υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθηνών και ο Νίκος Χιδίρογλου, δημοσιογράφος.

    Από τον ΛΑΟΣ είναι ο Χρήστος Μακρίδης, υποψήφιος βουλευτής νομού Πέλλας και η Ολυμπία Αντύπα, δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Ζωγράφου.

    [04] Γ. Μιχελάκης: Ο Αλ. Τσίπρας αρχηγός του λόμπι της δραχμής

    «Το λόμπι της δραχμής, έχει βρει τον αρχηγό του στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα. Κατανοούμε και τον πανικό τους και τις προθέσεις τους", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος σε όσα δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι "δυστυχώς για αυτούς, ο ελληνικός λαός, προτάσσοντας το αύριο των παιδιών του, δεν θέλει ούτε δραχμές, ούτε ύβρεις, ούτε παιχνίδια με τη χώρα μας».

    [05] Φ. Κουβέλης: Η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει ακυβέρνητη

    Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επιβληθεί η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού: να μη μείνει η Ελλάδα ακυβέρνητη, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

    Σε αλλο σημείο, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει ότι αν ακολουθήσουμε το δρόμο της ρητορείας της καταγγελίας του μνημονίου θα οδηγηθούμε στον εφιάλτη της δραχμής.

    Θέτει επίσης ως άμεση προτεραιότητα διαπραγμάτευσης την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής ως το 2018 και την κατάργηση της νομοθεσίας για τη μείωση των κατώτατων μισθών.

    [06] ΔΗΜΑΡ: Ούτε τα παιδιά της Αθήνας, ούτε τα παιδιά του Νίγηρα επαιτούν ελεημοσύνη από το ΔΝΤ

    "Η κυρία Λαγκάρντ οφείλει να γνωρίζει ότι ούτε τα παιδιά της Αθήνας, ούτε τα παιδιά του Νίγηρα επαιτούν ελεημοσύνη από το ΔΝΤ. Οφείλει, επίσης, να γνωρίζει ότι η θεσμική της θέση δεν της επιτρέπει τέτοιου είδους σχολιασμούς", τονίζει με ανακοίνωσή της η ΔΗΜ.ΑΡ και προσθέτει ότι "ας αναλογιστεί τί θα σημάνει η κατάρρευση της Ελλάδας για το σύνολο της κοινωνίας, για το διεθνές τραπεζικό σύστημα, το ΔΝΤ, και ίσως, και την ίδια ως επικεφαλής του Ταμείου".

    [07] Η ταινία "Αγάπη" του Αυστριακού Μίχαελ Χάνεκε πήρε τον Χρυσό Φοίνικα

    Η ταινία "Αγάπη" του Αυστριακού σκηνοθέτη Μίχαελ Χάνεκε, με πρωταγωνιστές τον Ζαν Λουί Τρεντινιάν, την Εμμανουέλ Ριβά και την Ιζαμπέλ Ιπέρ, κέρδισε σήμερα τον Χρυσό Φοίνικα του 65ου Φεστιβάλ των Καννών.

    Η ταινία πραγματεύεται τη σχέση μεταξύ δύο ηλικιωμένων ανθρώπων, από την στιγμή που η γυναίκα παθαίνει εγκεφαλικό. Ο σύζυγός της είναι εκεί στο πλευρό της, ενώ η κόρη τους κάνει επισκέψεις. Πρόκειται για μια πολύ δυνατή και συγκινητική ταινία, έναν ύμνο στην αγάπη και την αφοσίωση των συντρόφων στα καλά και τα κακά της ζωής.

    Ο Χάνεκε είχε κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα και το 2009 με την αντιπολεμική του ταινία "Η Λευκή Κορδέλα".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 May 2012 - 18:30:26 UTC