Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολιτικοί αρχηγοί στην ΑmnaTV
  • [02] Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό
  • [03] Σύλληψη διακινητών που μετέφεραν 15 παράνομους μετανάστες
  • [04] Μία "πιο ρεαλιστική" προσέγγιση ως προς τη λιτότητα, συνιστά ο Νταλάρα
  • [05] Μπλάτερ: «Να βρούμε μια άλλη εναλλακτική, αντί για τα πέναλτι»
  • [06] Σε περιπέτειες, η Ελλάδα, με κυβέρνηση της Αριστεράς, υποστηρίζει ο Δ. Αβραμόπουλος
  • [07] «Ο λαός δεν πρέπει να αφήσει να γίνουν τα πράγματα χειρότερα», δήλωσε η Αλ. Παπαρήγα
  • [08] Επαναπροσδιορισμό του μισθού στον κλάδο του εμπορίου προτείνει η ΕΣΕΕ

  • [01] Πολιτικοί αρχηγοί στην ΑmnaTV

    Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων (ΑΜΠΕ) προγραμματίζει ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, σειρά ζωντανών τηλεοπτικών συνεντεύξεων, μέσω της διαδικτυακής τηλεόρασης (ΑmnaTV), κατά τη διάρκεια των οποίων οι πολίτες θα υποβάλλουν ερωτήσεις μέσω twitter και facebook.

    Στόχος η έγκυρη και άμεση ενημέρωση του Έλληνα πολίτη, με τη σφραγίδα του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων.

    Μετά την εξαιρετική επιτυχία που σημείωσε η απευθείας διαδικτυακή συνέντευξη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο ΑΜΠΕ, προσελκύοντας χιλιάδες διαδικτυακούς επισκέπτες, προχωράει σε μια εκ νέου "Ιντερνετική" συνάντηση που θα φέρει κοντά την πολιτική ηγεσία του τόπου με το κοινό του διαδικτύου.

    Μείνετε συνδεδεμένοι στο www.amna.gr .

    [02] Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό

    Θετικό ήταν το κλίμα για την Ελλάδα σε όλες τις συναντήσεις και στο δείπνο της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ, ανέφερε ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατά την είσοδό του στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, για να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ.

    «Τι καλά νέα μας φέρνετε από την Εσπερία;» ρώτησε ο Κάρολος Παπούλιας και ο κ. Πικραμμένος απάντησε: «Οι Ευρωπαίοι εταίροι επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Αυτονόητο όμως θεωρούν ότι πρέπει να ανταποκριθούμε και εμείς στις υποχρεώσεις μας».

    [03] Σύλληψη διακινητών που μετέφεραν 15 παράνομους μετανάστες

    Στα δίχτυα αντρών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης " έπεσαν "τέσσερις διακινητές, οι οποίοι είχαν σκοπό να μεταφέρουν 15 Αφγανούς λαθρομετανάστες.

    Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι λαθρομετανάστες είχαν ξεκινήσει από την Αθήνα, ενώ τελικός προορισμός τους ήταν πιθανότατα η Ιταλία. Η αστυνομική επιχείρηση έγινε, χθες το πρωί, στην περιοχή των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης, που ήταν ενδιάμεσος σταθμός των λαθρομεταναστών. Κατά την επιχείρηση, συνελήφθησαν οι τέσσερις λαθροδιακινητές, τρεις Αφγανοί κι ένας Αλβανός, ηλικίας 33, 25, 24 και 18 ετών, που εκείνη την ώρα συνόδευαν σε φορτηγό αυτοκίνητο τους λαθρομετανάστες.

    [04] Μία "πιο ρεαλιστική" προσέγγιση ως προς τη λιτότητα, συνιστά ο Νταλάρα

    Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα θεωρεί ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη "θα αποσταθεροποιούσε την παγκόσμια οικονομία και καλεί την Ευρώπη να θεσπίσει επειγόντως μηχανισμό εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

    "Είναι εσφαλμένο να σκεφτόμαστε ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα είχε πολύ σοβαρές συνέπειες για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εξαιτίας της μετάδοσης. Εξάλλου, αυτό θα αποσταθεροποιούσε το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας", προειδοποιεί ο Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος καλεί τους Ευρωπαίους να θεσπίσουν ένα μηχανισμό εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων, μέτρο που θεωρεί ότι έχει "επείγοντα" χαρακτήρα.

    Οι Ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων εξουσιοδότησαν κατά την άτυπη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών τον προέδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι να επεξεργασθεί σχέδια για αυτό ακριβώς το θέμα.

    Ο Τσαρλς Νταλάρα θεωρεί επίσης ότι η ευρωζώνη πρέπει να κατευθυνθεί προς μία "πιο ρεαλιστική" προσέγγιση ως προς τη λιτότητα, ώστε να μην σκοτώσει την ανάπτυξη και εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την επιμονή που επιδεικνύεται για τη μείωση των ελλειμμάτων βραχυπρόθεσμα, ενώ ο στόχος θα έπρεπε να είναι η βιωσιμότητα του ελλείμματος μεσοπρόθεσμα.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [05] Μπλάτερ: «Να βρούμε μια άλλη εναλλακτική, αντί για τα πέναλτι»

    Ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ κάλεσε σήμερα τον Φραντς Μπεκενμπάουερ και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 να προσπαθήσουν να βρουν μια εναλλακτική, προκειμένου να μην κρίνονται στα πέναλτι οι αγώνες που λήγουν ισόπαλοι. Ο επικεφαλής της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου απευθυνόταν στα μέλη του Κονγκρέσου της FIFA, το οποίο διεξάγεται στη Βουδαπέστη, λιγότερο από μια εβδομάδα μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου η Τσέλσι νίκησε την Μπάγερν Μονάχου στα πέναλτι και κατέκτησε το τρόπαιο. «Το ποδόσφαιρο είναι μια τραγωδία, όταν οδηγείσαι στα πέναλτι. Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό παιχνίδι. Όταν πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός, το ποδόσφαιρο χάνει την ουσία του» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ελβετός παράγοντας και πρόσθεσε: «Ίσως ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, με την ομάδα "Football 2014", μπορεί να μας δείξει μια λύση, ίσως όχι σήμερα, αλλά στο μέλλον».

    [06] Σε περιπέτειες, η Ελλάδα, με κυβέρνηση της Αριστεράς, υποστηρίζει ο Δ. Αβραμόπουλος

    «Μία κυβέρνηση της Αριστεράς θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε περιπέτειες», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, υποστηρίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να οδηγήσει σε συγκερασμό, για το μέλλον της Ελλάδας, όλες τις αντιθέσεις που υπάρχουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

    «Το δίλημμα "ευρώ ή δραχμή" δεν πρέπει να υπάρχει για εμάς. Κάποιοι που το λένε έξω, έχουν τους λόγους τους. Η ευθύνη για το εάν θα βγούμε, εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς» τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Αναφερόμενος στη συνεργασία με τη Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε «θετικό» το άνοιγμα της ΝΔ προς πρόσωπα και ομάδες.

    [07] «Ο λαός δεν πρέπει να αφήσει να γίνουν τα πράγματα χειρότερα», δήλωσε η Αλ. Παπαρήγα

    «Το κριτήριο ψήφου δεν μπορεί να είναι ο βαθμός τροποποίησης του Μνημονίου- η κρίση στην Ελλάδα βαθαίνει, είναι πολύ πιθανό να περάσουμε σε νέα χρεοκοπία, ακόμα μεγαλύτερη από αυτήν που έχουμε ζήσει, και πριν απ' όλα χρεοκοπία του λαού- άρα το κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι το αν ο λαός θα είναι έτοιμος να μην αφήσει να γίνουν τα πράγματα χειρότερα», δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, προσερχόμενη στον Πειραιά, στο πλοίο FESTOS, όπου μιλά σε συγκέντρωση εργαζομένων.

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι απέναντι στον λαό μπορεί να υπάρχει μια κυβέρνηση κεντροδεξιά, που θα δρομολογήσει τους νέους νόμους και θα ισοπεδώσει ακόμα περισσότερο τον λαό. Ή μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που επιλέγεται από ένα τμήμα της αστικής τάξης, διότι αυτό το τμήμα θεωρεί ότι μια αριστερή κυβέρνηση θα καταφέρει αυτό που έκανε το ΠΑΣΟΚ στην δεκαετία του '80, να 'χει πίστωση χρόνου, να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα και ο λαός να μην αντιδράσει την κρίσιμη στιγμή.

    [08] Επαναπροσδιορισμό του μισθού στον κλάδο του εμπορίου προτείνει η ΕΣΕΕ

    «Οι μικρομεσαίοι εργοδότες του ελληνικού εμπορίου προσπαθούμε πραγματικά να βρούμε οδούς συνεννόησης με τους εργαζόμενους, κρατώντας τις συλλογικές διαπραγματεύσεις ζωντανές».Αυτό υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) μετά τη χθεσινή συνάντηση με τους εργαζόμενους και τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) για την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας και αναφέρεται ότι κύρια επιδίωξη της ΕΣΕΕ είναι να υπογραφεί μια κλαδική σύμβαση εμπορίου η οποία θα αποτρέψει με τη λήξη του χρόνου της μετενέργειας να υπάρξουν μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα μέχρι και 22%.

    Η ΕΣΕΕ αναφέρει ότι, όπως δείχνουν τα συγκριτικά στοιχεία, σε ένα υποθετικό σενάριο λύσης της κλαδικής σύμβασης του εμπορίου, μετά τη λήξη του τριμήνου και την εισαγωγή της μετενέργειας, οι μειώσεις των μισθών με διευθυντικό δικαίωμα (βασικός μισθός της κλαδικής συν τα 4 επιδόματα) θα κυμανθούν κατά προσέγγιση από 12% έως 23- 25%. Ωστόσο, με την επιδείνωση των συνθηκών της αγοράς, η κατάσταση εκτρέπεται εκτός ελέγχου. Η ΕΣΕΕ δικαιολογεί τη θέση της υπενθυμίζοντας ότι ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ) ήδη κατήγγειλε τη σύμβαση, ενώ ακόμη και στο χώρο των ΜΜΕ, πολλές επιχειρήσεις, λόγω αδυναμίας και έλλειψης ρευστότητας, δεν καταβάλλουν μισθούς εδώ και τρεις μήνες ή καταφεύγουν σε κατάρτιση ατομικών συμβάσεων. Παράλληλα, έμποροι- μέλη της ΕΣΕΕ, από όλη την επικράτεια, πιέζουν για μειώσεις από 22% και άνω και για κατάργηση όλων των επιδομάτων, εκτός των τεσσάρων που προβλέπει η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) 6/2012.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 May 2012 - 10:30:38 UTC