Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωταθλητής Ευρώπης στα 100μ. ύπτιο ο Αρης Γρηγοριάδης
  • [02] Ο Μπραντ Πιτ «πληρωμένος δολοφόνος» στο Killing them softly
  • [03] Παπαρήγα: Οι πόλοι γύρω απο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσουν βάσανα για το λαό
  • [04] Ισπανία: Απεργία των εκπαιδευτικών για τις περικοπές στην παιδεία
  • [05] Μείωση της εκλογικής δαπάνης κατά 30%, αποφάσισε η Διακομματική

  • [01] Πρωταθλητής Ευρώπης στα 100μ. ύπτιο ο Αρης Γρηγοριάδης

    Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά στην καριέρα του αναδείχθηκε ο Αρης Γρηγοριάδης, θριαμβεύοντας στον τελικό των 100μ. ύπτιο στο Ντέμπρετσεν. Ο Ελληνας πρωταθλητής τερμάτισε σε 53.86 και ανεβαίνει για δεύτερη φορά στην καριέρα του στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, μετά τη νίκη του στα 50μ. ύπτιο το 2008 στο Αϊντχόφεν, ενώ αυτό είναι συνολικά το πέμπτο μετάλλιο που κατακτά σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

    [02] Ο Μπραντ Πιτ «πληρωμένος δολοφόνος» στο Killing them softly

    «Σιγά μη δεν ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι τον Μπραντ Πιτ για το πότε θα παντρευτεί την Αντζελίνα Τζολί. Κι αυτός δεν έχασε την ψυχραιμία του, απάντησε ευγενικά, με το κλασικά άνετο στυλάκι του, «ειλικρινά, δεν έχουμε ορίσει ακόμα ημερομηνία».

    Ήρεμος, ευδιάθετος, και με χιούμορ, όπως πάντα, εμφανίστηκε σήμερα το μεσημέρι στο 65ο Φεστιβάλ των Καννών για τη συνέντευξη Τύπου της νέας του ταινίας, «Killing them softly» του Άντριου Ντόμινικ, όπου υποδύεται έναν πληρωμένο φονιά που «καθαρίζει» τις βρώμικες υποθέσεις του υποκόσμου. Η πραγματική του εικόνα σήμερα, ωστόσο, ήταν τελείως διαφορετική από τον χαρακτήρα του στην ταινία. Μέσα στο γκρί καλοσιδερωμένο κοστούμι του, και το καλοχτενισμένο μακρύ- μέχρι τους ώμους- ξανθό μαλλί του, περισσότερο θύμιζε άγγελο παρά πληρωμένο φονιά. Τα φλάς των φωτογράφων άστραψαν παραπάνω από το συνηθισμένο.

    Μπραντ Πιτ είναι αυτός, και τους έχει όλους να πέφτουν στα πόδια του. Σε λίγες ώρες, που θα γίνει η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, με ή χωρίς την Αντζελίνα Τζολί στο πλευρό του, τα ουρλιαχτά των φαν, θα ακούγονται σαν σειρήνες σε όλη την Κρουαζέτ. Κάθε φορά, το ίδιο σκηνικό.

    «Η Αμερική δεν είναι χώρα. Είναι μπίζνα. Δώσε μου τώρα τα λεφτά μου!». Η ατάκα αυτή ακούγεται από τον Μπράντ Πίτ στην ταινία και απ' ό,τι φαίνεται θα γράψει ιστορία.

    [03] Παπαρήγα: Οι πόλοι γύρω απο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσουν βάσανα για το λαό

    Οι υπό διαμόρφωση πόλοι της «κεντροδεξιάς», γύρω από τη ΝΔ, και ο «τάχα σοσιαλιστικός», γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, επιφυλάσσουν αμφότεροι βάσανα για το λαό, εκτίμησε η Αλ. Παπαρήγα, αναφερόμενη στις επικείμενες εκλογές. Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ συμπλήρωσε επίσης πως το κόμμα της είχε προειδοποιήσει εγκαίρως ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι πλέον δύο εντελώς ίδια κόμματα.

    Πιο συγκεκριμένα, η κ. Παπαρήγα ανέφερε και τα εξής μεταξύ άλλων: «Σήμερα ακόμα πιο έντονα απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους που για πολλά χρόνια στήριζαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ή πίστευαν ότι η εναλλαγή των δύο στη διακυβέρνηση θα λειτουργούσε υπέρ τους και λέμε: Πάρτε σοβαρά υπόψη και προσέξτε τις εκτιμήσεις και τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ. Τώρα πια δεν επιτρέπεται άλλος χαμένος χρόνος, γιατί η κρίση βαθαίνει και έρχονται πολύ χειρότερες μέρες».

    Συμπλήρωσε δε τα εξής: «Αν άκουγαν το ΚΚΕ, τουλάχιστον από τα μέσα της δεκαετίας του '90 που προειδοποιούσαμε, με συγκεκριμένα επιχειρήματα, ότι τα δυο κόμματα αυτά είναι πια εντελώς ίδια, αν το άκουγαν τότε έγκαιρα, δεν θα ήμασταν τότε καλύτερα; Βεβαίως έφθασαν στη δική μας εκτίμηση, αλλά με σημαντική καθυστέρηση, χάθηκε πολύτιμος χρόνος για το λαό και το κίνημά του».

    [04] Ισπανία: Απεργία των εκπαιδευτικών για τις περικοπές στην παιδεία

    Απεργία πραγματοποιεί σήμερα το εκπαιδευτικό προσωπικό στην Ισπανία διαμαρτυρόμενο για τις περικοπές στις δαπάνες για την παιδεία, οι οποίες, σύμφωνα με τα συνδικάτα, θα θέσουν 100.000 αναπληρωτές καθηγητές εκτός εργασίας, αλλά, σύμφωνα με την κυβέρνηση, είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

    Πολλές χιλιάδες καθηγητές, γονείς, φοιτητές και μαθητές διαδήλωσαν στη Βαρκελόνη, όπως και σε άλλες πόλεις της Ισπανίας, στο πλαίσιο της σημερινής ημέρας απεργίας κατά των περικοπών στις δαπάνες για την παιδεία. Οι διαδηλωτές στη Βαρκελόνη ανέρχονταν σε περισσότερους από 18.000 χιλιάδες, σύμφωνα με τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών και τις ενώσεις υπεράσπισης της δημόσιας παιδείας που διοργάνωσαν τις κινητοποιήσεις, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία ανέρχονταν σε περίπου 3.000.

    "Κόψιμο ίσον κλέψιμο", αναφερόταν σε πανό που κρατούσαν παιδιά.

    Η κεντρική κυβέρνηση έδωσε εντολή στις 17 αυτόνομες περιοχές της Ισπανίας να περικόψουν 3 δισεκατομμύρια ευρώ από τις δαπάνες τους για την παιδεία φέτος στο πλαίσιο ενός σκληρού προγράμματος για τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος της χώρας.

    Η σημερινή απεργία επηρεάζει όλα τα επίπεδα της δημόσιας εκπαίδευσης στη χώρα, από τα νηπιαγωγεία ως τα πανεπιστήμια. Απεργία πραγματοποιεί επίσης το εκπαιδευτικό προσωπικό σε ορισμένα ιδιωτικά σχολεία που λαμβάνουν κρατικές επιχορηγήσεις.

    [05] Μείωση της εκλογικής δαπάνης κατά 30%, αποφάσισε η Διακομματική

    Μέσα σε πνεύμα συνεννόησης και καλό κλίμα διεξήχθη σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών, ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη και τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας Αντώνη Αργυρού.

    Μετά τη δίωρη συνεδρίαση, ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πνεύμα συνεννόησης που, όπως είπε, έδειξαν όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων και κυρίως για την απόφαση να μειωθεί το κόστος της εκλογικής δαπάνης κατά 30% σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Δηλαδή, το κόστος θα μειωθεί από τα συνολικά 60 εκατομμύρια ευρώ στα περίπου 40. Επίσης, τα κόμματα δέχθηκαν ομόφωνα τη μείωση της εκλογικής τους χρηματοδότησης κατά 50%, τουλάχιστον από τις προηγούμενες εκλογές (από 6 εκατ. σε 3 εκατ. συνολικά).

    Επιπλέον, ο κ. Μανιτάκης είπε ότι συζητήθηκε το θέμα του χρόνου προβολής των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο από τους δημόσιους και ιδιωτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και συμφωνήθηκε να γίνει η κατανομή με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 May 2012 - 16:30:31 UTC