Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντιμπέιτ Σαμαρά - Τσίπρα προτείνει η Νέα Δημοκρατία
  • [02] Φονική επίθεση συγκλόνισε τη Συρία
  • [03] Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για την διάλυση της Βουλής
  • [04] Εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη

  • [01] Ντιμπέιτ Σαμαρά - Τσίπρα προτείνει η Νέα Δημοκρατία

    Τη διεξαγωγή μίας τηλεμονομαχίας μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα πρότεινε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ.

    Ο κ. Μιχελάκης πρότεινε η τηλεμονομαχία να διεξαχθεί την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές.

    Σε ότι αφορά την πρόταση Μέρκελ για το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ο κ. Μιχελάλης επανέλαβε ότι δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα και τόνισε πως οι πολίτες έχουν δώσει συγκεκριμένη εντολή.

    [02] Φονική επίθεση συγκλόνισε τη Συρία

    Παγιδευμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε καμικάζι ανατινάχτηκε σήμερα στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ της ανατολικής Συρίας, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση που έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση.

    Οπως ανακοίνωσε το συριακό υπουργείο Εσωτερικών επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατό τραυματίστηκαν.

    Το πρακτορείο Sana μετέδωσε πως παρατηρητές του ΟΗΕ επιθεώρησαν το σημείο της έκρηξης.

    "Ενας τρομοκράτης καμικάζι ανατίναξε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στη συνοικία Μασακέν Γάζι Αγιάς. Γειτονικά του σημείου της έκρηξης δημόσια και ιδιωτικά κτίρια υπεστησαν σοβαρές ζημιές", επισήμανε το τηλεοπτικό δίκτυο.

    [03] Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για την διάλυση της Βουλής

    Θυροκολλήθηκε σήμερα στις 11:59 π.μ. στη Βουλή των Ελλήνων το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο διαλύθηκε η Βουλή της ΙΔ Περιόδου που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και προκηρύσσονται εκλογές στις 17 Ιουνίου.

    Το Προεδρικό Διάταγμα υπογράφεται από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο. Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα συγκληθεί στις 11 π.μ. της Πέμπτης 28 Ιουνίου.

    Αναλυτικά στο Προεδρικό Διάταγμα αναφέρονται τα εξής:

    «Έχοντας υπ? όψη

    1.τις διατάξεις των άρθρων 36 παρ. 2 περιπτ. γ? και 37 παρ. 3 εδάφ. τρίτο του Συντάγματος.

    2. Το γεγονός ότι α) οι διερευνητικές εντολές που δόθηκαν στους αρχηγούς του πρώτου, δεύτερου και τρίτου σε κοινοβουλευτικοί δύναμη κομμάτων δεν τελεσφόρησαν, β) κατά τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων στις 15 Μάιου 2012 επιβεβαιώθηκε η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, γ) απέτυχαν οι προσπάθειες σχηματισμού Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και δ) αναθέσαμε στον Παναγιώτη Πικραμένο, πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, το σχηματισμό Κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής για να διενεργήσει εκλογές, αποφασίζουμε:

    Διαλύουμε τη Βουλή της ΙΔ? Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, καλούμε τους εκλογείς για την εκλογή Βουλευτών στις 17 Ιουνίου 2012, ημέρα Κυριακή, και συγκαλούμε τη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές στις 28 Ιουνίου 2012, ήμερα Πέμπτη και ώρα 11».

    [04] Εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη

    Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε ο δήμος της πόλης, με τη συμμετοχή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων.

    Στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι «ο ξεριζωμός του ποντιακού λαού και οι ακρότητες και σφαγές των Νεοτούρκων που τον συνόδευσαν δικαιώνουν το χαρακτηρισμό της γενοκτονίας» και πρότεινε να δημιουργηθεί στο ΑΠΘ ή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, έδρα για την έρευνα των Γενοκτονιών κατά το πρότυπο αντίστοιχης του Yale, «ώστε να μπορέσουμε να κατανοήσουμε πώς τέτοια εγκλήματα συμβαίνουν και πώς στο μέλλον μπορούν να αποφευχθούν».

    Κατήγγειλε επίσης, ως «διασπαστική» την απόφαση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος να διοργανώσει ξεχωριστή εκδήλωση το απόγευμα, στον ίδιο χώρο,παρά την «απόφαση του δημοτικού συμβουλίου» σε συμφωνία και με την Μητρόπολη για μία «ενωτική εκδήλωση». Χαιρέτισαν επίσης, η αντιπρόεδρος της ΠΟΠΣ Χριστίνα Σαχινίδου και ο πρόεδρος του σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γιώργος Τανιμανίδης.

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τελέστηκε μνημόσυνογια τα θύματα της γενοκτονίας. Μετά τους χαιρετισμούς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι εναπόθεσαν λουλούδια στο μνημείο της Γενοκτονίας των Ποντίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 May 2012 - 10:31:05 UTC