Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κομισιόν: Δεν υπάρχει σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη
  • [02] Ο ακτιβισμός έφερε τον Σον Πεν στις Κάννες
  • [03] Στους γονείς του θα επιστρέψει το 7χρονο αγόρι που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού
  • [04] Τα γερμανικά συνδικάτα "κηρύσσουν πόλεμο" στην Opel
  • [05] Κριστιάνο Ρονάλντο: «Είμαι καλύτερος από τον Μέσι»
  • [06] Γ. Καρατζαφέρης: Δεν θα προδώσω 200.000 ψηφοφόρους μου
  • [07] Αύριο το πρωί η θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για το κλείσιμο της Βουλής
  • [08] WSJ: Προς περικοπή 25.000 θέσεων εργασίας η Hewlett Packard

  • [01] Κομισιόν: Δεν υπάρχει σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη

    Η ΕΕ θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί, διαψεύδοντας πως η Επιτροπή "επεξεργάζεται σχέδιο εξόδου" της χώρας μας από την ευρωζώνη.

    Είχε προηγηθεί η δήλωση του Επιτρόπου για το Εμπόριο Κάρελ Ντε Χουχτ ότι η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζουν σενάρια για το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ.

    Ωστόσο, τις δηλώσεις του Ντε Χουχτ επιβεβαίωσε και άλλο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς, εξηγώντας πως εννοεί ότι οι θεσμοί της ΕΕ δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν αδρανείς τα τελευταία δύο χρόνια σε ό,τι αφορά την κατάρτιση σχεδίων για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων και πλέον έχουν προετοιμαστεί.

    Πάντως οι ειδικοί συμφωνούν ότι η ΕΕ εάν επέτρεπε στην (ή ανάγκαζε την) Ελλάδα να αποχωρήσει από το ενιαίο νόμισμα θα μετάνιωνε εξαιτίας των συνεπειών, καθώς πέραν της ίδιας της χώρας θα πλήττονταν χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία, ενώ θα αναζωπυρώνονταν οι κίνδυνοι για μια επάνοδο της ευρωπαϊκής οικονομίας σε ύφεση.

    Αναλυτές και παράγοντες λένε ότι η ΕΕ «παίζει με τη φωτιά» συνεχίζοντας τη συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα.

    [02] Ο ακτιβισμός έφερε τον Σον Πεν στις Κάννες

    «Όπως η Αμερική δεν είναι μόνο η χώρα της 11ης Σεπτεμβρίου, έτσι και η Αϊτή δεν είναι μόνο η χώρα των σεισμών. Είναι και οι δύο χώρες με προσωπικότητα. Η Αϊτή χρειάζεται τη βοήθεια μας». Αυτή η έκκληση για ακτιβισμό έγινε από τον Σον Πεν σήμερα το απόγευμα. Μπορεί φέτος να μην πρωταγωνιστεί σε ταινία που διαγωνίζεται για τον Χρυσό Φοίνικα, αλλά ο Αμερικάνος σταρ ήρθε στις Κάνες προσφέροντας το κύρος και τη λάμψη του στον «βασιλιά» των φεστιβάλ. Και μάλιστα για καλό σκοπό. Διοργανώνει ένα φιλανθρωπικό δείπνο καθώς και ένα γκαλά που θα παρουσιάσει ο γνωστός σχεδιαστής Τζόρτζιο Αρμάνι, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την παροχή βοήθειας στην Αϊτή. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

    Όχι μόνο εμφανίστηκε πριν από λίγη ώρα στο «Παλέ» του Φεστιβάλ, όπου βέβαια προκάλεσε τον πανικό, ειδικά στις γυναίκες-θαυμάστριές του, αλλά έδωσε και συνέντευξη Τύπου. Είναι άλλωστε γνωστή η ακτιβιστική δραστηριότητα του ακριβοπληρωμένου Αμερικανού ηθοποιού, που δεν έχει μόνο ταλέντο, αλλά και κοινωνικές και περιβαλλοντικές ευαισθησίες. Οι οργανώσεις που συμμετέχουν είναι η J/P HRO του Σον Πεν, Artists for Peace and Justice του Πολ Χάγκις και Happy Hearts Fund της Πέτρα Νέμκοβα, μοντέλο από την Τσεχία. Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται συνέντευξη Τύπου με πολιτικό-κοινωνικό θέμα, και μάλιστα με τη συμμετοχή ενός σταρ, χωρίς να εμπλέκεται μία ταινία του προγράμματος.

    [03] Στους γονείς του θα επιστρέψει το 7χρονο αγόρι που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού

    Στο σπίτι του θα επιστρέψει το 7χρονο αγοράκι που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον πατέρα του που είναι δικαστής και υπηρετεί στο Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης. Η εισαγγελέας ανηλίκων Θεσσαλονίκης που κλήθηκε να αποφασίσει για την τύχη του ανήλικου αγοριού εκτίμησε ότι δεν πρέπει να αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού από τους γονείς. Έτσι, ο 7χρονος θα επιστρέψει κανονικά στο σπίτι του, μετά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο >Γ. Γεννηματάς<<.

    Η υπόθεση ξεκίνησε το βράδυ της περασμένης Τρίτης όταν ο 37χρονος πρωτοδίκης για άγνωστο λόγο ξυλοκόπησε τον 7χρονο γιο του και τον έβγαλε για τιμωρία έξω από το σπίτι, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Το σκηνικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της μητέρας που είναι επίσης δικαστής. Το μικρό αγοράκι βρέθηκε ώρες αργότερα, περιπλανώμενο, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι, όπου, προφανώς, σκόπευε να πάει στη γιαγιά του που διαμένει εκεί.

    Αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι έφερε σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπο και εμβρόντητοι άκουσαν από τα χείλη του παιδιού ότι είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τον πατέρα του.

    Ο τελευταίος συνελήφθη από αστυνομικούς και παραδέχθηκε τις πράξεις του. Κατόπιν οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, όπου όμως αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς να του ασκηθεί ποινική δίωξη, καθώς, λόγω της ιδιότητάς του, εμπίπτει σε ειδική δωσιδικία. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του πρωτοδίκη θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Εφετών.

    [04] Τα γερμανικά συνδικάτα "κηρύσσουν πόλεμο" στην Opel

    Στέλεχος του γερμανικού συνδικάτου IGMetall προειδοποίησε σήμερα με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό δίκτυο τη διεύθυνση της αυτοκινητοβιομηχανίας Opel να ετοιμαστεί για μία "σκληρή αναμέτρηση".

    Ο Άρμιν Σιλντ, συνδικαλιστικός υπεύθυνος για την περιοχή της Φρανκφούρτης, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυοZDF πως "οι μισθωτοί της Opel, στη Γερμανία, είναι 'οργισμένοι', καθώς ενημερώθηκαν για την απόφαση της διοίκησης της αυτοκινητοβιομηχανίας. . . ότι σταματά η παραγωγή του μοντέλου Astra στις γερμανικές μονάδες".

    Πλέον συγκεκριμένα, το Astra της Opel θα παράγεται μετά το 2015 μόνον στην Πολωνία και στην Αγγλία, ανέφερε το σχετικό ανακοινωθέν της διοίκησης της Opel.

    Το Astra, σήμερα, παράγεται στη μονάδα στο Ρέσελσχάιμ που είναι σε μικρή απόσταση από την Φραγκφούρτη.

    Στο μεταξύ, στο Ελσμερ Πορτ, στην Αγγλία, οι συνδικαλιστικές ενώσεις αποδέχθηκαν τον κάθε όρο, που έθεσε η εργοδοσία, προκειμένου το εργοστάσιό τους να παραμείνει σε λειτουργία.

    Εντείνεται, κατά συνέπεια, η πίεση στους εργαζομένους στη Γερμανία, ειδικά τους περίπου 3.200 που απασχολεί η μονάδα της Opel στο Μπόχουμ, στη βορειοδυτική Γερμανία.

    [05] Κριστιάνο Ρονάλντο: «Είμαι καλύτερος από τον Μέσι»

    Ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκτιμά ότι είναι καλύτερος του Μέσι, όπως δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, ενόψει του αυριανού τελικού στο τσάμπιονς λιγκ. «Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαι ο κορυφαίος, άλλοι ότι είναι ο Μέσι, αλλά τελικά θα πρέπει να αποφασίσουν ποιος από τους δύο είναι ο καλύτερος παίκτης» δήλωσε ο Πορτογάλος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης και πρόσθεσε γελώντας: «Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι είμαι εγώ». Ο Ρονάλντο, πάντως, υπογράμμισε ότι οι συνεχείς συγκρίσεις με τον Αργεντινό άσο της Μπαρτσελόνα είναι κουραστικές και ενοχλητικές. «Μερικές φορές οι συγκρίσεις με κουράζουν. Πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και γι' αυτόν, γιατί μας συγκρίνουν συνεχώς».

    [06] Γ. Καρατζαφέρης: Δεν θα προδώσω 200.000 ψηφοφόρους μου

    Διεργασίες λαμβάνουν χώρα στον ΛΑΟΣ, μετά την πρόσκληση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση όλων των δυνάμεων της κεντροδεξιάς.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, αύριο στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης θα συγκαλέσει την πρώην κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ και το Εκτελεστικό Γραφείο προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον του κόμματος και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

    Ο κ. Καρατζαφέρης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ενημερώσει τα στελέχη του για τις προθέσεις του έναντι της πρόσκλησης της ΝΔ και θα εκφράσει τις θέσεις του για την περαιτέρω πορεία του ΛΑΟΣ.

    Σε δήλωσή του στο σταθμό "Τηλεάστυ", ο κ. Καρατζαφέρης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ και είπε ότι δεν μπορεί να προδώσει 200 χιλιάδες ψηφοφόρους του, που «άντεξαν στις πιέσεις και στα ψεύδη» και «δεν μπορεί να προδώσει τις αρχές, τις αξίες και τους αγώνες όλων όσοι αγωνίστηκαν για το κόμμα».

    [07] Αύριο το πρωί η θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για το κλείσιμο της Βουλής

    Αύριο το πρωί, στις 9 π.μ., αναμένεται να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα για το κλείσιμο της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

    [08] WSJ: Προς περικοπή 25.000 θέσεων εργασίας η Hewlett Packard

    Η αμερικανική εταιρεία Hewlett-Packard θα προβεί στην περικοπή περισσότερων από 25.000 θέσεων εργασίας για να μειώσει τις δαπάνες της και να αυξήσει τα κέρδη, γράφει σήμερα η εφημερίδα The Wall Street Journal.

    Οι θέσεις εργασίας που θα περικοπούν αντιστοιχούν στο 8% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 350.000 άτομα. Αυτή η περικοπή αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, όταν η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Μεγκ Γουίτμαν θα ανακοινώσει τα τριμηνιαία αποτελέσματα της εταιρείας.

    Αυτή θα είναι μία από τις μεγαλύτερες περικοπές θέσεων εργασίας στην οποία προβαίνει αμερικανική εταιρεία από το 2008 που άρχισε η ύφεση, επισημαίνει η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 May 2012 - 16:30:32 UTC