Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Σόιμπλε: "Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ"
  • [02] Ο Μπέκαμ στο Πειραματικό Σχολείο Αθηνών
  • [03] Κυβερνητικός εκπρόσωπος ορίστηκε ο δημοσιογράφος Δ. Τσιόδρας
  • [04] Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές σε Αργολίδα και Αρκαδία
  • [05] Κύπρος: Νέα αναβολή στη δίκη για την έκρηξη στο Μαρί
  • [06] Φλέγεται αποθήκη πυρομαχικών του ρωσικού στρατού

  • [01] Β. Σόιμπλε: "Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ"

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρεί ότι η κρίση εμπιστοσύνης των αγορών προς την ζώνη του ευρώ θα αμβλυνθεί σε ένα ή δύο χρόνια, επαναλαμβάνοντας ότι η επιθυμία του Βερολίνου δεν είναι να εξέλθει η Ελλάδα από το ευρώ.

    "Σε δώδεκα έως είκοσι τέσσερις μήνες θα έχουμε κατευνασμό των αγορών", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

    "Επιθυμούμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρώπη, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα κάνει από την πλευρά της ό,τι είναι αναγκαίο ώστε να έχει μία περισσότερο υγιή οικονομική ανάπτυξη", είπε.

    Την ίδιαώρα,η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καταρτίζουν ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του σεναρίου της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Κάρελ ντε Χουχτ σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα.

    Οι δηλώσεις αυτές μοιάζουν να αποτελούν την πρώτη επιβεβαίωση από κορυφαίο αξιωματούχο της ΕΕ ότι καταρτίζονται σχέδια για την αντιμετώπιση της πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη, Μπ. Γεωργίκος

    [02] Ο Μπέκαμ στο Πειραματικό Σχολείο Αθηνών

    Σε μια συμβολική κίνηση μετάδοσης του Ολυμπιακού Ιδεώδους και του αθλητικού πνεύματος στα παιδιά, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ επισκέφθηκε σήμερα το Πειραματικό Σχολείο Αθηνών και μίλησε στα παιδιά.

    Ο Ντ. Μπέκαμ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα από χθες, λόγω της παράδοδης της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους μαθητές, οι οποίοι του πρόσφεραν κλαδιά ελιάς, φωτογραφήθηκαν και συνομίλησαν μαζί του.

    O 37χρονος άσος των Λος Αντζελες Γκάλαξι δήλωσε πως θα συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο για άλλα δύο χρόνια.

    [03] Κυβερνητικός εκπρόσωπος ορίστηκε ο δημοσιογράφος Δ. Τσιόδρας

    Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του τέως πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, με απόφαση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου.

    Εξάλλου, έγινε γνωστό ότι ο κ. Πικραμμένος, αύριο, στις 10 το πρωί, θα επισκεφθεί το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, προκειμένου να ενημερωθεί για την προετοιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων και κατόπιν, στις 14.00, θα μεταβεί στο υπουργείο Εσωτερικών για να έχει ενημέρωση για την οργάνωση των υπηρεσιών ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης.

    [04] Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές σε Αργολίδα και Αρκαδία

    Τη συμμετοχή σε δώδεκα υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας και της Αρκαδίας, ομολόγησε 26χρονος Γεωργιανός, μετά τη σύλληψή του από άντρες της Ασφαλείας Άργους.

    Η ομάδα αυτή, κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του 2012 έως και τις αρχές του τρέχοντος μήνα, έμπαινε σε σπίτια στις περιοχές της Αργολίδας και της Αρκαδίας, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές και εκτιμάται ότι, από τη δράση τους, είχαν αποκομίσει περισσότερα από 55.000 ευρώ.

    [05] Κύπρος: Νέα αναβολή στη δίκη για την έκρηξη στο Μαρί

    Αναβλήθηκε για τις 21 Ιουνίου η δίκη για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» τον περασμένο χρόνο, λόγω της απουσίας του -εκ των κατηγορουμένων- τέως αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγου Πέτρου Τσαλικίδη.

    Στη δίκη, η οποία ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει το πρωί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, ήταν παρόντες οι υπόλοιποι επτά κατηγορούμενοι.

    Ο επαρχιακός δικαστής Ηλίας Γεωργίου, έκρινε ότι με βάση τα ενώπιόν του δεδομένα, η δίκη θα έπρεπε να αναβληθεί, διότι η ελληνική κυβέρνηση δεν κατόρθωσε να εντοπίσει και να συλλάβει τον Πέτρο Τσαλικίδη και να τον εκδόσει στην Κύπρο, με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί εναντίον του.

    [06] Φλέγεται αποθήκη πυρομαχικών του ρωσικού στρατού

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα σε αποθήκη πυρομαχικών του ρωσικού στρατού, προκαλώντας εκρήξεις οβίδων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνθρωπος, να αναγκαστούν οι αρχές να απομακρύνουν 700 κατοίκους δυο κοντινών περιοχών και να διακοπεί η κίνηση του Υπερσιβηρικού, μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

    Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 06:20 ώρα Γκρίνουιτς σε αποθήκη πυρομαχικών του ρωσικού στρατού, 280χλμ βορειοανατολικά του Βλαδιβοστόκ, μετέδωσε το Ιτάρ-Τας, επικαλούμενο τον τοπικό ραδιοσταθμό του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

    "Υπάρχουν 489 κοντέινερ με οβίδες στην αποθήκη, τα οποία έχουν αρχίσει να εκρήγνυνται", δήλωσε στο πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την πυρκαγιά τραυματίσθηκε ένας άνθρωπος, ο οποίος νοσηλεύεται.

    Οι υπηρεσίες διάσωσης απομάκρυναν 700 κατοίκους δυο γειτονικών περιοχών, που απειλούνται από τις εκρήξεις των οβίδων.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 May 2012 - 10:30:32 UTC