Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δεν μπορούμε να επαναδιαπραγματευθούμε» το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε ο Β. Σόιμπλε
  • [02] Άνοιξαν 8.361 επιχειρήσεις και έκλεισαν 10.315 στο τρίμηνο
  • [03] Στο επίκεντρο του διεθνούς Τύπου η Ελλάδα
  • [04] Η πολλή ζάχαρη βλάπτει τον εγκέφαλο
  • [05] Δεκαήμερο ανοιξιάτικων προσφορών στην Αθήνα
  • [06] Με Νομαρχιακές Επιτροπές αρχίζει η προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ
  • [07] Β. Κορκίδης: "Δεν αξίζει στην πατρίδα μας η καταστροφική προοπτική"
  • [08] Αρχίζει η δίκη του Ράτκο Μλάντιτς, στη Χάγη
  • [09] Δεν πάει στο Euro 2012 ο Φέρντιναντ, λόγω... Τέρι
  • [10] Ο «Παρθενώνας», από την Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων
  • [11] Παράνομο το 61% του λογισμικού στην Ελλάδα
  • [12] Υπνοβάτης ένας στους τρεις Αμερικανούς, σύμφωνα με μελέτη
  • [13] Καθημερινές πτήσεις Νέα Υόρκη - Αθήνα, από την Delta Airlines
  • [14] Επίθεση κουκουλοφόρων σε οπαδούς του Άρη
  • [15] Στη Μπουντεσλίγκα η Φορτούνα Ντίσελντορφ, υποβιβάστηκε η Χέρτα

  • [01] «Δεν μπορούμε να επαναδιαπραγματευθούμε» το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε ο Β. Σόιμπλε

    "Δεν μπορούμε να επαναδιαπραγματευθούμε" το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε .

    "Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βοήθειας που προετοιμάσθηκε με πολύ λεπτομερειακό τρόπο και δεν μπορούμε να το επαδιαπραγματευθούμε", τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Deutschlandfunk.

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επανέλαβε ότι οι Ευρωπαίοι επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αλλά αυτό εξαρτάται "από την κυρίαρχη απόφαση του ελληνικού λαού".

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [02] Άνοιξαν 8.361 επιχειρήσεις και έκλεισαν 10.315 στο τρίμηνο

    Σε αλλαγή του χάρτη των Ελληνικών επιχειρήσεων οδηγείται η αγορά από την πρωτοφανή κρίση. Η έκρηξη των ακάλυπτων επιταγών, η αύξηση του κόστους χρήματος και η καθίζηση του τζίρου έχει ήδη επηρεάσει το ισοζύγιο των επιχειρήσεων που ανοίγουν έναντι αυτών που κλείνουν, το οποίο, βαίνει συνεχώς μειούμενο την τελευταία τριετία.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και των επιμελητηρίων, το 2011, για κάθε 10 επιχειρήσεις που προχώρησαν σε έναρξη λειτουργίας αντιστοιχούσαν 9,2 επιχειρήσεις που έβαζαν λουκέτο έναντι 8,9 το 2010 και 8,6 το 2009.

    Καταλυτικά είναι τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2012 που δείχνουν περισσότερες επιχειρήσεις να κλείνουν από αυτές που ανοίγουν.

    Συγκεκριμένα το 2009 τα στοιχεία δείχνουν ότι ιδρύθηκαν 61.345 επιχειρήσεις και έκλεισαν 53.819 (+ 7.526) το 2010 ξεκίνησαν τη λειτουργία του 62.781 επιχειρήσεις και έκλεισαν 56.037 (+ 6.744) και το 2011 άνοιξαν 55.954 επιχειρήσεις ενώ έκλεισαν 51.531επιχειρήσεις (+ 4.423).

    Σε ότι αφορά στα στοιχεία πρώτου τριμήνου 2012, φαίνεται να ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους 8.361 επιχειρήσεις και έκλεισαν 10.315 (- 1.954).

    [03] Στο επίκεντρο του διεθνούς Τύπου η Ελλάδα

    Με συνεχείς ανταποκρίσεις και αναλύσεις αμερικανικά ΜΜΕ προβάλλουν τις «δραματικές εξελίξεις», όπως τονίζουν αρκετά απ' αυτά, καθώς η Ελλάδα οδηγείται σε νέες εκλογές, με «αβέβαιες προοπτικές» για την ελληνική οικονομία και την Ευρωζώνη.

    Η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» αναφέρει ότι, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, οι νέες εκλογές θα έχουν ως αποτέλεσμα ένα «εξίσου διαιρεμένο κοινοβούλιο».

    Το ναυάγιο των προσπαθειών να συγκροτηθεί κυβέρνηση στην Ελλάδα κυριαρχεί στις ανταποκρίσεις και αναλύσεις και στον ιταλικό τύπο και τα κανάλια.

    «Μέχρι να φτάσουμε στις νέες ελληνικές εκλογές, στις επόμενες τριάντα ημέρες, πρόκειται πιθανότατα να επηρεασθούν αρνητικά πολλές άλλες οικονομίες των χωρών της ζώνης του ευρώ» αναφέρει η «Λα Ρεπούμπλικα» στην διαδικτυακή έκδοσή της.

    [04] Η πολλή ζάχαρη βλάπτει τον εγκέφαλο

    Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας σακχάρων όπως η φρουκτόζη μπορεί να ελαττώσει τις νοητικές δυνάμεις, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που βασίστηκε σε πειραματόζωα και έδειξε ότι μειώθηκε η ικανότητα μάθησης και η μνήμη τους, μετά τη διατροφή τους με πολλή φρουκτόζη.

    Τις επιπτώσεις του μεταβολικού συνδρόμου στον εγκέφαλο και τις νοητικές επιδόσεις του, παράλληλα όμως δείχνει ότι τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 μπορούν να αντισταθμίσουν τη ζημιά.

    Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια - Λος Άντζελες (UCLA), τάισαν δύο ομάδες αρουραίων, αντί για νερό, με σιρόπι καλαμποκιού που είχε υψηλή ποσότητα φρουκτόζης, η οποία υπάρχει συνήθως σε γλυκά, αναψυκτικά κ.α. Η μία ομάδα ζώων τρεφόταν και λιπαρά οξέα ωμέγα-3 με την μορφή του οξέος DHA και του λιναρόσπορου (ουσίες που ενισχύουν τον εγκέφαλο και προστατεύουν τους νευρώνες από βλάβες), ενώ η άλλη όχι.

    [05] Δεκαήμερο ανοιξιάτικων προσφορών στην Αθήνα

    Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών συνεχίζει τη δράση του, εγκαινιάζοντας τη νέα του παρέμβαση «Ανοιξιάτικες ευκαιρίες στην Αθήνα».

    Καλεί τους εμπόρους της Αθήνας να συμμετέχουν σε δεκαήμερο ανοιξιάτικων προσφορών εμπορευμάτων από την Πέμπτη 17 έως το Σάββατο 26 Μαΐου 2012, με στόχο την αναβάθμιση της Αθήνας και την τόνωση της αγοραστικής κίνησης.

    Η δράση υποστηρίζεται από τον Δήμο Αθηναίων και την «Τεχνόπολις Α.Ε.» με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και απόδοση του Δημόσιου χώρου στους πολίτες.

    [06] Με Νομαρχιακές Επιτροπές αρχίζει η προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ

    Σήμερα αρχίζει το ΠΑΣΟΚ την προεκλογική του δραστηριότητα ενόψει των εκλογών που θα προκηρυχθούν για τον Ιούνιο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος συγκάλεσε για σήμερα σύσκεψη όλων των Νομαρχιακών Επιτροπών, προκειμένου να "διατάξει" τις κομματικές δυνάμεις ενόψει των εκλογών.

    [07] Β. Κορκίδης: "Δεν αξίζει στην πατρίδα μας η καταστροφική προοπτική"

    «Δυστυχώς, η αντιπροσωπευτική δημοκρατία δεν περιλαμβάνει πάντα σοβαρούς και υπεύθυνους πολιτικούς με συναινετική διάθεση. Η δυνατότητα ριζικότερης ανάμειξης των εκλεγμένων εκπροσώπων προς αποφυγή παρατεταμένης ακυβερνησίας απέτυχε παταγωδώς» αναφέρει σε σημερινή δήλωσή του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνιού Εμπορίου Β. Κορκίδης, μετά την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

    «Η ανάγκη εθνικής συνεννόησης δεν φαίνεται να συγκίνησε όλους τους εκπροσώπους της δημοκρατίας μας», σημειώνει ο κ. Κορκίδης και τονίζει: «οι πολιτικοί αρχηγοί, ομού και κατά μόνας, διάλεξαν να γίνουν ...νεκροθάφτες της πολιτικής ηρεμίας και να μας καταδικάσουν στην εύκολη λύση μιας νέας προσφυγής στις κάλπες, η οποία όπως διαφαίνεται, ενέχει τον κίνδυνο να μας οδηγήσει στο θάνατο της κοινωνικής και οικονομικής μας χρεοκοπίας. Είναι κρίμα και άδικο για τον ελληνικό λαό, μετά από τόσους χαρισματικούς ηγέτες, να ζητιανεύει να κυβερνηθεί από πολιτικούς παρίες. Δεν αξίζει στην πατρίδα μας η καταστροφική προοπτική».

    [08] Αρχίζει η δίκη του Ράτκο Μλάντιτς, στη Χάγη

    Αρχίζει σήμερα ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) η δίκη του πρώην διοικητή του στρατού των Σέρβων της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, Ράτκο Μλάντιτς, ο οποίος αντιμετωπίζει 11 κατηγορίες για γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και παραβίαση των κανόνων και του εθιμικού δικαίου στη Βοσνία, στη διάρκεια του πολέμου, από το 1992 έως το 1995.

    Η δίκη θα αρχίσει με τον πρόλογο της εισαγγελίας και οι συνήγοροι υπεράσπισης έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα πάρουν το λόγο σε αυτή τη φάση, όπως και ότι ο κατηγορούμενος δεν θα απευθυνθεί στο δικαστικό συμβούλιο.

    Η εισαγγελία έχει αναγγείλει ότι έχουν κλητευθεί 413 μάρτυρες και ότι στις 29 Μαΐου σχεδιάζεται η πρώτη ακρόασή του και η παράθεση επιχειρημάτων.

    Επιμέλεια: Κ. Γιαννίκη

    [09] Δεν πάει στο Euro 2012 ο Φέρντιναντ, λόγω... Τέρι

    Χωρίς τον Ρίο Φέρντιναντ αναμένεται να ταξιδέψει η αποστολή της Αγγλίας για τα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, τον ερχόμενο μήνα στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο διεθνής αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα παίξει στο EURO λόγω του Τζον Τέρι! Ο Τέρι είναι σε κόντρα με τον αδερφό του Ρίο Φέρντιναντ, Άντον, και μάλιστα υπάρχει και η δίκη τον προσεχή Ιούλιο για την ρατσιστική επίθεση με την οποία έχει κατηγορηθεί ο αρχηγός της Τσέλσι. Ο Ρίο Φέρντιναντ, λοιπόν, είναι στα... μαχαίρια με τον αρχηγό της Τσέλσι και σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ έχει ζητήσει από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Ρόι Χότζον, να μην τον υπολογίζει για τα παιχνίδια της εθνικής ομάδας.

    [10] Ο «Παρθενώνας», από την Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων

    «Αυτή τη στιγμή, είμαστε δίπλα- δίπλα και εκεί υπάρχει η δύναμη μας. Ο ένας άνθρωπος να ακουμπήσει στον άλλο, να ακούσει τον άλλο, να σκεφτεί τον άλλο» εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο Χρήστος Θεοδωρίδης, σκηνοθέτης της παράστασης «Παρθενώνας», που παίζεται από τον περασμένο Απρίλιο σ΄ έναν μικρό χώρο της Αγίου Μάρκου, το λοφτ Τραστ, με επιτυχία.

    Αφορμή για την παράσταση στάθηκε το βιβλίο του Χρήστου Χρυσόπουλου «Ο Βομβιστής του Παρθενώνα» και το ανέκδοτο κείμενο «Αποικία» του Γιώργου Λαγουρού.

    'Οπως εξηγεί ο σκηνοθέτης της νεοσύστατης θεατρικής ομάδας "Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων" «οκτώ χαρακτήρες που κάνουν μια διαδρομή κίνησης, μουσικής και λόγου, αναζητώντας, αποφεύγοντας ή αδιαφορώντας για την αλλαγή. Καθένας κουβαλά τον προσωπικό του... Παρθενώνα -στην τσάντα, στην τσέπη, στην πλάτη, στην απόφαση για το επόμενο βήμα».

    [11] Παράνομο το 61% του λογισμικού στην Ελλάδα

    Επτά στους δέκα χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Ελλάδα παραδέχονται ότι έχουν αποκτήσει πειρατικό λογισμικό, σύμφωνα με τα στοιχεία της Business Software Alliance (BSA), στο πλαίσιο της Διεθνούς Έρευνας της ΒSA για την Πειρατεία Λογισμικού 2011.

    Παράλληλα, ποσοστό 38% των χρηστών ηλεκτρονικών υπολογιστών που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι λαμβάνουν πειρατικό λογισμικό «περιστασιακά», «πάντα» ή «τις περισσότερες φορές», ενώ 32% δήλωσαν «σπάνια».

    Ως αποτέλεσμα, το ποσοστό της πειρατείας λογισμικού στην Ελλάδα για το 2011 άγγιξε το 61%, το οποίο σημαίνει ότι κατά προσέγγιση 2 στα 3 προγράμματα που εγκαταστάθηκαν από χρήστες ήταν χωρίς άδεια (παράνομα).

    HΕλλάδα κατατάσσεται 3η ανάμεσα στις πρώτες πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα μεγαλύτερα ποσοστά πειρατείας, μετά τη Βουλγαρία (64%) και τη Ρουμανία (63%).

    [12] Υπνοβάτης ένας στους τρεις Αμερικανούς, σύμφωνα με μελέτη

    Σχεδόν ένας στους τρεις κατοίκους των ΗΠΑ έχει υπνοβατήσει κάποια στιγμή στη ζωή του, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη η οποία αναφέρει ότι η βαριάς μορφής κατάθλιψη και οι διαταραχές του ύπνου μπορούν να αυξήσουν αυτή την πιθανότητα.

    Έρευνα στην οποία μετείχαν 16.000 ενήλικες από 15 πολιτείες, αποφάνθηκε ότι σχεδόν το 29% εξ' αυτών έχουν τουλάχιστον μια φορά υπνοβατήσει στη ζωή τους, σχεδόν το 3% το έκανε με συχνότητα μεταξύ μιας φοράς τον χρόνο και μιας φοράς τον μήνα και το 1% έχουν υπνοβατήσει τουλάχιστον δύο φορές μέσα σε ένα μήνα.

    "Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η συχνότητα εμφάνισης της υπνοβασίας, ως διαταραχή, στον γενικό πληθυσμό και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα", είπε ο Μορίς Οχαγιόν, διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας Στάνφορντ για τον Ύπνο στην Καλιφόρνια, ο οποίος ήταν επικεφαλής της έρευνας που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση "Νευρολογία" (Neurology).

    Επιμέλεια:Μ. Μιχαλοπούλου

    [13] Καθημερινές πτήσεις Νέα Υόρκη - Αθήνα, από την Delta Airlines

    Απευθείας καθημερινές πτήσεις μεταξύ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και Νέας Υόρκης/JFK θα πραγματοποιεί η Delta Air Lines, καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Ελλάδα είναι ένας δημοφιλής θερινός προορισμός για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες.

    Η απευθείας σύνδεση της Delta μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης/JFK πραγματοποιείται με αεροσκάφος Airbus A330-300 δυναμικότητας 298 θέσεων, εκ των οποίων η διαρρύθμιση θα έχει ως εξής: 34 BusinessElite, 32 Economy Comfort- το κορυφαίο προϊόν οικονομικής θέσης της Delta και 227 Οικονομικής θέσης.

    Η αναχώρηση από την Αθήνα θα γίνεται καθημερινά στις 12:45 ενώ η πτήση από τη Νέα Υόρκη θα πραγματοποιείται στις 16:25.

    [14] Επίθεση κουκουλοφόρων σε οπαδούς του Άρη

    Επίθεση από άγνωστους δέχθηκαν οπαδοί του 'Αρη έξω από το γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης», στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

    Όπως ανακοινώθηκε, οι δράστες, φορώντας κράνη και κουκούλες, επιτέθηκαν με σιδηρολοστούς, ξύλινα κοντάρια, πέτρες, πυρσούς και μολότοφ σε οπαδούς του 'Αρη που εκείνη την ώρα αποβιβάζονταν από λεωφορείο, επιστρέφονταςαπό την Τρίπολη, όπου είχαν μεταβεί για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στην ομάδα Κ-17 του 'Αρη και την αντίστοιχη του ΠΑΟΚ. Ακολούθησε συμπλοκή, μικρής διάρκειας, και στην περιοχή επικράτησε προς στιγμήν πανδαιμόνιο.

    Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης αλλά ανακοινώθηκε μόλις σήμερα από τις αστυνομικές αρχές.

    [15] Στη Μπουντεσλίγκα η Φορτούνα Ντίσελντορφ, υποβιβάστηκε η Χέρτα

    Στην Μπουντεσλίγκα μετά από απουσία 15 χρόνων, επιστρέφει η Φορτούνα Ντίσελντορφ. Στη ρεβάνς του αγώνα μπαράζ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Χέρτα, την οποία είχε νικήσει στο πρώτο ματς με (2-1) κι έτσι εξασφάλισε πανηγυρικά την άνοδο. Οι Μπάιστερ (1΄), Γιοβάνοβιτς (59΄) σκόραραν για τους γηπεδούχους, ενώ για την ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ που γεύθηκε το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού, τα γκολ πέτυχαν οι Μπεν Χατίρα (στο 22΄ και αποβλήθηκε στο 54΄), Ραφαέλ (85΄).

    Ο σύλλογος του Ντίσελντορφ που έχει πάρει δύο κύπελλα Γερμανίας (1979, 1980), υποβιβάστηκε το 1997 και έκτοτε ακολούθησε κατακόρυφη πτώση που τον οδήγησε έως την 4η κατηγορία (2002-2004).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 May 2012 - 8:30:36 UTC