Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας ο Ζαν Μαρκ Ερό
  • [02] "Δεσποινίδες ετών... 50"
  • [03] Απονεμήθηκαν τα ελληνικά «e-awards 2012»
  • [04] Στη δημοσιότητα τα πρακτικά της σύσκεψης των αρχηγών της 14ης Μαΐου
  • [05] Πήραμε την απόφαση να μην προδώσουμε τις ελπίδες του λαού, δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας
  • [06] Αντ. Σαμαράς: Στις εκλογές θα αναμετρηθεί το χθες με το αύριο
  • [07] Ανακοίνωση της Προεδρίας για το κείμενο του Π. Καμμένου
  • [08] Φωτογραφίες ατόμων που συμμετείχαν σε επεισόδια στην Αθήνα, τον περασμένο Φεβρουάριο, έδωσε η Αστυνομία

  • [01] Νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας ο Ζαν Μαρκ Ερό

    Ο νέος Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, διόρισε σήμερα πρωθυπουργό τον επικεφαλής των σοσιαλιστών βουλευτών, Ζαν Μαρκ Ερό, 62 ετών, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του μεγάρου των Ηλυσίων, Πιερ Ρενε Λεμάς.

    Ο Ζαν Μαρκ Ερό έλαβε την εντολή να σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση της Γαλλίας, που θα ανακοινωθεί το απόγευμα της Τετάρτης.

    Επιμέλεια: Χρήστος Κωνσταντόπουλος

    [02] "Δεσποινίδες ετών... 50"

    Τιςκαρδιές χιλιάδων φίλων της κλασικής αυτοκίνησης έκλεψαν δεκάδες ανήσυχες... «δεσποινίδες, ετών 50» απ' όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στο1ο Ιστορικό Ράλι Κλασικών Οχημάτων «Όλυμπος» (Regularity)-1st Olympus Classic Rally -LEKOV Regularity Event), που διοργανώθηκε στην Ελασσόνα και τον Όλυμπο, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

    Μοναδικές εικόνες από το μυθικό βουνό ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο, συγκινώντας τα εκατομμύρια φίλων της κλασικής αυτοκίνησης, που έχουν ως όνειρο ζωής την ανάβασή τους στον Όλυμπο, που κρύβει μοναδικές συγκινήσεις για τους λάτρεις της φύσης.

    Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» συνεργάστηκε, για μια ακόμα φορά, με τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου και Θεσσαλίας (ΛΕΚΟΒ) και το Σύλλογο Ιστορικού Αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδος (ΣΙΑΒΕ ), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τη στήριξη- μεταξύ άλλων- του Δήμου Ελασσόνας και διοργάνωσαν τον ξεχωριστό αυτό αγώνα.

    [03] Απονεμήθηκαν τα ελληνικά «e-awards 2012»

    Tα Ελληνικά Βραβεία Διαδικτύου «e-awards 2012», τα οποία αφορούν στην αναγνώριση και τη διάκριση όσων συνεισφέρουν στο βέλτιστο διαδικτυακό περιεχόμενο, με βασικά κριτήρια την ανεξαρτησία, το πρωτογενές περιεχόμενο, τη δεοντολογία και τη διάδραση, απονεμήθηκαν, χθες βράδυ, σε ειδική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του «9.84», στην «Τεχνόπολις», στο Γκάζι.

    Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του νέου θεσμού στη χώρα μας είχε η ομάδα των εθελοντών του διαδικτυακού, μη-κερδοσκοπικού ηλεκτρονικού περιοδικού «maga.gr».

    Η επιλογή, ανάμεσα σε περίπου 1.900 προτάσεις του κοινού, έγινε από ειδική κριτική επιτροπή.

    Μεταξύ άλλων, βραβεύτηκαν οι ακόλουθοι:

    Στην κατηγορία «Άποψη, Κριτική, Σχόλιο, Τεκμηρίωση»: Ask4Food.gr (κριτικές για εστιατόρια), στον Σπύρο Δοξιάδη.

    Στην κατηγορία «Επιμέλεια»: Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα (greek-language.gr), στον καθηγητή Φιλολογίας του ΑΠΘ, Ιωάννη Καζάζη.

    Στην κατηγορία «Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση»: «Χαμόγελο του Παιδιού».

    [04] Στη δημοσιότητα τα πρακτικά της σύσκεψης των αρχηγών της 14ης Μαΐου

    Τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στις 14/5/2012, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

    Τα πρακτικά έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας www.presidency.gr

    [05] Πήραμε την απόφαση να μην προδώσουμε τις ελπίδες του λαού, δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας

    Πήραμε την απόφαση να μην προδώσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες του λαού, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι τα κόμματα του μνημονίου, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ζητούσαν να αφήσουμε τη χώρα χωρίς ελπίδα.

    Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την κυβέρνηση της Αριστεράς και να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις δυνάμεις του χθες, συμπλήρωσε.

    [06] Αντ. Σαμαράς: Στις εκλογές θα αναμετρηθεί το χθες με το αύριο

    Δυστυχώς οι εκλογές είναι πια αναπόφευκτες, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και ανέφερε ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα βρεθούν αντιμέτωποι από τη μια μεριά ο αριστερόστροφος κρατισμός και ο τυχοδιωκτικός λαϊκισμός και από την άλλη οι δημιουργικές φιλελεύθερες δυνάμεις του τόπου. "Θα αναμετρηθεί το χθες με το αύριο", είπε χαρακτηριστικά.

    Το μήνυμα του λαού είναι ξεκάθαρο, συμπλήρωσε. "Ναι στην παραμονή στο ευρώ". Αναφερόμενος στις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης είπε για τη ΝΔ, βάλαμε πάνω από την καρέκλα το μέλλον της Ελλάδας, αλλά πέσαμε πάνω σε ένα τείχος αδιαλλαξίας. Χρειάζεται, τόνισε, αυτή την κρίση στιγμή να είμαστε ενωμένοι.

    [07] Ανακοίνωση της Προεδρίας για το κείμενο του Π. Καμμένου

    Διαψεύδει η Προεδρία της Δημοκρατίας τον Πάνο Καμμένο για το επίμαχο κείμενο με τις θέσεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο Πάνος Καμμένος ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να κοινοποιήσει στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς τα όσα αναφέρονται στο κείμενο που του παρέδωσε στην κατ? ιδίαν συνάντησή τους την Κυριακή το βράδυ.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το κείμενο με τις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων περιείχε διάφορα σενάρια για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

    [08] Φωτογραφίες ατόμων που συμμετείχαν σε επεισόδια στην Αθήνα, τον περασμένο Φεβρουάριο, έδωσε η Αστυνομία

    Νέες φωτογραφίες ατόμων που συμμετείχαν στα σοβαρά επεισόδια και στις λεηλασίες καταστημάτων στο Κέντρο της Αθήνας, στις 12 Φεβρουαρίου 2012, έδωσεη Αστυνομία, ζητώντας πληροφορίες από τους πολίτες για τα άτομα αυτά, προκειμένου να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

    Συγκεκριμένα, δίνονται στη δημοσιότητα 16 φωτογραφίες από το υλικό που ελήφθη από τις κάμερες κλειστών κυκλωμάτων δύο τραπεζών στην οδό Αθηνάς και στην οδό Όθωνος και από ένα σούπερ μάρκετ στην οδό Αιόλου και στις οποίες διακρίνονται και πρόσωπα ατόμων που συμμετείχαν στους βανδαλισμούς.

    Στα πρόσωπα που συμμετείχαν στους βανδαλισμούς, τις βιαιοπραγίες κατά πραγμάτων και στη λεηλασία των καταστημάτων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 May 2012 - 16:30:33 UTC