Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μην το πετάς. Χάρισέ το.
  • [02] Με δαπάνη των συνταξιούχων η κατ' οίκον πληρωμή των συντάξεων
  • [03] Πέρασαν οι μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά στην Πορτογαλία
  • [04] Δύο κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν 14 Μαΐου στο Βόλο
  • [05] Σε καλό δρόμο, οι διεργασίες για τη δημιουργία κεντρώου, φιλοευρωπαϊκού και μεταρρυθμιστικού πόλου
  • [06] Εισαγγελικό «όχι» στην αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου
  • [07] Στα 9,098 δισ. ευρώ το έλλειμμα
  • [08] ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 32-34 στο ημίχρονο

  • [01] Μην το πετάς. Χάρισέ το.

    Τέσσερα χρόνια πριν -τότε που ούτε ως υποψία δεν υπήρχε για τους περισσότερους πολίτες η οικονομική κρίση που θα ακολουθούσε- μια παρέα, με «πρωτεργάτη» τον Μάκη Προδρόμου, υδραυλικό στο επάγγελμα, σκέφτηκε να δημιουργήσει ένα δίκτυο ανταλλαγής πραγμάτων. Βασικό κίνητρο ήταν να μην πετάει κανείς όσα δε χρειάζεται, όταν αυτά βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Μια στάση ζωής που «υπηρετεί» την ιδέα της ανακύκλωσης και της οικονομίας.

    Έτσι γεννήθηκε η διαδικτυακή πλατφόρμα www.xariseto.gr. Παράλληλα διοργανώνονται μπαζάρ, για να συγκεντρωθούν αντικείμενα. Συγχρόνως όποιος επιθυμεί και δεν έχει εξοικείωση με το ίντερνετ, μπορεί να περάσει από εκεί και να πάρει ό,τι τον εξυπηρετεί.

    Σήμερα στην πλατεία Αριστοτέλους διοργανώθηκε το 18ο παζάρι του xariseto που θα λειτουργεί έως τις 9 το βράδυ.

    «Είναι μια ευκαιρία αυτήν την εποχή που αλλάζουμε τα ρούχα στην ντουλάπα μας, να δούμε τι μας χρειάζεται και τι όχι και να τα χαρίσουμε. Ο κόσμος πλέον έχει πιο πολλές ανάγκες και έχει αυξηθεί», αναφέρει μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο Μάκης Προδρόμου.

    [02] Με δαπάνη των συνταξιούχων η κατ' οίκον πληρωμή των συντάξεων

    Διακόπτεται μετά τις 12 Ιουλίου του 2012 η κατ' οίκον πληρωμή (με δαπάνη του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ) των συνταξιούχων που ανήκουν σε ειδικές ομάδες ή διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

    Σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Διοίκησης Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ, από τη σύνταξη μηνός Αυγούστου και εξής η καταβολή της σύνταξης κατ' οίκον για τις κατηγορίες αυτές θα γίνεται με δαπάνη των συνταξιούχων και προϋποθέτει το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού σε πιστωτικά ιδρύματα που εξυπηρετούν την πληρωμή κατ' οίκον (Τράπεζες, ΕΛΤΑ).

    Έτσι, οι συνταξιούχοι που επιθυμούν τη συνέχιση της πληρωμής κατ' οίκον θα πρέπει μέχρι τις 12.6.2012 να ανοίξουν λογαριασμό στις Τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ αναλαμβάνοντας οι ίδιοι την ταχυδρομική δαπάνη.

    Όσοι δεν προβούν στις σχετικές ενέργειες έως αυτή την ημερομηνία θα εισπράττουν τη σύνταξή τους από τον λογαριασμό που έχουν ήδη ανοίξει για τον σκοπό αυτό στην Αγροτική Τράπεζα.

    [03] Πέρασαν οι μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά στην Πορτογαλία

    Το πορτογαλικό κοινοβούλιο ενέκρινε οριστικά σήμερα την μεταρρύθμιση του εργατικού κώδικα που έχει ως στόχο να χαλαρώσει τους κανόνες στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με τις συστάσεις των πιστωτών της Πορτογαλίας, σε αντάλλαγμα για την δανειακή σύμβαση που συνήφθη τον Μάιο του 2011.

    Η νέα νομοθεσία, που ψηφίστηκε στα τέλη Μαρτίου σε πρώτη ανάγνωση, εγκρίθηκε χωρίς πρόβλημα, καθώς η κεντροδεξιά κυβέρνηση διαθέτει στην Εθνοσυνέλευση άνετη πλειοψηφία.

    Οι Σοσιαλιστές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι ήταν στην εξουσία όταν γίνονταν οι διαπραγματεύσεις για το πακέτο της βοήθειας, απείχαν κατά πλειοψηφία.

    Αυτή η μεταρρύθμιση ήταν το αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των κοινωνικών εταίρων, με την εξαίρεση της CGTP, της κύριας συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας που πρόσκειται στους κομμουνιστές, οι οποίοι την απέρριψαν.

    Το Κομμουνιστικό Κόμμα για άλλη μια φορά την καταδίκασε στο κοινοβούλιο, υποσχόμενο να την πολεμήσει. "Οι εργαζόμενοι δεν θα παραμείνουμε αδρανείς μπροστά στην απαλλοτρίωση των δικαιωμάτων τους", δήλωσε ο κομμουνιστής ηγέτης Ζερόνιμου ντε Σόουζα. "Ετοιμαστείτε για τον αγώνα", τόνισε.

    Σήμερα, εκατοντάδες συνδικαλιστικά στελέχη της CGTPσυγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθούν εναντίον αυτής της μεταρρύθμισης.

    Η CGTP έχει καλέσει σε δύο μαζικές κινητοποιήσεις, στις 9 Ιουνίου στο Πόρτο, και στις 16 Ιουνίου στη Λισσαβόνα.

    [04] Δύο κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν 14 Μαΐου στο Βόλο

    Δύο ακόμη κρουαζιερόπλοια αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Βόλου τη Δευτέρα 14 Μαΐου, σύμφωνα με το πρόγραμμα αφίξεων της φετινής τουριστικής περιόδου. Πρόκειται, όπως έγινε γνωστό από το Δήμο Βόλου, για το ''Colombus'' με 580 επιβάτες και 364 άτομα πλήρωμα, το οποίο θα φθάσει στο Βόλο στις 6 το πρωί προερχόμενο από τη Σκιάθο και θα αναχωρήσει στις 17.30 με προορισμό το Κουσάντασι. Το δεύτερο είναι το ''Amadea'' με 497 επιβάτες και 296 άτομα πλήρωμα, το οποίο θα καταπλεύσει στις 7 το πρωί προερχόμενο από Καβάλα και θα αναχωρήσει στις 18.00 για τη Δήλο.

    Ο αριθμός αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου είναι μικρότερος σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο. Ωστόσο, ο Βόλος συγκαταλέγεται στους προορισμούς προτεραιότητας για την ανάπτυξη cruise passenger terminal, μαζί με τη Θεσσαλονίκη, το Κατάκολο, τη Ρόδο και την Πάτμο.

    [05] Σε καλό δρόμο, οι διεργασίες για τη δημιουργία κεντρώου, φιλοευρωπαϊκού και μεταρρυθμιστικού πόλου

    Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι συνομιλίες της Δράσης, του Στέφανου Μάνου με τη Δημοκρατική Συμμαχία, της Ντόρας Μπακογιάννη και με πρόσωπα του φιλοευρωπαϊκού χώρου, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας νέος, κεντρώος, φιλοευρωπαϊκός και έντονα μεταρρυθμιστικός πόλος, όπως έγινε γνωστό από πηγές που πρόσκεινται στη Δράση.

    «Η συνένωση, τέτοιων προσώπων», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «είναι το ζητούμενο των διαβουλεύσεων, που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενόψει των πιθανών επαναληπτικών εκλογών».

    [06] Εισαγγελικό «όχι» στην αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου

    Να μην γίνει δεκτή η αίτηση του Άκη Τσοχατζόπουλου για άρση της προσωρινής του κράτησης, εισηγείται, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, η εισαγγελέας Ευγ. Κυβέλου. Η εισαγγελέας ζητά ν' απορριφθεί η προσφυγή που έχει καταθέσει ο πρώην υπουργός κατά του εντάλματος προσωρινής του κράτησης, επικαλούμενη τη βαρύτητα της πράξης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αντιμετωπίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

    Απορριπτική, επίσης, ήταν η πρόταση της εισαγγελέως Ελένης Σίσκου, για την αίτηση αποφυλάκισης του συγκατηγορουμένου του Άκη Τσοχατζόπουλου, επιχειρηματία Γιώργου Σαχπατζίδη.

    [07] Στα 9,098 δισ. ευρώ το έλλειμμα

    Στα 9,098 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το τετράμηνο Ιανουάριος- Απρίλιος 2012, επίπεδα, που είναι χαμηλότερα από τον αρχικό στόχο των 11,009 δισ. ευρώ. Επίσης και το πρωτογενές έλλειμμα την ίδια περίοδο διαμορφώθηκε στα 1, 679 δισ. ευρώ και παρουσίασε βελτίωση έναντι αρχικού στόχου 3,262 δισ. ευρώ.

    Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 16,193 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 448 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου 16,641 δισ. ευρώ για το ίδιο διάστημα. Το ύψος των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 14,654 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας υστέρηση 335 εκατ. έναντι στόχου 14,989 δισ. ευρώ.

    Η υστέρηση αυτή σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οφείλεται στην απόκλιση των εισπράξεων ΦΠΑ (κατά 435 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο, λόγω του περιορισμού της εγχώριας ζήτησης και της υστέρησης ορισμένων μη φορολογικών εσόδων. Σύμφωνα πάντως με το υπουργείο, σημαντική πρόοδος σημειώθηκε στη συλλογή ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και στις εισπράξεις από το ειδικό τέλος ακινήτων.

    [08] ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 32-34 στο ημίχρονο

    Αυτή την ώρα οι "πράσινοι" αντιμετωπίζουν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον πρώτο ημιτελικό τουΦάϊναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης, με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τους επιτρέψει να υπερασπιστούν τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 May 2012 - 16:30:31 UTC