Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκινά το ταξίδι για το Λονδίνο η Ολυμπιακή Φλόγα
  • [02] Ο Αλέξης Τσίπρας συναντά τον Μελανσόν αύριο στο Παρίσι
  • [03] Πάνω από 40 νεκροί, 170 τραυματίες σε δυο βομβιστικές επιθέσεις στη Δαμασκό
  • [04] Είμαστε πιο κοντά ιδεολογικά στη «Δράση» του Στ. Μάνου, δηλώνει ο Θ. Τζήμερος
  • [05] Δεν θα πάω σε συνάντηση με τον Ευ. Βενιζέλο, δηλώνει ο Π. Καμμένος
  • [06] Πρωτοβουλίες ΝΔ για επανένωση της Κεντροδεξιάς, προανήγγειλε ο Ι. Μιχελάκης
  • [07] ΄Ερευνες στο Μπέλφαστ για βρέφος που έπεσε στη θάλασσα από φέρι μπόουτ

  • [01] Ξεκινά το ταξίδι για το Λονδίνο η Ολυμπιακή Φλόγα

    Δέκα λεπτά μετά το μεσημέρι άναψε στην Αρχαία Ολυμπία η Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη με τη δύναμη των αχτίδων του ήλιου και τη βοήθεια του κατόπτρου «έδωσε ζωή» στην Ολυμπιακή Φλόγα και λίγα λεπτά αργότερα τη μεταλαμπάδευσε στη δάδα του παγκόσμιου πρωταθλητή της κολύμβησης Σπύρου Γιαννιώτη, με τον οποίο αρχίζει η Λαμπαδηδρομία.

    Συνολικά το Ολυμπιακό φως θα διανύσει στην Ελλάδα 3.000 χιλιόμετρα, θα περάσει από 43 και πλέον πόλεις, ενώ θα συμμετάσχουν 500 και πλέον λαμπαδηδρόμοι.

    [02] Ο Αλέξης Τσίπρας συναντά τον Μελανσόν αύριο στο Παρίσι

    Ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα βρεθεί αύριο το πρωί στο Παρίσι όπου θα συναντήσει το Ζαν-Λικ Μελανσόν, τον πρώην υποψήφιο της γαλλικής ριζοσπαστικής αριστεράς, ανακοίνωσε σήμερα το κόμμα αυτού του τελευταίου, το Μέτωπό της Αριστεράς.

    Ο Πιερ Λοράν (στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος), πρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (PGE), και ο Ζαν-Λικ Μελανσόν θα συναντήσουν τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αύριο Παρασκευή και θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στις 11:00 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας), αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο της Αριστεράς.

    "Την επομένη των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, θα εξετάσουν μαζί την κατάσταση στην Ελλάδα και το μέλλον της Ευρώπης", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [03] Πάνω από 40 νεκροί, 170 τραυματίες σε δυο βομβιστικές επιθέσεις στη Δαμασκό

    Πάνω από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 170 τραυματίσθηκαν στις δυο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν το πρωί στη Δαμασκό, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

    Ο επικεφαλής των παρατηρητών του ΟΗΕ στη Συρία, ο στρατηγός Ρόμπερτ Μουντ, απηύθυνε έκκληση για βοήθεια για να σταματήσει η βία στη χώρα.

    Την έκκληση αυτή απηύθυνε ο Μουντ από τον τόπο των επιθέσεων στη Δαμασκό .

    "Εμείς, η διεθνής κοινότητα, είμαστε εδώ μαζί με το συριακό λαό και καλώ όλο τον κόσμο στη Συρία και στο εξωτερικό να βοηθήσουν να σταματήσει αυτή η βία", τόνισε ο στρατηγός Μουντ.

    Για τις επιθέσεις αυτές αλληλοκατηγορούνται αντιπολίτευση και καθεστώς.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [04] Είμαστε πιο κοντά ιδεολογικά στη «Δράση» του Στ. Μάνου, δηλώνει ο Θ. Τζήμερος

    «Θεωρώ ότι πιο κοντά ιδεολογικά σε μας είναι η "Δράση" του Στέφανου Μάνου.

    Και, ενδεχομένως, οι Οικολόγοι, οι οποίοι δεν έχουν ένα σαφές πολιτικό στίγμα» δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος "Δημιουργία Ξανά", Θ. Τζήμερος αναφερόμενος σε ενδεχόμενες συνεργασίες, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ.

    [05] Δεν θα πάω σε συνάντηση με τον Ευ. Βενιζέλο, δηλώνει ο Π. Καμμένος

    Tην πρόθεσή του να μην ανταποκριθεί σε πρόσκληση του Ευ. Βενιζέλου για συνάντηση στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

    «Οι διερευνητικές εντολές έπρεπε να έχουν τελειώσει εδώ και δύο μέρες. Το μόνο που έχει νόημα πλέον είναι η σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι για να σχηματιστεί κυβέρνηση θα πρέπει να αποσύρουν τις ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους οι κκ Βενιζέλος και Σαμαράς. Ανέφερε ακόμη ότι «πρόκειται για παιχνίδι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ η πρόταση για ψήφο ανοχής, αφού συνολικά οι έδρες ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητων Ελλήνων και ΔΗΜΑΡ είναι λιγότερες από τις 120 που απαιτούνται για μια τέτοια κυβέρνηση».

    [06] Πρωτοβουλίες ΝΔ για επανένωση της Κεντροδεξιάς, προανήγγειλε ο Ι. Μιχελάκης

    Συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της ΝΔ για την επανένωση της κεντροδεξιάς, προανήγγειλε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό real.

    «Αυτό δεν μπορεί να γίνει με επικοινωνιακούς όρους, γιατί προέχει το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον. Θα γίνουν όλες οι κινήσεις που πρέπει. 'Αλλωστε, ο Αντώνης Σαμαράς και προεκλογικά είχε μιλήσει για πανστρατιά χωρίς όμως να είναι θετικό το αποτέλεσμα» ανέφερε.

    Απέφυγε να σχολιάσει τις γκρίνιες στελεχών της ΝΔ για το αποτέλεσμα της κάλπης, προανήγγειλε, όμως, συζήτηση εντός του κόμματος. «Δεν πετύχαμε καλό αποτέλεσμα στις εκλογές» δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.

    [07] ΄Ερευνες στο Μπέλφαστ για βρέφος που έπεσε στη θάλασσα από φέρι μπόουτ

    Σε εξέλιξη βρίσκονται σήμερα έρευνες στο λιμάνι του Μπέλφαστ για τον εντοπισμό ενός βρέφους που έπεσε στη θάλασσα από ένα φέρι μπόουτ της εταιρίας Stena Line, το οποίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Βόρεια Ιρλανδία-Σκωτία.

    Ελικόπτερα της αστυνομίας και της ακτοφυλακής συμμετείχαν στις έρευνες κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας για τον εντοπισμό του βρέφους που, σύμφωνα με πηγές, είναι ηλικίας μερικών μόνο ημερών.

    Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες το βρέφος κρατούσε μια γυναίκα, που θεωρείται ότι ήταν η μητέρα του και η οποία έπεσε στη θάλασσα την ώρα που το φέρι μπόουτ της Stena Line προσέγγιζε το λιμάνι του Μπέλφαστ προερχόμενο από το Κάιρνριαν, στη δυτική ακτή της Σκωτίας, χθες το βράδυ.

    Η γυναίκα διασώθηκε,ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του βρέφους ξεκίνησαν και πάλι σήμερα το πρωί κάτω από κακές καιρικές συνθήκες.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 May 2012 - 10:30:31 UTC