Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι συναντήσεις του Αλ. Τσίπρα για τον σχηματισμό κυβέρνησης
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: "Μοναδικό όριο να νη βρεθεί η Ελλάδα εκτός ευρώ"
  • [03] Αντ. Σαμαράς: Ο Αλ. Τσίπρας κάνει το παν για να μη σχηματιστεί κυβέρνηση
  • [04] Ανοίγει η e- πύλη για τις φορολογικές δηλώσεις
  • [05] Οι ιστορίες που "κρύβει" το Ηρώδειο
  • [06] Κόμικς εμπνευσμένα από το έργο του Τσαρλς Ντίκενς

  • [01] Συνεχίζονται οι συναντήσεις του Αλ. Τσίπρα για τον σχηματισμό κυβέρνησης

    Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται οι συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

    Το μεσημέρι, ο κ. Τσίπρας θα έχει επαφές με κοινωνικούς φορείς και το απόγευμα θα συναντηθεί διαδοχικά στις 5 με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Πολιτών Πάνο Καμμένο, στις 6 με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο και μία ώρα αργότερα με τον πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά. Μετά το τέλος των συναντήσεων ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στους νέους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σήμερα εξάλλου ο κ. Τσίπρας πρόκειται να στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο της ΕΕ, Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, με την οποία θα ζητά την υιοθέτηση ενός εναλλακτικού σχεδίου βασισμένου στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική προστασία.

    Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο κ. Τσίπρας θα επισημαίνει ότι οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπορούν να ισχύουν, από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του έχει αποδοκιμάσει την πολιτική των Μνημονίων.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: "Μοναδικό όριο να νη βρεθεί η Ελλάδα εκτός ευρώ"

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος προδιέγραψε χθες ότι η σημερινή συνάντησή του με τον επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έλαβε σήμερα διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα είναι ουσιαστική, ενώ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αυτές τις στιγμές απαιτείται «από τις πολιτικές ηγεσίες, η μέγιστη ψυχραιμία, υπευθυνότητα, καλοπιστία και γενναιοδωρία, τα οποία έλειψαν δυστυχώς στο παρελθόν και δεν έχουν φανεί έως τώρα».

    «Ο κ. Τσίπρας ας περιμένει τη συνάντηση που θα έχουμε, του λέω από τώρα πως θα είναι μια συνάντηση πολύ ουσιαστική», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «εμείς θέσαμε ένα μόνο όριο: Να μην βρεθεί η Ελλάδα εκτός ευρώ και Ευρώπης, να πάνε τα πράγματα προς το καλύτερο και όχι προς το χειρότερο για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

    [03] Αντ. Σαμαράς: Ο Αλ. Τσίπρας κάνει το παν για να μη σχηματιστεί κυβέρνηση

    Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, καλώντας τον να συνέλθει και κατηγορώντας τον ουσιαστικά πως επιδιώκει την επιστροφή της χώρας στη δραχμή.

    Για τον κ. Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας «θέλει απλά να συγκροτήσει αριστερό αντιευρωπαϊκό μέτωπο» και τον προειδοποίησε πως απέναντί του θα βρει το ευρωπαϊκό κεντροδεξιό μέτωπο.

    «Όσοι επικαλούνται το αποτέλεσμα των εκλογών για να διαλύσουν τη χώρα, να ξέρουν ότι ο λαός σε κανένα δεν έδωσε τέτοια εντολή. Δεν μου ζητάει ο κ. Τσίπρας να πάρω πίσω την υπογραφή μου στην επιστολή που έστειλα στην Ευρώπη, με την οποία ευθέως ζητούσα τροποποιήσεις στην Πολιτική του Μνημονίου. Μου ζητάει να βάλω την υπογραφή μου στη διάλυση της Ελλάδας. Κι αυτό δεν πρόκειται να το κάνω», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

    Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσειεκτάκτως η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί για τις πολιτικές εξελίξεις, το εκλογικό αποτέλεσμα και την πορεία του κόμματος.

    [04] Ανοίγει η e- πύλη για τις φορολογικές δηλώσεις

    Σήμερα αναμένεται να ανοίξει από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος από τους φορολογουμένους, που έχουν ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημα πάνω απο 12.000 ευρώ και οι οποίοι έχουν προθεσμία έως και τις 15 Ιουνίου για να υποβάλουν τις δηλώσεις τους, ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

    Η ΓΓΠΣ έχει ήδη εκδώσει κλειδάριθμους σε περισσότερους από 325.000 φορολογούμενους, γεγονός που σημαίνει ότι σύντομα θα λάβουν συστημένη επιστολή, στην οποία θα αναγράφονται οι κωδικοί τους. Παράλληλα, εντός των ημερών ολοκληρώνεται και η αποστολή των εντύπων της φορολογικής δήλωσης σε όλους όσοι έχουν εισοδήματα κάτω από τις 12.000 ευρώ, καθώς και σε όλους τους συνταξιούχους.

    [05] Οι ιστορίες που "κρύβει" το Ηρώδειο

    Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί το εσωτερικό του Ηρωδείου ανυψωμένο από τις επιχώσεις μέχρι τα τελευταία ανοίγματα και δύο ατίθασα άλογα να γυμνάζονται από τους εκπαιδευτές τους;

    Μόνο όσοι έχουν δει την γκραβούρα των ελληνιστών Τζέιμς Στιούαρτ και Νίκολας Ρέβετ, που ήρθαν στην Ελλάδα το 1751 και έμειναν τρία χρόνια, αποτυπώνοντας σε σχέδια τις αρχαιότητες των Αθηνών. Ή όσοι συμμετείχαν στην πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο Ωδείο του Ηρώδου Αττικού, που πραγματοποίησε η Ένωση Φίλων της Ακρόπολης.

    Το Ηρώδειο είναι από τους χώρους που γνωρίζουν όλοι καλά ως αξιοθέατο, αλλά και ως χώρο διεξαγωγής μουσικών και θεατρικών παραστάσεων στη διάρκεια του καλοκαιριού. Το μνημείο, όμως, κρύβει πολύ περισσότερες ιστορίες από όσες μπορεί κανείς να φανταστεί, οι οποίες ξεκινούν με την κατασκευή του (160 - 170 μ. Χ.), που χρηματοδότησε ο πλούσιος και μορφωμένος Αθηναίος, Τιβέριος Κλαύδιος Αττικός Ηρώδης για να τιμήσει τη μνήμη της γυναίκας του Ρήγιλλας, και φτάνουν ως τις μέρες μας, με όλες τις προσπάθειες αποκάλυψης, ανακατασκευής και χρήσης του.

    Κάποιες από αυτές αφηγήθηκαν η αρχαιολόγος της Α΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (Α΄ ΕΠΚΑ), Μελίνα Μπριάνα-Πρωτοπαπαδάκη και η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, Φανή Μαλλούχου-Τούφανο.

    [06] Κόμικς εμπνευσμένα από το έργο του Τσαρλς Ντίκενς

    Ο Τσαρλς Ντίκενς ανήκει στους συγγραφείς που ενέπνευσαν καλλιτέχνες όλων των αφηγηματικών μέσων, από τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο, ως το θέατρο και τα κόμικς.

    Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη γέννησή του (1812-1870) το Βρετανικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ντίκενς 2012, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων στη Μεγάλη Βρετανία και σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλον τον κόσμο.

    Μια σειρά μονοσέλιδων κόμικς εμπνευσμένων από το έργο του μεγάλου 'Αγγλου συγγραφέα, με τίτλο ComicTalesofCities επιμελούνται και παρουσιάζουν το Βρετανικό Συμβούλιο στην Ελλάδα, το περιοδικό Διαβάζω και η Comicdom Press.

    Έλληνες και Βρετανοί δημιουργοί κόμικς (Zara Slattery, Μιχάλης Διαλυνάς, Χρήστος Μαρτίνης και Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου, Αλέξια Οθωναίου, Γαβριήλ Τομπαλίδης, κ.ά.) συνομιλούν με τον Ντίκενς και αφηγούνται αποσπάσματα -περισσότερο ή λιγότερο γνωστών- ιστοριών του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 May 2012 - 6:30:36 UTC