Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το νέο κοινοβουλευτικό τοπίο
  • [02] Η ΑΕΚ έβαλε "φωτιά" στα πλέι οφ

  • [01] Το νέο κοινοβουλευτικό τοπίο

    Σημαντικές αλλαγές όχι μόνο στη δύναμη των κομμάτων αλλά και στην ανθρωπογεωγραφία της Βουλής «ανέδειξε» η κάλπη των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου. Ενώ η καταμέτρηση των σταυρών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, η πρώτη εικόνα δείχνει ότι μένουν εκτός Βουλής «ηχηρά ονόματα» της πολιτικής ενώ αντίθετα εισέρχονται πολλοί βουλευτές που εκλέγονται για πρώτη φορά.

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

    Στην Α' Αθηνών η ΝΔ καταλαμβάνει 8 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 3, το ΠΑΣΟΚ 1, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 1, η Χρυσή Αυγή 2, το ΚΚΕ 1 και η Δημοκρατική Αριστερά 1 έδρα. Από τη ΝΔ επανεκλέγονται οι Δ. Αβραμόπουλος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Προκόπης Παυλόπουλος και Φωτεινή Πιπιλή, επανακάμπτει στην πολιτική σκηνή ο Νικήτας Κακλαμάνης και εκλέγονται για πρώτη φορά ο Ανδρέας Ψυχάρης, ο Νότης Μηταράκης και Βασίλης Κικίλιας. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται ο Αλέξης Τσίπρας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Νίκος Βούτσης. Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται μόνον ο Κώστας Σκανδαλίδης και μένουν εκτός Βουλής οι: Άννα Διαμαντοπούλου, Νάσος Αλευράς, Παύλος Γερουλάνος, Παντελής Οικονόμου και Χρήστος Παπουτσής. Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκλέγεται η Έλενα Κουντουρά. Από την Χρυσή Αυγή εκλέγονται ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Ιωάννης Βουλδής. Ο Αθανάσιος Πλεύρης του ΛΑΟΣ δεν επανεκλέγεται.

    Στη Β Αθηνών, από την ΝΔ εκλέγονται 14 βουλευτές. Επανεκλέγονται οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Αργύρης Ντινόπουλος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, 'Αρης Σπηλιωτόπουλος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Βύρων Πολύδωρας, και Γιάννης Παπαθανασίου. Εκλέγεται και ο 'Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος μεταπήδησε από τον ΛΑΟΣ. Επανέρχονται στη νέα Βουλή οι Κατερίνα Παπακώστα και η Σοφία Βούλτεψη και εκλέγεται για πρώτη φορά η 'Αννα Καραμανλή. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι Σοφία Σακοράφα, Παναγιώτης Κουρουμπλής (και οι δύο προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ που είχαν ανεξαρτητοποιηθεί) Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιάννης Δραγασάκης, Ρένα Δούρου, Δημήτρης Στρατούλης, Ολγα- Νάντια Βαλαβάνη, Πέτρος Τατσόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Από το ΠΑΣΟΚ επανεκλέγονται ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Μίμης Ανδρουλάκης και Απόστολος Κακλαμάνης. Δεν επανεκλέγονται οι Γιάννης Ραγκούσης, Πέτρος Ευθυμίου, Γιώργος Κουτρουμάνης, Μιλένα Αποστολάκη, Δημήτρης Ρέππας, 'Αννα Νταλάρα, Χρήστος Πρωτόπαπας, Τηλέμαχος Χυτήρης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Βούρος και Ροδούλα Ζήση, ενώ δεν εκλέγεται και η Αθηνά Δρέττα.

    Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκλέγονται ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, ο Γιάννης Δημαράς, ο Βασίλης Καπερνάρος, ο Γιάννης Μανώλης και ο Παύλος Κοντογιαννίδης. Από την Χρυσή Αυγή εκλέγονται ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος, η Ελένη Ζαρούλια και ο Γιώργος Γερμένης.

    Στην Αττική με τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος μεταπήδησε από τον ΛΑΟΣ στη ΝΔ, επανεκλέγονται ο Αθανάσιος Μπούρας και ο Γιώργος Βλάχος και πρωτοεκλέγεται η Γεωργία Μαρτίνου. Δεν επανεκλέγεται ο Νικόλαος Καντερές.

    Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο Νάσος Αθανασίου. Από το ΠΑΣΟΚ επανεκλέγεται μόνον η Εύη Χριστοφιλοπούλου και μένουν εκτός Βουλής ο Ντίνος Βρεττός, ο Παντελής Ασπραδάκης, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Με το ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων εκλέγονται ο Παύλος Χαϊκάλης και Ευγενία Αρβανίτη-Πρεβεζάνου . Από το ΚΚΕ εκλέγεται ο Ιωάννης Γκιόκας. Με την Χρυσή Αυγή εκλέγεται ο Ηλίας Κασιδιάρης.

    Από την ΔΗΜΑΡ εκλέγεται ο Βασίλειος Οικονόμου αλλά εκτός Βουλής έμεινε ο Αθανάσιος Λεβέντης.

    Στην Α΄ Πειραιά από την ΝΔ εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγεται ο Θοδωρής Δρίτσας από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκλέγεται ο Παναγιώτης Μελάς, από το ΚΚΕ επανεκλέγεται η Ελπίδα Παντελάκη, από την ΔΗΜΑΡ η Μαρία Ρεπούση και από την Χρυσή Αυγή ο Νικόλαος Κούζηλος. Το ΠΑΣΟΚ δεν βγάζει έδρα και ως εκ τούτου δεν επανεκλέγονται από το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Καρύδης και ο Μανώλης Μπεντενιώτης όπως και ο Βαϊτσης Αποστολάτος από τον ΛΑΟΣ.

    Στη Β Πειραιά από τη ΝΔ επανεκλέγεται ο Γιάννης Τραγάκης, από το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Λιντζέρης, από τον ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και πρωτοεκλέγεται η Τζένη Βαμβακά. Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκλέγεται ο Γιάννης Κουράκος, από το ΚΚΕ επανεκλέγεται η Διαμάντω Μανωλάκου, από την Χρυσή Αυγή εκλέγεται ο Ιωάννης Λαγός και από την Δημοκρατική Αριστερά η Μαρία Γιαννακάκη. Δεν εκλέγονται από το ΠΑΣΟΚ ο Γρηγόρης Νιώτης και ο Γιάννης Διαμαντίδης, από τη ΝΔ ο Αναστάσιος Νεράντζης και από το ΚΚΕ η Βέρα Νικολαϊδου η οποία είχε ενταχτεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας σε μη εκλόγιμη θέση. Εκτός Βουλής θα βρεθεί ο Γιώργος Ανατολάκης ο οποίος εκλέγονταν με τον ΛΑΟΣ.

    [02] Η ΑΕΚ έβαλε "φωτιά" στα πλέι οφ

    "Φωτιά" πήραν τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, με την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής. Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, πήρε τους τρεις πρώτους βαθμούς στο μίνι πρωτάθλημα, ενώ οι "πράσινοι" έμειναν για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική χωρίς "τρίποντο" και η διαφορά που είχαν πριν την έναρξη των αγώνων εξανεμίστηκε. Τα γκολ των "κιτρινόμαυρων" πέτυχαν οι Μάκος (29΄) και Κλωναρίδης (80΄).

    Εξάλλου, για 5η διαδοχική φορά σε αγώνα πρωταθλήματος, Ατρόμητος και ΠΑΟΚ, αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο Περιστέρι. Το τελικό 1-1, στο πλαίσιο της 2ης ημέρας των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, προήλθε από τα γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 29΄ και του Κώστα Μήτρογλου στο 67΄.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 May 2012 - 20:30:31 UTC