Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ψήφος οργής" στην Ελλάδα γράφουν τα ξένα ΜΜΕ
  • [02] Εξάπλωση «υπερμικροβίων» στην Αυστραλία
  • [03] Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου στις ασιατικές αγορές
  • [04] Άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή του νέου κοινοβουλίου στη Συρία
  • [05] Πρωταθλήτρια Ιταλίας αναδείχθηκε η Γιουβέντους
  • [06] Έργα της Σχολής Καλών Τεχνών στο Αεροδρόμιο της Αθήνας
  • [07] Αλλαγές στην Ευρώπη θα φέρει η εκλογή του Ολάντ, εκτιμά ο διεθνής Τύπος
  • [08] Ρωσία: Ορκίζεται πρόεδρος σε κλίμα διχασμού ο Βλαντιμίρ Πούτιν

  • [01] "Ψήφος οργής" στην Ελλάδα γράφουν τα ξένα ΜΜΕ

    Η οργή των Ελλήνων που οφείλεται στην πολιτική της λιτότητας καταγράφηκε στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές με την ισχυρή μείωση του ποσοστού των δύο (πρώην) ισχυρών κομμάτων και τη μετακίνηση των ψηφοφόρων σε μικρότερα κόμματα, γράφει το Ρόιτερς.

    Τα αποτελέσματα βυθίζουν τη χώρα σε νέα οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα, γράφει χαρακτηριστικά το γερμανικό πρακτορείο, ενώ το γαλλικό επισημαίνει πως μετά από τις χθεσινές εκλογές είναι πολύ προβληματικός ο σχηματισμός κυβέρνησης.

    «Η Ελλάδα είπε όχι στη λιτότητα», τονίζουν από την πλευρά τους τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

    «Δύσκολη θα είναι η ανάδειξη συνεργασιών για μια νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα», εκτιμούν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

    [02] Εξάπλωση «υπερμικροβίων» στην Αυστραλία

    Επικίνδυνα «υπερμικρόβια», που προηγουμένως είχαν παρατηρηθεί μόνο σε νοσοκομεία, έχουν ξεκινήσει να εξαπλώνονται επικίνδυνα θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. H αυστραλιανή κυβέρνηση έχει προβληματιστεί από την αύξηση των λοιμώξεων και ανέθεσε σε ομάδα εμπειρογνωμόνων να αντιμετωπίσει το θέμα.

    O πρόεδρος της μονάδας Μικροβιακής Αντοχής, John Turnidge, είπε ότι η υπηρεσία του θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα της έρευνάς της τους αξιωματούχους του υπουργείου Υγείας.

    Η ομάδα της Μικροβιακής Αντοχής διεξήγαγε μία έρευνα σε 30 νοσοκομεία, τα οποία θεράπευαν ασθενείς για λοιμώξεις και βρήκαν μια ανησυχητική αύξηση των μικροβίων Ε. Coli και Klebsiella, τα οποία παράγουν ένζυμα που τα κάνουν ανθεκτικά, σε κάποια από τα πιο δυνατά αντιβιοτικά.

    Το E.Coli είναι ένα πολύ συχνό βακτήριο που βρίσκεται σε ανθρώπους, κατοικίδια και σε άλλα θηλαστικά. Μπορεί να προκαλέσει ουρολοίμωξη και μετεγχειρητική λοιμώξη και είναι η αιτία δηλητηρίασης του αίματος.

    «Το βακτήριο E.Coli αντιστέκεται στα φάρμακα, ενώ το 2000 δεν υπήρχε κανένα είδος αντίστασης στις φαρμακευτικές αγωγές» είπε ο καθηγητής Turnidge.

    [03] Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου στις ασιατικές αγορές

    Το ευρώ πέφτει σήμερα στις ασιατικές αγορές, μετά τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία και τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ανήσυχοι για την αμφισβήτηση της πολιτικής σκληρής λιτότητας στην Ευρώπη.

    τις 7:00 το πρωί, ώρα Τόκιο (01:00 ώρα Έλλάδας) η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου ΗΠΑ υποχωρούσε στο 1,3022 ενώ την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη είχε διαμορφωθεί στο 1,3082 δολάριο.

    Επιμέλεια:Φ. Γιοβάνογλου

    [04] Άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή του νέου κοινοβουλίου στη Συρία

    Άνοιξαν σήμερα οι κάλπες στη Συρία για την εκλογή νέου κοινοβουλίου κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

    Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα με ψηφοφόρους να συγκεντρώνονται έξω από τα εκλογικά τμήματα από νωρίς σήμερα το πρωί.

    Οι εκλογές, οι οποίες αρχικά ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο, αναβλήθηκαν εξαιτίας της λαϊκής εξέγερσης κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι περίπου 9.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τα επεισόδια βίας από τον Μάρτιο του 2011.

    Συνολικά, 7.195 υποψήφιοι, περιλαμβανομένων 710 γυναικών, διεκδικούν τις 250 έδρες στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SANA.

    Οι εκλογές διεξάγονται τρεις μήνες ύστερα από την υιοθέτηση του νέου συντάγματος, το οποίο επιτρέπει νέα πολιτικά κόμματα να συναγωνιστούν το κυβερνών κόμμα Μπάαθ του αλ Ασαντ, που βρίσκεται στην εξουσία επί 41 χρόνια.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [05] Πρωταθλήτρια Ιταλίας αναδείχθηκε η Γιουβέντους

    Η Γιουβέντους κατέκτησε το 28ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

    Η «Γηραιά Κυρία» επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Κάλιαρι και σε συνδυασμό με την εκτός έδρας ήττα της Μίλαν με 4-2 από την Ιντερ ανέβασε στους τέσσερις τους βαθμούς της μεταξύ τους διαφοράς μία μόλις αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του Καμπιονάτο.

    Τα τέρματα της Γιουβέντους σημείωσαν οι Βούτσινιτς (6') και Κανίνι (74' αυτογκόλ).

    Στο Μιλάνο,ο Μιλίτο σημείωσε «χατ-τρικ» (τα δύο από τα τρία με πέναλτι) και εξελίχθηκε σε "φονέα" της Μίλαν, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη της Ιντερ με 4-2 επί της συμπολίτισάς της.

    [06] Έργα της Σχολής Καλών Τεχνών στο Αεροδρόμιο της Αθήνας

    Το εκπαιδευτικό και εικαστικό έργο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών παρουσιάζει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών σε συνεργασία με τη Σχολή, στον εκθεσιακό χώρο του αεροδρομίου «Τέχνη & Πολιτισμός» έως 31 Αυγούστου 2012.

    Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο, τόσο του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών όσο και του σχετικά νεοσύστατου (2006) Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης, καθώς και σύγχρονες εικαστικές δημιουργίες (έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και ψηφιακών μορφών τέχνης).

    [07] Αλλαγές στην Ευρώπη θα φέρει η εκλογή του Ολάντ, εκτιμά ο διεθνής Τύπος

    Η εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας θα σημάνει για την Ευρώπη μία αλλαγή στην αντιμετώπιση της κρίσης , κυρίως ως προς την πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας , σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού και του ασιατικού Τύπου.

    Στη Γερμανία, η Financial Times Deutschland αναφέρεται στο "σημείο καμπής, κυρίως για την Αγγελα Μέρκελ".

    Για τη βρετανική εφημερίδα The Independent, η νίκη του Ολάντ "αναγγέλλει μία αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει την κρίση χρέους και τον τρόπο με τον οποίο η Γαλλία θα δραστηριοποιηθεί στον κόσμο".

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [08] Ρωσία: Ορκίζεται πρόεδρος σε κλίμα διχασμού ο Βλαντιμίρ Πούτιν

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να ορκιστεί σήμερα πρόεδρος της Ρωσίας, λίγες μόλις ώρες μετά τις συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και σε διαδηλωτές που υπογραμμίζουν τον λαϊκό διχασμό σχετικά με την επιστροφή του στο Κρεμλίνο ύστερα από έξι χρόνια.

    Ο πρώην κατάσκοπος της KGB θα ορκιστεί ενώπιον περίπου 2.000 προσκεκλημένων στην Αίθουσα του Αγίου Ανδρέα στο Κρεμλίνο και στη συνέχεια θα λάβει την ευλογία από τον επικεφαλής της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και θα παραλάβει την "βαλίτσα" των πυρηνικών.

    Ο Πούτιν θα εκφωνήσει μια σύντομη ομιλία, θα επιθεωρήσει την προεδρική φρουρά του Κρεμλίνου και θα δώσει πολυτελή δεξίωση με ρωσικά εδέσματα και ποτά.

    Παρότι έχει παραμένει ο ανώτατος ηγέτης της Ρωσίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως πρωθυπουργός, ο Πούτιν θα αναλάβει και πάλι, επισήμως, την προεδρικήεξουσία την οποία παραχώρησε στον σύμμαχό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ το 2008 ύστερα από οκτώ χρόνια στην προεδρία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 May 2012 - 6:30:40 UTC