Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λ. Παπαδήμος: "Κρίνεται η πορεία της χώρας τις επόμενες δεκαετίες"
  • [02] Βεστερβέλε: "Το Βερολίνο θα επεξεργαστεί ένα σύμφωνο ανάπτυξης"
  • [03] Bουλευτικές και δημοτικές εκλογές στη Σερβία σήμερα
  • [04] Κυπελλούχος Αγγλίας για 7η φορά η Τσέλσι
  • [05] Η σημερινή ψήφος αφορά τον ίδιο τον πολίτη και το μέλλον του» δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [06] Φ. Κουβέλης: «Σήμερα ο λαός θα αποφασίσει πως θέλει να πορευθεί η Ελλάδα»
  • [07] Στο 342ο εκλογικό τμήμα ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής
  • [08] Μία ψήφο χρήσιμη για τον τόπο, ζήτησε η Ι. Κοντούλη των Οικολόγων Πράσινων
  • [09] Τ. Γιαννίτσης: "Κανονικά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία"

  • [01] Λ. Παπαδήμος: "Κρίνεται η πορεία της χώρας τις επόμενες δεκαετίες"

    Την πεποίθησή του ότι την επόμενη εβδομάδα θα σχηματιστεί κυβέρνηση, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, σε σχολικό συγκρότητα της Κυψέλης.

    «Η ψήφος του πολίτη είναι η κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας και όλοι συμφωνούμε ότι αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες. Ο καθένας θα σταθμίσει και θα αποφασίσει όχι μόνο ποιός θα κυβερνήσει, αλλά και για την πορεία της χώρας τις επόμενες δεκαετίες», δήλωσε ο κ. Παπαδήμος.

    -Πιστεύετε ότι θα έχουμε κυβέρνηση από Δευτέρα; ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός

    Πιστεύω ναι, απάντησε.

    [02] Βεστερβέλε: "Το Βερολίνο θα επεξεργαστεί ένα σύμφωνο ανάπτυξης"

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε δήλωσε το Σάββατο ότι το Βερολίνο προτίθεται να επεξεργαστεί μετά τις γαλλικές προεδρικές εκλογές ένα σύμφωνο ανάπτυξης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει στο κυριακάτικο φύλλο της η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

    "Πιστεύω ότι θα δω τις δύο χώρες μας να προτείνουν στο μέλλον καλές λύσεις για την Ευρώπη και το κοινό μας νόμισμα. Μετά τις εκλογές, θα αρχίσουμε γρήγορα να εργαζόμαστε ώστε να προστεθεί στη δημοσιονομική συνθήκη ένα σύμφωνο ανάπτυξης για περισσότερη ανταγωνιστικότητα", δήλωσε ο Βεστερβέλε στη συνέντευξή του.

    Στην ίδια εφημερίδα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε με τη σειρά του: "Η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιλαμβάνει εξ αρχής δύο πυλώνες για να θέσει υπό έλεγχο τις δύο αιτίες της κρίσης: τη μείωση των ελλειμμάτων και τις μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας που απουσιάζει, και συνεπώς να δημιουργήσουμε την ανάπτυξη".

    [03] Bουλευτικές και δημοτικές εκλογές στη Σερβία σήμερα

    Εκλογές, σε όλα τα επίπεδα εξουσίας, διεξάγονται σήμερα στη Σερβία. Οι κάλπες σε 8.391 εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 07:00, τοπική ώρα και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ. Οι 6.770.013 πολίτες με δικαίωμα ψήφου καλούνται να εκλέξουν Πρόεδρο Δημοκρατίας, τους εκπροσώπους τους στη Βουλή και τα μέλη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Το προεδρικό αξίωμα διεκδικούν 12 υποψήφιοι. Ωστόσο, δεν αναμένεται να λάβει κάποιος, από τον πρώτο γύρο, ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των ψήφων για να αναδειχθεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν ο τέως Πρόεδρος, Μπόρις Τάντιτς και ο υποψήφιος του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος, Τόμισλαβ Νίκολιτς.

    Στη διεκδίκηση των 250 εδρών του κοινοβουλίου, συμμετέχουν 18 πολιτικοί συνδυασμοί.

    Στο Κόσοβο, παρά τις αντιρρήσεις της Πρίστινας, θα λειτουργήσουν 90 εκλογικά τμήματα, όπου θα μπορούν να ψηφίσουν οι 109.000 Σέρβοι, που ζουν στην περιοχή. Οι εκλογές στο Κόσοβο διεξάγονται υπό την επίβλεψη του ΟΑΣΕ, που, την τελευταία στιγμή, αποδέχθηκε σχετικό αίτημα της σερβικής κυβέρνησης.

    [04] Κυπελλούχος Αγγλίας για 7η φορά η Τσέλσι

    Κυπελλούχος Αγγλίας για 7η φορά στην ιστορία της και τέταρτη τα τελευταία έξι χρόνια στέφθηκε η Τσέλσι.

    Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο νίκησε 2-1 τη Λίβερπουλ στο Γουέμπλεϊ, παρουσία 90.000 θεατών και κατάκτησε τον τίτλο. Τα γκολ των Λονδρέζων πέτυχαν οι Ραμίρες (11΄), Ντρογκμπά (52΄), ενώ για τη Λίβερπουλ μείωσε ο Κάρολ στο 64΄.

    [05] Η σημερινή ψήφος αφορά τον ίδιο τον πολίτη και το μέλλον του» δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος

    Την ελπίδα του ότι ο λαός θα κρίνει «με ιστορική συνείδηση, ψυχραιμία και κοινή λογική» για την πορεία της χώρας εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο 20ο εκλογικό τμήμα, στο σχολικό συγκρότημα "Γεώργιος Σκεπάρνης" στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

    «Σήμερα είναι η πιο κρίσιμη ημέρα για τη χώρα, για την πορεία της, για τη φυσιογνωμία της, από το 1974. Οι Ελληνες πολίτες ξέρουν ότι σήμερα αποφασίζουμε. Δεν έχουμε στην Ελλάδα εκλογές σε δύο γύρους, ένα γύρον εκτόνωσης και έναν γύρο αποφασης. Μιλήσαμε στον ελληνικό λαό με ειλικρίνεια. Είπαμε όλη την αλήθεια. Οι πολίτες γνωρίζουν πλήρως τις καταστάσεις, τα προβλήματα τους κινδύνους τις προοπτικές. Η ψήφος του λαού προφανώς μας αφορά και περιμένουμε την κρίση του με απόλυτο δημοκρατικό σεβασμό.

    Η σημερινή όμως ψήφος, η σημερινή απόφαση του λαού, αφορά τον ίδιο τον πολίτη, την οικογένειά του, τα παιδιά του, το μέλλον του. Αυτό που θα προκύψει από την κάλπη θα μας προσδιορίσει τον τρόπο που θα ζήσουμε, άρα περιμένουμε να δούμε που πηγαίνει η χώρα και ελπίζουμε πραγματικά πως ο λαός θα κρίνει με ιστορική συνείδηση, έχοντας υπολογίσει τα πάντα με ψυχραιμία, με κοινή λογική, με ελπίδα και αισιοδοξία», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

    [06] Φ. Κουβέλης: «Σήμερα ο λαός θα αποφασίσει πως θέλει να πορευθεί η Ελλάδα»

    «Σήμερα οι Ελληνίδες και οι 'Ελληνες ψηφίζουν για να είναι η Ελλάδα ζωντανή και η κοινωνία όρθια» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Περιστερίου.

    O κ. Κουβέλης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε ότι ο λαός σήμερα θα αποφασίσει πως θέλει να πορευθεί η Ελλάδα και η κοινωνία.

    [07] Στο 342ο εκλογικό τμήμα ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

    Στο 342ο εκλογικό τμήμα της Α΄Θεσσαλονίκης ψήφισε, στις 9.50 το πρωί, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ο οποίος δεν έκανε καμία δήλωση τους δημοσιογράφους.

    'Εξω από το εκλογικό τμήμα τον υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Τσάμης, υποψήφιοι βουλευτές, ο Παν. Ψωμιάδης και μέλη της ΝΔ, οι οποίοι τον χειροκρότησαν.

    Ο κ. Καραμανλής ήταν ο 61ος που ψήφισε στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα.

    [08] Μία ψήφο χρήσιμη για τον τόπο, ζήτησε η Ι. Κοντούλη των Οικολόγων Πράσινων

    Στο 6ο Γυμνάσιο- Λύκειο Ζωγράφου η επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας και υποψήφια στη Β΄Αθήνας (με σταυρό) των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη, λίγο πριν τις 9.30 άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα.

    «Σήμερα είμαστε όλοι αποφασισμένοι, η ψήφος μας να είναι χρήσιμη για τον τόπο. Ρίξτε μια ματιά γύρω σας για να δείτε τι έλειπε και τι λείπει σε αυτόν τον τόπο. Εμείς, χωρίς αρχηγό, ίσιοι μεταξύ ίσων, ζητάμε την ψήφο σας, τον σταυρό προτίμησής σας» δήλωσε η κ. Κοντούλη.

    [09] Τ. Γιαννίτσης: "Κανονικά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία"

    Αυτή τη στιγμή όλα εξελίσσονται κανονικά, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, σχετικά με την εκλογική διαδικασία, ενώ πρόσθεσε ότι μικρές αρρυθμίες που παρουσιάστηκαν σε δύο εκλογικά τμήματα, έχουν αντιμετωπιστεί.

    «Πιστεύω ότι η διαδικασία θα είναι μαζική και το βράδυ θα είμαστε έτοιμοι να δούμε το αποτελέσματα αυτής της επιλογής που θα έχουν κάνει οι Έλληνες πολίτες για το μέλλον αυτού του τόπου», υπογράμμισε ο κ. Γιαννίτσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 May 2012 - 8:30:34 UTC