Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το «Low Budget Festival» μιλάει... γαλλικά
  • [02] Δέκα τηλεφωνικές γραμμές για να μάθεις πού ψηφίζεις
  • [03] Όλα έτοιμα για τις εκλογές, λέει το υπουργείο Εσωτερικών
  • [04] Αλ. Παπαρήγα: Το ΚΚΕ δύναμη πάλης και ελπίδας
  • [05] Νέο διετές συμβόλαιο υπέγραψε ο Ρόμπεν με την Μπάγερν Μονάχου

  • [01] Το «Low Budget Festival» μιλάει... γαλλικά

    Έργα τριών σύγχρονων Γάλλων συγγραφέων επιχειρεί να φέρει σε επαφή με το ελληνικό κοινό το «Low Budget Festival» υπενθυμίζοντας πως το θέατρο έχει κοινή γλώσσα και κοινό όραμα.

    Στην τρίτη του διοργάνωση το φεστιβάλ χαμηλού προϋπολογισμού που απευθύνεται σε νέες θεατρικές ομάδες προχωρά σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και αναθέτει σε τρεις ταλαντούχους Έλληνες σκηνοθέτες να σκηνοθετήσουν τρεις μαύρες κωμωδίες από τη Γαλλία, μεταφρασμένες στα ελληνικά.

    Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου (25, 26, 27/5), η Έλλη Παπακωνσταντίνου (28, 29, 30/5) και ο Γιώργος Καραμίχος (31/5 & 1, 2/6) είναι οι καλλιτέχνες που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε αυτό το «μικρής διάρκειας, αλλά μεγάλων στόχων φεστιβάλ», που έχει βρει στέγη στον χώρο του γκαράζ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

    [02] Δέκα τηλεφωνικές γραμμές για να μάθεις πού ψηφίζεις

    Δέκα τηλεφωνικές γραμμές θα λειτουργούν στο υπουργείο Εσωτερικών για να ενημερώνουν τους πολίτες, που δεν έχουν πρόσβαση στο Internet, σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν.

    Τα τηλέφωνα είναι: 2131511125, 2131511143, 2131511153, 2131511119, 2131511146, 2131361154, 2131361160, 2131361161, 2131361165 και 2131361182.

    Οι τηλεφωνικές αυτές γραμμές θα λειτουργούν την Παρασκευή 4 Μαΐου και το Σάββατο 5 Μαΐου, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και την Κυριακή των εκλογών από τις 8 το πρωί έως τη λήξη της ψηφοφορίας, στις 7 το βράδυ.

    Οι πολίτες μπορούν να αναζητούν το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr "Μάθε πού ψηφίζεις".

    [03] Όλα έτοιμα για τις εκλογές, λέει το υπουργείο Εσωτερικών

    Όλα είναι έτοιμα για τις εκλογές της 6ης Μαΐου, καθώς έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και έχει κινητοποιηθεί όλος ο εκλογικός μηχανισμός, επισημαίνει το υπουργείο Εσωτερικών. Ταυτόχρονα, δίνει στη δημοσιότητα και τα στοιχεία για τις δαπάνες του υπουργείου, που αφορούν την εκλογική διαδικασία, δαπάνες που είναι μειωμένες τουλάχιστον κατά 35 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τις εκλογές του 2009.

    Όπως σημειώνει, η συνολική δαπάνη του δεν θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ, καθώς οι δαπάνες για αποζημιώσεις δεν θα υπερβαίνουν τα 41,5 εκατ. ευρώ, έναντι 68 εκατ. ευρώ το 2009 και οι δαπάνες για προμήθειες δεν θα υπερβούν τα 8,5 εκατ. ευρώ, έναντι 15,4 εκατ. ευρώ το 2009, ταυτόχρονα με μηδενισμό της διαφημιστικής δαπάνης.

    [04] Αλ. Παπαρήγα: Το ΚΚΕ δύναμη πάλης και ελπίδας

    Για εξαπάτηση κατηγόρησε τις αντιμνημονιακές δυνάμεις «με κορυφαίο στην εξαπάτηση τον ΣΥΡΙΖΑ», η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με σημερινή δήλωσή της, τονίζοντας παράλληλα ότι το κόμμα της είναι δύναμη πάλης και ελπίδας.

    Η κα Παπαρήγα δήλωσε ότι «όποιος σέβεται τον εργαζόμενο λαό που υποφέρει, όποιος σέβεται τους νέους και τις νέες που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τους οδήγησαν στο περιθώριο, πρέπει να σέβεται και τους ψηφοφόρους στην κάλπη. Να μην κάνει κωλοτούμπες από μέρα σε μέρα και όσο πλησιάζει η ώρα να ανοίξουν οι κάλπες, τη μια να λέει ότι θα καταργήσει, θα σβήσει και την άλλη ότι θα διαπραγματευτεί. Το ένα στέλεχός του να λέει ότι "δε θα τα θυσιάσουμε όλα στο ευρώ" και το άλλο στέλεχος να λέει ότι "θα διαπραγματευτούμε μέρος του χρέους"».

    «Αναφερόμαστε στην γκάμα των αντιμνημονιακών δυνάμεων με κορυφαίο στην εξαπάτηση τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ «απευθύνθηκε και απευθύνεται στον εργαζόμενο λαό και στη νεολαία, με σταθερές θέσεις. Με σιγουριά ότι την άλλη μέρα από τις εκλογές θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντίστασης του λαού μπροστά στη νέα θύελλα που έρχεται, στον αγώνα για μέτρα ανακούφισης του λαού, στον αγώνα για να μην περάσουν τα χειρότερα».

    [05] Νέο διετές συμβόλαιο υπέγραψε ο Ρόμπεν με την Μπάγερν Μονάχου

    Μελάνι σε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την Μπάγερν Μονάχου έβαλε ο Άριαν Ρόμπεν, παρά το γεγονός ότι οι... κακές γλώσσες διέδιδαν από τις αρχές της εβδομάδας πως υπάρχει εμπλοκή στο θέμα. Οι Βαυαροί ανακοίνωσαν σήμερα την επέκταση της συνεργασίας τους με τον Ολλανδό διεθνή, ο οποίος θα παραμείνει στην «Αλιάντς Αρένα» έως το καλοκαίρι του 2015.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 May 2012 - 16:30:31 UTC