Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: Καθαρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση
  • [02] Στα 6,33 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Π. Καμμένος: Να κάνουμε μαζί την εθνική στροφή
  • [05] Άλλες πέντε ιερόδουλες θετικές στον ιό HIV

  • [01] Α. Σαμαράς: Καθαρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση

    Καθαρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ. ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μίλησε στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος σε ανοιχτό χώρο, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θέλει να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ. «Το λέμε καθαρά: δεν θέλουμε να συγκυβερνήσουμε», είπε και πρόσθεσε: «Θέλουμε καθαρή εντολή για να τα αλλάξουμε όλα. Όσοι μιλάνε για συγκυβέρνηση, δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε. Κι εμείς είμαστε ο μεγάλος τους φόβος. Γιατί θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα... Δεν είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ... Πολλοί δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε. Πολλοί θέλουν να έχουν τον έλεγχο στα επόμενα χρόνια. Και πώς θα έχουν τον έλεγχο; Αν υπάρχει μια αδύναμη κυβέρνηση δύο κομμάτων, που θα διστάζουν να προχωρήσουν και θα φοβούνται το ένα το άλλο; Και από κοινού θα φοβούνται τις εκλογές;

    Εμείς δεν θέλουμε να μας ελέγχουν ούτε εξωθεσμικά κέντρα ούτε διαπλοκές. Θέλουμε να υπάρξει αληθινή δημοκρατία, γνήσια λαϊκή κυριαρχία, χωρίς εξωθεσμικά κέντρα και χωρίς διαπλοκές. Γι' αυτό και μας πολεμούν».

    [02] Στα 6,33 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες

    Στα 6,33 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες στο τέλος Μαρτίου 2012 σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Τον Φεβρουάριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα ανέρχονταν σε 6,320 δισ. ευρώ.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ

    «Ο λαός έχει πια συνειδητοποιήσει, ότι η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη συγκεκριμένη, βήμα προς βήμα, ρεαλιστική και εφαρμόσιμη εναλλακτική πρόταση εξουσίας στο Μνημόνιο. Ότι ή Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ. Ότι ή Μνημόνιο ή Αριστερά. Αυτό είναι το δημοψήφισμα της 6ης Μαΐου».

    Αυτά σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

    Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «απευθυνόμαστε σε κάθε Έλληνα και σε κάθε Ελληνίδα, στους ανέργους, στους νέους, σε όσους ακόμη προβληματίζονται για την ψήφο τους, σε όσους αδιαφορούν και τους λέμε: Μην αφήσετε τους άλλους να μιλήσουν για σας. Μιλήστε εσείς. Μην τους εκχωρήσετε την ιδιότητα του πολίτη». Και συμπλήρωσε: «Αυτήν την ιδιότητα δεν μπορούν ούτε να σας την αφαιρέσουν ούτε να σας την κλέψουν, όπως σας έκλεψαν τις δουλειές, τους μισθούς και τα όνειρα».

    [04] Π. Καμμένος: Να κάνουμε μαζί την εθνική στροφή

    «Σας ζητώ να κάνουμε μαζί την εθνική στροφή. Εμείς αποφασίζουμε με γνώμονα τα συμφέροντα των Ελλήνων και όχι τα συμφέροντα των εντολοδόχων της νέας τάξης πραγμάτων» υπογράμμισε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος του, το απόγευμα στο λιμάνι, ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος.

    «Είμαστε η πρώτη δύναμη. Τους ανατρέψαμε. Προχωράμε στο αύριο. Να ξέρετε ότι δε θα σας προδώσω ποτέ», τόνισε ο κ. Καμμένος.

    Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε τις δυνάμεις του μνημονίου, της τρόικας και της «νέας τάξης πραγμάτων» για προσπάθεια εξαθλίωσης των Ελλήνων, ώστε να εξαναγκαστούν «να τους παραδώσουν τη χώρα», αλλά σημείωσε ότι «δε θα τα καταφέρουν» γιατί «δεν παραχωρείται η Ελλάδα». Μίλησε για προσπάθεια φίμωσης και συκοφάντησής του από οργανωμένα συμφέροντα και από μέσα ενημέρωσης που ελέγχουν.

    [05] Άλλες πέντε ιερόδουλες θετικές στον ιό HIV

    Πέντε νέα κρούσματα οροθετικών γυναικών εντόπισαν σήμερα οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), στο πλαίσιο των υγειονομικών ελέγχων που διενεργούνται στο κέντρο της Αθήνας και αφορούν τον περιορισμό της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων.

    Ειδικότερα, όπως σημειώνεται, σε συνέχεια των υγειονομικών ελέγχων, οι οποίοι διενεργούνται από μεικτά κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ σε εκδιδόμεναάτομα που δραστηριοποιούνται σε πλατείες και υπαίθριους χώρους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, εντοπίστηκαν 5 νέα HIV οροθετικά άτομα, ανεβάζοντας σε 17 τον συνολικό αριθμό των εκδιδόμενων γυναικών που βρέθηκαν θετικές στον ιό του Aids.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 May 2012 - 20:30:31 UTC