Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Την Κυριακή κρίνεται το μέλλον της χώρας για την επόμενη 20ετία
  • [02] Κυβέρνηση προοδευτικών δυνάμεων υπό όρους, προτείνει ο Φώτης Κουβέλης
  • [03] Α. Λοβέρδος: «Ποινικές ευθύνες για όσους έχουν απροφύλακτες σχέσεις με εκδιδόμενες»
  • [04] Eurostat : Η Ελλάδα με την υψηλότερη αύξηση της ανεργίας στην ΕΕ
  • [05] Ανακοινώθηκε η σύνθεση της κυβέρνησης Πόντα στη Ρουμανία
  • [06] Ο Γιάνος Άντερ, νέος πρόεδρος της Ουγγαρίας
  • [07] Έκλεψαν έναν ...πιγκουίνο
  • [08] Οι Ταλιμπάν ξεκινούν "εαρινή επίθεσή" εναντίον του ΝΑΤΟ
  • [09] Συνάντηση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού με τον Γιώργο Καμίνη

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Την Κυριακή κρίνεται το μέλλον της χώρας για την επόμενη 20ετία

    Την Κυριακή, στις κάλπες, ο λαός κρίνει την τύχη του, τη μοίρα των παιδιών του και το μέλλον της Ελλάδας για την επόμενη εικοσαετία, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια της εισαγωγικής του ομιλίας στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο Ζάππειο.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο λαϊκισμός και η δημαγωγία οδήγησαν τη χώρα σε βαθιά κρίση, προσθέτοντας ότι, όσο αναζητείται η διέξοδος από αυτήν σε έναν ακόμα πιο χυδαίο λαϊκισμό, υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπεί η κρίση σε εθνική τραγωδία.

    Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι είναι πολλοί αυτοί που δεν σέβονται τις θυσίες του ελληνικού λαού και παίζουν με νοθευμένα ζάρια στην πλάτη του, ενώ λένε ψέματα που οδηγούν τη χώρα στην πτώχευση, τον λαό στη φτώχεια και την Ελλάδα στη δραχμή.

    Το «οριζόντιο κόμμα» της δραχμής υπάρχει, και είναι ο εκφραστής της διαπλοκής και όσων έχουν βγάλει τα χρήματά τους έξω και περιμένουν να «αγοράσουν» τη χώρα πάμφθηνα, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο κ. Σαμαράς «δοξάζεται κρυπτόμενος», καθώς διεκδικεί την ψήφο των πολιτών χωρίς να έχει μετάσχει σε τηλεοπτικό διάλογο, και επιπλέον δεν κάνει κανένα διάλογο με την κοινωνία.

    [02] Κυβέρνηση προοδευτικών δυνάμεων υπό όρους, προτείνει ο Φώτης Κουβέλης

    Η Δημοκρατική Αριστερά θα απευθυνθεί, χωρίς εξαίρεση, σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης πάνω σε ένα κοινό πρόγραμμα, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου, διευκρινίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα προσφέρει αριστερό άλλοθι στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, ενώ αρνητική είναι η στάση της απέναντι στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Η ΔΗΜΑΡ, είπε ο κ. Κουβέλης, δεν λέει -όπως το ΚΚΕ- ότι θα πάρει μόνο του την εξουσία, ούτε όμως προτείνει -όπως ο ΣΥΡΙΖΑ- ένα αδύνατο, χωρίς αρχές και χωρίς πρόγραμμα, μέτωπο της αριστεράς, που θα μπορούσε να στηριχθεί και από τον κ. Καμμένο. Βάση της όποιας συμφωνίας για τη Δημοκρατική Αριστερά, είναι ένα κοινά αποδεκτό πολιτικό πρόγραμμα, που θα οδηγεί στην απαγκίστρωση από τα μνημόνια, με τη χώρα μέσα στο ευρώ, προσέθεσε ο κ. Κουβέλης τονίζοντας πως αυτά τα δύο στοιχεία, είναι οι κόκκινες γραμμές της ΔΗΜΑΡ.

    Ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο για συνεχείς αλλαγές στις θέσεις του, ενώ είπε ότι το ευρύ κυβερνητικό τόξο στο οποίο αναφέρεται ο κ. Τσίπρας δεν αντιστοιχεί στις δύο κόκκινες γραμμές που θέτει η ΔΗΜΑΡ για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

    Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε κατηγορηματικά ότι η δική του πρόταση απευθύνεται στις προοδευτικές δυνάμεις, στις οποίες εντάσσει και το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι δεν θέλει τη στήριξη του κ. Καμμένου.

    Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την αντίθεσή του στο ενεχόμενο να υπάρξει νέα κυβέρνηση "τύπου Παπαδήμου" λέγοντας ότι ένα τέτοιο σχήμα είναι απόδειξη ήττας της πολιτικής. Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση, εξέφρασε την ελπίδα, την επομένη των εκλογών, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ -προς τα οποία θα απευθυνθεί για τον σχηματισμό κυβέρνησης- να μετακινηθούν από τις σημερινές θέσεις τους για να σχηματιστεί κυβέρνηση.

    [03] Α. Λοβέρδος: «Ποινικές ευθύνες για όσους έχουν απροφύλακτες σχέσεις με εκδιδόμενες»

    Μπροστά σε μια υγιεινομική βόμβα, που έχει εκραγεί, βρίσκονται οι υπεύθυνοι του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στο φως και αφορούν την ανεξέλεγκτη δράση κυκλωμάτων, τα οποία εκμεταλλεύονται ιερόδουλες στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα.

    Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για το θέμα, πυπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, απέδωσε μεγάλη ευθύνη και στους πελάτες, λέγοντας ότι θα έπρεπε να δίνονται στη δημοσιότητα ακόμη και οι δικές τους φωτογραφίες, καθώς έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης στη διασπορά του ιού HIV. Τόνισε, επίσης, ότι, αν οι ιερόδουλες ευθύνονται κατά 50%, η ευθύνη όσων συνευρίσκονται απροφύλακτα με αυτές ξεπερνά το 50%.

    Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας προχώρησε ακόμη περισσότερο, λέγοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει ακόμη και ποινική ευθύνη για όσους ζητούν, έναντι υψηλού αντιτίμου συνήθως, να έχουν απροφύλακτες σεξουαλικές επεαφές με εκδιδόμενες γυναίκες.

    Όπως εξήγησε, , η καθηγήτρια Μικροβιολογίας, Τ. Κρεμαστινού, 1.600 άνδρες έχουν τηλεφωνήσει έως στιγμής στο ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των δώδεκα γυναικών που έχουν βρεθεί οροθετικές. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί και, όπως τόνισε η κ. Κρεμαστινού, αυτοί που αγωνιούν είναι κυρίως νέοι άνθρωποι που δεν χρησιμοποίησαν προφυλακτικό.

    Σημειώνεται ότι αρκετά από τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ τις τελευταίες ημέρες αφορούσαν παντρεμένους άνδρες με οικογένειες. Οι άντρες, που τηλεφώνησαν, ήταν κυρίως ηλικιών 35 με 45 ετών.

    [04] Eurostat : Η Ελλάδα με την υψηλότερη αύξηση της ανεργίας στην ΕΕ

    Την υψηλότερη αύξηση της ανεργίας στην ΕΕ, κατέγραψε η Ελλάδα μέσα σε ένα χρόνο (από 14,7% τον Ιανουάριο του 2011 σε 21,7% τον Ιανουάριο του 2012), σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία στην Ευρώπη τον Μάρτιο του 2012, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Σημειώνεται, ότι τα διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat για την Ελλάδα, φθάνουν ως τον Ιανουάριο του 2012.

    Από τον Μάρτιο του 2011 ως τον Μάρτιο του 2012, η υψηλότερη αύξηση της ανεργίας μέσα σε ένα χρόνο καταγράφεται στην Ισπανία (από 20,8% σε 24,1% ) και στην Κύπρο (από 6,9% σε 10%).

    Επίσης, τον Μάρτιο του 2012 οι άνεργοι στην "ΕΕ των 27" ανήλθαν στα 27,772 εκατομμύρια και στην ευρωζώνη στα 17,365 εκατομμύρια. Τον ίδιο μήνα, η ανεργία στην "ΕΕ των 27" διαμορφώθηκε στο 10,2% (έναντι 9,4% τον Μάρτιο του 2011) και στην ευρωζώνη στο 10,9% (έναντι 9,9% τον Μάρτιο του 2011).

    Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας τον Μάρτιο του 2012 καταγράφηκαν στην Αυστρία (4%), στην Ολλανδία (5%), στο Λουξεμβούργο (5,2%) και στη Γερμανία (5,6%).

    Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Ισπανία (24,1%), στην Ελλάδα (21,7% τον Ιανουάριο 2012) και στην Πορτογαλία (15,3%).

    [05] Ανακοινώθηκε η σύνθεση της κυβέρνησης Πόντα στη Ρουμανία

    Η νέα κυβέρνηση θα διοικεί από το πρωθυπουργικό Μέγαρο Βικτόρια και όχι από το Προεδρικό Μέγαρο Κοτροτσένι ή την έδρα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD), δήλωσε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ρουμανίας, αρχηγός του PSD, Βίκτορ Πόντα, ο οποίος ανακοίνωσε τη σύνθεση της κυβέρνησής του.

    «Η κυβέρνηση που επέλεξα θα κυβερνά τη Ρουμανία από το Μέγαρο Βικτόρια, από την κυβερνητική έδρα και οι πολιτικές αποφάσεις θα υιοθετούνται από την κυβέρνηση, εφ' όσον θα έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής και των πολιτικών δυνάμεων που τη στηρίζουν» ανέφερε ο κ. Πόντα, ο οποίος έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα, μετά την πτώση της κυβέρνησης του Μιχάι Ράζβαν Ουνγκουρεάνου.

    Σε περίπτωση που ο Βίκτορ Πόντα δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή δεν αποκλείεται η προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

    Η Ρουμανία διανύει περίοδο σοβαρής οικονομικής και πολιτικής κρίσης και η κυβέρνηση του Μιχάι Ράζβαν Ουνγκουρεάνου ήταν η δεύτερη που κατέρρευσε τους δύο τελευταίους μήνες.

    Επιμέλεια : Κ. Γιαννίκη

    [06] Ο Γιάνος Άντερ, νέος πρόεδρος της Ουγγαρίας

    Ο Γιάνος Άντερ, ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος Fidesz του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, εξελέγη σήμερα νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας από τη βουλή της χώρας.

    Ο νέος πρόεδρος έλαβε 262 ψήφους,επί συνόλου 386,στην εθνοσυνέλευση. Δεν υπήρχε ουδεμία αμφιβολία για την εκλογή του στο αξίωμα καθώς το συντηρητικό κόμμα Fidesz διαθέτει πλειοψηφία δύο τρίτων.

    Το ακροδεξιό κόμμα Jobbik ψήφισε εναντίον του Άντερ, ενώ οι Σοσιαλιστές (MSZP) και οι Πράσινοι (LMP) και οι βουλευτές του νέου σχήματος του πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης Φέρεντς Γκιουρσάνι DK (Δημοκρατική Συμμαχία, κεντροαριστερά) απείχαν από την ψηφοφορία, υποστηρίζοντας ότι ο νέος πρόεδρος, σημαντικό στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης, δεν θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει "την ενότητα του ουγγρικού έθνους", όπως απαιτεί το Σύνταγμα.

    Ο Άντερ ορκίστηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας. Θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 10η Μαΐου.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [07] Έκλεψαν έναν ...πιγκουίνο

    Δύο νεαροί Ουαλοί καταδικάστηκαν να πληρώσουν πρόστιμο 1.000 δολάρια Αυστραλίας (περίπου 800 ευρώ) ο καθένας επειδή έκλεψαν από θαλάσσιο πάρκο τον Ντερκ έναν 7χρονο πιγκουίνο.

    Ο 21χρονος 'Οουεν Τζοουνς και ο 20χρονος Κέρι Μιούλς μπήκαν τον περασμένο μήνα στο πάρκο Sea World του Κουίνσλαντ αφού είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες βότκας.

    Οι δύο τους κολύμπησαν με τα δελφίνια, άδειασαν έναν πυροσβεστήρα στη δεξαμενή των καρχαριών και φεύγοντας πήραν μαζί τους τον πιγκουίνο. Το πρωί όταν σηκώθηκαν, ξεμέθυστοι πια, πανικοβλήθηκαν και αφού τάισαν τον πιγουίνο ψωμί, τον έβαλαν στην ντουζιέρα του δωματίου τους.

    Ο Ντερκ έφυγε από το δωμάτιο και τον βρήκε ένα ζευγάρι στο δρόμο, ήταν τρομαγμένος και ταλαιπωρημένος, αλλά δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά. Εκπρόσωπος του πάρκο δήλωσε πως ο πιγκουίνος επέστρεψε στην καλή του που ονομάζεται "Ροδακινιά" και είναι μια χαρά.

    "Θα μπορούσατε να έχετε καταλήξει στο νεκροτομείο", είπε στους δύο νεαρούς ο δικαστής Μπράιαν Νακς, αναφερόμενος στις πολικές αρκούδες που ζουν στο πάρκο.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [08] Οι Ταλιμπάν ξεκινούν "εαρινή επίθεσή" εναντίον του ΝΑΤΟ

    Οι αντάρτες Ταλιμπάν ανακοίνωσαν πως αρχίζουν από αύριο Πέμπτη μια "εαρινή επίθεση" σ' όλο το Αφγανιστάν εναντίον των δυνάμεων του ΝΑΤΟ που υποστηρίζουν την κυβέρνηση της Καμπούλ και όλων των συμμάχων τους.

    Η επιχείρηση "Αλ-Φαρούκ" θα έχει κατά πρώτο λόγο στόχο τους "ξένους κατακτητές, τους συμβούλους τους, τους υπεργολάβους τους και όλους αυτούς που τους βοηθούν στρατιωτικά και με πληροφορίες", ανακοίνωσαν σ' έναν από τους ιστότοπούς τους.

    Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μερικές ώρες αφού οι εξεγερμένοι ισλαμιστές σκότωσαν επτά ανθρώπους ?οι έξι από τους οποίους ήταν άμαχοι Αφγανοί? σε επίθεση καμικάζι εναντίον μιας πανσιόν στην Καμπούλ που φιλοξενούσε ξένους του ΟΗΕ, της ΕΕ και μη κυβερνητικών οργανώσεων. Έγινε επίσης μερικές ώρες μετά από μια αιφνιδιαστική επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος μετέβη στην Καμπούλ για να υποσχεθεί πως το τέλος του πολέμου είναι κοντά.

    Πριν από δύο εβδομάδες, οι Ταλιμπάν είχαν ήδη ανακοινώσει την έναρξη της "εαρινής επίθεσής" τους πραγματοποιώντας στις 15 Απριλίου έξι συντονισμένες επιθέσεις καμικάζι στην αφγανική πρωτεύουσα, με στόχους κυρίως τη δύναμη του ΝΑΤΟ, δυτικές πρεσβείες και δημόσια κτίρια.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [09] Συνάντηση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού με τον Γιώργο Καμίνη

    Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, είχε ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Αχιλλέας Μακρόπουλος, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της συνέντευξης Τύπου για την Διπλή Ανάπλαση. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Δήμος Αθηναίων δεν έχει θέσει ζήτημα κατεδάφισης του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ενώ δεν έχει ανακινήσει θέμα ιδιοκτησίας.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε «σε πολύ θετικό κλίμα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 May 2012 - 12:30:32 UTC