Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα χέρια των ελληνικών Αρχών ο Μ. Ψωμιάδης
  • [02] Ευκαιρία για τον λαό να υπερψηφίσει το ΚΚΕ στις 6 Μαΐου, τονίζει η Αλέκα Παπαρήγα
  • [03] Ο Γ. Καρατζαφέρης καλεί Λ. Παπαδήμο και Γ. Προβόπουλο να πάρουν θέση στα όσα είπε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [04] Άλλες δυο αυτοκτονίες λόγω οικονομικής κρίσης, στην Ιταλία

  • [01] Στα χέρια των ελληνικών Αρχών ο Μ. Ψωμιάδης

    Στα χέρια των ελληνικών Αρχών βρίσκεται ο Μάκης Ψωμιάδης. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι κλιμάκιο της Ιντερπόλ στην πΓΔΜ παρέδωσε σε αντίστοιχο ελληνικό κλιμάκιο τον εκ των βασικών κατηγορουμένων για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων που κρατείτο στις φυλακές των Σκοπίων από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, όταν συνελήφθη από αστυνομικούς της γείτονος χώρας. Έκτοτε πέρασαν πεντέμισι μήνες, διάστημα κατά το οποίο χρειάστηκε να καμφθούν γραφειοκρατικά προβλήματα που προέβαλαν οι αρμόδιες Αρχές της πΓΔΜ αλλά και να παρέμβει το ίδιο το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης, δια του υπουργού του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, προκειμένου να γίνει δεκτό το αίτημα έκδοσης του Μ. Ψωμιάδη στη χώρα μας.

    Σε σημείο της λεγόμενης >>νεκρής ζώνης<< του συνοριακού σταθμού της Ελλάδας με την πΓΔΜ, στους Ευζώνους, έγινε η παράδοση του Μ. Ψωμιαάδη. Μετά τα διαδικαστικά θέματα στη συνοριακή διάβαση ο 56χρονος επιχειρηματίας επιβιβάστηκε σε όχημα του ελληνικού κλιμακίου της Ιντερπόλ και εισήλθε στις 2.20 σε ελληνικό έδαφος

    [02] Ευκαιρία για τον λαό να υπερψηφίσει το ΚΚΕ στις 6 Μαΐου, τονίζει η Αλέκα Παπαρήγα

    «Η μόνη ευκαιρία που έχει ο εργαζόμενος λαός είναι να υπερψηφίσει το ΚΚΕ στις 6 του Μάη», τονίζει σε σημερινή δήλωσή της η γγ της ΚΕ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα και καλεί τον λαό «να μην έχει αυταπάτες ότι μπορεί να βρει κάποια ανακούφιση στα προβλήματά του από μία κυβέρνηση, που σχηματίζεται με γάμο συμφέροντος ή με πλαστούς αρραβώνες, κάτω από εκβιαστικά διλήμματα ή με αυταπάτες ότι θα αντιμετωπίσει το μνημόνιο και το χρέος».

    Η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι τέτοιες κυβερνήσεις δεν έχουν πολύ χρόνο ζωής και απογοητεύουν τους λαούς. «Δεν υπάρχει στον σύγχρονο κόσμο ούτε μία τέτοιου τύπου αριστερή κυβέρνηση, που, χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια, με τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, να κατάφερε να δώσει βιώσιμη λύση για το λαό», τόνισε η γραμματέας του ΚΚΕ και κατέληξε λέγοντας ότι «τέτοιες κυβερνήσεις ανατρέπονται μια ώρα γρηγορότερα, από τη δημαγωγία ακόμα πιο συντηρητικών δυνάμεων».

    [03] Ο Γ. Καρατζαφέρης καλεί Λ. Παπαδήμο και Γ. Προβόπουλο να πάρουν θέση στα όσα είπε ο Ευ. Βενιζέλος

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης με σημερινές δηλώσεις του κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον διοικητή της ΤτΕ Γιώργο Προβόπουλο να πάρουν θέση στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος περί της εξόδου της χώρας απο το Μνημόνιο σε τρία χρόνια.

    Επιτέθηκε στον κ. Βενιζέλο, τον οποίο χαρακτήρισε «μωρά παρθένα», η οποία «προσπαθεί να πείσει ότι δεν υπάρχει τίποτα». «Κι όμως. Υπάρχει ένα Μνημόνιο το οποίο θα διαρκέσει πάρα πολλά χρόνια. Αυτό δε, που είπε, ότι είναι διαρκείας μόλις τριών ετών, πρέπει άμεσα να βγει και να το επιβεβαιώσει, ή να το καταγγείλει ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλος», είπε ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «τυχόν σιωπή τους, θα είναι συνενοχή στη σκοπούμενη παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού».

    [04] Άλλες δυο αυτοκτονίες λόγω οικονομικής κρίσης, στην Ιταλία

    Άλλες δυο αυτοκτονίες προστέθηκαν στον τραγικό κατάλογο των ανθρώπων που αποφάσισαν να θέσουν τέρμα στην ζωή τους λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ιταλία.

    Ένας θυρωρός πενήντα πέντε ετών που ζούσε στην περιοχή Κόρσο Γκαριμπάλντι της Νάπολης, αυτοκτόνησε χθες βράδυ δι' απαγχονισμού, στο υπόγειο της πολυκατοικίας στην οποία ζούσε εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια.

    Οι ένοικοι του είχαν ανακοινώσει την απόλυσή του, μέσω δικηγόρου, εξαιτίας της μείωσης των συνολικών δαπανών που επιβάλλει η κρίση.

    Ο άτυχος θυρωρός, εκτός από την δουλειά του, θα έχανε και την δυνατότητα χρήσης του μικρού διαμερίσματός του. Παρά την ένσταση που είχε αποφασίσει να καταθέσει, η απελπισία τελικώς υπερίσχυσε κάθε θετικής σκέψης για την δυνατότητα να βρεθεί λύση.

    Χθες το πρωί στο Νουόρο της Σαρδηνίας, ένας επιχειρηματίας του οικοδομικού τομέα, επίσης πενήντα πέντε ετών, έβαλε τέλος στην ζωή του.

    Είχε αναγκαστεί να απολύσει όλους τους υπαλλήλους της μικρής επιχείρησής του, μεταξύ των οποίων και τα δυο του παιδιά. Ο επιχειρηματίας δεν θέλησε να αφήσει κάποια επιστολή, όλοι όμως γνώριζαν την δύσκολη ψυχολογική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει.

    Μέχρι πριν από λίγο καιρό, κατάφερνε να διατηρεί τον τζίρο σε ικανοποιητικό επίπεδο, αναλαμβάνοντας την ανέγερση κατοικιών σε παραθαλάσσιες περιοχές της Σαρδηνίας.

    Από την αρχή του έτους, οι αυτοκτονίες επιχειρηματιών και βιοτεχνών στην Ιταλία έχουν φτάσει τις είκοσι επτά.

    "Ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, τόνισε πρόσφατα ότι στην Ελλάδα οι αυτοκτονίες είναι περισσότερες. Η διαπίστωση αυτή, όμως, δεν βοηθά την χώρα μας να ξεπεράσει το δραματικό αυτό πρόβλημα", ανέφερε σε σχόλιό του το τηλεοπτικό δίκτυο Tg5, του ομίλου του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 April 2012 - 14:30:30 UTC