Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: «Οι πολίτες κρατούν στα χέρια τους το μέλλον μιας γενιάς»
  • [02] Α. Σαμαράς: Κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην πάρουμε εμείς ισχυρή εντολή
  • [03] Α. Τσίπρας: «Στόχος μια νέα μεταπολίτευση»
  • [04] Ο Μαρινάκης αποχωρεί από την προεδρία του Ολυμπιακού
  • [05] Α. Λοβέρδος: Το ΠΑΣΟΚ είναι φορέας μας πορείας δύσκολης αλλά και αναπτυξιακής

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: «Οι πολίτες κρατούν στα χέρια τους το μέλλον μιας γενιάς»

    Το «κλειδί» των εκλογών της 6ης Μαΐου βρίσκεται σε αυτούς που το 2009 ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και σήμερα είναι απογοητευμένοι, προβληματισμένοι, αναποφάσιστοι, επιφυλακτικοί, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση του Κινήματος, από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, που έγινε στο πλακόστρωτο της Α' προβλήτας του λιμανιού.

    Από αυτούς ακριβώς τους ψηφοφόρους είπε ότι ζήτησε «συγγνώμη» ο κ. Βενιζέλος και σε αυτούς απευθύνεται τώρα, τους κοιτάζει στα μάτια, τους λέει την αλήθεια και τους ζητάει να τον εμπιστευθούν, να ψηφίσουν και πάλι το ΠΑΣΟΚ, να στηρίξουν το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που προτείνει για αποδέσμευση της χώρας από το Μνημόνιο σε τρία χρόνια.

    Οι εκλογές της 6ης Μαΐου δεν είναι ευρωεκλογές, δεν είναι μια δημοσκόπηση με κάλπες, τόνισε, είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές που δεν θα κρίνουν απλώς ποια θα είναι η νέα Βουλή και ποια κυβέρνηση θα σχηματισθεί, αλλά θα κρίνουν τη μοίρα της χώρας για πολλές δεκαετίες και για πολλές γενιές. «Οι Έλληνες πολίτες κρατούν στα χέρια τους το μέλλον μιας γενιάς», όπως είπε.

    [02] Α. Σαμαράς: Κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην πάρουμε εμείς ισχυρή εντολή

    Η Ελλάδα θα τα καταφέρει τόνισε απόψε από το Ηράκλειο και το Κλειστό Γυμναστήριο του Λίντο, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ζήτησε ισχυρή εντολή, για να σταθεροποιήσει τη χώρα και να ενώσει το λαό.

    Ακόμη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, τον Α. Τσίπρα, τον Πάνο Καμένο και τους ακροδεξιούς και μίλησε για «νέα και παλιά κόμματα, που κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην πάρομε εμείς ισχυρή εντολή».

    Ο κ. Σαμαράς, που δήλωσε ότι νιώθει συγκλονισμένος από την παρουσία του κόσμου στη συγκέντρωση, επέκρινε το ΠΑΣΟΚ, ότι ανακοίνωσε το οικονομικό πρόγραμμά του μια εβδομάδα πριν τις εκλογές και ανέφερε ότι «όσα δεν έκαναν επί 2,5 χρόνια ξαφνικά υπόσχονται τα αντίθετα και ακόμα χειρότερα: τώρα υπόσχονται, όσα αποδοκίμαζαν όταν τα λέγαμε εμείς»!

    [03] Α. Τσίπρας: «Στόχος μια νέα μεταπολίτευση»

    Στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου συνασπισμού δυνάμεων της Αριστεράς την επομένη των εκλογών τόνισε από την πλατεία Σαπφούς στη Λέσβο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Υπάρχει ανάγκη ενός «συνασπισμού εξουσίας που θα αναστείλει τις πληρωμές στους πιστωτές τοκογλύφους, που θα ξεκαθαρίσει ότι δεν θα διαθέσει ούτε ένα ευρώ έναντι των δανείων έως ότου ξανασταθεί στα πόδια της η οικονομία της χώρας, που θα υλοποιήσει ένα πρόγραμμα οικονομικών ελαφρύνσεων», είπε ο κ. Τσίπρας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Μυτιλήνη.

    Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους μέχρι τώρα ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ αφού πλέον «τίποτα δεν έχουν να χωρίσουν» με την Αριστερά.

    Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι στόχος είναι, τη Δευτέρα 7 Μαΐου, να υπάρξει μια νέα μεταπολίτευση στηριγμένη όχι σε μια ψήφο διαμαρτυρίας στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε μια ψήφο σε κυβέρνηση εξουσίας - κυβέρνηση της Αριστεράς».

    [04] Ο Μαρινάκης αποχωρεί από την προεδρία του Ολυμπιακού

    Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του Ολυμπιακού γνωστοποίησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αποχωρήσει από την ηγεσία της ομάδας. Ο ιδιοκτήτης της πειραϊκής ΠΑΕ, μιλώντας στο παγκόσμιο συνέδριο των οργανωμένων φιλάθλων της ομάδας του, ανέφερε μεταξύ άλλων πως εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο κι έτσι να επιλεγεί κάποιος άλλος για τη θέση του προέδρου, ωστόσο καθησύχασε τους πάντες ότι θα παραμείνει μεγαλομέτοχος του συλλόγου. Ουσιαστικά πρόκεται για μια κίνηση που σχετίζεται με τον νέο αθλητικό νόμο και με τις ποινικές ευθύνες που προβλέπει στις περιπτώσεις επεισοδίων.

    [05] Α. Λοβέρδος: Το ΠΑΣΟΚ είναι φορέας μας πορείας δύσκολης αλλά και αναπτυξιακής

    "Εμείς είμαστε φορείς μίας πορείας δύσκολης, μιας πορείας όμως που προϋποθέτει την εφαρμογή ενός προγράμματος για μια χώρα όχι γονατισμένη με τους πολίτες να μένουν όρθιοι και που από τον Μάιο θα ξεκινήσει αναπτυξιακά βήματα" δήλωσε στα ΜΜΕ της Σάμου ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος λίγο πριν επισκεφθεί τον Μαραθόκαμπο και στη συνέχεια την Πόλη της Σάμου.

    Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι υπάρχουν τρεις τρόποι για να πορευτεί η χώρα μετά τις εκλογές. Ο ένας είναι ο καταστροφικός δηλαδή μια χώρα που δεν θα έχει κυβέρνηση, δεν θα υπάρχει προοπτική συγκυβέρνησης και τα κόμματα θα είναι μειοψηφία στη βουλή και το λαό. Ο 2ος θα είναι παρά πολύ δυσάρεστος αφού θα υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά λαϊκή μειοψηφία και το σύνολο των δυνάμεων που θα έχουν κοινή πορεία θα είναι κάτω από το 50% άρα σε σύντομο χρονικό διάστημα η χώρα θα οδηγηθεί ξανά στις κάλπες χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Ο 3ος τρόπος είναι ο δυσάρεστος που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε μεταξύ άλλων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 April 2012 - 20:30:31 UTC