Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στοχεύοντας σε μία βιώσιμη αλιεία
  • [02] Ευρωπαϊκό ρεκόρ παχυσαρκίας για τα Ελληνόπουλα
  • [03] «Το ελιξίριο του έρωτα» του Ντονιτσέττι, ξανά στην Εθνική Λυρική Σκηνή

  • [01] Στοχεύοντας σε μία βιώσιμη αλιεία

    Στη βιώσιμη αλιεία εστιάζει η πανελλαδική εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2012», που διοργανώνεται, για 17η συνεχή χρονιά, από το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, με στόχο τον καθαρισμό ακτών, βυθού, θάλασσας και άλλων φυσικών περιοχών από κάθε είδους απορρίμματα.

    Από την 1η έως τις 31 Μαΐου, σχολεία, φορείς, επιχειρήσεις, σύλλογοι, οργανώσεις, τοπικές αρχές και κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης καλούνται να συμμετάσχουν στο εγχείρημα, επιλέγοντας μια περιοχή. Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης δράσης έγκειται στο ότι εκτός από την αποκομιδή των σκουπιδιών, καταγράφονται και τα είδη απορριμάτων που μαζεύονται, ώστε να υπάρχει μια εικόνα για το ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι ρυπαντές των θαλασσών. Τα ευρήματα προωθούνται, στη συνέχεια, στο Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, για επεξεργασία και έρευνα.

    Πέρυσι, στον καθαρισμό 85 ακτών κατεγράφησαν 81.500 απορρίμματα, εκ των οποίων «πρωταθλητής» ρυπαντής αναδείχθηκε το πλαστικό (μπουκάλια, σακούλες, δοχεία κλπ), σε ποσοστό 50%, ακολούθησε το χαρτί με 20% και μετά τα μεταλλικά αντικείμενα με 13%.

    [02] Ευρωπαϊκό ρεκόρ παχυσαρκίας για τα Ελληνόπουλα

    Αρνητική πρωτιά στην παιδική παχυσαρκία έχει η Ελλάδα στην Ευρώπη, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Ένα στα δύο Ελληνόπουλα έχει πρόβλημα βάρους, όπως προέκυψε από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 10-12 ετών από επτά διαφορετικές χώρες. Περίπου το 20% των Ελλήνων αυτής της ηλικίας έχει πρόβλημα παχυσαρκίας, ενώ ένα 30% επιπλέον είναι υπέρβαρο.

    Στον αντίποδα βρίσκονται τα παιδιά από τη Νορβηγία όπου μόλις το 4% είναι παχύσαρκα, ενώ υπέρβαρα είναι το 15%.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα κορίτσια τείνουν να προσέχουν περισσότερο το βάρος τους από τα αγόρια, αν και αθλούνται λιγότερο. Τα αγόρια από την πλευρά τους αφιερώνουν περισσότερο χρόνο μπροστά στην τηλεόραση και καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες αναψυκτικών.

    [03] «Το ελιξίριο του έρωτα» του Ντονιτσέττι, ξανά στην Εθνική Λυρική Σκηνή

    Η διάσημη, ρομαντική, κωμική όπερα του Γκαετάνο Ντονιτσέττι, το «Ελιξίριο του Έρωτα», σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή και μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη, επιστρέφει στο θέατρο Ολύμπια για πέντε μόνο παραστάσεις από τις 16 έως τις 20 Μαΐου.

    Απολαυστική, σαν γλυκόπιοτο ελιξίριο χαρακτηρίστηκε η παράσταση, στην οποία τα κωμικά στοιχεία διαδέχονται τις στιγμές συγκίνησης.

    Πρόκειται για μια από τις πιο γοητευτικές και μελωδικές όπερες του ρεπερτορίου, αλλά και μια από τις αγαπημένες του κοινού της όπερας παγκοσμίως.

    Στην παράσταση της Πέμπτης 17 Μαΐου 2012 όλες οι κατηγορίες εισιτηρίων διατίθενται με 15% έκπτωση στο πλαίσιο της κοινωνικής τιμολογιακής πολιτικής της ΕΛΣ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 April 2012 - 10:30:30 UTC