Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρέπει να απενοχοποιηθεί η επιχειρηματικότητα, τονίζει ο Α.Σαμαράς
  • [02] «Δεν πρόκειται να επιστρέψω τη διερευνητική εντολή στον πρόεδρο της δημοκρατίας»
  • [03] Ουκρανία: Άμεση διεξαγωγή έρευνας για τις βομβιστικές επιθέσεις
  • [04] Πουγιόλ: «Ιδανικός ο Βιλανόβα»
  • [05] Π. Καμμένος: «Να σταματήσουμε τη νέα μετανάστευση»
  • [06] Μήνυμα στους πολίτες να στείλουν στη βουλή ένα πανίσχυρο ΚΚΕ έστειλε η Αλ. Παπαρήγα
  • [07] "Επαναληπτικές εκλογές, σημαίνει η Ελλάδα στο απόσπασμα", τονίζει ο Γ. Καρατζαφέρης
  • [08] Αντίθετη σε ενδεχόμενη πρόταση συγκυβέρνησης με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δηλώνει η Δημοκρατική Αριστερά

  • [01] Πρέπει να απενοχοποιηθεί η επιχειρηματικότητα, τονίζει ο Α.Σαμαράς

    Μήνυμα για εργασία, δημιουργικότητα, αυτοπεποίθηση και αλλαγή σελίδας στην ψυχολογία του Έλληνα, έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς από το Εργατικό Κέντρο Αλμυρού στο Βόλο, τονίζοντας πως όλα αυτά μπορούν να γίνουν "μόνο από μία παράταξη, η οποία έχει για σημαία της και η οποία ελπίζει μόνο σε μία λέξη: Τη λέξη Ανάπτυξη."

    Ο Πρόεδρος της ΝΔ είχε διάλογο με εκπροσώπους των Εμπορικών Επιμελητηρίων της περιοχής της Μαγνησίας και όπως τόνισε "ήρθαμε να συζητήσουμε εδώ με τους αρμοδίους, τα προβλήματα τα ακούσαμε, προβλήματα που ακουμπάνε τον απλό αγρότη, μέχρι τον επιχειρηματία, ο οποίος δεν βλέπει κανέναν λόγο πλέον να επενδύει σε μία περιοχή που οι φόροι είναι δυσβάσταχτοι, που το κράτος εντείνει αντί να απαλλάσσει τον επενδυτή από τη γραφειοκρατία."

    Επισημαίνοντας πως στην Ελλάδα έχουμε το παγκόσμιο ρεκόρ να διώχνουμε τους επενδυτές ο κ. Σαμαράς τόνισε πως "είμαστε υποχρεωμένοι να ξαναβάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, να απενοχοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα, να είμαστε κοντά στον εργαζόμενο, χωρίς να κάνουμε ακρότητες, όπως ήταν οι οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις, να μπορούμε να γνωρίζουμε το σθένος, τη δύναμη, την ψυχή του Έλληνα εργαζόμενου και να του δίνουμε την ευκαιρία πραγματικά να αποδώσει εδώ πέρα στον τόπο του, γιατί διαφορετικά τα νέα τα παιδιά θα φύγουνε στο εξωτερικό. Και θα είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει. "

    [02] «Δεν πρόκειται να επιστρέψω τη διερευνητική εντολή στον πρόεδρο της δημοκρατίας»

    "Δεν πρόκειται να επιστρέψω τη διερευνητική εντολή στον πρόεδρο της δημοκρατίας. Θα σεβαστούμε τη λαϊκή εντολή. Θα προτείνουμε κυβέρνηση αριστερής συνεργασίας με στόχο να καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση για να ακυρώσουμε το μνημόνιο" υπογράμμισε από τη Λαμία ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, όπου αψηφώντας την καταρρακτώδη βροχή μίλησε σε ένα πολυάριθμο ακροατήριο.

    Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του συνέδεσε την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον 'Αρη Βελουχιώτη καθώς υπογράμμισε πως "το ρεύμα δεν γυρίζει πίσω. Στέλνουμε ένα μήνυμα από την πόλη που επέλεξε ο Αρής Βελουχιώτης για την ιστορική ομιλία. Όλο πιο κοντά στην πραγματικότητα έρχεται η διερευνητική εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς με μεγαλύτερη αίσθηση ευθύνης και καθήκοντος, ζητάμε την ακόμη μεγαλύτερη στήριξή σας" όπως χαρακτηριστικά σημείωσε και υπογράμμισε πως "δεν πρόκειται για μια ψήφο διαμαρτυρίας αλλά για μία ψήφο συγκρότησης κυβέρνησης" καλώντας συγχρόνως στελέχη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα.

    [03] Ουκρανία: Άμεση διεξαγωγή έρευνας για τις βομβιστικές επιθέσεις

    Ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς δεσμεύτηκε για την άμεση διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες, Παρασκευή, στην πόλη Ντνιπροπετρόφσκ από τις οποίες τραυματίστηκαν 30 άνθρωποι λίγες εβδομάδες πριν από την διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου το οποίο η Ουκρανία συνδιοργανώνει με την Πολωνία.

    Τέσσερις βόμβες οι οποίες είχαν τοποθετηθεί σε κάδους απορριμμάτων σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης εξερράγησαν με μικρή χρονική διαφορά στην πόλη αυτή του 1,3 εκατομμυρίου κατοίκων, το μεσημέρι της Παρασκευής-- μια επίθεση την οποία οι εισαγγελείς χαρακτήρισαν "τρομοκρατική ενέργεια".

    "Αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να βρούμε τους εγκληματίες το συντομότερο δυνατό και ότι πρέπει να τιμωρηθούν", είπε ο Γιανουκόβιτς ύστερα από συνάντησή του με δικαστικούς αξιωματούχους στο Ντνιπροπετρόφσκ, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα.

    Η επίθεση, σπάνιο συμβάν για τα δεδομένα αυτής της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας, έχει προκαλέσει ανησυχία στις αρχές που προετοιμάζονται για την διοργάνωση του Euro-2012.

    [04] Πουγιόλ: «Ιδανικός ο Βιλανόβα»

    Ιδανικό διάδοχο του Πεπ Γκουαρντιόλα στην τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα «έχρισε» ο αρχηγός των «μπλαουγκράνα», Κάρλες Πουγιόλ, τον μέχρι πρότινος βοηθό, Τίτο Βιλανόβα. «Όλοι θέλαμε να μείνει ο Πεπ», είπε αρχικά ο έμπειρος αμυντικός, αναφερόμενος στον προπονητή των 13 τίτλων της Μπαρτσελόνα και συνέχισε: «Σέβομαι και αντιλαμβάνομαι τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο από την ομάδα, αλλά τα καλύτερα νέα είναι ότι θα παραμείνει και θα αναβαθμιστεί ο Βιλανόβα. Ο Γκουαρντιόλα φεύγει αλλά ο Τίτο μένει, κάτι που σημαίνει ότι το πρότζεκτ θα συνεχιστεί. Ο Τίτο γνωρίζει την ομάδα καλύτερα από τον καθένα και καταλαβαίνει τη φιλοσοφία. Είναι ο ιδανικός».

    [05] Π. Καμμένος: «Να σταματήσουμε τη νέα μετανάστευση»

    Στο φαινόμενο της μετανάστευσης αναφέρθηκε από την Τρίπολη ο πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος, ο οποίος, συνοδευόμενος από στελέχη και υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στην Αρκαδία, συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Σμυρνιώτη ενώ συνομίλησε και με πολίτες της περιοχής.

    Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο κ. Καμμένος είπε ότι «η Ελλάδα αρχίσει να εγκαταλείπεται. Υπάρχει μία νέα μετανάστευση των νέων παιδιών που βλέπουν ότι στην Ελλάδα του μνημονίου, στην Ελλάδα της συγκυβέρνησης και των τραπεζιτών, δεν υπάρχει μέλλον. Πρέπει να το σταματήσουμε τώρα αυτό. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε μάχη να γεμίσουν πάλι οι πόλεις μας και τα χωριά μας. Να έρθει πάλι η ελπίδα και το χαμόγελο στους Έλληνες. Η πολιτική αυτή έχει οδηγήσει την Ελλάδα στη θλίψη και η θλίψη πρέπει να γίνει θυμός που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση της χώρας μας από τους τοκογλύφους κα τους ντόπιους συνεργάτες τους».

    [06] Μήνυμα στους πολίτες να στείλουν στη βουλή ένα πανίσχυρο ΚΚΕ έστειλε η Αλ. Παπαρήγα

    Μήνυμα στους πολίτες να στείλουν στη βουλή ένα πανίσχυρο ΚΚΕ έστειλε η Αλέκα Παπαρήγα, ζητώντας να υπάρξει αποδυνάμωση τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ.

    Η Γραμματέας του ΚΚΕ μιλώντας στην REAL NEWS ζητά η όποια κυβέρνηση να είναι αδύναμη και κατηγορεί τις άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις πως υπόσχονται ότι θα σώσουν τον λαό ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, όπως κάνει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ , χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια.

    Η κα Παπαρήγα προτάσσει την ανάγκη αποδέσμευσης από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους με λαική εξουσία και κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων και ζητά από το λαό να τολμήσει να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.

    [07] "Επαναληπτικές εκλογές, σημαίνει η Ελλάδα στο απόσπασμα", τονίζει ο Γ. Καρατζαφέρης

    " Επαναληπτικές εκλογές σημαίνει η Ελλάδα στο απόσπασμα" τονίζει ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στην REAL NEWS, εκφράζοντας την εκτίμηση πως τελικά ο λαός θα ψηφίσει με τη λογική και όχι με το θυμό και την απαξίωση."

    Αν ψηφίσει ο κόσμος όχι με θυμό, δηλαδή με απαξίωση αλλά συμμετοχικά με τη λογική, θα βάλει τις δυνάμεις στη σειρά που επιβάλλεται για να μπορέσουν να έχουν ρυθμιστικό λόγο την επόμενη μέρα," τόνισε Πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    Ο κ. Καρατζαφέρης τάχθηκε κατά των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις και ζήτησε να υπάρξει ένα μέτωπο του Νότου " και να πάμε επάνω στον Βορρά και να διεκδικήσουμε μια εντελώς διαφορετική πολιτική, ένα φθηνότερο ευρώ."

    [08] Αντίθετη σε ενδεχόμενη πρόταση συγκυβέρνησης με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δηλώνει η Δημοκρατική Αριστερά

    "Όχι" θα πει η Δημοκρατική Αριστερά σε ενδεχόμενη πρόταση για συμμετοχή της σε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δηλωνει ο Φώτης Κουβέλης επισημαίνοντας πως το κόμμα του δεν θα δώσει αριστερό άλλοθι σε όσους έφεραν τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο.

    Μιλώντας στη REAL NEWS, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως την επομένη των εκλογών θα απεθυνθεί στις δημοκρατικές δυνάμεις με το πρόγραμμα και τις θέσεις της ελπίζοντας , ότι με βάση και των συσχετισμό δυνάμεων που θα προκύψει από τις κάλπες είναι δυνατόν να υπάρξουν και πολιτικές μετατοπίσεις.

    Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τάσσεται κατά των νέων μέτρων τονίζοντας πως θα τα καταψηφίσει καθώς έτσι θα ήταν σαν να συναινεί στη συνέχιση της ίδιας και αδιέξοδης πολιτικής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 April 2012 - 14:30:33 UTC