Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια την Πρωτομαγιά
  • [02] Παρακολούθηση των μακροφυκών που "πνίγουν" τον Θερμαϊκό
  • [03] Να χειραφετηθεί ο λαός από επικίνδυνες αυταπάτες, ζήτησε η Α. Παπαρήγα
  • [04] "Μνημόνιο ανάπτυξης" θα στείλει στους ευρωπαίους ηγέτες, μόλις εκλεγεί, ο Ολάντ
  • [05] Παγκόσμια πρεμιέρα για δύο Concept μοντέλα της Honda
  • [06] Περιοδεία Καμμένου στη βόρεια Ελλάδα
  • [07] Aντικατάσταση υπουργών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [08] «Πόλεμος» δηλώσεων για τη διεξαγωγή των τελικών του Μπάσκετ

  • [01] Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια την Πρωτομαγιά

    Σοβαρά προβλήματα στα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, αναμένεται να δημιουργηθούν την Πρωτομαγιά, καθώς τα διοικητικά συμβούλια δύο μεγάλων ναυτεργατικών σωματείων, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα αυτή.

    Σημειώνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που αποτελείται από τους εκπροσώπους 14 ναυτεργατικών σωματείων μαζί με το Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Γιάννη Χαλά, αποφάσισαν χθες την πραγματοποίηση 4ωρης στάσης εργασίας την 1η Μαΐου 2012, από ώρα 08.00 μέχρι 12.00 στο λιμάνι του Πειραιά, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

    [02] Παρακολούθηση των μακροφυκών που "πνίγουν" τον Θερμαϊκό

    Υπό στενή παρακολούθηση τέθηκε ο Θερμαϊκός κόλπος, με την εγκατάσταση τηλεμετρικών σταθμών και την ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών που έδιναν λεπτομερή στοιχεία για την κατανομή της ρύπανσης στο θαλάσσιο μέτωπο και την ανάπτυξη των μακροφυκών. Σύμφωνα μάλιστα με τον καθηγητή γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Γεώργιο Ζαλίδη, το πρόγραμμα παρακολούθησης που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου >Ανάπτυξη και εφαρμογή εργαλείων ολοκληρωμένης διαχείρισης παράκτιας ζώνης στο Θερμαϊκό κόλπο: πιλοτική εφαρμογή στη δυτική παράκτια ζώνη<<, προσέφερε πολύτιμα εργαλεία για την αντιμετώπιση των μακροφυκών που τέτοια περίοδο, >>πνίγουν<< τον Θερμαϊκό κόλπο.

    Όπως εξήγησε στο ΑΜΠΕ ο κ. Ζαλίδης, μέσω του έργου, πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση δυο τηλεμετρικών σταθμών, στην περιοχή του Καλοχωρίου και στις εκβολές του Λουδία, πλησίον των μυδοκαλλιεργειών.

    > Οι σταθμοί αυτοί μεταδίδουν σε σχεδόν πραγματικό χρόνο δεδομένα φυσικοχημικών παραμέτρων ποιότητας υδάτων. Οι τιμές αποθηκεύονται σε βάσεις δεδομένων και είναι άμεσα διαθέσιμες προς παρακολούθηση μέσω διαδικτύου. Τα δεδομένα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για σημειακή ρύπανση στην περιοχή καθώς και ως πηγή δεδομένων σε ένα σύστημα υποστήριξης απόφασης<<, διευκρίνισε.

    [03] Να χειραφετηθεί ο λαός από επικίνδυνες αυταπάτες, ζήτησε η Α. Παπαρήγα

    Την ανάγκη «να χειραφετηθεί ο λαός από επικίνδυνες, παλιές και νέες, αυταπάτες που μπήκαν στο προσκήνιο», υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα κατά τη σημερινή επίσκεψή της στην Ακρόπολη.

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι αυτό που μπορεί να κερδηθεί στις 6 Μαΐου είναι η χειραφέτηση, όσο γίνεται μεγαλύτερου μέρους των εργατικών λαϊκών στρωμάτων από τα τρομοκρατικά διλήμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, από τα ψεύτικα "δεν" και τα ψεύτικα "θα".

    [04] "Μνημόνιο ανάπτυξης" θα στείλει στους ευρωπαίους ηγέτες, μόλις εκλεγεί, ο Ολάντ

    Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε σήμερα ότι εάν τον ερχόμενο μήνα εκλεγεί πρόεδρος της γαλλικής δημοκρατίας θα αποστείλει --την επομένη κιόλας ημέρα--επιστολή σε ευρωπαίους ηγέτες, με τις 4 ιδέες του, για τη βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης στην ΕΕ.

    Πρώτον, θα επικεντρώνει στο ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν ευρωομόλογα, όχι τόσο για να αμοιβαιοποιηθεί το ευρωπαϊκό χρέος, όσο για να χρηματοδοτηθούν, άμεσα, βιομηχανικά προγράμματα υποδομής, αλλά και επενδυτικά εν γένει προγράμματα. Δεύτερον, θα τονίζει ότι θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η ΕΤΕ, να αποδεσμέυσει οπωσδήποτε περισσότερα κεφάλαιά της. Τρίτον, θα επισημαίνει ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί φόρος επί των χρηματο-πιστωτικών συναλλαγών, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν αναπτυξιακά προγράμματα και, τέλος τέταρτον, θα δηλώνεται εμφατικά ότι θα πρέπει να γίνει ευρεία χρήση 'δομικών' ευρωπαϊκών κεφαλαίων, αχρησιμοποίητων σήμερα, για να χρηματοδοτηθούν διάφορα οικονομικά προγράμματα.

    [05] Παγκόσμια πρεμιέρα για δύο Concept μοντέλα της Honda

    Παγκόσμια πρεμιέρα πραγματοποίησαν δύο νέα πρωτότυπα μοντέλα της Honda, το Concept C και το Concept S, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου (24 Απριλίου ? 2 Μαΐου 2012), προαναγγέλλοντας τη στρατηγική της μάρκας για τη δημιουργία αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής που θα απευθύνονται στην κινεζική αγορά τα αμέσως επόμενα χρόνια.

    Concept C

    Το Concept C είναι πρωτότυπο αυτοκίνητο το οποίο σχεδιάστηκε αποκλειστικά και μόνο για την κινεζική αγορά. Το γράμμα C αντιπροσωπεύει τις λέξεις ?Cool? (ήρεμο. ψύχραιμο), ?Challenge? (πρόκληση) και ?China? (Κίνα).Το Concept C διαθέτει μία σπορ και ταυτόχρονα επιθετική σχεδιαστική γραμμή εμπνευσμένη από την εικόνα ενός δράκου.

    Η ανάπτυξη του Concept C είναι καρπός συνεργασίας των σχεδιαστικών ομάδων της Honda στην Κίνα και την Ιαπωνία, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η Honda προγραμματίζει την παραγωγή του και την είσοδό του στην Κινεζική αγορά της μεσαίας κατηγορίας αυτοκινήτων την επόμενη χρονιά μέσω της Guangqi Honda Automobile Co., Ltd.

    Concept S

    To Concept S είναι ένα παγκόσμιο πρωτότυπο αυτοκίνητο, το οποίο αναπτύχθηκε αρχικά για την Κινεζική αγορά ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει να πωλείται και στις υπόλοιπες αγορές του κόσμου. Το γράμμα S αντιπροσωπεύει τις έννοιες ?Stylish? (κομψό), ?Smart? (έξυπνο) και ?Surprise? (έκπληξη). Υιοθετώντας ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, το Concept S συνδυάζει τα σπορ χαρακτηριστικά οδήγησης με τις εξαιρετικές περιβαλλοντικές επιδόσεις.

    Το Hatchback αμάξωμα του διαθέτει όλες εκείνες τις τεχνολογίες της Honda που προσφέρουν άπλετο χώρο τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές τους, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η μαζική παραγωγή του μοντέλου προγραμματίζεται αρχικά για την Κινεζική αγορά μέσω της Dongfeng Honda Automobile Co, Ltd. μέσα στο 2013, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διάθεση του και στις υπόλοιπες αγορές.

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Honda, Τακανόμπου Ιτο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τόνισε : "Στρατηγική μας επιλογή είναι να επενδύσουμε στην κινεζική αγορά παρουσιάζοντας μοντέλα που θα ταιριάζουν στις ανάγκες και τις επιθυμίες των Κινέζων πελατών. Έχοντας αυτή τη στρατηγική κατά νου οι επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργαζόμαστε στην Κίνα θα συνεργαστούν προκειμένου να ενισχύσουμε περαιτέρω την ανάπτυξη, παραγωγή νέων μοντέλων και ανταλλακτικών για την τοπική αγορά".

    [06] Περιοδεία Καμμένου στη βόρεια Ελλάδα

    Περιοδεία στη βόρεια Ελλάδα πραγματοποιεί ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, τη Βέροια, και τη Νάουσα, ενώ απόψε θα επισκεφθεί την Κοζάνη και θα απευθύνει ομιλία σε κομματικούς φίλους στην Πτολεμαΐδα.

    Ο κ.Καμμένος σε δήλωσή του στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» είπε ότι ξεκίνησε μια πορεία η οποία θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες μέχρι τις εκλογές και επιτέθηκε στα μεγάλα κόμματα με σκληρές εκφράσεις.

    «Από την Δευτέρα των εκλογών ξεκινά μια νέα μέρα για την χώρα, για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Τα βοθρολύματα της μεταπολίτευσης, οι λασπολόγοι και οι πλαστογράφοι εξαντλούν τις δυνάμεις τους. Όμως η Ελλάδα δεν γονατίζει. Μέχρι τις εκλογές τους αγνοούμε, την Δευτέρα θα πληρώσουν για τα εγκλήματα τους» είπε ο κ.Καμμένος.

    [07] Aντικατάσταση υπουργών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

    Την αντικατάσταση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Επικρατείας, ως είθισται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Η κυβέρνηση, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατ' ουσίαν είναι υπηρεσιακή με μοναδική αποστολή να οδηγήσει τον τόπο σε εκλογές, λαμβάνει αποφάσεις και δεσμεύει την επόμενη Βουλή και την επόμενη κυβέρνηση.

    Ιδιαίτερα για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τονίζει ότι «σκανδαλώδης είναι η παραμονή του κ. Χρυσοχοΐδη», γιατί ο σημερινός υπουργός «είναι υπεύθυνος για την τάξη στην προεκλογική περίοδο και την ημέρα των εκλογών. Ταυτόχρονα είναι υποψήφιος βουλευτής και, με ενέργειές του, επιχειρεί να αξιοποιήσει τη θέση του, με στόχο να αποκομίσει προσωπικό εκλογικό όφελος».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό, έστω την ύστατη ώρα να αναλάβει τις ευθύνες του, να περιορίσει τη λήψη αποφάσεων στα απολύτως αναγκαία και επείγοντα, να παρέμβει ώστε να υπάρξει ταχεία και πλήρης οργανωτική προετοιμασία για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και να αντικαταστήσει αμέσως, τουλάχιστον τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με πρόσωπο κοινής εμπιστοσύνης.

    [08] «Πόλεμος» δηλώσεων για τη διεξαγωγή των τελικών του Μπάσκετ

    Η ημερομηνία διεξαγωγής των τελικών της Α1 έχει προκαλέσει έντονες διαφωνίες ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βασίλη Οικονομίδη. Από την αρχική τοποθέτηση του Ντούσαν Ιβκοβιτς, μετά τον τελευταίο αγώνα με τον ΠΑΟΚ (α΄ φάση πλέι οφ), πως θα ήταν καλύτερο να αρχίσουν οι τελικοί στο ελληνικό πρωτάθλημα πριν το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, προκειμένου να αποφευχθεί η αγωνιστική απραξία των παικτών, οι δύο πλευρές έχουν επιδοθεί σε «πόλεμο» δηλώσεων με σκληρούς χαρακτηρισμούς.

    Ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, τόνισε σήμερα από την Κωνσταντινούπολη, όπου βρίσκεται για τη σύσκεψη του φάιναλ φορ, ως απάντηση σε δηλώσεις του προέδρου του ΕΣΑΚΕ: «Αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο κ. Οικονομίδης δεν είναι ικανός να διοικήσει τον ΕΣΑΚΕ και το μόνο που έχω να αναφέρω για τα όσα δήλωσε είναι πως ψεύδεται ασύστολα. Δυστυχώς γι' αυτόν υπήρξε μάρτυρας που άκουσε όλη μας τη συζήτηση, στην οποία τον ρώτησα να μου πει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και μου απάντησε πως υπέρ του αιτήματος μας για διεξαγωγή τελικού ήταν εκτός από μας και ο Παναθηναϊκός, ενώ αρνητική ήταν η απάντηση του ΠΑΟΚ, του ΚΑΟΔ και η δική του. Στη συνέχεια του τόνισα πως δεν είναι δυνατόν για ένα θέμα που αφορά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να αποφασίζουν άλλοι και η δική του τοποθέτηση ήταν πως, αν θέλουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός να καταργήσουν τον ΕΣΑΚΕ και τις Επιτροπές, να μας το πουν. Όλα αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας».

    Ανεπίσημα, χωρίς ανακοίνωση δηλαδή, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός φέρεται να διαψεύδει πως είχε συμφωνήσει να διεξαχθούν τελικοί πριν το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και τονίζεται πως έδωσε αρνητική ψήφο χθες στον ΕΣΑΚΕ για διεξαγωγή των τελικών της Α1 πριν το μεγάλο γεγονός στην Κωνσταντινούπολη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 April 2012 - 16:30:32 UTC