Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ και πνευματικού κόσμου για την αναγέννηση της χώρας
  • [02] Αλ. Παπαρήγα: Ελπίδα για τους εργαζόμενους ένα υψηλό ποσοστό του ΚΚΕ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ και πνευματικού κόσμου για την αναγέννηση της χώρας

    Τη συμμαχία των διανοουμένων, των ανθρώπωντου πολιτισμού γενικότερα επιζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την ανίχνευση των δυνατοτήτων για την πολιτισμική αναγέννηση της χώρας , σύμφωνα με τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα σε αποψινή εκδήλωση στο gazARTE με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών.

    Η συνάντηση της Αριστεράς με τον πολιτισμό δεν είναι μόδα αλλά έχει ισχυρές καταβολές, είπε ο κ. Τσίπραςκαι αναφέρθηκε σε μεγάλες προσωπικότητες, όπως ο Θεοδωράκης, ο Ρίτσος, ο Κατράκης και πολλοί άλλοιπου έφεραν την ηγεμονία των αριστερών ιδεών στην Ελλάδα μέσω της λογοτεχνίας και των τεχνών.

    Σήμερα , είπε ο κ. Τσίπρας χρειαζόμαστε μια νέα, πραγματική δημοκρατία η οποία θα κατοχυρώνεται με τους αγώνες του λαού και με ένα νέο σύνταγμα και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επενδύει στην εξαθλίωση της κοινωνίας.

    Εμείς, είπε, «επενδύουμε» στην αξιοπρέπεια των ανθρώπων, στην ικανότητά τους να κάνουν επιλογές χωρίς εκβιασμούς και εξαρτήσεις, και να μπορούν να οραματίζονται και να αγωνίζονται για ένα καλύτερο κόσμο.

    [02] Αλ. Παπαρήγα: Ελπίδα για τους εργαζόμενους ένα υψηλό ποσοστό του ΚΚΕ

    «Ένα ανεβασμένο ποσοστό του ΚΚΕ στις εκλογές θα σηματοδοτήσει την αναπτέρωση των ελπίδων και τον ριζοσπαστισμό στην συνείδηση, καθώς η μάχη μετά τις εκλογές θα κριθεί στην οργάνωση των εργαζομένων», τόνισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σήμερα στους εργαζόμενους στο ΝΙΜΙΤΣ.

    Την επομένη των εκλογών, είπε η γραμματέας του ΚΚΕ, όποια κυβέρνηση κι αν είναι η κατάσταση θα είναι η ίδια, στη βιομηχανία, στην Υγεία, στην αγροτική παραγωγή, στην ΕΕ. Θα υπάρχει επικίνδυνη κατάσταση στη Μ. Ανατολή που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ μήπως ξεσπάσει ένας νέος γύρος πολέμου, στο Αιγαίο, με τις ελληνοτουρκικές διαφορές, στα Βαλκάνια. Και επίσης, οι ίδιοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα είναι εδώ. Δεν είναι τυχαίο, υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα, «ότι πριν από τις εκλογές κλείνονται αβέρτα συμβάσεις με μείωση αμοιβών, συλλογικές συμβάσεις με μείωση αμοιβών που τις συμφωνούν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, με μειώσεις ως και 30%, χωρίς καν να υπολογίζουν ότι οι εκλογές μπορεί να δώσουν μια δυναμική που μπορεί στο κάτω-κάτω να είναι τόσο μεγάλη η νίκη του λαού, που να πετύχει και αυξήσεις ή τουλάχιστον να μην πειραχτούν οι μισθοί που ήδη είναι πειραγμένοι κατά 30%, 40%, 50%».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 April 2012 - 20:30:36 UTC