Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ιστορία της τέχνης του Γουτεμβέργιου στα Χανιά
  • [02] Στην Αθήνα η Φιλαρμονική της Βιένης
  • [03] 24ωρη αστυνομική επιτήρηση των Δ.Ο.Υ. για την αποτροπή ληστειών
  • [04] Επταετή ομόλογα για Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία θα εκδώσει το ΕΤΧΣ
  • [05] Κορυφώνεται η αγωνία για το ζευγάρι του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ
  • [06] Ο θρύλος του τάνγκο Κάσερες για μία συναυλία στην Αθήνα
  • [07] Προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Ψυχικού ο εκδότης Γιώργος Κουρής
  • [08] Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην περιοχή της Ιεράπετρας του Ηρακλείου
  • [09] Εισβολές ληστών σε τρία σπίτια τα ξημερώματα στη Γλυφάδα
  • [10] Σε ισχύ τον Ιούλιο, το νέο σύστημα πληρωμής εισφορών του ΙΚΑ
  • [11] Η ¶ιντραχτ Φρανκφούρτης επέστρεψε στη Μπουντεσλίγκα

  • [01] Η ιστορία της τέχνης του Γουτεμβέργιου στα Χανιά

    «Παράθυρο», στην ιστορία της Τυπογραφίας αλλά και της γραφής ανοίγει το Μουσείο Τυπογραφίας που δημιούργησαν στα Χανιά, ο εκδότης της τοπικής εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα», Γιάννης Γαρεδάκης και η σύζυγος του, Ελένη.

    Iιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το νέο τμήμα του Μουσείου με την ιστορία της γραφής, που επιμελήθηκε ο γραφίστας και τυπογράφος Αντώνης Παπαντωνόπουλος και στο οποίο παρουσιάζονται γραφές από όλο τον κόσμο αλλά και μηχανήματα που προστέθηκαν στην ήδη πλούσια συλλογή του Μουσείου.

    Το Μουσείο Τυπογραφίας βρίσκεται στο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων και αποτελεί έναν από τους πλέον επισκέψιμους χώρους, κυρίως για εκπαιδευτικούς λόγους.

    [02] Στην Αθήνα η Φιλαρμονική της Βιένης

    Μια από τις καλύτερες και παλιότερες ορχήστρες του κόσμου επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής, δυο σχεδόν χρόνια μετά από την εμφάνισή της με τον Ρικάρντο Μούτι, σε ένα μεγάλο μουσικό γεγονός που μέσω της ζωντανής αναμετάδοσης στον κήπο του Μεγάρου, απόλαυσαν χιλιάδες κόσμου.

    Η Φιλαρμονική της Βιένης προτείνει αυτή τη φορά δύο συναυλίες, με δυο κορυφαίους μαέστρους, διαφορετικού ύφους και ιδιοσυγκρασίας: τον Αντόνιο Παπάνο και τον Κρίστιαν Τίλεμαν και ένα πρόγραμμα με έμφαση στον ρομαντισμό και τον κλασικισμό, αλλά και με ένα ενδιαφέρον άνοιγμα στη σύγχρονη συνθετική δημιουργία.

    Οι συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στις 29 και 30 Απριλίου, στις 20:30 στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης είναι ενταγμένες στη Σειρά Μεγάλες Ορχήστρες - Μεγάλοι Μαέστροι.

    [03] 24ωρη αστυνομική επιτήρηση των Δ.Ο.Υ. για την αποτροπή ληστειών

    Την 24ωρη επιτήρηση των Δ.Ο.Υ. με πεζές και εποχούμενες περιπολίες έχει διατάξει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί στις κατά τόπους Αστυνομικές Υπηρεσίες, οι περιπολίες πρέπει να γίνονται κυρίως κατά τις ώρες συναλλαγής με το κοινό αλλά και τις νυχτερινές ώρες για την πρόληψη και αποτροπή κάθε έκνομης ενέργειας.

    Ταυτόχρονα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ έχουν ενημερώσει τους προϊσταμένους των Δ.Ο.Υ. για την αναγκαιότητα λήψης εξ ιδίων μέτρων ασφάλειας (συστήματα συναγερμού, κλειστό σύστημα τηλεόρασης, θωρακισμένες πόρτες, κιγκλιδώματα στα παράθυρα κλπ), καθώς επίσης και πρόσληψης προσωπικού που προβλέπεται από τις διατάξεις του Ν. 1339/1983 ή ανάθεσης της φύλαξης αυτών σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας.

    [04] Επταετή ομόλογα για Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία θα εκδώσει το ΕΤΧΣ

    Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην έκδοση 7ετών ομολόγων σε ευρώ, στο πλαίσιο της αποστολής του για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

    Το ΕΤΧΣ όρισε ως διαχειριστές της έκδοσης τους χρηματοπιστωτικούς οίκους HSBC Holdings, Morgan Stanley και Natixis.

    Το Ταμείο σχεδιάζει να εκταμιεύσει στο τρέχον τρίμηνο 21 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων στήριξης της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας.

    [05] Κορυφώνεται η αγωνία για το ζευγάρι του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ

    Με τους επαναληπτικούς ημιτελικούς, συνεχίζεται το Τσάμπιονς Λιγκ. Σήμερα η Μπαρτσελόνα, με πεσμένη ψυχολογία μετά την εντός έδρας ήττα με 2-1 από την Ρεάλ Μαδρίτης που ισοδυναμεί με απώλεια του τίτλου στην πριμέρα ντιβιζιόν- θα υποδεχθεί την Τσέλσι. Οι Λονδρέζοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα, αφού με την νίκη που πέτυχαν με 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» θα παραταχθούν για να διασφαλίσουν τα κεκτημένα και να κάνουν την έκπληξη, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό. Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, προκειμένου να ανατρέψουν την σε βάρος τους κατάσταση και να «σφραγίσουν το εισιτήριο».

    Αύριο, Τετάρτη, η Ρεάλ Μαδρίτης που βρίσκεται «μία ανάσα» από την κατάκτηση του τίτλου στην Ισπανία, θα φιλοξενήσει την Μπάγερν Μονάχου. Οι «μερένχες» είναι το φαβορί της αναμέτρησης, ειδικά τώρα που η ψυχολογία τους είναι στα ύψη, καθώς η ήττα με 2-1 που γνώρισαν στο Μόναχο, τους δίνει την δυνατότητα να ανατρέψουν το «σκηνικό» και να πανηγυρίσουν την πρόκριση. Από την πλευρά τους, οι Βαυαροί θα επιδιώξουν να σκοράρουν έτσι ώστε να φτάσουν πιό κοντά στο «εισιτήριο» για τον τελικό.

    [06] Ο θρύλος του τάνγκο Κάσερες για μία συναυλία στην Αθήνα

    Στο ρυθμικό ταξίδι του τάνγκο, προσκαλεί ο δημοφιλής καλλιτέχνης Χουάν Κάρλος Κάσερες, το κοινό της Αθήνας, σε μία μοναδική συναυλία που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 5 Μαΐου στη μουσική σκηνή του Gazarte, στο Γκάζι.

    Με δύο ακόμα μουσικούς συνοδοιπόρους, περιοδεύει σε όλο τον κόσμο ως Tango Negro Trio (Τάνγκο Νέγκρο Τρίο) πραγματοποιώντας ένα ταξίδι στον χρόνο, με σκοπό να ανακαλύψει το κοινό τις ισχυρές μουσικές ρίζες του τάνγκο.

    Με την βαριά- ξεχωριστή φωνή του ο Χουάν Κάρλος Κάσερες, τραγουδά για την καθημερινή ζωή στο Μπούενος ¶ιρες, την νοσταλγία για την πατρίδα, την εξορία και τις πληγές του χρόνου.

    [07] Προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Ψυχικού ο εκδότης Γιώργος Κουρής

    Για μη απόδοση ΦΠΑ προσήχθη το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα Ψυχικού, ο εκδότης Γιώργος Κουρής.

    Συγκεκριμένα, η αστυνομία εκτελώντας έγγραφο της εισαγγελίας για χρέη του εκδότη προς το Δημόσιο, τον προσήγαγε και αυτή την ώρα ερευνάται αν πρόκειται για ενεργά χρέη ή έχει γίνει διακανονισμός.

    Εάν τα χρέη είναι ενεργά και αφορούν σε μη καταβολή ΦΠΑ, ο εκδότης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για κακούργημα.

    [08] Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην περιοχή της Ιεράπετρας του Ηρακλείου

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα, στη 1.15 το πρωί και έγινε αισθητή στην ανατολική και νότια Κρήτη, ιδιαιτέρα στην περιοχή της Ιεράπετρας, αλλά και στην πόλη του Ηρακλείου.

    Η δόνηση, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσαλλονίκης, χαρακτηρίζεται ασθενής και προερχόταν από απόσταση 371 χιλιομέτρων νότια- νοτιανατολικά της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 38 χιλιόμετρα νότια- νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας.

    Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

    [09] Εισβολές ληστών σε τρία σπίτια τα ξημερώματα στη Γλυφάδα

    Τριμελής συμμορία με καλάσνικοφ και χειροβομβίδα εισέβαλλε σε δύο σπίτια τα ξημερώματα στη Γλυφάδα, απ' όπου οι δράστες άρπαξαν μόνο μικροπράγματα, αλλά προκάλεσαν τον τρόμο στους ιδιοκτήτες.

    Στην πρώτη περίπτωση, οι δράστες μπήκαν σε οικία 38χρονου και με την απειλή του όπλου άρπαξαν δύο χρυσές βέρες και δύο κινητά τηλέφωνα.

    Στη δεύτερη περίπτωση ακινητοποίησαν την 83χρονη ιδιοκτήτρια για να της πάρουν τελικά λίγα ψεύτικα κοσμήματα μικρής αξίας.

    Μια ακόμα εισβολή σε σπίτι έγινε από δύο άγνωστους στον Ασπρόπυργο. Οι δράστες ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη με σωματική βία και του άρπαξαν χρήματα και τιμαλφή και διέφυγαν πεζή.

    [10] Σε ισχύ τον Ιούλιο, το νέο σύστημα πληρωμής εισφορών του ΙΚΑ

    Σε τρίμηνη παράταση για την εφαρμογή της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, με το νέο σύστημα, προχώρησε το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, ώστε να μην συμπέσουν χρονικά, μέσα στον Μάιο, η καταβολή των διπλών εισφορών (για μισθούς και δώρο Πάσχα) και η πρώτη δόση έναντι της ρύθμισης παλαιών οφειλών.

    Σύμφωνα με τον νέο νόμο, (ν,4075/2012), οι ασφαλιστικές εισφορές θα έπρεπε στο εξής να καταβάλλονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μέχρι την 5η εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα και όχι στο τέλος του μηνός όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

    Επίσης, η προθεσμία καταβολής των εισφορών επί των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα από όλους τους υπόχρεους, έληγε την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιανουαρίου και του Μαΐου αντίστοιχα.

    Το νέο νομικό πλαίσιο θα ισχύσει για τις εισφορές του Ιουλίου, οι οποίες θα πρέπει να καταβληθούν στις Τράπεζες το αργότερο μέχρι την 5η εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα δηλαδή έως τις 7 Αυγούστου.

    [11] Η ¶ιντραχτ Φρανκφούρτης επέστρεψε στη Μπουντεσλίγκα

    Η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης έγινε η δεύτερη -μετά την Γκρόιτερ Φιρτ- ομάδα που εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο της από την Β` εθνική κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος στη Μπουντεσλίγκα.

    Η πρώην ομάδα του Φάνη Γκέκα, επικράτησε άνετα της ¶αχεν με 3-0 και απέκτησε διαφορά οκτώ βαθμών από την τρίτη Ντίσελντορφ, που μαζί με τις Ζανκτ Πάουλι, Πάντερμπορν και Μόναχο 1860 θα διεκδικήσουν μία θέση για το μπαράζ ανόδου με αντίπαλο την ομάδα που θα τερματίσει στην 16η θέση της Μπουντεσλίγκα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 April 2012 - 10:30:33 UTC