Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Η τρόικα θα συμφωνήσει σε επιμήκυνση του προγράμματος
  • [02] Βαθύτερη η ύφεση για το 2012 εκτιμά η Τράπεζα της Ελλάδος
  • [03] Φ. Ολάντ: "Οι πόρτες των ηγετών της ΕΕ θα αρχίσουν να μισανοίγουν"
  • [04] Η οικονομική οδήγηση ως μέθοδος αντι- στρες
  • [05] Ένοπλη ληστεία σε περίπτερο στον Πειραιά

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Η τρόικα θα συμφωνήσει σε επιμήκυνση του προγράμματος

    Η τρόικα θα συμφωνήσει σε επέκταση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα ως το 2015, ενώ το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συμβάλει με 8,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στους δημοσιογράφους Μαρία Χούκλη και Στρατή Λιαρέλη.

    Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η χρονική επιμήκυνση εφαρμογής του προγράμματος θα επιτρέψει την ήπια προσαρμογή, χωρίς να θιχθούν οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, και χωρίς οριζόντιες περικοπές στον βαθμό που θα εφαρμόζονται οι διαρθρωτικές αλλαγές και θα περικόπτονται οι περιττές δαπάνες.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αν καταστραφεί το οικοδόμημα της χώρας δεν θα σωθεί τίποτα, ενώ αναφερόμενος σε εκείνους που θεωρούν δεδομένη την παραμονή της χώρας στο ευρώ, είπε ότι μπορεί να αναλάβουν οι εταίροι το χρέος μας και να μας αφήσουν να χρηματοδοτούμε τις δαπάνες μας από τους φόρους που συλλέγουμε, πράγμα που θα ισοδυναμούσε με βίαιη προσαρμογή εντός εβδομάδων με συνέπεια τις περικοπές μισθών και συντάξεων κατά 50%-60%, τονίζοντας ότι αυτό δεν είναι απειλή, αλλά γνώση.

    Υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία απαιτεί σοβαρότητα, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο για κάθε συνεργασία.

    [02] Βαθύτερη η ύφεση για το 2012 εκτιμά η Τράπεζα της Ελλάδος

    Δυσμενέστερα εξελίχθηκε η ύφεση και η ανεργία στη χώρα σε σύγκριση με τις αρχικές προβλέψεις της Τραπέζης της Ελλάδος οι οποίες είχαν συμπεριληφθεί στην Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική του Μαρτίου.

    Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ετήσια Έκθεση που θα δώσει σήμερα στη δημοσιότητα ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος η κεντρική τράπεζα αναμένεται να προβλέπει ότι ύφεση θα ξεπεράσει φέτος το 4,5% και η ανεργία θα υπερβεί το 19% από 17,7% που έκλεισε πέρυσι.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο διοικητής της ΤτΕ θα συστήνει ταχύτερους ρυθμούς και εντατικοποίηση των προσπαθειών. Ο ίδιος θεωρεί ότι ήδη έχουν γίνει τα πρώτα θετικά βήματα , όπως η ολοκλήρωση του PSI και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    [03] Φ. Ολάντ: "Οι πόρτες των ηγετών της ΕΕ θα αρχίσουν να μισανοίγουν"

    Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Φρανσουά Ολάντ εκτίμησε ότι ότι οι πόρτες των ευρωπαίων ηγετών, που αρνήθηκαν να τον δεχτούν "θα αρχίσουν ίσως να μισανοίγουν μεταξύ των δυο γύρων των εκλογών".

    "Κατάλαβα καλά ότι δεν έγινα δεκτός σε όλες τις πρωτεύουσες από τους αρχηγούς των κυβερνήσεων", αλλά "οι πόρτες θα αρχίσουν ίσως να μισανοίγουν μεταξύ των δύο γύρων", δήλωσε ο Ολάντ, που επικράτησε των αντιπάλων του στον πρώτο γύρο των προεδρικών.

    Περιγράφοντας τον εαυτό του ως "ένθερμο υποστηρικτή της Ευρώπης" από "την αρχή της πολιτικής του ζωής", επανέλαβε την επιθυμία του να προχωρήσει σε "επαναπροσανατολισμό της ευρωπαϊκής οικοδόμησης", κυρίως με την επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου.

    Επιμέλεια: Χρήστος Κωνσταντόπουλος

    [04] Η οικονομική οδήγηση ως μέθοδος αντι- στρες

    Λίγοι θα μπορούσαν να τη χαρακτηρίσουν ως μέθοδο αντι-στρες, όμως στην πραγματικότητα αποφορτίζει ιδιαίτερα από το οικονομικό άγχος, καθώς εξοικονομεί αρκετά χρήματα σε καύσιμα και απαλλάσσει από την ένταση που δημιουργεί το επιθετικό στυλ οδήγησης.

    Η λεγόμενη οικονομική οδήγηση, ή άλλως το ήπιο στυλ οδήγησης, δεν είναι δύσκολο να υιοθετηθεί και συνιστάται σήμερα όσο ποτέ, σε μια περίοδο που η τιμή της βενζίνης «σκαρφαλώνει» σε πρωτόγνωρα επίπεδα και τα χρήματα δεν περισσεύουν.

    Οι «ειδικοί» συνιστούν στους οδηγούς να εφαρμόζουν αυτό που κάνουν ενστικτωδώς, όταν ανάβει στο αυτοκίνητο το λαμπάκι για τα καύσιμα. Το πόδι μετά βίας «αγγίζει» το γκάζι, οι ταχύτητες είναι χαμηλές και το όχημα κινείται με την αδράνεια.

    «Η γενικότερη υιοθέτηση αυτού του στυλ οδήγησης συνεπάγεται την κατά 15% εξοικονόμηση καυσίμων» εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο Σάββας Γκεϊβανίδης, Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός του εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής της Πολυτεχνικής Σχολής, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    [05] Ένοπλη ληστεία σε περίπτερο στον Πειραιά

    Ενοπλη ληστεία σε περίπτερο, σημειώθηκε το πρωί απο δύο άτομα, στην Ακτή Μιούλη 83 στον Πειραιά.

    Οι δράστες με την απειλή όπλου, ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη του περιπτέρου, αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και κατάφεραν να διαφύγουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 April 2012 - 6:30:29 UTC