Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: "Εφικτός στόχος η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ"
  • [02] Α. Σαμαράς: Ζητάμε καθαρή εντολή από το λαό και θα την κερδίσουμε
  • [03] Νίκη τίτλου της Ρεάλ στο «Καμπ Νου»
  • [04] Δ.Αβραμόπουλος: Η εθνική συνεννόηση προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση
  • [05] Αποκλείει μετεκλογική συνεργασία με την ΝΔ ο Π. Καμμένος

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: "Εφικτός στόχος η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ"

    «Εάν αφήσουμε να εγγραφεί στο εκλογικό αποτέλεσμα αυτό που καταγράφεται ως τώρα, τότε η χώρα οδηγείται σε απόλυτο αδιέξοδο. Τώρα ο κατακερματισμός, η επιστροφή σε πολιτικό τοπίο που θυμίζει δεκαετία του '50 και του '60 κινδυνεύει να παρασύρει σε πιο βαθιά κρίση την κοινωνία και να οδηγηθούμε σε αθεράπευτες καταστάσεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στο Εργατικό Κέντρο της Λαμίας.

    Παράλληλα άσκησε έντονη κριτική στον αρχηγό της ΝΔ Αντ. Σαμαρά για το δίλημμα που θέτει για αυτοδυναμία ή «ξανά εκλογές».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η πρωτιά του Κινήματος στις εκλογές είναι πιο εφικτός στόχος από ό,τι ο στόχος της ΝΔ για αυτοδυναμία και σημείωσε ότι η χώρα μπορεί να βγει από το μνημόνιο «το αργότερο σε τρία χρόνια», μέσω συνεχούς διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, ενώ «καθ' οδόν» προς αυτή την έξοδο, μπορούν να υπάρχουν ελαφρύνσεις.

    [02] Α. Σαμαράς: Ζητάμε καθαρή εντολή από το λαό και θα την κερδίσουμε

    Μήνυμα αισιοδοξίας εξέπεμψε από την Θήβα όπου μίλησε σε συγκέντρωση ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη στις εκλογές ενώ δεσμεύθηκε ότι δεν θα κοπεί ο 13ος και 14ος μισθός.

    «Θα νικήσουμε γιατί διαφέρουμε από τους άλλους» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Ο κ. Σαμαράς προέταξε την ανάπτυξη της οικονομίας και υπογράμμισε ότι για να αρχίσει η ανάκαμψη χρειάζεται "να ξεμπλοκάρουμε τα κοινοτικά κονδύλια, να κάνουμε τολμηρές μεταρρυθμίσεις, να βρούμε στηρίγματα στην Ευρώπη".

    Επιτέθηκε στον κ. Βαγγέλη Βενιζέλο απαντώντας στις αιτιάσεις του: "Ο κ. Βενιζέλος γυρνά δεξιά και αριστερά και με κατηγορεί. Ο τελευταίος που μπορεί να με κατηγορήσει για εξουσιομανία είναι ο κ. Βενιζέλος. Έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου γιατί δεν συμβιβάστηκα με την συνείδησή μου, δεν υπερασπίστηκα κάτι που δεν πιστεύω για να παραμείνω μέσα σε όλα όπως κάνει ο κ. Βενιζέλος".

    Έκλεισε επαναλαμβάνοντας ότι "έχουμε σχέδιο για την κρίση, ζητάμε καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό για να το εφαρμόσουμε και θα την κερδίσουμε. Όσο πιο μεγάλη δύναμη μου δώσετε τόσο πιο πολλά θα αλλάξω".

    Αύριο, Κυριακή, ο Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζει στο Ζάππειο, το επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του και αναμένεται ότι θα αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών.

    [03] Νίκη τίτλου της Ρεάλ στο «Καμπ Νου»

    Νίκη, που ισοδυναμεί, ουσιαστικά, με την κατάκτηση του τίτλου, πέτυχε σήμερα η Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Καμπ Νου» της Βαρκελόνης κόντρα στην Μπαρτσελόνα με 2-1. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, με τη νίκη της αυτή, αύξησε σε επτά τους βαθμούς της διαφοράς από τους Καταλανούς και μόνο αν «αυτοκτονήσει», στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές του ισπανικού πρωταθλήματος, θα χάσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας. Η Ρεάλ ξεκίνησε πιο δυνατά και άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό με τον Σάμι Κεντίρα. Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να ισοφαρίσει στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 70΄ με τον Αλέξις Σάντσες, αλλά η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να παγώνει το «Καμπ Νου», δύο λεπτά αργότερα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

    [04] Δ.Αβραμόπουλος: Η εθνική συνεννόηση προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση

    H σύνθεση της νέας Βουλής θα κρίνει τη συνεργασία, δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος στη Real News, ο οποίος θέτει ως προϋπόθεση εξόδου από την κρίση την εθνική συνεννόηση.

    Απορρίπτει την άποψη πως η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί χρειάζεται την πολιτική νομιμοποίηση του 50+15 λέγοντας ότι «καμία κυβέρνηση της τελευταίας περιόδου δεν είχε απόλυτη πλειοψηφία στο εκλογικό σώμα».

    Ο κ Αβραμόπουλος υπογραμμίζει πως «ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

    [05] Αποκλείει μετεκλογική συνεργασία με την ΝΔ ο Π. Καμμένος

    Πρωταγωνιστικό ρόλο διεκδικεί για το κόμμα του ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Π. Καμμένος δηλώνοντας στη Real News: «Πιστεύω, ότι ο ελληνικός λαός θα επιλέξει ισχυρή κυβέρνηση Ανεξάρτητων Ελλήνων».

    Αποκλείει μετεκλογική συνεργασία με την ΝΔ αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε φιλί ζωής και παντοτινό όρκο στο ΠΑΣΟΚ».

    Επιτίθεται στη Χρυσή Αυγή σημειώνοντας: «Αλίμονο αν, προσπαθώντας να αναχαιτίσουμε το 4ο Ράιχ , επιστρέψουμε στο 3ο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 April 2012 - 20:30:32 UTC