Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Ήταν λάθος το «λεφτά υπάρχουν»
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Τώρα είναι η ώρα της ανατροπής
  • [03] Δεμένα τα πλοία για την Κρήτη

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Ήταν λάθος το «λεφτά υπάρχουν»

    Τα τρία μεγάλα θέματα είναι πως διαχειριζόμαστε το Μνημόνιο, πως διαχειριζόμαστε όλα τα μεγάλα θέματα πέραν του Μνημονίου και πως θα κυβερνηθεί η χώρα, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχωρεί στο Mega και στους δημοσιογράφους, Ολγα Τρέμη και Παύλο Τσίμα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι το "λεφτά υπάρχουν" ήταν λάθος και ότι στη διάρκεια των πρώτων μηνών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ χάθηκαν οι ρυθμοί, προσθέτοντας ότι έπρεπε να είχαν ληφθεί μέτρα τόσο ως μήνυμα στις αγορές όσο και για τον περιορισμό του ελλείμματος.

    Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η χώρα οδηγήθηκε στο πρώτο Μνημόνιο κατ' ανάγκη, ανέφερε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τι έγινε στις διαπραγματεύσεις τότε, και πρόσθεσε ότι ο ίδιος ήταν κατά της προσφυγής στο ΔΝΤ.

    O κ. Βενιζέλος είπε ότι στο διάστημα εκείνο η ΕΕ δεν καταλάβαινε, ενώ χαρακτήρισε τον τότε πρόεδρο της ΕΚΤ, Ζαν Κλωντ Τρισέ, "συντηρητικό".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τραγωδία το γεγονός ότι στο ΔΝΤ έχει προσφύγει η ευρωζώνη, ενώ χαρακτήρισε το πρώτο Μνημόνιο ελλιπές, καθώς βασίστηκε στο ότι το χρέος της χώρας θα καθίστατο βιώσιμο χωρίς μείωση, "κούρεμα" και PSI.

    "Επανάληψη των εκλογών είναι απειλή του κ. Σαμαρά" είπε ακόμη ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε πέραν όλων των άλλων "διάλυση της Οικονομίας".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η χώρα δεν πρέπει να περιέλθει σε κατάσταση ακυβερνησίας, πρόσθεσε ότι "εμμονή με την πρωθυπουργία έχει ο κ. Σαμαράς" και πως ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να είναι "ο πρωθυπουργός".

    Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο ίδιος κατέβαλε αγωνιώδεις προσπάθειες για την χώρα, και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι πρώτο κόμμα, ώστε να ηγηθεί της προσπάθειας δημιουργίας μιας φιλοευρωπαϊκής προοδευτικής πλειοψηφίας που θα οδηγήσει την χώρα από το Μνημόνιο στο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Τώρα είναι η ώρα της ανατροπής

    Σφοδρή επίθεση κατά των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ Ευ. Βενιζέλου και Αντ. Σαμαρά , τους οποίους αποκάλεσε «εμπόρους ελπίδας του δικομματισμού», εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στα Άνω Λιόσια.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι επανεμφανίζονται, αυτές τις ημέρες οι συνήθεις ύποπτοι κάθε προεκλογικής περιόδου, «οι έμποροι ελπίδων του δικομματισμού», οι οποίοι «ακόμη και τώρα τολμούν να υπόσχονται». Ρήμαξαν την Ελλάδα και μας υπόσχονται την ανασυγκρότησή της, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

    Τώρα είναι η ώρα της ανατροπής - τώρα όχι αργότερα, γιατί στις 7 Μαΐου θα είναι αργά, πολύ αργά για το λαό , τόνισε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε: «Η Ιστορία δεν περιμένει. Τώρα χτυπά την πόρτα της Ελλάδας. Τώρα οι λαοί της Ευρώπης προσδοκούν από μας. Τώρα είναι η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα είναι η ώρα του νέου συνασπισμού εξουσίας της Αριστεράς».

    [03] Δεμένα τα πλοία για την Κρήτη

    Συνεχίζονται τα προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των ισχυρών ανέμων.

    Αργά το βράδυ απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων για την Κρήτη, καθώς στο Κρητικό Πέλαγος πνέουν ισχυροί άνεμοι που φθάνουν και τα 9 μποφόρ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 April 2012 - 20:30:28 UTC