Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Τώρα είναι η ώρα της ανατροπής
  • [02] Να σκεφτούν τον βαθμό ευθύνης τους κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις, ο Ευ. Βενιζέλος
  • [03] Αντίδραση Δημοκρατικής Συμμαχίας για την υποψηφιότητα Συμπιλίδη με ΝΔ
  • [04] Το πρόγραμμα των πρώτων περιοδειών του Ευ. Βενιζέλου
  • [05] Κομπίνα στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ
  • [06] Προβλήματα σε ορισμένα δρομολόγια λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών
  • [07] Νέα νίκη για την εθνική πόλο των γυναικών

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Τώρα είναι η ώρα της ανατροπής

    Να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α κάλεσε τους πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι «τώρα είναι η ώρα της ανατροπής, τώρα είναι η ώρα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α», κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στην Έδεσσα.

    Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α είπε ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου το κατεστημένο «παίζει τα ρέστα του» κι επιτέθηκε εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. σημειώνοντας: "Κάθε μέρα που περνάει, όμως, τα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα της μνημονιακής κοινοπραξίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αποδεικνύονται εκβιασμοί μιας κάλπικης πεντάρας. Γιατί είναι ψεύτικοι. Γιατί προσπαθούν να δέσουν χειροπόδαρα την Ελλάδα στο Μνημόνιο, τη στιγμή που η Ευρώπη αλλάζει. Αυτή τη στιγμή, που η Ευρώπη αντιλαμβάνεται ότι η λιτότητα είναι το πρόβλημα και όχι η λύση, η μνημονιακή κοινοπραξία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ προσπαθεί να μας πείσει πως η λιτότητα είναι η μόνη λύση".

    [02] Να σκεφτούν τον βαθμό ευθύνης τους κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις, ο Ευ. Βενιζέλος

    Να σκεφθούν τον βαθμό ευθύνης τους μετά τις εκλογές, ώστε να γίνουν ? όπως είπε - υπεύθυνες πριν τις εκλογές, κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, απόψε, κατά την διάρκεια διακαναλικής συνέντευξής του σε ΜΜΕ της Κρήτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από την Ιπποκράτους.

    [03] Αντίδραση Δημοκρατικής Συμμαχίας για την υποψηφιότητα Συμπιλίδη με ΝΔ

    Για μετάλλαξη της ΝΔ υπό την ηγεσία του κ. Σαμαρά, κάνει λόγο η Δημοκρατική Συμμαχία σχολιάζοντας την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Συμπιλίδη στο Κιλκίς.

    «Επισημαίνουμε ότι ο κ. Συμπιλίδης ουδέποτε εξήγησε πειστικά πώς και με ποια κίνητρα ανέτρεψε την κυβέρνηση εκείνη», αναφέρει ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας υπενθυμίζοντας την πτώση της κυβέρνησης της ΝΔ το 1993.

    [04] Το πρόγραμμα των πρώτων περιοδειών του Ευ. Βενιζέλου

    Με μικρή τροποποίηση στο πρόγραμμά του, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκινά τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα, εν όψει των εκλογών της 6ης Μαΐου.

    Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος θα απευθύνει την πρώτη προεκλογική ομιλία του την Πέμπτη στο κλειστό γήπεδο του Μίλωνα, στη Ν. Σμύρνη, ενώ δεν αποκλείεται νωρίτερα εντός της ίδιας ημέρας να δώσει συνέντευξη Τύπου στους ανταποκριτές ξένου Τύπου.

    Την Παρασκευή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα απευθύνει ομιλία στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, ενώ το Σάββατο, αντί της περιοδείας σε Χανιά και Ρέθυμνο, όπως σχεδιαζόταν αρχικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος θα περιοδεύσει στη Λαμία, όπου αρχικά θα έχει συναντήσεις με τοπικούς πολιτικούς άρχοντες στο δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια θα απευθύνει ομιλία από το κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την Κυριακή ο κ. Βενιζέλος θα περιοδεύσει σε Κοζάνη και Ιωάννινα, όπου θα απευθύνει ομιλίες.

    [05] Κομπίνα στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ

    Σειρά παραβάσεων αλλά και πολλές περιπτώσεις εξαπάτησης του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, εντόπισαν οι δειγματοληπτικοί πανελλαδικοί έλεγχοι που διενεργήθηκαν από τις Υπηρεσίες Επιθεώρησης του ΟΓΑ, σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που είχαν συμβληθεί με τον Οργανισμό, για την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού.

    Κατά τους ελέγχους εντοπίστηκαν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα που ενώ είχαν αποστείλει στον Οργανισμό τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ, ώστε να εισπράξουν τα ποσά που τους αναλογούσαν, είτε δεν λειτουργούσαν και ήταν κλειστά είτε οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ ουδέποτε είχαν διαμείνει σε αυτά.

    Βρέθηκαν, επίσης, περιπτώσεις ασφαλισμένων του Οργανισμού, που είτε είχαν πουλήσει τα δελτία τους σε τουριστικά γραφεία είτε τα είχαν ανταλλάξει με ταξίδια στο εξωτερικό.

    Οι ελεγκτές εντόπισαν και περιπτώσεις που πουλήθηκαν δελτία του κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ μέσω του Διαδικτύου σε μη δικαιούχους.

    Η ζημιά για τον ΟΓΑ δεν έχει εκτιμηθεί στο σύνολό της, όμως η συνολική δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος ανήλθε στα 20 εκατ. ευρώ.

    [06] Προβλήματα σε ορισμένα δρομολόγια λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

    Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν σε κάποια ακτοπλοϊκά δρομολόγια, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Νοτιοανατολικά Αιγαίο και φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

    Μάλιστα, η ΕΜΥ εξέδωσε το απόγευμα έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και προβλέπει θυελλώδεις ανέμους σε ΝΑ Αιγαίο, Ικάριο και Καρπάθιο Πέλαγος, θάλασσα Σάμου - Ρόδου - Καστελλόριζου, Ανατολικό - ΝΑ Κρητικό και Ιεράπετρα.

    [07] Νέα νίκη για την εθνική πόλο των γυναικών

    Το «2 στα 2» πέτυχε η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών στον Β΄ όμιλο του προολυμπιακού τουρνουά της Τεργέστης.

    Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «ζευγάρωσε» τις νίκες του στο γκρουπ, καθώς, μετά τη χθεσινή άνετη επικράτηση επί της Βραζιλίας, επιβλήθηκε σήμερα και του Καναδά με 10-2, σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική. Επόμενος αντίπαλος για τις παίκτριες του Γιώργου Μορφέση είναι αύριο το Καζακστάν (17:00), το οποίο σήμερα ηττήθηκε 15-7 από την Ολλανδία.

    Τα οκτάλεπτα (πρώτος αναφέρεται ο Καναδάς): 0-2, 0-1, 1-2, 1-5.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 April 2012 - 20:30:30 UTC