Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Μητροπάνος
  • [02] Από την 1η Μαΐου οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις
  • [03] Ο Ζακ Σιράκ θα ψηφίσει τον σοσιαλιστή Ολάντ
  • [04] Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ για αργοπορία στην ανάπτυξη, μετά την επιστολή Βενιζέλου
  • [05] Αναβάλλoνται οι εξετάσεις για πιστοποιητικό γλωσσομάθειας
  • [06] Ποσό 1,625 δισ. ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο, με ελαφρά μειωμένο επιτόκιο
  • [07] "Θα το ξανάκανα", δήλωσε ο Μπράιβικ ενώπιον του δικαστηρίου
  • [08] Ελλάδα "ψήφισαν" για τις διακοπές του Πάσχα οι Βούλγαροι τουρίστες
  • [09] Ντ. Μπακογιάννη: «Πρέπει να σταματήσει η διαδικασία για τα υποβρύχια»
  • [10] Συντάξεις σε αναπήρους «μαιμού» χορηγούσε το ΙΚΑ Πατησίων
  • [11] Το βιογραφικό του Δημήτρη Μητροπάνου

  • [01] Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Μητροπάνος

    Από οξύ πνευμονικό οίδημα εξέπνευσε σήμερα σε ηλικία 64 ετώνο τραγουδιστήςΔημήτρης Μητροπάνος.

    Σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε από το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, αναφέρεται:

    «Ο ασθενής Δημήτριος Μητροπάνος διεκομίσθη στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ σήμερα το πρωί λόγω οξέως διαρροϊκού συνδρόμου και εμέτων. Στη συνέχεια παρουσίασε αιφνιδίως δύσπνοια.

    Μετεφέρθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου αντιμετωπίστηκε για οξύ πνευμονικό οίδημα από το οποίο και κατέληξε την 11η πρωινή».

    Διαβάστε επίσης:

    Το βιογραφικό του Δημήτρη Μητροπάνου

    [02] Από την 1η Μαΐου οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

    Μειωμένες συντάξεις θα εισπράξουν στις 22 Απριλίου, περισσότεροι από 500 χιλιάδες συνταξιούχοι, καθώς από την 1η Μαΐου τίθενται σε εφαρμογή οι μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων που περιλαμβάνονται στις προβλέψεις του 2ου Μνημονίου.

    Μειωμένες κατά 12% θα είναι οι συντάξεις των 451.000 συνταξιούχων που λαμβάνουν σύνταξη μεγαλύτερη από 1.300 ευρώ, ενώ μειωμένη σύνταξη κατά 7%, θα πάρουν και οι 71.538 συνταξιούχοι του ΝΑΤ.

    Οι περικοπές, θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2012, και θα παρακρατηθούν σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, δηλαδή μία δόση για κάθε μήνα του υπολοίπου του 2012.

    Η παρακράτηση σε συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ θα υπολογιστεί αφού πρώτα αφαιρεθούν οι προηγούμενες περικοπές της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) και της επιπλέον εισφοράς.

    Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, το ποσό της σύνταξης, μετά τη μείωση, δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.300 ευρώ, ενώ αν καταβάλλονται στο ίδιο πρόσωπο περισσότερες από μία κύριες συντάξεις ως ποσό σύνταξης νοείται το άθροισμα αυτών των συντάξεων. Η μείωση γίνεται από τον φορέα (Δημόσιο ή ασφαλιστικό ταμείο) που χορηγεί το μεγαλύτερο ποσό κύριας σύνταξης.

    Οι περικοπές στις επικουρικές, αφορούν έναν στους δυο συνταξιούχους που λαμβάνουν ποσά μεγαλύτερα των 200 ευρώ, ενώ το ποσοστό της μείωσης κυμαίνεται από 10% έως 20%, ανάλογα με το ύψος της καταβαλλόμενης σύνταξης.

    [03] Ο Ζακ Σιράκ θα ψηφίσει τον σοσιαλιστή Ολάντ

    Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας ετοιμάζεται να αποσκιρτήσει από το στρατόπεδο της Δεξιάς και να ψηφίσει τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ την επόμενη Κυριακή κατά τον πρώτο γύρο των προεδικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Le Parisien, που επικαλείται πρόσωπο του περιβάλλοντός του.

    Συγκεκριμένα, ο ιστορικός Ζαν-Λικ Μπαρέ, ο οποίος βοήθησε τον πρώην πρόεδρο στη συγγραφή των απομνημονευμάτων του, δήλωσε στην εφημερίδα ότι "ο Ζαν Σιράκ θα είναι συνεπής με τον εαυτό του ψηφίζοντας τον Ολάντ".

    "Τον επισκέπτομαι συχνά, γευματίζουμε ή δειπνούμε μαζί. Επειτα από συζητήσεις τεσσάρων ετών, θεωρώ ότι είμαι ένας από εκείνους που γνωρίζουν σε βάθος τη σκέψη του", είπε.

    Μόνον η σύζυγός του, η Μπερναντέτ, είναι οπαδός του Νικολά Σαρκοζί και έχει εκδηλώσει δημόσια την υποστήριξή της προς το πρόσωπό του.

    [04] Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ για αργοπορία στην ανάπτυξη, μετά την επιστολή Βενιζέλου

    Κατηγορώ εναντίον ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξαπολύουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ, με αφορμή την επιστολή του Ευ. Βενιζέλου προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μ. Μπαρόζο, ενόψει του αναπτυξιακού πακέτου που θα ανακοινώσει η Επιτροπή για την Ελλάδα.

    "Ο κ. Βενιζέλος είναι συνυπεύθυνος και συνένοχος μαζί με τον κ. Σαμαρά για την τεράστια ανεργία, ιδιαίτερα των νέων, για το κλείσιμο χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων, για τη δραματική ύφεση και τη φτώχεια που έχουν επιφέρει από κοινού με τις μνημονιακές πολιτικές τους", αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η ΔΗΜΑΡ αντιτείνει ότι τα δύο κόμματα "δεν έκαναν τίποτα για την ανεργία και την ανάπτυξη και αγνόησαν την επίμονη πρόταση της για ένα πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα".

    [05] Αναβάλλoνται οι εξετάσεις για πιστοποιητικό γλωσσομάθειας

    Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε η αναβολή διεξαγωγής των εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, εξεταστικής περιόδου Μαΐου 2012 για την πιστοποίηση της γνώσης των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, Ισπανικής και Τουρκικής, οι οποίες είχαν ορισθεί για τις 5 και 6 Μαΐου 2012.

    Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων θα γνωστοποιηθούν με νέα ανακοίνωση.

    [06] Ποσό 1,625 δισ. ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο, με ελαφρά μειωμένο επιτόκιο

    Ποσό 1,625 δισ. ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο από τη δημοπράτηση εντόκων γραμματίων 3μηνης διάρκειας (13 εβδομάδων), ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

    Η απόδοση διαμορφώθηκε σε 4,2% έναντι 4,25% κατά την αντίστοιχη προηγούμενη δημοπρασία στις 20 Μαρτίου, ενώ ο δείκτης κάλυψης ανήλθε στις 2,46 φορές, καθώς υποβλήθηκαν συνολικά προσφορές ύψους 3,075 δισ. ευρώ.

    [07] "Θα το ξανάκανα", δήλωσε ο Μπράιβικ ενώπιον του δικαστηρίου

    Ο ¶ντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ δήλωσε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου του Όσλο ότι θα επαναλάμβανε την σφαγή που πραγματοποίησε τον περασμένο Ιούλιο, όταν σκότωσε 77 ανθρώπους.

    "Ναι, θα το έκανα και πάλι", δήλωσε ο 33χρονος στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της δίκης του, προσθέτοντας πως οι έφηβοι που σκότωσε στο νησί Ουτόγια δεν ήταν "αθώα παιδιά", αλλά "πολιτικοί ακτιβιστές που προωθούσαν την πολυπολιτισμικότητα".

    [08] Ελλάδα "ψήφισαν" για τις διακοπές του Πάσχα οι Βούλγαροι τουρίστες

    Περισσότεροι από 100.000 Βούλγαροι επισκέφθηκαν την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να δώσουν μια ξεχωριστή νότα στις διακοπές του Πάσχα.

    Η κίνηση μέσω των ελληνοβουλγαρικών συνοριακών διαβάσεων κινήθηκε σε επίπεδα-ρεκόρ στη διάρκεια των εορτών, σύμφωνα με στοιχεία από τα βουλγαρική συνοριακή αστυνομία. Μάλιστα, η μεγαλύτερη κίνηση σημειώθηκε στις διαβάσεις Κούλατα και Καπετάν Πέτκο Βοϊβόντα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία που επικαλείται σε σχετικό ρεπορτάζ του το "Sofia News Agency".

    Περισσότερα από 65.000 οχήματα και 200.000 άτομα, 60.000 περισσότερα σε σχέση με πέρυσι, πέρασαν τα σύνορα τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα.

    [09] Ντ. Μπακογιάννη: «Πρέπει να σταματήσει η διαδικασία για τα υποβρύχια»

    «Η διαδικασία ανάθεσης των υποβρυχίων δεν ήταν καθαρή. Πρέπει να υπάρξει άμεση στάση. Να σταματήσει», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την προφυλάκιση του ¶κη Τσοχατζόπουλου.

    Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τόνισε ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και η βουλευτική ασυλία και είπε πως η χθεσινή αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ της θύμισε τη δεκαετία του '80.

    Σε ό,τι αφορά τις εκλογές της 6ης Μαΐου εκτίμησε πως το κόμμα της θα μπει στη Βουλή και ότι θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ είπε πως έχει δίκιο ο κ. Σαμαράς που λέει ότι δικαιούται ο αρχηγός του πρώτου κόμματος να είναι και πρωθυπουργός, σε περίπτωση όμως που η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων είναι μεγάλη.

    «Δεν έχω προσωπικά με ανθρώπους, διαφορές στην πολιτική έχω. Αυτό που έκανε ο κ. Σαμαράς ήταν ολέθριο», συμπλήρωσε αναφερόμενη στην καταψήφιση του μνημονίου το 2010 από τη ΝΔ.

    [10] Συντάξεις σε αναπήρους «μαιμού» χορηγούσε το ΙΚΑ Πατησίων

    Τη χορήγηση αναπηρικών συντάξεων αλλά και επιδομάτων σε δικαιούχους «μαϊμού» αφορά κατά κύριο λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, η νέα απάτη πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ, που αποκαλύφθηκε στο υποκατάστημα των Πατησίων και βαρύνει έξι ή επτά υπαλλήλους.

    Το κύκλωμα εντοπίσθηκε από την Οικονομική Αστυνομία και στηρίχθηκε στα αποτελέσματα του συστήματος ηλεκτρονικής διασταύρωσης των στοιχείων (Risk Analysis) που εφαρμόζει το Ίδρυμα από τον περασμένο Νοέμβριο.

    Το συγκεκριμένο σύστημα εντοπίζει επιλήψιμες ακόμη και ασυνήθιστες συναλλαγές. Στην υπόθεση του ΙΚΑ Καλλιθέας με την παράνομη χορήγηση επιδομάτων που αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο, η έρευνα ξεκίνησε όταν το σύστημα «βρήκε» ασφαλισμένη που είχε λάβει επίδομα τοκετού τρεις φορές μέσα στον ίδιο χρόνο.

    Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», που επικαλείται ανώτατες πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η υπόθεση εμφανίζει μεγάλες ομοιότητες με την αντίστοιχη του ΙΚΑ Καλλιθέας, ενώ και στην περίπτωση των Πατησίων τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν γυναίκες υπάλληλοι του Ιδρύματος, που υπηρετούν σε κρίσιμα πόστα.

    Τα στελέχη του ΙΚΑ αρνούνται να προβούν σε οποιοδήποτε σχόλιο για τις έρευνες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και τις οποίες χαρακτηρίζουν «άκρως απόρρητες».

    Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, οι έρευνες επεκτείνονται και σε άλλα υποκαταστήματα της Αττικής της Μακεδονίας και της Κρήτης, όπου εντοπίζονται «ασυνήθιστες» συναλλαγές.

    [11] Το βιογραφικό του Δημήτρη Μητροπάνου

    Γεννήθηκε στην Αγία Mονή, μια συνοικία έξω από τα Τρίκαλα -από την οποία καταγόταν η μητέρα του- στις 2 Απριλίου του 1948. Μεγάλωσε χωρίς τον πατέρα του, τον οποίο γνώρισε στα 29 του χρόνια. Μέχρι τα 16 του νόμιζε πως είχε σκοτωθεί στον ανταρτοπόλεμο, όταν ήρθε ένα γράμμα το οποίο έλεγε πως ζει στη Ρουμανία. Ο πατέρας του καταγόταν από ένα χωριό της Καρδίτσας το Καππά.

    Από μικρός δούλευε τα καλοκαίρια για να βοηθήσει τα οικονομικά της οικογένειάς του. Πρώτα σαν σερβιτόρος στην ταβέρνα του θείου του ύστερα στις κορδέλες κοπής ξύλων. Μετά την τρίτη γυμνασίου, το 1964, κατεβαίνει στην Αθήνα να ζήσει με τον θείο του στην οδό Aχαρνών. Προτού τελειώσει το γυμνάσιο άρχισε να δουλεύει σαν τραγουδιστής.

    Στην ίδια ηλικία, έπειτα από παρότρυνση του Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον οποίο γνώρισε σε μία συγκέντρωση της εταιρίας του θείου του, στην οποία τραγούδησε, επισκέφτηκε την Κολούμπια. Εκεί ο Τάκης Λαμπρόπουλος του γνώρισε τον Γιώργο Ζαμπέτα, δίπλα οποίο θα δουλέψει στα «Ξημερώματα». Τον Ζαμπέτα τον μνημονεύει ως μεγάλο του δάσκαλο και δεύτερο πατέρα.

    Όπως έχει δηλώσει, «ο Ζαμπέτας είναι ο μόνος άνθρωπος στο τραγούδι ο οποίος με βοήθησε χωρίς να περιμένει κάτι. Με όλους τους υπόλοιπους συνεργάτες μου κάτι πήρα και κάτι έδωσα».

    Το 1966 ο Μητροπάνος συναντάται για πρώτη φορά με τον Μίκη Θεοδωράκη και ερμηνεύει μέρη από τη «Ρωμιοσύνη» και το «¶ξιον Εστί» σε μια σειρά συναυλιών στην Ελλάδα και την Κύπρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 April 2012 - 10:30:38 UTC