Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νομικά ζητήματα αλλά και παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θεωρούν ότι προκύπτουν στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, οι συνήγοροί του
  • [02] "Σύννεφα" στην ελληνογερμανική τουριστική συνεργασία, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Tagesspiegel"

  • [01] Νομικά ζητήματα αλλά και παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θεωρούν ότι προκύπτουν στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, οι συνήγοροί του

    Νομικά ζητήματα αλλά και θέμα παραβίασης της Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θέτουν με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού 'Ακη Τσοχατζόπουλου που κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση και θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης τη Δευτέρα του Πάσχα.

    Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο Καθηγητής Λεωνίδας Κοτσαλής, πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Α. Τσοχατζόπουλου, εκφράζοντας τις νομικές θέσεις και των λοιπών πληρεξουσίων δικηγόρων (κ.κ. Ιωάννη Νικολάου, Ιωάννη Παγορόπουλου και Γρηγορίου Τσόλια) γίνεται λόγος για >>θεαματικό<< ή >>θεατρικό<< τρόπο που εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης κατά του εντολέα τους το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης και επισημαίνουν ότι δεν προηγήθηκε κλήση σε απολογία.

    > Το ένταλμα σύλληψης και προσαγωγής εκτελέστηκε με θεαματικό (θεατρικό) τρόπο την Μ. Τετάρτη 11.4.2012. Διευκρινίζεται ότι δεν είχε προηγηθεί κλήση προς απολογία του κ. Τσοχατζόπουλου, πράγμα που ποινικοδικονομικά στασιάζεται εντόνως μέσα στη θεωρία και στην πράξη. Συνιστά ανακριτική πράξη ελεγχόμενη με βάση το άρθρο 6 της Ε.Σ.Δ.Α<< .

    Τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση ότι η πενθήμερη προθεσμία που δόθηκε από τον κ. ανακριτή το απόγευμα της Μ. Τετάρτης >>δεν επαρκεί για την μελέτη δικογραφίας περίπου 10.000 σελίδων<<, ενώ τίθεται το ερώτημα >> γιατί οι ανακριτικές αρχές δεν έλαβαν υπόψη τους αυτή την ανθρώπινη αδυναμία που ουσιαστικά αποδυναμώνει την άσκηση των υπερασπιστικών καθηκόντων<<.

    Η νομική ομάδα του πρώην υπουργού με την ανακοίνωσή της περνά στην ουσία της υπόθεσης και εκφράζουν την άποψη ότι η όλη εισαγγελική έκθεση στηρίζεται στην υπόθεση των TOR-MI1 που έκλεισε από την Βουλή χωρίς παραπομπή προσώπων και εκφράζουν απορία >>Γιατί αναμοχλεύεται παλαιά υπόθεση που έχει ερευνηθεί και οριστικά κλείσει από τη Βουλή;<<.

    Τονίζουν την νομική τους θέση ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος καλείται να απολογηθεί για παραγεγραμμένα αδικήματα και αναφέρουν: >>Η απλή ανάγνωση που σχετικών νομοθετικών κειμένων και η αναφορά του χρόνου τέλεσης του αδικήματος οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα περί παραγραφής<<. Θέτουν επίσης νομικό θέμα αναφέροντας ότι : >>Το αδίκημα της δωροδοκίας που περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο φέρεται να τελέστηκε σε χρόνο (πριν από το 2005), όταν ο σχετικός νόμος περί "ξεπλύματος" δεν το περιελάμβανε στα βασικά εγκλήματα<<.

    Διευκρινίζεται επίσης στην ανακοίνωση ότι >>σε καμία περίπτωση μέχρι σήμερα σε ολόκληρο το διάστημα των 20 μηνών που διαρκεί η εν λόγω δικαστική διαδικασία δεν παρουσιάστηκε η παραμικρή ασυνέπεια ή απροθυμία εκ μέρους του κ. Τσοχατζόπουλου για συνεργασία με τις Αστυνομικές ή Ανακριτικές αρχές.Τουναντίον ο κ. Τσοχατζόπουλος παρουσιάστηκε πάντοτε με απόλυτη συνέπεια και ακρίβεια στις ορισθείσες συναντήσεις. Επιπλέον από εβδομάδων στον κ. Τσοχατζόπουλο έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και αφαίρεση του διαβατηρίου.<<

    Τέλος αναφέρονται και στην υπόθεση των υποβρυχίων -την δεύτερη που επικαλούνται οι Εισαγγελείς ως πηγή παράνομη πλουτισμού του πρώην υπουργού και τονίζουν: >> Η απόφαση για την αγορά των 4 υποβρυχίων ελήφθη το Φεβρουάριο του 2000 από το Κ.Υ.Σ.Ε.Α. σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Το Κ.Υ.Σ.Ε.Α. εξουσιοδότησε στη συνέχεια τον τότε υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλο να υλοποιήσει την εν λόγω απόφαση . Ζητήθηκε τόσο στο πλαίσιο της προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής όσο και στη διάρκεια της προκαταρκτικής εξετάσεως από την Εισαγγελία Αθηνών η κλήση των μελών της τότε συνθέσεως του Κ.Υ.Σ.Ε.Α. προς παροχή εξηγήσεων. Το αίτημα και στις δύο περιπτώσεις δεν έγινε δεκτό. Στο αίτημα αυτό θα επανέλθουμε στο πλαίσιο της τακτικής ανακρίσεως.<<

    [02] "Σύννεφα" στην ελληνογερμανική τουριστική συνεργασία, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Tagesspiegel"

    >Ένα γήπεδο γκολφ δεν φέρνει το καλοκαίρι<<, είναι ο τίτλος ιδιαίτερα επικριτικού ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας του Βερολίνου >< σχετικώς με την διαχείριση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά την διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΙΤΒ που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα στο Βερολίνο και στο πλαίσιο συζήτησης με θέμα >>Ελλάδα: ελπίδα για επιστροφή των τουριστών<<, με την συμμετοχή στελεχών τουριστικών επιχειρήσεων και του Διευθυντή του ΕΟΤ στην Γερμανία Παναγιώτη Σκορδά, κάποιοι από τους εκπροσώπους της εταιρείας TUI δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που έλαβαν από τον Έλληνα συνομιλητή τους. Επιπλέον, στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι η συζήτηση ήταν ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στην ελληνογερμανική συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, γεγονός το οποίο επισημάνθηκε και από την διευθύντρια της >< Βερολίνου Μπεάτε 'Αρνολντ. Η κυρία 'Αρνολντ, απευθυνόμενη στον κ. Σκόρδα, είπε: >>πρέπει να κάνετε κάτι!<< και, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Σκορδάς >>αντέδρασε όπως επανειλημμένα είχε κάνει όλο εκείνο το απόγευμα στην Έκθεση - απέφυγε τη συγκεκριμένη συζήτηση, ευχαρίστησε με νεφελώδη τρόπο για τις προτροπές και προτίμησε να αναφερθεί σε νέα τουριστικά συγκροτήματα πολυτελείας και σε ονειρεμένα γήπεδα γκολφ<<, για να πάρει την απάντηση από τον Διευθυντή της TUI Στέφαν Μπάουμερτ: >>μόνο χρήματα και τρύπες του γκολφ δεν γεμίζουν κανένα αεροπλάνο<<, μαζί με την συμβουλή να γίνουν από ελληνικής πλευράς καλές προσφορές σε μεσαίο επίπεδο τιμών, καθώς, >>όταν το αεροπλάνο πετάει, μπορούν να επιβιβαστούν και μερικοί παίχτες του γκολφ<<.

    Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η κυρία 'Αρνολντ, στο πλαίσιο της ίδιας συζήτησης, εξήγησε ότι οι πελάτες αντιμετωπίζουν το θέμα συγκριτικά και επισήμανε ότι >>αβεβαιότητες στο ταξίδι προς ή από τη χώρα, ελλείψεις υποδομών στον τόπο διακοπών, προβλήματα τέτοιου είδους είναι ασυγχώρητα για εργαζόμενους με φορτωμένο πρόγραμμα<<. Ακόμη, υπογραμμίζεται ότι το αίτημα των Γερμανών επαγγελματιών του τουρισμού για ένα σχέδιο προσέλκυσης Γερμανών τουριστών, το οποίο θα παρείχε αξιοπιστία, νέες ελκυστικές αγορές και καλή σχέση τιμών-παροχών και εκτός της τουριστικής περιόδου, δεν έγινε δεκτό θετικά από την ελληνική πλευρά.

    Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο κ. Σκορδάς απέρριψε την >>συνεσταλμένη<< πρόταση της κυρίας 'Αρνολντ να διαφημίσει λίγο περισσότερο η Ελλάδα τον εαυτό της, εξηγώντας - το αυτονόητο, όπως το χαρακτηρίζει ο δημοσιογράφος - >>τότε θα μας πουν πάλι όλοι ότι έχουμε πολλά χρήματα<<. Οι κρατήσεις ωστόσο, επισημαίνεται, φαίνεται να ανεβαίνουν όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, γεγονός το οποίο, κατά την εφημερίδα, οφείλεται στην λειτουργία δύο νέων ξενοδοχείων Club Robinson της TUI.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 April 2012 - 20:30:28 UTC