Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κίνηση στα λιμάνια για την έξοδο του Πάσχα
  • [02] Αποτυχημένη η εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρειο Κορέα
  • [03] Τρείς νεκροί και έξι τραυματίες σε σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Γερμανία

  • [01] Η κίνηση στα λιμάνια για την έξοδο του Πάσχα

    Αυξημένη αναμένεται να είναι η κίνηση στο λιμάνια, καθώς συνεχίζεται η «απόδραση» των εκδρομέων για τις εορτές του Πάσχα, ενώτη Μ. Πέμπτηαναχώρησαν συνολικά από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο 53.014 επιβάτες.

    Το λιμενικό σώμα στους χώρους ευθύνης του, έχει λάβει αυξημένα μέτρα για την ασφαλή διακίνηση των επιβατών προς τα επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία, ενώ συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μιάμιση ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.

    Επίσης η προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων όλο το 24ωρο, από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας γίνεται από το τηλέφωνο, στον αριθμό14944 του ΟΤΕ και στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά.

    Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για τη Μ. Παρασκευή δεκατέσσερα δρομολόγια. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού προγραμματίστηκαν δεκαέξι δρομολόγια, δέκα από τη Ραφήνα και έξι από το Λαύριο.

    Σύμφωνα με στοιχεία από το λιμενικό σώμα - ελληνική ακτοφυλακή, για την έξοδο των επιβατών προς τα νησιά του Αιγαίου,τη Μ.Πέμπτη από το λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε ο απόπλους 22 πλοίων, με 29.508 επιβάτες, 3708 ΙΧ αυτοκίνητα, 829 φορτηγά και 973 δίκυκλα. Για τον Αργοσαρωνικό επέπλευσαν 43 πλοία, με 10.808 επιβάτες, 1575 ΙΧ αυτοκίνητα, 70 φορτηγά και 390 δίκυκλα. Απο τη Ραφήνα 13 απέπλευσαν 13 πλοία προς νησιά των Κυκλάδων με 9134 επιβάτες, 2056 ΙΧ αυτοκίνητα, 31 φορτηγά και 203 δίκυκλα.

    Από το Λαύριο 11 απόπλοι, με 3564 επιβάτες,834 ΙΧ αυτοκίνητα, 55 δίκυκλα και 50 φορτηγά.

    Πάντως η ακτοπλοϊκή κίνηση κατά την έξοδο από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, ενώ πολλοί επιβάτες που δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη, λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, μετέφεραν τα εισιτήρια τους για Μ.Πέμπτη και Μ.Παρασκευή.

    Στο μεταξύ στον προβλήτα του λιμανιού της Μυτιλήνης προσέκρουσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μυτιλήνη» κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης.

    Το πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν 196 επιβάτες με προορισμό τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη, παραμένει στο λιμάνι για επιθεώρηση και τεχνικό έλεγχο από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

    [02] Αποτυχημένη η εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρειο Κορέα

    Την είδηση οτι η προσπάθεια της Βόρειας Κορέας, να θέσει σε τροχιά έναν μετεωρολογικό δορυφόρο μέσω εκτόξευσης ενός πυραύλου, απέτυχε μετέδωσε το βορειοκορεατικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA.

    "Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας εκτόξευσε τον (πύραυλο που μετέφερε τον) δορυφόρο Kwangmyongsong-3 στις 07:38:55 την Παρασκευή. Ο δορυφόρος γεωπαρατήρησης δεν κατάφερε να τεθεί σε τροχιά", ανέφερε το KCNA. Όπως προσθέτει το βορειοκορεάτικο πρακτορείο "επιστήμονες, τεχνικοί και ειδικοί επαληθεύουν την αιτία της αποτυχίας".

    Σύμφωνα με τον Ιάπωνα υπουργό Άμυνας Ναόκι Τανάκα, ο πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα πέταξε για περίπου 1' πριν να συντριβεί και το γεγονός αυτό δεν είχε καμιά συνέπεια στο έδαφος της Ιαπωνίας. Η αποτυχία της εκτόξευσης για να τεθεί ένας δορυφόρος σε τροχιά από τη Βόρεια Κορέα είναι η δεύτερη μετά από εκείνη του 2009.

    Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε την "αποτυχημένη" εκτόξευση ενός πυραύλου στην οποία φέρεται να προέβη η Βόρεια Κορέα σήμερα "προκλητική ενέργεια", η οποία συνεπάγεται την περαιτέρω απομόνωσή της και συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Για παραβίαση απόφασης του Σ.Α. του ΟΗΕ κάνει λόγο η Ρωσία.

    Το Πεκίνο κάλεσε σήμερα σε "ηρεμία" και "αυτοσυγκράτηση" μετά την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, που θα έθετε σε τροχιά ένα δορυφόρο γεωπαρατήρησης, μια εκτόξευση που χαρακτηρίστηκε "πρόκληση" από τη διεθνή κοινότητα.

    [03] Τρείς νεκροί και έξι τραυματίες σε σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Γερμανία

    Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον έξι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων μια γυναίκα σοβαρά, κατά τη σύγκρουση ενός τραίνου που εκτελούσε τοπικό δρομολόγιο και ενός μηχανήματος εργοταξίου τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην περιοχή Μουλχάιμ αμ Μάιν της κεντρικής Γερμανίας, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία.

    Η αμαξοστοιχία που μετέφερε 35 επιβάτες και εκτελούσε το δρομολόγιο Φρανκφούρτη-Χάναου εκτροχιάστηκε, μετά την πρόσκρουσή της σε γερανό, διευκρίνισε η αστυνομία.

    Ο οδηγός του τραίνου και δύο εργάτες σκοτώθηκαν.

    Τα αίτια της σύγκρουσης δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 April 2012 - 8:30:29 UTC