Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με καλό καιρό ξεκινά η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα
  • [02] Επίσημη πρώτη της προεκλογικής εκστρατείας
  • [03] Παραμένει κρατούμενος ο Άκης Τσοχατζόπουλος
  • [04] Τα περιστέρια έχουν... GPS
  • [05] "Οι ακοίμητοι φρουροί" της Κύπρου
  • [06] Κανένα δρομολόγιο δεν πραγματοποιείται από τα ΚΤΕΛ Κηφισού μετά τις 10 το πρωί
  • [07] Η Τουρκία δε θα μπει στην ΕΕ στη διάρκεια της πενταετίας μου, λέει ο Φ. Ολάντ
  • [08] Μια ξεχωριστή καλλιτεχνική έκθεση με έργα τέχνης που... τρώγονται
  • [09] Λήγει η προθεσμία για αιτήσεις νέου τύπου εταιρικών διευθύνσεων στο Ίντερνετ
  • [10] Παγκόσμια απειλή στη διατροφική αλυσίδα οι επικίνδυνοι μύκητες
  • [11] Απέκλεισαν τις εξόδους των ΚΤΕΛ Κηφισού οι οδηγοί- Σήμερα η 24ωρη απεργία
  • [12] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα νοθείας και λαθρεμπορίας καυσίμων

  • [01] Με καλό καιρό ξεκινά η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

    Με σύμμαχο τον καλό καιρό ξεκινά η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα.

    Αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με έμφαση στον εντοπισμό παραβάσεων που οδηγούν στην πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, έχει προγραμματίσει η Τροχαία για την έξοδο του Πάσχα.

    Παράλληλα αποφασίστηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στα εθνικά δίκτυα, για την έξοδο τη Μεγάλη Πέμπτη από τις 15.00 έως τις 20.00, τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 6.00 έως τις 16.00, ενώ για την επιστροφή, τη Δευτέρα του Πάσχα, από τις 15.00 έως τις 22.00.

    Αυξημένη αναμένεται η κίνηση των εκδρομέων και στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς πολλοί επιβάτες που δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν στη διάρκεια της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ προς τα νησιά, αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα.

    Προσαρμοσμένα στην επιβατική κίνηση των ημερών θα είναι τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, τη Μ. Παρασκευή και την Τρίτη του Πάσχα, τα λεωφορεία θα ακολουθήσουν πρόγραμμα δρομολόγησης βασισμένο στην υπηρεσία Σαββάτου. Ειδικά, τα δρομολόγια των γραμμών που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ και το λιμάνι του Πειραιά, θα είναι ενισχυμένα ανάλογα με την αντίστοιχη επιβατική κίνηση.

    [02] Επίσημη πρώτη της προεκλογικής εκστρατείας

    Το «Αυτοδύναμη Ελλάδα» είναι σύνθημα εγερτήριο για την αναγέννηση της χώρας και σάλπισμα για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς μέσα στην Ευρώπη, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοπο enikos.gr, δεχόμενος δεκάδες ερωτήσεις από συμμετέχοντες πολίτες.

    «Όταν αρχίζουμε κάτι τελειώνουμε κάτι άλλο. Ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο», είπε και σημείωσε πως «η φυσική συνέχεια για το ΠΑΣΟΚ είναι η τομή να αλλάζει ριζικά το ίδιο. Αναγνωρίζοντας λάθη».

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έστειλε χθες μήνυμα προς τον ελληνικό λαό πως έχει τη δύναμη να τα αλλάξει όλα στις 6 Μαΐου, εκφράζοντας την εκτίμηση πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει.

    «Ο λαός, την τελευταία φορά, τον Οκτώβριο του 2009, ψήφισε πιστεύοντας κούφιες υποσχέσεις. Το πλήρωσε ακριβά. Και σήμερα είναι σοφότερος. Του είπαν πολλές φορές ότι τον «έσωσαν». Και του δημιούργησαν πρόβλημα πολύ μεγαλύτερο», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

    [03] Παραμένει κρατούμενος ο Άκης Τσοχατζόπουλος

    Επικοινωνιακό προεκλογικό «δώρο» στα δύο μεγαλύτερα κόμματα χαρακτηρίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος την προσαγωγή του στον ανακριτή Αθηνών Γ. Μαλλή, την «ημέρα της προκήρυξης των εκλογών».

    «Το σημερινό περιστατικό αφορά τις ηγεσίες των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων, που είχαν άψογα συνεργαστεί», αναφέρει ο κ.Τσοχατζόπουλος, «και στη σκευωρία, αλλά και στις επιθέσεις σε βάρος μου στο πλαίσιο της Βουλής και της Προκαταρκτικής Επιτροπής με σκοπό την διάσωση των δικών τους υπουργών και των άλλων δικών τους ανθρώπων.

    Ο πρώην υπουργός έλαβε χθες προθεσμία για τη Δευτέρα του Πάσχα από τον ειδικό ανακριτή, αρμόδιο για υποθέσεις διαφθοράς αξιωματούχων, Γαβριήλ Μαλλή.

    [04] Τα περιστέρια έχουν... GPS

    Η έκτη αίσθηση που επιτρέπει στα περιστέρια να προσανατολίζονται χάρη στο γήινο μαγνητικό πεδίο δεν βρίσκεται στο ράμφος τους, όπως πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες, υποστηρίζει μια έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τη βρετανική επιστημονική επιθεώρηση Nature.

    "Υπάρχουν ολοένα και περισσότερες αποδείξεις ότι το περιστέρι διαθέτει ένα πραγματικό σύστημα πλοήγησης στο κεφάλι του, σαν να έχει GPS: είναι ικανό να καταγράφει τιμές από το μαγνητικό πεδίο αλλά επίσης και να εντοπίζει οπτικά και οσφρητικά στίγματα", εξήγησε ο Ερβέ Καντιού, ένας από τους ερευνητές που συμμετείχαν στη μελέτη.

    Προηγούμενες έρευνες άφηναν να εννοηθεί ότι η εσωτερική πυξίδα που επιτρέπει στα πουλιά αυτά να προσανατολίζονται χάρη στο μαγνητικό πεδίο βρισκόταν κάτω από το δέρμα που καλύπτει το άνω τμήμα του ράμφους τους. Ωστόσο, η νέα έρευνα του Nature αμφισβητεί αυτήν την υπόθεση: ο Ντέιβιντ Κις από το Ινστιτούτο Μοριακής Παθολογίας της Βιέν, στην Αυστραλία, μαζί με τους συναδέλφους του, έδειξε ότι τα κύτταρα του περιστεριού που περιέχουν σίδηρο στην πραγματικότητα δεν είναι νευρώνες αλλά μακροφάγα, δηλαδή κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος.

    [05] "Οι ακοίμητοι φρουροί" της Κύπρου

    Το σημαντικό κενό, στην κυπριακή βιβλιογραφία, μιας ενοποιημένης καταγραφής της ιστορίας των Κάστρων της Κύπρου στις ελεύθερες και κατεχόμενες περιοχές, με τίτλο «ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ: ΟΙ ΑΚΟΙΜΗΤΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ», έρχεται να καλύψει η έκδοση του δικηγορικού οίκου Χριστόδουλου Γ. Βασιλειάδη, που εντάσσεται στο πλαίσιο εταιρικής κοινωνικής προσφοράς του δικηγορικού οίκου, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χριστόδουλος Βασιλειάδης.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βασιλειάδης υπογραμμίζει ότι τα Κάστρα της Κύπρου, ανεξάρτητα εάν βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές ή στις περιοχές που κατέχονται από τον Τουρκικό στρατό και την Τουρκία, «μεταδίδουν το μήνυμα ότι ο πολιτισμός δεν διαιρείται, ούτε και υποδουλώνεται. Και σαν ασάλευτοι φρουροί συμβολίζουν την υπέρτατη και μόνιμη αντίσταση ενάντια στη διαίρεση της πατρίδας μας. Όλα τα Κάστρα προστατεύουν και φυλάγουν μια αδιαίρετη Κύπρο, που δεν μπορεί να διχοτομηθεί».

    [06] Κανένα δρομολόγιο δεν πραγματοποιείται από τα ΚΤΕΛ Κηφισού μετά τις 10 το πρωί

    Σταμάτησαν να εκτελούνται δρομολόγια από τις 10 πρωί από τον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων στον Κηφισό.

    Οι οδηγοί των λεωφορείων που πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία έχουν αποκλείσει και τις δύο πύλες του σταθμού παρεμποδίζοντας την αναχώρηση των λεωφορείων.

    Σύμφωνα με τη διοίκηση των ΚΤΕΛ για σήμερα είχαν προγραμματιστεί να γίνουν 400 δρομολόγια, περίπου 25 δρομολόγια ανά ώρα.

    Οι επιβάτες που επέλεξαν να μετακινηθούν για τις γιορτές του Πάσχα με τα ΚΤΕΛ, δηλώνουν αγανακτισμένοι με την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, καθώς βρίσκονται όμηροι της διαμάχης των οδηγών με τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων.

    [07] Η Τουρκία δε θα μπει στην ΕΕ στη διάρκεια της πενταετίας μου, λέει ο Φ. Ολάντ

    Ο σοσιαλιστής υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία Φρανσουά Ολάντ δήλωσε χθες το βράδυ πως δεν θα υπάρξει ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ στη διάρκεια της πενταετίας του, αν εκλεγεί πρόεδρος, έστω κι αν δεν ασκήσει βέτο στη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

    "Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις και δεν θα υπάρξουν μέσα στην επόμενο πενταετία", δήλωσε ο Ολάντ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

    Ωστόσο ο Φρανσουά Ολάντ δεν είπε, αντίθετα από τον Νικολά Σαρκοζί, ότι αντιτίθεται κατ' αρχήν στο να ενταχθεί κάποια στιγμή η Τουρκία στην ΕΕ.

    [08] Μια ξεχωριστή καλλιτεχνική έκθεση με έργα τέχνης που... τρώγονται

    Μια ξεχωριστή καλλιτεχνική έκθεση, με έργα φτιαγμένα από τρόφιμα τα οποία θα διατεθούν σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, θα παρουσιαστεί σε αίθουσα του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη.

    Έλληνες εικαστικοί, αρχιτέκτονες και ερασιτέχνες δημιουργοί από όλη τη χώρα και το εξωτερικό κατέθεσαν τις δημιουργίες τους, χρησιμοποιώντας ως βασικό συστατικό των έργων τους συσκευασμένα τρόφιμα, όπως κονσέρβες, ξηρά τροφή, όσπρια, ζυμαρικά, παιδικές τροφές σε σκόνη, αλεύρι και ζάχαρη.

    Όλα τα έργα που συμμετείχαν στον 1ο Διεθνή Εικαστικό Διαγωνισμό FeedHope, με φιλανθρωπικό σκοπό, θα εκτεθούν στο κτίριο των Μύλων Μελισσάρη, στην οδό Μοναστηρίου 119, από τις 22 έως τις 29 Απριλίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή, 22 Απριλίου, οπότε και θα απονεμηθούν τα βραβεία στους νικητές.

    Ο διαγωνισμός που διοργάνωσε ο δήμος Κορδελιού - Ευόσμου και το διαδικτυακό περιοδικό www.decobook.gr, ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή 31 ατομικών και ομαδικών έργων.

    [09] Λήγει η προθεσμία για αιτήσεις νέου τύπου εταιρικών διευθύνσεων στο Ίντερνετ

    Όσες εταιρείες, δημόσιοι οργανισμοί, φορείς της αυτοδιοίκησης και άλλοι ενδιαφερόμενοι θέλουν να αγοράσουν και να κατοχυρώσουν διαδικτυακές διευθύνσεις που έχουν κατάληξη, η οποία παραπέμπει στην εταιρική επωνυμία τους ή την περιοχή τους, θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τον αρμόδιο διεθνή φορέα ICANN (Internet Corporation for Assigned Names).

    Οι νέες καταλήξεις θα οδηγήσουν σ? ένα πλουραλισμό διευθύνσεων, πέρα από τις γνωστές .com και .org, καθώς θα είναι δυνατό να δημιουργηθούν νέες καταλήξεις του τύπου .pepsi ή .scotland. Κάθε ενδιαφερόμενος οργανισμός ή φορέας έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση για έως 50 καταλήξεις διευθύνσεων.

    Η ICANN θα δημοσιεύσει έως τις 30 Απριλίου λεπτομέρειες σχετικά με τις διευθύνσεις που έχουν ζητηθεί. Όπως έκανε γνωστό, μέχρι σήμερα 839 χρήστες έχουν υποβάλει τις σχετικές αιτήσεις.

    [10] Παγκόσμια απειλή στη διατροφική αλυσίδα οι επικίνδυνοι μύκητες

    Παγκόσμια απειλή για τη διατροφική αλυσίδα είναι οι επικίνδυνοι μύκητες, σύμφωνα με μία νέα βρετανο-αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη αναδεικνύει το πρόβλημα, επισημαίνοντας ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ασθενειών που οι μύκητες προκαλούν στο ζωικό βασίλειο, στα άγρια φυτά, αλλά και στις γεωργικές καλλιέργειες.

    Η εξέλιξη αυτή θέτει σε ολοένα μεγαλύτερο κίνδυνο όχι μόνο τη βιοποικιλότητα του πλανήτη, αλλά και τις διατροφικές πηγές του ανθρώπου. Η έρευνα, που χτυπάει «καμπανάκι κινδύνου» και ζητά την επείγουσα λήψη προληπτικών μέτρων, εκτιμά ότι στο 70% περίπου των περιπτώσεων όπου μία μολυσματική νόσος καταστρέφει ένα ζώο ή ένα φυτό, φανερός ή κρυφός ένοχος είναι ένας νέος μύκητας.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι, χωρίς να το ξέρει ο πολύς κόσμος, ήδη διεθνώς βρίσκονται σε εξέλιξη επτά επιδημίες μυκήτων.

    [11] Απέκλεισαν τις εξόδους των ΚΤΕΛ Κηφισού οι οδηγοί- Σήμερα η 24ωρη απεργία

    Αποκλεισμένα είναι τα ΚΤΕΛ Κηφισού από απεργούς οδηγούς, ενώ με μεγάλη δυσκολία πραγματοποιούνται κάποια από τα δρομολόγια, που έχουν προγραμματισθεί.

    Από νωρίς το πρωί η μπροστινή πύλη του ΚΤΕΛ είναι κλειστή, ενώ μέλη της ομοσπονδίας απέκλεισαν και την πίσω έξοδο του σταθμού. Η κινητοποίηση είναι 24ωρη, εκτιμάται ότι περίπου 15 χιλιάδες επιβάτες δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν σήμερα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι επιβάτες έχουν ήδη ακυρώσει τα εισιτήριά τους. Διακριτική είναι η παρουσία της αστυνομίας.

    [12] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα νοθείας και λαθρεμπορίας καυσίμων

    Οργανωμένο κύκλωμα εκτεταμένης νοθείας και λαθρεμπορίας καυσίμων εξαρθρώθηκε, χθες το πρωί, στο Αιγάλεω, από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής.

    Τα μέλη του κυκλώματος νόθευαν πετρέλαιο ναυτιλίας με ειδικά μηχανήματα, φίλτρα και χημικά πρόσθετα και το μετέτρεπαν σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, το οποίο προωθούσαν στην αγορά αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη και προκαλώντας μεγάλη ζημιά στο ελληνικό δημόσιο από διαφυγόντες δασμούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 April 2012 - 8:30:32 UTC