Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα λιμάνια τα πλοία μέχρι και την Μ. Τετάρτη
  • [02] Α. Σαμαράς: Εκλογές στις 6 Μαΐου με στόχο την αυτοδυναμία
  • [03] Κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο
  • [04] ΟΗΕ: Έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Συρία
  • [05] Τουλάχιστον εννιά νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

  • [01] Στα λιμάνια τα πλοία μέχρι και την Μ. Τετάρτη

    Από χθες τα μεσάνυχτα έχει ξεκινήσει η 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) έπειτα από απόφαση που έλαβαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτεργατών.

    Για «χαριστική βολή στο μέτωπο του εγχώριου τουρισμού» κάνουν λόγο ξενοδόχοι και επιχειρηματίες.

    «Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν τη διάλυση του τόπου» δήλωσε, με αφορμή την απεργία της ΠΝΟ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.

    Επιπλέον, σημείωσε ότι «υπάρχουν κι άλλα κόμματα και μεταξύ αυτών κόμμα που επιδιώκει να κυβερνήσει τον τόπο και μάλιστα αυτοδύναμα και αντί να πάρει σαφή υπεύθυνη στάση και το πολιτικό κόστος που αυτή συνεπάγεται, δείχνει μια αντιφατική συμπεριφορά που ενθαρρύνει την απεργία και οδηγεί στο αδιέξοδο».

    Από την πλευρά της, η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για προειλημμένη απόφαση που υπαγορεύτηκε από τις προεκλογικές σκοπιμότητες του ΚΚΕ εδώ και μία εβδομάδα.

    [02] Α. Σαμαράς: Εκλογές στις 6 Μαΐου με στόχο την αυτοδυναμία

    «Εκλογές στις 6 Μαΐου με στόχο την αυτοδυναμία» δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA και επανέλαβε ότι μετά τις εκλογές θα αλλάξει πλευρές της ακολουθούμενης πολιτικής.

    «Οι εκλογές θα γίνουν στις 6 Μαΐου παρότι κάποιοι δεν θέλουν. Aν δεν υπάρξει αυτοδυναμία θα επιβληθούν από τα πράγματα επαναληπτικές εκλογές γιατί η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη. Εκείνοι που εκφράζουν ένα φαύλο σύστημα εντός και εκτός Ελλάδος δεν θέλουν ισχυρή κυβέρνηση, εγώ θέλω να έχω λυμένα τα χέρια του για να μπορώ να πάρω τις αναγκαίες αποφάσεις» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

    Απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Δεν έχω τίποτα με τον κ. Βενιζέλο αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν το εμπιστεύομαι. Τι θα γίνει αν στον κ. Βενιζέλο βάλει όρους το ΠΑΣΟΚ; Θα είμαι εγώ όμηρος του ΠΑΣΟΚ; Εγώ θέλω να αλλάξω την Ελλάδα δεν θέλω την ανοχή του ΠΑΣΟΚ θέλω την εντολή του ελληνικού λαού, θέλω να αντιμετωπίσω τις συντεχνίες, τη λαθρομετανάστευση, θέλω να κάνω εξεταστική για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο».

    Αναφερόμενος στον κ. Βενιζέλο είπε: «έχει την ευθύνη για το Μνημόνιο, μελέτη, επίβλεψη, εφαρμογή, είναι συνυπεύθυνος για τα εγκλήματα που τελείωσαν την Ελλάδα. Έλεγε ότι θα βάλει πάτο στο βαρέλι και μετά έβαλε το χαράτσι και στην συνέχεια κρύφτηκε και φώναξαν τον Παπαδήμο». Ξεκαθάρισε πάντως ότι σε κάθε περίπτωση «πρωθυπουργός θα είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος στην Βουλή».

    [03] Κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

    Σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, καταθέσεων κ.λπ.), για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο που υπερβαίνουν τα 300 ευρώ, μπορεί να προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, ενώ, ειδικότερα για μισθούς και συντάξεις έως 1.000 ευρώ δεν προβλέπεται κατάσχεση.

    Αυτά περιλαμβάνονται σε αναλυτικό οδηγό του υπουργείου Οικονομικών, όπου περιγράφονται τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών, καθώς και τα δικαιώματα που έχουν οι οφειλέτες.

    Οοδηγός του υπουργείου έχει τη μορφή ερωτήσεων - απαντήσεων.

    Όσον αφορά στην κατάσχεση ακινήτων και "Πότε και με ποιες προϋποθέσεις μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά οφειλέτη του δημοσίου;" ποινική δίωξη μπορεί να ασκηθεί εφόσον το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος προς το Δημόσιο από κάθε αιτία, συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων, υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ και εφόσον η καθυστέρηση καταβολής υπερβαίνει τους τέσσερις μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής.

    [04] ΟΗΕ: Έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Συρία

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν εξέφρασε τη λύπη του για τα διασυνοριακά πυρά από τη Συρία στην Τουρκία και στο Λίβανο ενόψει της σημερινής εκπνοής της προθεσμίας για την απόσυρση του συριακού στρατού και των βαρέων όπλων από τις πόλεις της Συρίας και απηύθυνε μια τελευταία έκκληση στις συριακές αρχές να σταματήσουν τις επιθέσεις τους κατά αμάχων.

    Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες ότι δεν υπάρχει "καμία ένδειξη μέχρι στιγμής" ότι η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ σέβεται τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την κατάπαυση του πυρός.

    Η χθεσινή ημέρα ήταν μία από τις πιο αιματηρές, καθώς 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

    [05] Τουλάχιστον εννιά νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

    Τουλάχιστον εννιά άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην επαρχία Χεράτ του δυτικού Αφγανιστάν, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

    Στόχος της επίθεσης ήταν κτίριο της διοίκησης της επαρχίας, στο δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο της Χεράτ.

    Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε πως είδε αρκετά πτώματα στα ερείπια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 April 2012 - 6:30:29 UTC