Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύλληψη προπονητή για ασέλγεια σε ανήλικους
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: «Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν τη διάλυση του τόπου»
  • [03] Στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές Σοφία Σακοράφα και Παναγιώτης Κουρουμπλής
  • [04] Αποκλεισμό του από τα ΜΜΕ, καταγγέλλει το ΚΚΕ

  • [01] Σύλληψη προπονητή για ασέλγεια σε ανήλικους

    Τη θέση του ως προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας εκμεταλλευόταν 57χρονος, για να ασελγεί σε βάρος παιδιών από 12 έως 17 ετών.

    Ο 57χρονος προπονητής συνελήφθη χθες στο Περιστέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι παρακολουθούσαν διακριτικά το χώρο όπου ο κατηγορούμενος προπονούσε τα παιδιά.

    Όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΑΔΑ, με εισαγγελική διάταξη και για λόγους προστασίας του κοινωνικού συνόλου, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία και η φωτογραφία του συλληφθέντα. Πρόκειται για τον Δημήτριο Μιχ. Λιγομένο, ο οποίος γεννήθηκε στις 10-2-1955 στο Περιστέρι και κατοικεί στην Αθήνα και ήταν προπονητής στην ποδοσφαιρική ομάδα Γ' Κατηγορίας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Πατησιών.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: «Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν τη διάλυση του τόπου»

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε προ ολίγου σε σχέση με την απεργία της ΠΝΟ ότι «κόμματα κινούν για πολιτικούς λόγους τα νήματα μιας απεργίας που πλήττουν τον τουρισμό, την εικόνα της πατρίδας μας και με κάνει να πιστεύω ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν τη διάλυση του τόπου και επιχαίρουν όταν βλέπουν να συμβαίνει κάτι τέτοιο».

    Επιπλέον, σημείωσε ότι «υπάρχουν κι άλλα κόμματα και μεταξύ αυτών κόμμα που επιδιώκει να κυβερνήσει τον τόπο και μάλιστα αυτοδύναμα και αντί να πάρει σαφή υπεύθυνη στάση και το πολιτικό κόστος που αυτή συνεπάγεται, δείχνει μια αντιφατική συμπεριφορά που ενθαρρύνει την απεργία και οδηγεί στο αδιέξοδο».

    «Η δική μας θέση είναι πάρα πολύ καθαρή», τόνισε: «Απεργίες στα μέσα μεταφοράς μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα είναι ανεπίτρεπτες, δεν συνιστούν άσκηση συνδικαλιστικού δικαιώματος, αλλά αντικοινωνική πράξη που δεν σέβεται τον ταλαιπωρημένο Έλληνα πολίτη που περιμένει να πάει στον τόπο καταγωγής του, που περιμένει να νιώσει πιο οικεία στην πατρίδα του που σε κρίση τον ταλαιπωρεί και τον ίδιο τα τελευταία χρόνια».

    [03] Στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές Σοφία Σακοράφα και Παναγιώτης Κουρουμπλής

    Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εντάχθηκαν και επισήμως οι ανεξάρτητοι βουλευτές (προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ) Σοφία Σακοράφα και Παναγιώτης Κουρουμπλής.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε σχετικά με επιστολή του τον Πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο.

    Μετά την προσχώρηση των δύο βουλευτών η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί πλέον 11 βουλευτές.

    [04] Αποκλεισμό του από τα ΜΜΕ, καταγγέλλει το ΚΚΕ

    Το ΚΚΕ καταγγέλλει «τον αποκλεισμό του από τα ΜΜΕ» και σε σχετική ανακοίνωσή του παρουσιάζει στοιχεία που «αποκαλύπτουν τον θρασύτατο και προκλητικό αποκλεισμό» του κόμματος, όπως τονίζει.

    Στην ανακοίνωση το ΚΚΕ αναφέρει ότι στις δεκάδες συζητήσεις που διοργανώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 2/4 έως την Κυριακή 8/4, προσκλήθηκαν 180 εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των κομμάτων. Η συμμετοχή του ΚΚΕ σε αυτές τις συζητήσεις άρχισε και τελείωσε στον 1 εκπρόσωπο!

    Συγκεκριμένα συμμετείχαν 138 εκπρόσωποι από κυβέρνηση - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, 12 εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, 9 του ΛΑΟΣ, 8 της ΔΗΜΑΡ, 5 από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», 3 από τη ΔΗΣΥ, 2 από την «Κοινωνική Συμφωνία», 1 από τους Οικολόγους, 1 από τη «Δράση», 1 από το ΚΚΕ. Σημειωτέον ότι άμεσα ή έμμεσα, σε όλες αυτές τις συζητήσεις οι θέσεις και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ βρίσκονταν στο στόχαστρο.

    Το ΚΚΕ τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και προσθέτει ότι ανεξάρτητα απ' το βαθμό συμφωνίας με την πολιτική του ΚΚΕ έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τις θέσεις και τη δράση του κόμματος και πρέπει να καταδικάσουν και με την ψήφο τους το τείχος της σιωπής σε βάρος του, καθώς και την επιχείρηση διαστρέβλωσης και συκοφάντησης των θέσεών του από τους μηχανισμούς που υπηρετούν την πλουτοκρατία και την ΕΕ».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 April 2012 - 18:30:29 UTC