Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πτώση κρατήσεων στους νησιωτικούς προορισμούς την περίοδο του Πάσχα
  • [02] Αντιπαράθεση στη Βουλή για τη χρηματοδότηση των κομμάτων
  • [03] Τον Μ. Λώλο επισκέφτηκε ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας
  • [04] Συγκέντρωση των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας
  • [05] Στις 18 Απριλίου η 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας
  • [06] Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ο Κώστας Γείτονας
  • [07] Η Sony ετοιμάζεται να καταργήσει 10.000 θέσεις εργασίας ανά τον κόσμο

  • [01] Πτώση κρατήσεων στους νησιωτικούς προορισμούς την περίοδο του Πάσχα

    Για χαριστική βολή στο μέτωπο του εγχώριου τουρισμού κάνουν λόγο ξενοδόχοι επιχειρηματίες, κυρίως των νησιωτικών περιοχών, με αφορμή την ανακοίνωση για απεργιακές κινητοποιήσεις από τους ναυτεργάτες Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο αντίκτυπος δεν σταματάει στα ελληνικά σύνορα αλλά φτάνει και στις αγορές- δεξαμενές για τον ελληνικό τουρισμό (Γερμανία- Αγγλία).

    Η κατάσταση κάθε άλλο παρά αισιόδοξη είναι, όπως τόνισε στο ΑΜΠΕ η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ζακύνθου και μέλος του ΞΕΕ Χριστίνα Τετράδη, υπογραμμίζοντας ότι στη Ζάκυνθο η πτώση στις κρατήσεις σε σχέση με πέρυσι ξεπερνάει το 50%, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι εκτός από τα ξενοδοχεία που είναι στο κέντρο, μόνο δύο είναι αυτά που έχουν ανοίξει περιφερειακά. Ανάλογη είναι και η εικόνα που επικρατεί και στον πρώτο για αυτή την περίοδο τουριστικό προορισμό, την Κέρκυρα, που σύμφωνα με την τοπική ένωση ξενοδόχων 5.000 δωμάτια παραμένουν αδιάθετα, μια πτώση πάνω από 30% σε σχέση με πέρυσι.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και μέλος του ΞΕΕ Σπύρος Γαλιατσάτος, τόνισε στο ΑΜΠΕ ότι η ζημιά για τους νησιωτικούς προορισμούς έχει ήδη γίνει και εξέφρασε τον φόβο ότι και αυτή η απεργία θα έχει συνέπειες για μια ακόμη φορά στις κρατήσεις από Γερμανία, καθώς υπενθύμισε ότι η πρώτη ερώτηση των Γερμανών προς τον Έλληνα υπουργό Παύλο Γερουλάνο, στη διεθνή τουριστική έκθεση στο Βερολίνο, ήταν πώς θα εξελιχθεί εφέτος η κατάσταση με τις απεργίες.

    [02] Αντιπαράθεση στη Βουλή για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

    Στη σκιά της επαπειλούμενης κλιμάκωσης κινητοποιήσεων από την ΠΟΕ ΟΤΑ, ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση των άρθρων του νομοσχεδίου για την Τοπική Ανάπτυξη και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος έχει βρεθεί η τροπολογία για την αποδέσμευση της κρατικής τακτικής επιχορήγησης των κομμάτων, αλλά και διατάξεις όπως αυτές για τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ), καθώς το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα μετατροπής των ΦοΔΣΑ σε Ανώνυμες Εταιρείες.

    Για την ψήφιση της τροπολογίας που αφορά την αποδέσμευση της τακτικής κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων, ο ΛΑΟΣ θα ζητήσει τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. Ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης αναφέρθηκε στην τροπολογία κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι «απέτυχαν στη διαχείριση των οικονομικών τους και τώρα ζητάνε να βάλουν και πάλι χέρι στα κρατικά ταμεία και να βάλει πάλι το χέρι στην τσέπη ο φορολογούμενος, για να πληρώσουν τα κόμματα κάποια κανάλια, ανώνυμα blogs και μαϊμού δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών».

    Ούτως εχόντων των πραγμάτων, το ενδιαφέρον στρέφεται στη θέση που θα λάβουν οι βουλευτές κατά τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας που αναμένεται να γίνει το μεσημέρι.

    Ήδη ο υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης, με συνέντευξη του, έχει προαναγγείλει ότι θα απέχει από την ψηφοφορία και μένει να διαπιστωθεί πόσοι ακόμη βουλευτές θα επιλέξουν τη λύση της αποχής ή την καταψήφιση.

    [03] Τον Μ. Λώλο επισκέφτηκε ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας

    Τον πρόεδρο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλο επισκέφτηκε σήμερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας.

    "Επισκέφθηκα σήμερα τον Μάριο Λώλο, έναν εργαζόμενο που την ώρα του καθήκοντος δέχθηκε απρόκλητη και αναίτια δολοφονική επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ και παραλίγο να χάσει τη ζωή του. Ευτυχώς η χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι είχε ευτυχή κατάληξη. Παρόλα αυτά υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ερώτημα. Αν αυτοί που μας κυβερνάνε και που αισθάνονται να χάνεται η γη κάτω από τα πόδια τους θα επιστρέφουν σε διαιώνιση της ατιμωρησίας τέτοιων πρακτικών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μια χαοτική κατάσταση, ή θα εξασφαλίσουν την αδιάβλητη και ομαλή διαδικασία των εκλογών που έρχονται" δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

    Πριν από εννέα μήνες, όταν, μετά τον περασμένο Ιούνιο, είχαμε δεκάδες τέτοιες αναφορές. (...) Είχα πάει, λοιπόν, στον κ. Τέντε. Κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά. Ο ίδιος διέταξε έκτακτη επείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Εννέα μήνες μετά αυτή η προκαταρκτική εξέταση βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία της προδικασίας, βρίσκεται ακόμα σε κάποια ράφια δικαστικών λειτουργών και κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα αποδοθούν ευθύνες. Σήμερα θα απευθυνθώ εκ νέου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καταθέτοντας υπόμνημα και ζητώντας ενημέρωση για την εξέλιξη της έρευνας που διέταξε. Άποψή μας ότι αυτή η δυσλειτουργία των θεσμών είναι εσκεμμένη" πρόσθεσε.

    [04] Συγκέντρωση των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας

    Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, πραγματοποιούν αυτή την ώρα 100 περίπου διαδηλωτές απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

    Οι απεργοί που έχουν ξεπεράσει τους 4 μήνες απεργίας, ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, ο οποίος όμως βρίσκεται στη Βουλή.

    Η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου μπροστά στο υπουργείο Εργασίας έχει διακοπεί.

    [05] Στις 18 Απριλίου η 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας

    H 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας θα διεξαχθεί την Τετάρτη 18 Απριλίου, αντί για τη Μεγάλη Τετάρτη 11 του μήνα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας.

    Σημειώνεται ότι η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα ολοκληρωθεί στις 22 Απριλίου, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

    [06] Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ο Κώστας Γείτονας

    Την απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής ανακοίνωσε ο Κώστας Γείτονας, από το βήμα της Βουλής. Δήλωσε ότι θα αγωνιστεί για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και ευχαρίστηκε τους συμπολίτες του που τον τίμησαν όσες φορές κατέβηκε υποψήφιος.

    «Τέλος, θέλω να ζητήσω συγνώμη από όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες για τις θυσίες που υποβάλλονται, λόγω της κρίσης που ενέσκηψε στη χώρα και δεν βρήκε την Ελλάδα και την οικονομία θωρακισμένη» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πριν κατέβει από το βήμα.

    [07] Η Sony ετοιμάζεται να καταργήσει 10.000 θέσεις εργασίας ανά τον κόσμο

    Η εταιρεία Sony σκοπεύει να καταργήσει 10.000 θέσεις εργασίας σε ολόκληρο τον κόσμο μέχρι το τέλος του έτους, εξαιτίας της αναδιάρθρωσης ορισμένων τομέων των δραστηριοτήτων της, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei.

    Η περικοπή αυτή θα αντιστοιχεί στο 6% του προσωπικού της Sony ανά τον κόσμο, που στα τέλη Μαρτίου 2011 ανερχόταν σε 168.200 υπαλλήλους.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Καζούο Χιράι δήλωσε κατά τη διάρκεια σύσκεψης ότι πρέπει να αναμένεται η λήψη τέτοιου είδους μέτρων, δεδομένης της ανάγκης ανάκαμψης της εταιρείας, η οποία κατέγραψε ετήσιες ζημιές 220 δισεκατομμυρίων γεν (2 δισεκατομμυρίων ευρώ) και λειτουργικό έλλειμμα ύψους 95 δισεκατομμυρίων γεν (900 εκατομμυρίων ευρώ) μέχρι τις 31 Μαρτίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 April 2012 - 10:30:34 UTC