Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άννα Διαμαντοπούλου: Διάλογος μέχρι την ύστατη ώρα με τους ναυτεργάτες
  • [02] Έβαλαν... πλώρη για Λονδίνο
  • [03] Ελληνικό μουσείο κέρινων ομοιωμάτων
  • [04] Ο θόρυβος βλάπτει φυτά και ζώα
  • [05] Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα ο Χρ. Μαγκούφης
  • [06] Απεργία πείνας πραγματοποιούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι
  • [07] Νέα δημοπρασία ελληνικών ομολόγων στις 10 Απριλίου
  • [08] Τα μυστικά του Ναού της Δήμητρας, στη χερσόνησο του Ταμάν
  • [09] Φως στον μυστηριώδη τρόπο που «δουλεύει» το ηλεκτροσόκ στον εγκέφαλο
  • [10] Απεργούν οι εργαζόμενοι στους ΧΥΤΑ
  • [11] Αφερέγγυο τo 15% των ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων

  • [01] Άννα Διαμαντοπούλου: Διάλογος μέχρι την ύστατη ώρα με τους ναυτεργάτες

    Πρόσκληση για νέα συνάντηση απηύθυνε το πρωί στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου μιλώντας στη ΝΕΤ, σημειώνοντας ο διάλογος με την ΠΝΟ «πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή».

    Η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι στο διάλογο προσήλθαν όλοι οι υπουργοί και κατατέθηκαν εκ νέου γραπτώς προτάσεις.

    Σχετικά με τον Οίκο Ναύτου, ανέφερε ότι ο κ. Λοβέρδος έχει καλέσει και εκείνος σε νέα συνάντηση τους ναυτεργάτες, τη Μεγάλη Δευτέρα.

    Διαμήνυσε, πάντως, ότι η κυβέρνηση θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο το δημόσιο συμφέρον, λέγοντας ότι ο πρώτος τρόπος είναι να συνεχιστεί η συζήτηση.

    Αναγνώρισε ότι οι ναυτεργάτες έχουν δίκιο σε ορισμένα αιτήματα και δέχθηκε πως ήταν λάθος ότι το ΠΑΣΟΚ κατήργησε το υπουργείο Ναυτιλίας.

    «Πιστεύω ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να δημιουργήσει εκ νέου το υπουργείο» τόνισε και διευκρίνισε ότι αιχμή του δόρατος πρέπει να είναι η εμπορική ναυτιλία και οι επενδύσεις.

    Την ίδια ώρα, έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους των νησιών, τον τουριστικό, επιχειρηματικό και αγροτικό κόσμο, αλλά και τα πολιτικά κόμματα, πλην της αριστεράς, έχει προκαλέσει η εμμονή της Ομοσπονδίας να προχωρήσει στη 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει για τη Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη, με αποτέλεσμα χιλιάδες ταξιδιώτες να μην μπορούν να μεταβούν από και προς τα νησιά και εκατοντάδες τόνοι προϊόντων να μη διακινηθούν προς την Πασχαλιάτικη αγορά.

    [02] Έβαλαν... πλώρη για Λονδίνο

    Παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το προσεχές καλοκαίρι, θα είναι η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών.

    Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αποδείχθηκε συνεπέστατο στο ραντεβού που είχε με την Ιστορία - όπως το έχει πράξει άλλωστε 13 φορές στο παρελθόν, οκτώ σερί από το 1980 - και απέναντι στους οικοδεσπότες του προολυμπιακού τουρνουά, ομάδα του Καναδά, πήρε σπουδαία πρόκριση για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού.

    Το συγκρότημα του Ντράγκαν Άντριτς, επικράτησε 10-6 του Καναδά στη διοργάνωση του Έντμοντον, έχοντας πρώτο σκόρερ τον Γιώργο Αφρουδάκη που σημείωσε τέσσερα τέρματα.

    Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-1, 4-3, 2-1

    ΕΛΛΑΔΑ (Ντράγκαν Άντριτς): Δεληγιάννης, Μυλωνάκης 1, Μιράλης, Κοκκινάκης, Χατζηθεοδώρου, Θεοδωρόπουλος 3, Αφρουδάκης Χρ. 2, Δελακάς, Αφρουδάκης Γ. 4, Φουντούλης Ι., Μουρίκης, Βουλγαράκης, Καραμπέτσος

    ΚΑΝΑΔΑΣ (Άλεξ Μπέσλιν): Ράνταλ, Κουντάμπα, Βικάλο, Κονσταντίν - Μπίκα 2, Μπόιντ 1, Ρόμπινσον, Γκάσιτς, Γκράχαμ 2, Φέλταμ 1, Κόνγουεη, Ντάιγκλ, Μακ Ελρόι, Άλεκσιτς

    Τα άλλα τρία «εισιτήρια» για το Λονδίνο πήραν, το Μαυροβούνιο (19-6 την Τουρκία), η Ρουμανία (19-8 την Βραζιλία) και η Ισπανία (11-7 την ΠΓΔΜ). Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής μας, το Μαυροβούνιο (00.40 της Κυριακής ώρα Ελλάδας), στον έναν από τους δύο ημιτελικούς της διοργάνωσης. Στον δεύτερο θα παίξουν (02.00) η Ρουμανία με την Ισπανία.

    [03] Ελληνικό μουσείο κέρινων ομοιωμάτων

    Αν ρωτήσεις ανθρώπους του περιβάλλοντός της, που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πώς συμπεριφέρεται στην καθημερινότητα της, το πιο πιθανό είναι να μάθεις ότι πρόκειται για... κινούμενη έκρηξη. Το να προσδώσεις σε μια τέτοια "ηφαιστειακή", όπως παραδέχεται και η ίδια, ύπαρξη, μόνιμη ηρεμία και γαλήνη στο βλέμμα και διαρκές χαμόγελο, ίσως να μοιάζει δύσκολο. Όχι, όμως και ακατόρθωτο...

    Σε λίγο καιρό, θα μπορεί κανείς να έχει απέναντί του τη Βούλα Πατουλίδου, ακίνητη και... άλαλη, με καθόλα φυσική, ωστόσο, παρουσία. Κι αυτό χάρη στο κέρινο ομοίωμά της που ετοιμάζει ο Θόδωρος Κοκκινίδης, ιδρυτής μουσείου κέρινων ομοιωμάτων στην Ελευθερούπολη Καβάλας.

    Δίπλα στις φιγούρες του Μάικλ Τζάκσον, της Μαντόνα, της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, της Μελίνας Μερκούρη, της Αλίκης Βουγιουκλάκη, την πρόσφατη της Ρένας Βλαχοπούλου και άλλων, θα τοποθετηθεί και αυτή της Ελληνίδας ολυμπιονίκη της Βαρκελώνης.

    "Όταν άρχισα να σκέφτομαι ότι θέλω έργο και με αθλητές, από τις πρώτες επιλογές μου ήταν η Βούλα Πατουλίδου. Αποκτώντας, δε, επαφή και συνεργαζόμενος μαζί της, μαγεύτηκα από την ευγένεια, την απλότητα, τη ζωντάνια της. Το αίσθημα που γεννήθηκε σε μένα για τον άνθρωπο που γνώρισα, θέλω πολύ να βγει και στο ομοίωμα. Δε θέλω να αδικήσω με τη δουλειά μου το δυναμισμό, τη φλόγα, τη σπιρτάδα, αλλά και τη γλυκύτητα- ως γυναίκας- της κ. Πατουλίδου" δήλωσε ο κ. Κοκκινίδης στο ΑΜΠΕ.

    Η φιγούρα της Βούλας Πατουλίδου θα είναι σε αθλητική πόζα. Θα την αποτυπώνει, όπως φωτογραφήθηκε μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την ελληνική σημαία και ένα αρκουδάκι στα χέρια.

    "Στόχος είναι το ομοίωμα να αποκαλυφθεί στα τέλη Μαΐου. Πάντα έχω την αγωνία και την ανασφάλεια για το αποτέλεσμα του κάθε έργου μου. Για το συγκεκριμένο, πρέπει να σταθώ στη στήριξη που μου παρείχε ο Δήμος Παγγαίου" σημείωσε.

    "Δεν είχα ιδιαίτερη δυσκολία, σε ότι αφορά το καθαρά πρακτικό κομμάτι, να δουλέψω για το ομοίωμα της Βούλας Πατουλίδου. Τώρα είμαι στη φάση της αποτύπωσης στον πηλό" πρόσθεσε.

    Σχετικά με το κόστος ενός ομοιώματος, επισήμανε με νόημα: "Είναι υψηλό για κάθε έργο, αλλά 'παίζει' ανάλογα με το ομοίωμα. Τα μαλλιά σε ένα γυναικείο άγαλμα, για παράδειγμα, επειδή είναι περισσότερα από ό,τι σε ένα ανδρικό, κοστίζουν πιο πολύ. Ή αν πρέπει να ραφτεί ένα φόρεμα η τιμή διαφοροποιείται. Δε με φρενάρει, όμως, το οικονομικό κόστος. Η ευτυχία μου είναι να δημιουργώ. Είναι τόσο σημαντικό για μένα αυτό, όσο όταν λέει κανείς ότι πρέπει να φάει!".

    Ήδη, 8000 άνθρωποι έχουν επισκεφθεί το μουσείο, για το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα www. kerinaomoiomata.gr.

    [04] Ο θόρυβος βλάπτει φυτά και ζώα

    Οι θόρυβοι από τα αυτοκίνητα, τα μηχανήματα και κάθε άλλη θορυβώδη ανθρώπινη δραστηριότητα επιδρούν αρνητικά όχι μόνο στα πουλιά και στα ζώα, κάτι που ήταν ήδη γνωστό, αλλά και στην ανάπτυξη των λουλουδιών, των δέντρων και πολλών άλλων φυτών, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Κλίντον Φράνσις του Εθνικού Κέντρου Εξελικτικής Σύνθεσης της Β.Καρολίνας ανέφεραν ότι οι ανθρωπογενείς θόρυβοι βλάπτουν τα φυτά κυρίως έμμεσα, λόγω της επίδρασης των θορύβων στα γειτονικά ζώα και έντομα που επικονιάζουν τα φυτά και διασπείρουν στη φύση τους σπόρους τους.

    Τα φυτά, επειδή δεν μπορούν να κινηθούν, συνήθως εξαρτώνται από τα ζώα, τα πουλιά και τα έντομα για να μεταδώσουν τη γύρη τους, από το ένα στο άλλο, ή για να στείλουν σε μεγάλες αποστάσεις τους σπόρους τους, που θα επιτρέψουν την εξάπλωσή τους.

    Οι ερευνητές που μελέτησαν το θέμα και έκαναν τα σχετικά πειράματα κοντά σε διάφορα εργοτάξια, διαπίστωσαν ότι αρκετά είδη του ζωικού βασιλείου αποφεύγουν τους θορύβους των ανθρώπων και αυτό, με τη σειρά του, έχει επίπτωση και στα φυτά. Μόνο ορισμένα ζώα, όπως τα ποντίκια, φαίνεται να προτιμούν τις θορυβώδεις περιοχές.

    Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των ζώων, όσον αφορά το βαθμό ανεκτικότητάς τους στους θορύβους και αυτό, σε μερικές περιοχές, συνεπάγεται ότι υπάρχει μικρότερη επικονίαση και διασπορά σπόρων, άρα και μικρότερη ανάπτυξη φυτών. Η επίπτωση του θορύβου στα φυτά μπορεί να διαρκέσει ίσως και δεκαετίες, ακόμα και αν στο μεταξύ έχει σταματήσει η πηγή του θορύβου.

    [05] Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα ο Χρ. Μαγκούφης

    Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Τρικάλων, ανακοίνωσε ότι θα είναι ο Χρήστος Μαγκούφης που είχε διαγραφεί από την ΚΟ του κόμματος στις 12 Φεβρουαρίου, όταν στην ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο είχε ψηφίσει "παρών επί της αρχής" και "όχι" στο άρθρο 1.

    Με ανακοίνωσή του, ο κ. Μαγκούφης δήλωσε "έτοιμος" να διατυπώσει "ως πολιτικός, με ευθύνη την αλήθεια του νέου προγραμματικού λόγου της παράταξής μας που επικεντρώνεται κατ' εξοχήν στα 13 σημεία της ομιλίας του Προέδρου, Ευάγγελου Βενιζέλου, στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αλλά και στους ανθρώπους της Επιστήμης και του Πολιτισμού προχθές".

    Επιπλέον, ανέφερε ότι η διατύπωση αυτού του πολιτικού λόγου θα εκφραστεί και από την θέση του ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ του Νομού Τρικάλων στις επικείμενες εκλογές "μετά το σημερινό προσκλητήριο του Προέδρου μας για συμμετοχή στον αγώνα και την επανένταξή μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματός μας, καθώς και την αποδοχή της πρότασής του για τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιος βουλευτής".

    Ο κ. Μαγκούφης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι είναι έτοιμος να ξαναδώσει τη μάχη με αυταπάρνηση "γιατί οι καιροί ου μενετοί".

    [06] Απεργία πείνας πραγματοποιούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

    Σε απεργία πείνας κατέρχονται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι από αύριο, Σάββατο, 7 Απριλίου έως τη Μεγάλη Παρασκευή, 13 Απριλίου, κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

    Η απεργία πείνας θα πραγματοποιηθεί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στον Κορυδαλλό (Σολωμού 2), ενώ μετά τη Δευτέρα του Πάσχα θα εξετάσει η διοίκηση της Ομοσπονδίας άλλους τρόπους αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

    Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κάνουν λόγο, σε ανακοίνωσή τους, για εγκατάλειψή τους από την πλευρά της Πολιτείας και για άκαρπο διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    [07] Νέα δημοπρασία ελληνικών ομολόγων στις 10 Απριλίου

    Σε νέα δημοπρασία εκτόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, ύψους 1 δισ. ευρώ, προχωρά στις 10 Απριλίου το υπουργείο Οικονομικών, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

    Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο λήγουν εξάμηνα και τρίμηνα έντοκα γραμμάτια συνολικού ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

    [08] Τα μυστικά του Ναού της Δήμητρας, στη χερσόνησο του Ταμάν

    Την προσοχή των ειδικών, απ΄όλον τον κόσμο, προσελκύει το μοναδικό στο έδαφος της Ρωσίας και των χωρών της ΚΑΚ αρχαίο ιερό, αφιερωμένο στη θεά Δήμητρα, που ανακαλύφθηκε στο χωριό Βέστνικ, στη χερσόνησο του Ταμάν, στα βόρεια παράλια του Ευξείνου Πόντου. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα , στο ναό, που αποδείχθηκε κατά πενήντα χρόνια παλαιότερος του Παρθενώνα, διεξάγονταν μερικές από τις πιο μυστηριώδεις και σημαντικές τελετές της αρχαιότητας, τα Ελευσίνια Μυστήρια.

    Κατά τη γνώμη των ειδικών ανάλογο αυτού του μοναδικού αρχαιολογικού μνημείου μπορεί να είναι ίσως το παγκοσμίως γνωστό Stonehenge στην Αγγλία.

    Ο διδάκτωρ ιστορικών επιστημών Νικολάι Σούνταρεφ, επικεφαλής της αποστολής Ανατολής-Βοσπόρου του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, ο οποίος ανακάλυψε το ναό, τώρα είναι περιζήτητος, αναφέρει το εκτενές ρεπορτάζ της greek.ruvr.ru. Ο ρώσος επιστήμονας έχει ήδη επισκεφθεί τους συναδέλφους του στη Γερμανία και ετοιμάζεται να επισκεφθεί την Ιταλία.

    Ο κ. Σούνταρεφ είναι πεπεισμένος, ότι οι περαιτέρω ανασκαφές θα επιβεβαιώσουν ότι το κτίριο που αποκαλύφθηκε είναι μόνο ένα μέρος ενός μεγάλου λατρευτικού συγκροτήματος. Κατασκευασμένο με όλους τους κλασικούς αρχαιοελληνικούς κανόνες, το μεγαλειώδες, για την εποχή του, κτίσμα θα μπορούσε να ανεγερθεί μόνο με τη συμμετοχή της ανώτατης εξουσίας του Βασιλείου του Βοσπόρου, σημειώνει ο επιστήμονας.

    «Κατέστη αμέσως σαφές, ότι αυτό το κτίριο είναι μια ασυνήθιστη δημόσια κατασκευή. Δηλαδή, οικοδομήθηκε όχι με ιδιωτικούς πόρους, αλλά με χρήματα του κράτους ή της κοινότητας, με καλούς αρχιτέκτονες και λαξευτές πέτρας, με προσεκτική προσαρμογή των λίθων. Ακόμη και τώρα, είναι δύσκολο να τοποθετήσεις το μαχαίρι ανάμεσά τους. Όλα έγιναν χωρίς τη βοήθεια μεγάλων λεπίδων, που τότε δεν υπήρχαν, αλλά μικρών κοπιδιών. Πολύ προσεκτική και ποιοτική εργασία», σημειώνει ο Ρώσος αρχαιολόγος.

    Οι περαιτέρω ανακαλύψεις, μεταξύ των οποίων το ιερό και το άγαλμα, που απεικονίζει τη θεά Δήμητρα, η οποία κρατά στους ώμους την κόρη της, Περσεφόνη, επιβεβαίωσαν ότι το συγκρότημα του ναού ήταν αφιερωμένο στην αρχαία ελληνική θεά της γονιμότητας και της γεωργίας.

    [09] Φως στον μυστηριώδη τρόπο που «δουλεύει» το ηλεκτροσόκ στον εγκέφαλο

    Μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα φωτίζει για πρώτη φορά τον τρόπο που το ηλεκτροσόκ, μια επίμαχη θεραπεία της κατάθλιψης, έχει ευεργετικό αποτέλεσμα στον εγκέφαλο των ασθενών. Η ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη διάγνωση και αντιμετώπιση των ψυχικών ασθενειών.

    Το ηλεκτροσόκ, που δυσφημίστηκε δεόντως στην ταινία του 1975 ''Στη φωλιά του κούκου'' με τον Τζακ Νίκολσον, χρησιμοποιείται εδώ και οκτώ δεκαετίες στην ψυχιατρική, αλλά μέχρι σήμερα οι επιστήμονες δεν έχουν πλήρως κατανοήσει με ποιό μηχανισμό αλλάζει τον εγκέφαλο και το νου των ανθρώπων.

    Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Αμπερντίν στη Σκωτία, με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχιατρικής Ίαν Ράιντ και την Τζένιφερ Πέριν, χρησιμοποίησαν την τεχνική της λειτουργικής μαγνητικής νευροαπεικόνισης (fMRI) για να μελετήσουν την εγκεφαλική δραστηριότητα εννέα ενηλίκων με σοβαρή κατάθλιψη, πριν και μετά την υποβολή τους σε θεραπεία με ηλεκτροσόκ.

    Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το ηλεκτροσόκ (που επισήμως λέγεται ''ηλεκτροσυσπαστική θεραπεία'') αυτό που κυρίως κάνει, είναι να αμβλύνει τις συνδέσεις ανάμεσα στις διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου των καταθλιπτικών ανθρώπων, συγκεκριμένα ανάμεσα σε αυτές που επηρεάζουν την ψυχική διάθεση και το συναίσθημα, και σε αυτές που ελέγχουν τη σκέψη και τη συγκέντρωση.

    Οι ασθενείς αυτοί συνήθως έχουν μια υπερβολική διασύνδεση μεταξύ των διαφορετικών περιοχών του εγκεφάλου τους και το ηλεκτροσόκ μειώνει αυτές τις συνδέσεις, δρώντας θεραπευτικά με αυτό τον τρόπο.

    [10] Απεργούν οι εργαζόμενοι στους ΧΥΤΑ

    Οι εργαζόμενοι στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) απέχουν από την εργασία τους σήμερα και αύριο, μετά από απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου, που προβλέπει τη μετατροπή των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων σε Ανώνυμες Εταιρείες.

    Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αποφάσισε επίσης την πραγματοποίηση στάσης εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του ωραρίου κάθε βάρδιας, για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ όλης της χώρας, τη Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου.

    [11] Αφερέγγυο τo 15% των ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων

    Σε ποστοστό τo 15% των ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων θα πρέπει να τα αποφεύγουν οι καταναλωτές, οι οποίοι κάνουν τις αγορές τους μέσω του διαδικτύου, αφού δεν παρουσιάζουν τα βασικά στοιχεία μιας τυπικής επιχείρησης και δεν έχουν διεύθυνση, τηλέφωνο και email.

    Αυτό σημείωσε, σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους, ο καθηγητής του εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν Eltrun του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Δουκίδης. Ο καθηγητής συμμετείχε στη συνάντηση του γενικού γραμματέα Εμπορίου Στ. Κομνηνού με τους δημοσιογράφους προκειμένου να γνωστοποιηθούν οι δράσεις που σχεδιάζει το υπουργείο για να μπουν κανόνες στο ηλεκτρονικό εμπόριο, το οποίο γνωρίζει δυναμική ανάπτυξη στη χώρα μας καθώς αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική πρόταση για επιχειρήσεις και για νέους επιχειρηματίες , εν μέσω κρίσης.

    Όπως ανέφερε ο κ. Δουκίδης, μόνο πέρυσι, η αξία της συγκεκριμένης αγοράς άγγιξε το 1,7 δισ. ευρώ και εκτιμάται ότι τα αμέσως προσεχή έτη θα ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ και σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου, από τις 2.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο ποσοστό 15%, δηλαδή 300 επιχειρήσεις, λειτουργούν στα όρια της παρανομίας. Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις δενπαρουσιάζουν τα βασικά στοιχεία μιας τυπικής επιχειρήσεις, όπως η διεύθυνση, το τηλέφωνο και το email, ενώ δεν έχουν ούτε καν ΑΦΜ.

    Με δεδομένη τη ραγδαία ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς, που φτάνει στο 30% τουλάχιστον ετησίως με 1.500.000 'Ελληνες on line ώριμους καταναλωτές, το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ξεκίνησε μια συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, προκειμένου να γίνει αξιολόγηση των Ελληνικών Ηλεκτρονικών Καταστημάτων, να δημιουργηθεί ένα μητρώο και να υπάρχει πιστοποίηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 April 2012 - 8:30:36 UTC