Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δεν με αφορά το προσκλητήριο του κ. Σαμαρά»
  • [02] Επίθεση Καρατζαφέρη σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και εταιρείες δημοσκοπήσεων

  • [01] «Δεν με αφορά το προσκλητήριο του κ. Σαμαρά»

    Απάντηση στα σενάρια επιστροφής της ή προεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

    «Δεν με αφορά το προσκλητήριο του κ. Σαμαρά», είπε συγκεκριμένα αναφερόμενη σε σχετική αναφορά του προέδρου της ΝΔ σε συνέντευξή του στην Καθημερινή και συνέχισε: «Δεν με αφορά διότι εγώ δεν τραυμάτισα την παράταξη. Εγώ διεγράφην από τη ΝΔ επειδή υπήρξα πρωτοπόρος μιας πολιτικής που δύο χρόνια μετά ευτυχώς ακολούθησε και η ΝΔ. Η πρόσκληση προφανώς απευθύνεται σε ανθρώπους που όντως τραυμάτισαν την παράταξη όπως ο κ. Συμπιλίδης που θέλει να είναι υποψήφιος στο Κιλκίς και που έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

    Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας εξαπέλυσε και προσωπική επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ με αφορμή τη δήλωσή του στην Καθημερινή ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας λύση θα είναι να γίνουν ξανά εκλογές. «Αλίμονο αν ένας αρχηγός λέει ότι ?εκβιάζω πως θα κάνω εκλογές μέχρι να γίνω πρωθυπουργός?. Σημαίνει ότι δεν έχει συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης και της πραγματικότητας. Τη δική του ανεπάρκεια όμως δεν μπορεί να την καλύψει με εκβιαστικά διλήμματα», είπε η κα Μπακογιάννη η οποία άφησε ανοικτό μόνο το ενδεχόμενο μετεκλογικής κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ στη βάση προγραμματικής συμφωνίας.

    [02] Επίθεση Καρατζαφέρη σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και εταιρείες δημοσκοπήσεων

    Με την ομιλία του σε κομματικούς φίλους του ΛΑΟΣ στη Λιβαδειά κατά την οποία επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά και σε εταιρείες δημοσκοπήσεων, ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία του προέδρου του κόμματος Γιώργου Καρατζαφέρη.

    Χθες ο κ.Καρατζαφέρης επισκέφθηκε τη Λάρισα όπου μίλησε σε κομματική εκδήλωση και έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

    Σήμερα στη Λιβαδειά, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ενώ απαντώντας στην κριτική που δέχεται το κόμμα του είπε: >>Μαθημένος ο Παρνασσός στα χιόνια<<.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε λόγο για επιθέσεις που δέχεται τόσο το κόμμα του όσο και ο ίδιος προσωπικά >>από τις μνημονιακές δυνάμεις, οι οποίες δεν αντέχουν τον πατριωτικό λόγο και την αντίστασή του στα σχέδιά τους για ξεπούλημα της Ελλάδας<<, ενώ υποστήριξε ότι οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς δεν μπορούν να κυβερνήσουν αποτελεσματικά την Ελλάδα επειδή >έχουν τα χέρια τους πισθάγκωνα δεμένα<<.

    Σύνθημα του ΛΑΟΣ, όπως είπε ο κ.Καρατζαφέρης, είναι το >>Όλα για την Ελλάδα<<, ενώ τόνισε ότι ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης του ελληνικού λαού για τις θέσεις, τις απόψεις αλλά και το τι ακριβώς σημαίνει για το μέλλον της Πατρίδας μας, η -όπως υποστήριξε- >>άνευ όρων παράδοση και υποταγή στο Μνημόνιο ΙΙ, το οποίο υπέγραψαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς<<.

    Ο κ.Καρατζαφέρης στην ομιλία του εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποχώρηση του ΛΑΟΣ από τη συγκυβέρνηση και στην απόρριψη του δευτέρου Μνημονίου, και επιτέθηκε στους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλο, και ΝΔ Α.Σαμαρά υποστηρίζοντας ότι >>μπροστά στην επιθυμία τους να γίνουν πρωθυπουργοί, υπέγραψαν πρόθυμα Μνημόνιο υποταγής, υποχρεώνοντας την Ελλάδα σε μία άνευ προηγουμένου υφεσιακή πορεία, από την οποία, όπως και οι ίδιοι οι Τροϊκανοί παραδέχονται, θα περάσει τουλάχιστον μία 10ετία για να επανέλθουμε σε αναπτυξιακή τροχιά<<.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που φέρουν το κόμμα του να συγκεντρώνει ποσοστά που καθιστούν αβέβαιη την είσοδό του στη Βουλή, και υποστήριξε ότι η πτωτική πορεία που εμφανίζει ο ΛΑΟΣ >>είναι προϊόν πιέσεων και μεθοδεύσεων που ασκούνται, προκειμένου να καμφθεί το φρόνημα και να "τιμωρηθεί" ο πρόεδρος του κόμματος για το περήφανο >>όχι<< που είπε στους ξένους δανειστές<<.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 April 2012 - 16:30:28 UTC