Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υγειονομική βόμβα το μεταναστευτικό, δηλώνουν Χρυσοχοΐδης - Λοβέρδος
  • [02] Δεν τίθεται θέμα αποζημιώσεων, δηλώνει το Βερολίνο
  • [03] Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στο μετρό του Αιγάλεω
  • [04] Αύριο η σύνταξη και το δώρο στους συνταξιούχους του ΟΓΑ
  • [05] Η Μαρινέλλα υμνεί τον ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου
  • [06] Κύπρος: Εκδηλώσεις για τον απελευθερωτικό αγώνα του 1955-59
  • [07] Μιανμάρ: Η ηγέτις της αντιπολίτευσης Σου Κίι κέρδισε μία έδρα στο κοινοβούλιο
  • [08] Σύλληψη 18χρονου για κατοχή ναρκωτικών και κλοπές αυτοκινήτων

  • [01] Υγειονομική βόμβα το μεταναστευτικό, δηλώνουν Χρυσοχοΐδης - Λοβέρδος

    Υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ενάντια σε κάθε είδους λαϊκισμό, χαρακτήρισαν το μεταναστευτικό πρόβλημα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Υγείας και Προστασίας του Πολίτη κ.κ.Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης.

    Όπως είπαν οι υπουργοί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους περίπου ένα εκατομμύριο μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα, άλλοι με άδεια, οι περισσότεροι χωρίς άδεια, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στο επίπεδο της υγείας και στο επίπεδο της ασφάλειας.

    Χαρακτηριστικά είπαν, ότι έχουν αυξηθεί 1000% τα κρούσματα AIDS ενώ έχουν καταγραφεί 620 οίκοι ανοχής χωρίς άδεια, και μόνο επτά με άδεια.

    Αυξήθηκαν τα μεταδιδόμενα νοσήματα παράλληλα με την εγκληματικότητα, η οποία σε ορισμένες περιοχές δημιουργεί εκρηκτικά προβλήματα.

    Οι υπουργοί είπαν ότι προχωρούν άμεσα υγειονομικοί έλεγχοι σε όλο το μεταναστευτικό πληθυσμό, ενώ θα σφραγίζονται αμέσως, τα σπίτια στα οποία διαμένουν παράνομα και μαζικά μετανάστες και οι ιδιοκτήτες τους θα έχουν ποινικές ευθύνες.

    Όπως ανακοίνωσαν μέσα στο μήνα θα λειτουργήσει το πρώτο κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και συνολικά σε κάθε μία από τις 10 περιφέρειες θα δημιουργηθούν 30 κέντρα, τα οποία κάθε στιγμή θα μπορούν να φιλοξενούν χίλια άτομα.

    Τα άτομα αυτά θα φιλοξενούνται εκεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα, μέχρι να προχωρήσουν οι διαδικασίες απέλασης και έτσι θα είναι δυνατή η εξυπηρέτηση περισσότερων ατόμων.

    Ο υπουργός Υγείας κ.Λοβέρδος βεβαίωσε ότι τα νοσοκομεία έχουν δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τα υγειονομικά προβλήματα και προωθούνται ήδη, σχετικές υγειονομικές διατάξεις οι οποίες καθορίζουν όλα τα απαραίτητα βήματα από κρατικής πλευράς.

    Το πιστοποιητικό υγείας, θα είναι στο εξής αναγκαία προϋπόθεση για την εργασία των μεταναστών στη χώρα μας, με βάση νέα Υγειονομική Διάταξη, με την οποία γίνεται υποχρεωτική παραπομπή στις υγειονομικές δομές της χώρας όσων πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα, τα οποία αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και περιγράφονται αναλυτικά μέσα σε αυτήν.

    Η ρυθμίσεις που περιλαμβάνει η Υγειονομική Διάταξη έγιναν γνωστές το μεσημέρι και μεταξύ άλλων προβλέπουν περιορισμούς στην απασχόληση ατόμων με συγκεκριμένα λοιμώδη νοσήματα, τις υποχρεώσεις που προκύπτουν για τα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση περιστατικών λοιμωδών νοσημάτων, αλλά και τις προδιαγραφές και απαιτήσεις ώστε οι χώροι διαβίωσης των μεταναστών να πληρούν τους βασικούς κανόνες υγιεινής.

    [02] Δεν τίθεται θέμα αποζημιώσεων, δηλώνει το Βερολίνο

    Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων για την Γερμανία, ξεκαθαρίζει το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών με αποκλειστική δήλωση προς το "ΑΜΠΕ".

    Σύμφωνα με την επίσημη θέση της γερμανικής κυβέρνησης, η Γερμανία "αναγνωρίζει την ευθύνη" της για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και "λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων", ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η Γερμανία έχει καταβάλει ήδη αποζημιώσεις στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946, ενώ στήριξε έμπρακτα και την ανοικοδόμηση της Ελλάδας.

    Σύμφωνα με την ίδια δήλωση, για την Γερμανία "το ζήτημα των αποζημιώσεων δεν αποτελεί πλέον θέμα", 65 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου και έπειτα από δεκαετίες "ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνη" συνεργασίας με την Ελλάδα, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

    Παρατίθεται το ακριβές κείμενο (σε μετάφραση από την Γερμανική) της δήλωσης του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας προς το "ΑΜΠΕ":

    "Η Γερμανία αναγνωρίζει την ευθύνη της για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων. Αυτό ισχύει και για την γερμανική κατοχή της Ελλάδας.

    Η Γερμανία κατέβαλε από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 για την Διασυμμαχική Υπηρεσία Αποζημιώσεων των Παρισίων, αποζημιώσεις και για την Ελλάδα και στήριξε την χώρα έμπρακτα στην ανοικοδόμησή της.

    Εξήντα πέντε χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου και έπειτα από δεκαετίες ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνης, συνεργασίας της Γερμανίας με την Ελλάδα και στενής σχέσης μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., το ερώτημα των αποζημιώσεων από την σκοπιά της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δεν αποτελεί πλέον θέμα".

    [03] Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στο μετρό του Αιγάλεω

    Οργάνωση με την επωνυμία "Κίνημα 12 Φλεβάρη" ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω στις 25 Φεβρουαρίου 2012.

    Η ανάληψη ευθύνης έγινε προκήρυξη που ανέβηκε σε ιστοσελίδα αλλά λίγο αργότερα κατέβηκε με αποτέλεσμα η αστυνομία να προσπαθεί να επιβεβαιώσει και την ανάληψη της ευθύνης και την προέλευσή της.

    Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συνδέουν την ονομασία του "Κινήματος" με τα σοβαρά επεισόδια που είχαν γίνει στις 12 Φεβρουαρίου 2012 στην Αθήνα.

    Κατά τις πληροφορίες από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, θεωρούν σοβαρή την ανάληψη ευθύνης, καθώς στην προκήρυξη που ανέβηκε για λίγο στην ιστοσελίδα, έγινε λεπτομερής περιγραφή του συμβάντος.

    [04] Αύριο η σύνταξη και το δώρο στους συνταξιούχους του ΟΓΑ

    Στις 5 Απριλίου θα καταβληθεί το επίδομα του Πάσχα στους συνταξιούχους του ΙΚΑ, ενώ τη Δευτέρα, 2 Απριλίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ καθώς και το δώρο του Πάσχα σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

    Η καταβολή θα γίνει με με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).

    [05] Η Μαρινέλλα υμνεί τον ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου

    Η κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια Μαρινέλλα σε αποκλειστική συνέντευξη της στην εφημερίδα"Καθημερινή" της Κύπρου θυμάται σήμερα, επέτειο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα του 1955-59 κατά της Βρετανικής αποικιοκρατίας, τις στιγμές της ερμηνείας του τραγουδιού για τον ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου, "Ξύπνα Γληόρη", του συνθέτη Γιώργου Θεοφάνους.

    Ο Κύπριος συνθέτης , με τη βοήθεια της αδελφής του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου, κατέγραψε τον επικήδειο λόγο της μητέρας του υπαρχηγού της ΕΟΚΑ και στη συνέχεια τον μελοποίησε. Το τραγούδι παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της μουσικής παράστασης του Γ. Θεοφάνους "Τραγουδώ για το νησί μου" το 2008 στο Ηρώδειο και στην Κύπρο. Η Μαρινέλλα ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του συνθέτη και "ζωντάνεψε" με τη φωνή της τον σπαρακτικό λόγο της μάνας του ήρωα.

    Στη συνέντευξη της η Ελληνίδα τραγουδίστρια αναφέρει ότι στην ερμηνεία του τραγουδιού για τον Γρηγόρη Αυξεντίου αποφάσισε να βγάλει "έξω" την ίδια και να κρατήσει μόνο τη μάνα.

    "Δεν είναι εύκολα αυτά που λέει η μάνα. Του δίνει την ευχή της που σκοτώθηκε και δεν παραδόθηκε. Δεν είναι εύκολα αυτά να ειπωθούν από μια μάνα. Αυτό σημαίνει ότι ο γιος έγινε ήρωας, επειδή είχε μια μάνα με τέτοια λιονταρίσια καρδιά. Τίποτα δεν είναι τυχαίο", αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη η Μαρινέλλα.

    Επίσης, αναφέρει ότι κατά την ερμηνεία του τραγουδιού ένοιωσε ανατριχίλα σε όλο της το κορμί. "Έβλεπα τον κόσμο που έβγαζε μαντίλια για να σκουπίσει τα δάκρυά του. Τότε ήξερα ότι το κατάφερα αυτό που έπρεπε", πρόσθεσε.

    Στην ίδια συνέντευξη η Ελληνίδα τραγουδίστρια, αναφερόμενη στην κατάσταση στην Ελλάδα , λέει πως αισθάνεται ότι "ζούμε μια εθνική κατάθλιψη".

    Στην ερώτηση , τι μπορούν να κάνουν οι Έλληνες , η απάντηση της είναι: "Δουλειά, τρέλα και αισιοδοξία. Να πούμε θα δουλεύω και δεν θα με ρίξει κανένας στο Ζάλογγο".

    [06] Κύπρος: Εκδηλώσεις για τον απελευθερωτικό αγώνα του 1955-59

    Το μήνυμα της σημερινής επετείου της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα του 1955-59 για ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα είναι ότι "πρόκειται για την κορύφωση των απελευθερωτικών αγώνων του κυπριακού λαού", δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Δυστυχώς, ανέφερε, η θυσία ηρωικών μορφών δεν έδωσε τα ποθούμενα αποτελέσματα. Οι λόγοι, σημείωσε, είναι πάρα πολλοί και πρόσθεσε "μέσα από μια 'κουτσουρεμένη' ανεξαρτησία οδηγηθήκαμε τελικά από τη δράση της χούντας και της ΕΟΚΑ Β΄ στην τουρκική εισβολή και κατοχή και στην επαναφορά της σκλαβιάς σε σημαντικό τμήμα της πατρίδας μας".

    "Πρέπει να διδαχτούμε από τις επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου, αλλά και ευρύτερα από τους αγώνες του κυπριακού λαού. Χρειάζεται ενότητα στόχων", τόνισε ο πρόεδρος Χριστόφιας.

    Επίσης, σημείωσε ότι , ενώ ο αείμνηστος πρόεδρος Μακάριος έθεσε τον εφικτό στόχο της μετεξέλιξης του ενιαίου κράτους σε ομοσπονδιακό, "αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι πολλοί το αρνούνται και διακηρύττουν το ευκταίο και πάλι".

    Η επέτειος της 1ης Απριλίου τιμήθηκε σήμερα σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο με δοξολογίες και άλλες εκδηλώσεις . Στη δοξολογία στη Λευκωσία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και παρέστη ο πρόεδρος Χριστόφιας.

    Στα "Φυλακισμένα Μνήματα" στις Κεντρικές Φυλακές, όπου είναι θαμμένοι αγωνιστές που απαγχονίστηκαν από τους 'Αγγλους την περίοδο του απελευθερωτικού αγώνα του 1955-59, ψάληκε τρισάγιο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο Χριστόφια, τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και άλλους επισήμους.

    Τα πολιτικά κόμματα , με ανακοινώσεις τους αναφέρονται στο μεγαλείο του αγώνα του 55-59 και αποτίουν φόρο τιμής στους ήρωες του.

    Η 1η Απριλίου του 1955, σημειώνουν, αποτελεί "το σημαντικότερο σταθμό στην πολυκύμαντη πορεία του Κυπριακού Ελληνισμού για απόκτηση της ελευθερίας του".

    Αποτελεί ακόμη, προσθέτουν, τη δραματικότερη αποκορύφωση σειράς συνεχών εθνικών προσπαθειών για αποτίναξη του αγγλικού ζυγού, που σημάδεψε τον ιστορικό βίο της Κύπρου.

    Στις ανακοινώσεις τονίζεται το καθήκον για αντιμετώπιση με σύνεση και αποφασιστικότητα της τουρκικής προκλητικότητας και αλαζονείας και για υπεράσπιση με συλλογικότητα, ενότητα και κοινή δράση των δικαίων και δικαιωμάτων του κυπριακού λαού.

    [07] Μιανμάρ: Η ηγέτις της αντιπολίτευσης Σου Κίι κέρδισε μία έδρα στο κοινοβούλιο

    Η Εθνική Ένωση για τη Δημοκρατία (LND) ανακοίνωσε σήμερα ότι η ηγέτις της αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Κίι κέρδισε μία έδρα στο κοινοβούλιο της χώρας για πρώτη φορά στην πολιτική της καριέρα στις συμπληρωματικές βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη χώρα.

    "Η Αούνγκ Σαν Σου Κίι κέρδισε το 82% των φήφων", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τιν Όο, στέλεχος του LND, την ώρα που πολλοί οπαδοί της φώναζαν και τραγουδούσαν για να εκφράσουν τη χαρά τους μπροστά από την έδρα του κόμματος στη Ρανγκούν.

    Οι εκλογές διενεργήθηκαν για συνολικά 45 έδρες, εκ των οποίων οι 44 διεκδικούνται από την Εθνική Ένωση για τη Δημοκρατία της Σου Κίι: 37 στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου, έξι στην άνω βουλή και δύο σε περιφερειακά νομοθετικά σώματα.

    [08] Σύλληψη 18χρονου για κατοχή ναρκωτικών και κλοπές αυτοκινήτων

    Άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ συνέλαβαν χθες το μεσημέρι στην Περιοχή του Αλίμου έναν 18χρονο Έλληνα,γιατί κατείχε ακατέργαστη ινδική κάνναβη 290 γραμμαρίων με σκοπό να την πουλήσει.

    Στην κατοχή του βρέθηκαν επίσης 19 γεμάτα και 30 άδεια σπιρτόκουτα στα οποία συσκεύαζε την κάνναβη σε δόσεις.

    Όπως προέκυψε από την έρευνα ο συλληφθείς είχε συστήσει ομάδα με συνεργούς του και προέβαινε σε διαρρήξεις αυτοκινήτων στον 'Αλιμο, από τα οποία αφαιρούσαν χρήματα, ηχοσυστήματα, φορητούς Η/Υ, καθώς και άλλα αντικείμενα. Συνολικά το τελευταίο διάστημα είχαν διαρρήξει στην περιοχή του Αλίμου 6 αυτοκίνητα.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 April 2012 - 12:30:30 UTC