Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιχείρηση εκκαθάρισης στο κέντρο της Αθήνας
  • [02] Συλληπητήρια μηνύματα από τον πολιτικό κόσμο για το θάνατο του Γ. Μπανιά
  • [03] Οδοιπορικό στην Ελλάδα του 18ου αιώνα με τα «μάτια» δύο Σουηδών
  • [04] ΟΟΣΑ: Υποχωρούν οι κίνδυνοι οικονομικής κατάρρευσης της Ευρώπης
  • [05] Αρχαίο νεκροταφείο κάτω από σταθμό του μετρό Θεσσαλονίκης
  • [06] Σόιμπλε: "Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να επανέλθει σε βιώσιμα δημοσιονομικά"

  • [01] Επιχείρηση εκκαθάρισης στο κέντρο της Αθήνας

    Ξεκίνησε σήμερα η επιχείρηση εκκαθάρισης του επιβαρυμένου κέντρου της Αττικής, από το ετερόκλητο μωσαϊκό των λαθρομεταναστών, προερχομένων κυρίως από χώρες της Ασίας και της Αφρικής, που εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους και «τρύπωσαν» στην Ελλάδα αναζητώντας το καλύτερο «αύριο» και καθιστώντας το «σήμερα» της χώρας φιλοξενίας τους προβληματικό.

    Οι συγκεντρωθέντες οδηγούνται σε κρατητήρια, που, βάσει του συνολικού σχεδιασμού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχουν προετοιμασθεί για τον σκοπό αυτό.

    Όλες οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ είναι σε «διάταξη μάχης» για τη διαχείριση του προβλήματος, που σύμφωνα με την εισήγηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, στην πρόσφατη συνάντησή του με τους τοπικούς άρχοντες της ηπειρωτικής Ελλάδας, αποτελεί πλέον «βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας».

    Είναι υποκριτικό και απάνθρωπο να μιλάμε για εκμετάλλευση και εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας και είμαστε όλοι υπόλογοι για την υγειονομική βόμβα από τη συσσώρευση τόσων ανθρώπων, είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, για το θέμα των παράνομων μεταναστών, ενώ εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να ζουν στην Αθήνα παράνομα, περίπου ένα εκατομμύριο άτομα.

    [02] Συλληπητήρια μηνύματα από τον πολιτικό κόσμο για το θάνατο του Γ. Μπανιά

    Ο θάνατος του σύντροφου Γιάννη Μπανιά αποτελεί μια μεγάλη απώλεια για το χώρο της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Πολιτική Επιτροπής του ΣΥΝ.

    "Ο Γιάννης Μπανιάς υπήρξε ένας άοκνος, συνεπής και μεθοδικός αγωνιστής στην υπόθεση του σοσιαλισμού με δημοκρατία και ελευθερία, στην υπόθεση της κομμουνιστικής ανανέωσης. Ανθρώπινος και καταδεκτικός αφοσιώθηκε με όλες του τις δυνάμεις, σε όλη του την πολιτική διαδρομή, στην υπηρεσία των ιδανικών και των αξιών της αριστεράς" προσθέτει η ανακοίνωση.

    "Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του Γιάννη Μπανιά, αγωνιστή της Αριστεράς και εξέχουσα προσωπικότητα της πολιτικής ζωής, που σημάδεψε με τη δράση του την πορεία του τόπου" δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος πληροφορηθείς το θάνατο του Γιάννη Μπανιά.

    Τα θερμά συλλυπητήριά τους στους οικείους του εξέφρασαν και οι Οικολόγοι Πράσινοι, αναφέροντας ότι ο Γιάννης Μπανιάς αγωνίστηκε με συνέπεια και αυτοθυσία για τα ιδανικά του μισό, δύσκολο, αιώνα.

    [03] Οδοιπορικό στην Ελλάδα του 18ου αιώνα με τα «μάτια» δύο Σουηδών

    Στα μέσα του 18ου αιώνα, μία νέα γενιά περιηγητών της Ευρώπης, που διαφοροποιούνται ως προς τους σκοπούς και τον τρόπο αντίληψης των προγενέστερων, καταφτάνουν στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των μεγάλων και μακροχρόνιων ταξιδιών τους στις σημαντικές πόλεις - σταθμούς της Γηραιάς ηπείρου.

    Μεταξύ αυτών, και δύο Σουηδοί περιηγητές, ο Γιάκομπ Γιόνας Μπγιέρνστολ και ο Άντολφ Φρέντρικ Στούρτζενμπεκερ, οι οποίοι κατά την περίπου επτάμηνη παραμονή τους στην Ελλάδα, ταξίδεψαν σε πολλές επαρχιακές πόλεις της και ερεύνησαν συστηματικά τη ζωή της περιφέρειας, κατέγραψαν τον πολιτιστικό και πνευματικό πλούτο της, αφήνοντας πίσω τους πληροφορίες πολύτιμες για τη χώρα μας, πολλές από τις οποίες άγνωστες και ανέκδοτες.

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει η έρευνα των δύο περιηγητών στις μονές της Θεσσαλίας, όπου στις βιβλιοθήκες τους βρίσκουν- αν και σε κακή κατάσταση- βιβλία, εκκλησιαστικά κείμενα και αρχαία χειρόγραφα, τα μελετούν, τα καταγράφουν σε λίστες και αντιγράφουν εδάφια ορισμένων χειρογράφων. Οι πληροφορίες του Μπγιέρνστολ αποτέλεσαν σημείο αναφοράς μεταγενέστερων ταξιδιωτών. Σήμερα, τα σημειωματάρια, οι επιστολές, τα περιηγητικά ημερολόγια, τα προσωπικά αντικείμενα διασώζονται στις πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες της Ουψάλας και της Λουντ και στα κρατικά σουηδικά αρχεία.

    [04] ΟΟΣΑ: Υποχωρούν οι κίνδυνοι οικονομικής κατάρρευσης της Ευρώπης

    Οι κίνδυνοι μίας οικονομικής κατάρρευσης έχουν υποχωρήσει, κυρίως λόγω των βελτιωμένων προοπτικών των ΗΠΑ και της Γερμανίας, αλλά η οικονομία της Ευρώπης παραμένει στο μεγαλύτερο μέρος της ευάλωτη, αναφέρει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στην ενδιάμεση έκθεσή του για τις προοπτικές των χωρών - μελών του.

    Η έκθεση επικεντρώνεται στις οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Βρετανίας και των τριών μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης -- της Γερμανίας, τη Γαλλίας και της Ιταλίας.

    Εξάλλου, ο ΟΟΣΑ επαναλαμβάνει την έκκλησή του για αύξηση του μεγέθους του προστατευτικού τείχους στην Ευρώπη και ταχύτερη δράση για την ανακεφαλαιοποίηση των ασθενέστερων τραπεζών.

    [05] Αρχαίο νεκροταφείο κάτω από σταθμό του μετρό Θεσσαλονίκης

    Τμήμα αρχαίου ελληνικού νεκροταφείου της ελληνιστικής και ρωμαϊκής εποχής αποκαλύφθηκε στον σταθμό «Δημοκρατία», στο πλαίσιο των εργασιών για την κατασκευή του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης. Σε έκταση περίπου 500 τ.μ., βρέθηκαν 72 τάφοι, από τους οποίους ερευνήθηκαν οι 45, οργανωμένοι οι περισσότεροι σε ταφικούς περίβολους.

    Από τους τάφους πολλοί είναι κιβωτιόσχημοι, ένας είναι κυκλικός (διαμέτρου 3 μέτρων), κάποιοι κεραμοσκεπείς, ενώ εντοπίστηκαν και αρκετοί βωμοί, οι οποίοι λειτουργούσαν ως ταφικά σήματα ή για τελετές προς τους νεκρούς. Επίσης, βρέθηκαν αρκετά κτερίσματα, που χρονολογούνται, όπως και οι τάφοι, μεταξύ 2ου αι. π. Χ. και 3ου αι. μ. Χ.

    Τα ευρήματα, μετά τη λεπτομερή καταγραφή τους, δεν θα διατηρηθούν, σύμφωνα και με τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

    [06] Σόιμπλε: "Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να επανέλθει σε βιώσιμα δημοσιονομικά"

    Την πεποίθηση ότι με την απομείωση του χρέους και την συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να επανέλθει τα επόμενα χρόνια σε βιώσιμη δημοσιονομική κατάσταση εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά την διάρκεια της συζήτησης για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο και τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς διάσωσης η οποία διεξάγεται στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

    Υπεραμυνόμενος της εφαρμοζόμενης πολιτικής, ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ότι η Ιταλία και η Ισπανία έχουν ήδη κάνει σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση περιορισμού των ελλειμμάτων και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, ενώ και τα προγράμματα που εφαρμόζονται στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία «λειτουργούν». Τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και, αναφερόμενος στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο, έκανε λόγο για θεμελιώδη αλλαγή στην στάση των κρατών-μελών της Ευρωζώνης και οκτώ ακόμη μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την θέσπιση «νομικού φρένου κατά της συσσώρευσης χρέους».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 March 2012 - 10:30:39 UTC