Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης
  • [02] Α. Μέρκελ: "Καταστροφική" ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη
  • [03] Για απόσυρση της τροπολογίας για τους τακτοποιηθέντες ημιυπαίθριους έκανε λόγο ο Παντ. Οικονόμου
  • [04] Χρυσό μετάλλιο η Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας
  • [05] «Ο χρόνος εξαντλείται», προειδοποιεί το Ιράν ο Μπαράκ Ομπάμα

  • [01] Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης

    Σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπό τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

    Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Γιάννης Σγουρός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, οι γενικοί γραμματείς Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και οι πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων.

    Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα μας και θα παρουσιαστεί το στρατηγικό σχέδιο που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του. Σε πρώτη γραμμή θα τεθεί και το θέμα της δημιουργίας Χώρων Κλειστής Προσωρινής Φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, όπου ο Υπουργός θα τονίσει την ανάγκη δημιουργίας και άλλων τέτοιων χώρων στην Ελλάδα εκτός από το Κέντρο στην Κοζάνη που έχει ήδη ανακοινωθεί.

    [02] Α. Μέρκελ: "Καταστροφική" ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εκτίμησε πως θα ήταν "καταστροφικό" να επιτραπεί στην Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, που θα γινόταν "απίστευτα εξασθενημένη", σε μια τηλεοπτική συνέντευξη στο BBC η οποία θα μεταδοθεί σήμερα.

    "Έχουμε πάρει την απόφαση να ανήκουμε σε μια νομισματική ένωση. Είναι μια απόφαση όχι μόνο νομισματική, αλλά επίσης πολιτική", δηλώνει η Άνγκελα Μέρκελ, οι δηλώσεις της οποίας είναι μεταφρασμένες στα αγγλικά.

    "Θα ήταν καταστροφικό αν λέγαμε σε μία από τις χώρες που έχει αποφασίσει να είναι μαζί μας: 'Δεν σας θέλουμε πια'", πρόσθεσε.

    "Εξάλλου οι (ευρωπαϊκές) συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναρωτιούνται: 'Ποιος θα είναι ο επόμενος;' Η ευρωζώνη θα γινόταν απίστευτα εξασθενημένη", συνέχισε.

    Πρόσθεσε πως η Ελλάδα, που ήταν το αντικείμενο δύο ευρωπαϊκών σχεδίων διάσωσης, έχει μπροστά της ένα "μακρύ και δύσβατο δρόμο" αλλά θα ήταν ένα "τεράστιο πολιτικό λάθος να επιτραπεί στην Ελλάδα" να εγκαταλείψει το ευρώ.

    [03] Για απόσυρση της τροπολογίας για τους τακτοποιηθέντες ημιυπαίθριους έκανε λόγο ο Παντ. Οικονόμου

    Την απόσυρση της διάταξης, η οποία θεωρεί ως τεκμήριο τους πρόσφατα τακτοποιηθέντες ημιυπαίθριους χώρους, ώστε να μην επιβαρυνθούν όσοι τους δήλωσαν, θα ζητήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, όπως προανήγγειλε στην πρωϊνή εκπομπή του MEGA, τονίζοντας ότι κράτος εμφανίζεται αναξιόπιστο στο θέμα των ημιυπαιθρίων.

    Αναφερόμενος στη φορολογία ακινήτων είπε ότι, το σχέδιο είναι, αντί να υπάρχουν οι δεκάδες επιβαρύνσεις, να ενοποιηθούν σε δύο φόρους, ένας υπέρ του δήμου και ένας υπέρ του δημοσίου και εκτίμησε ότι θα υπάρξει ελαφρά μείωση από τους δεκάδες φόρους, που επιβαρύνουν σήμερα τα ακίνητα. Πρόσθεσε, επίσης, ότι στο τέλος της χρονιάς τελειώνει και το "χαράτσι" στη ΔΕΗ, ενώ εκτίμησε ότι οι αντικειμενικές αξίες θα καταργηθούν με τον τρόπο που υπάρχει σήμερα.

    [04] Χρυσό μετάλλιο η Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας

    Το χρυσό μετάλλιο στη δοκό ισορροπίας στο Challenge Cup που διεξάγεται στο Κότμπους της Γερμανίας, κατέκτησε η Βάσω Μιλλούση.

    Αφού συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στον προκριματικό (14,300β.), η Ελληνίδα γυμνάστρια σημείωσετην Κυρακήτην καλύτερη επίδοση και στον τελικό με 14.425 βαθμούς, σε πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6.1. Έτσι η Μιλλούση, η οποία ως γνωστόν έχει εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, κατέκτησε το δεύτερο κατά σειρά μετάλλιο για την Ελλάδα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, μετά από αυτό του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους.

    Την δεύτερη θέση στη δοκό ισορροπίας με 14.175 βαθμούς πήρε η Ισραηλινή Βαλέρια Μακσιούτα, ενώ τρίτη ήταν η Μπρίτανι Ρότζερς από τον Καναδά με 13.525 βαθμούς.

    Έκτος στο μονόζυγο ο Βλάσης Μάρας

    Αν και πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση των προκριματικών, τελικά ο Βλάσης Μάρας δεν μπόρεσε να βρεθεί στα μετάλλια του μονόζυγου στο διεθνές μίτινγκ της ενόργανης γυμναστικής, Challenge Cup που φιλοξενήθηκε στο Κότμπους της Γερμανίας.

    Ο Μάρας, σε πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6.7 συγκέντρωσε 14.400 βαθμούς και περιορίστηκε στην 6η θέση, με τον Ολλανδό Έπκε Ζοντερλαντ να κατακτά το χρυσό μετάλλιο με 15.725 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Αμερικανός Πολ Ρούγκερι (15.525) και στην τρίτη ο συμπατριώτης του, Τζον Ορόζκο (15.375).

    [05] «Ο χρόνος εξαντλείται», προειδοποιεί το Ιράν ο Μπαράκ Ομπάμα

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα που βρίσκεται στη Σεούλ για τη διεθνή σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια, προειδοποίησε ότι ο χρόνος εξαντλείται σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίλυσης της διένεξης του Ιράν με την δύση σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

    «Για άλλη μια φορά, υπάρχει μια πιθανότητα διπλωματικής επίλυσης η οποία προσφέρει στο Ιράν πρόσβαση στην ειρηνική πυρηνική ενέργεια ενώ καθησυχάζει τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας», είπε ο Ομπάμα μιλώντας σε νοτιοκορεάτικο πανεπιστήμιο στη Σεούλ.

    Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ότι εξετάζει την πιθανότητα να αποφασίσει περαιτέρω μείωση των πυρηνικών όπλων της χώρας του, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι η Ουάσινγκτον μπορεί να το επιτύχει διατηρώντας παράλληλα τις αποτρεπτικές της δυνατότητες και εκπληρώνοντας τις διεθνείς της υποχρεώσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 March 2012 - 6:30:30 UTC