Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δράσεις από τους δήμους για την αντιμετώπιση της φτώχειας
  • [02] Την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό, εξέφρασε ο πρόεδρος Χριστόφιας
  • [03] Ο Αλόνσο νικητής στο επεισοδιακό, λόγω καιρού, GP της Μαλαισίας
  • [04] Νέο φως στα αίτια της φαλάκρας και ελπίδες για θεραπεία από Έλληνα ερευνητή

  • [01] Δράσεις από τους δήμους για την αντιμετώπιση της φτώχειας

    Στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης, πληθαίνουν ολοένα οι δράσεις και οι κινήσεις για την ενίσχυση εκείνων που πλήττονται περισσότερο. Το ένα μετά το άλλο δημιουργούνται και λειτουργούν τα κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία, ακόμα και ιατρεία, με τους γιατρούς να παρέχουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.

    Για να καλύψει τις ανάγκες των δημοτών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα για την αγορά φαρμάκων, ο δήμος Ηλιούπολης δημιούργησε το «Φαρμακείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

    Και από το Φαρμακείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Ηλιούπολης στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο», του δήμου Νέας Ιωνίας, που είναι ένας από τους πρωτοπόρους δήμους σ? αυτήν την προσπάθεια. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο «Η Αλληλεγγύη», λειτουργεί από το Δεκέμβριο του 2011.

    Κοινωφελές Παντοπωλείο λειτουργεί και στην Ηλιούπολη, το οποίο αποτελεί μία σύμπραξη του δήμου και των κοινωνικών φορέων «ΕΔΡΑ» και «ΔΡΑΣΗ», και έχει ως σκοπό την κάλυψη με τρόφιμα, ρούχα ή άλλα είδη οικιακής χρήσης των οικονομικά αδύναμων κατοίκων του δήμου.

    Η δράση των δήμων για την ανακούφιση των πολιτών που αντιμετωπίζουν συνεχώς αυξανόμενες δυσκολίες δεν περιορίζεται όμως μόνο με το «στήσιμο» Κοινωνικών Παντοπωλείων αλλά παίρνει και άλλες μορφές. Ειδικότερα ο δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού προχώρησε σε συνεννόηση για την προμήθεια στους δημότες του φτηνής πατάτας και ελαιολάδου, χωρίς τη διαμεσολάβηση των μεσαζόντων.

    Και στον δήμο Διονύσου Αττικής αποφασίστηκε να συμμετέχει στο καταναλωτικό κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες».

    [02] Την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό, εξέφρασε ο πρόεδρος Χριστόφιας

    Την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό και την ευχή να ξεπεράσει τη νέα δοκιμασία της οικονομικής κρίσης, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του για την επέτειο της επανάστασης του 1821.

    Ο πρόεδρος Χριστόφιας, επίσης, ευχαρίστησε τον λαό και στην ηγεσία της Ελλάδας, "γιατί παρά τις δοκιμασίες που περνούν, παραμένουν αταλάντευτα στο πλευρό της Κύπρου και στον αγώνα που διεξάγει για απαλλαγή από την κατοχή".

    [03] Ο Αλόνσο νικητής στο επεισοδιακό, λόγω καιρού, GP της Μαλαισίας

    Ο Ισπανός οδηγός της Ferrari, Φερνάντο Αλόνσο, πρώτευσε στο γκραν πρι της Μαλαισίας, που διεξήχθη στην πίστα της Σεπάνγκ και ήταν το δεύτερο της εφετινής περιόδου. Δεύτερος ήταν ο Μεξικανός Σέρχιο Πέρεζ με Sauber-Ferrari, ενώ στην τρίτη θέση, όπως και στην Αυστραλία, τερμάτισε ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον, με McLaren-Mercedes. Να σημειωθεί ότι ο αγώνας διακόπηκε μετά τους πρώτους 8 γύρους για περίπου μία ώρα, λόγω σφοδρής βροχόπτωσης.

    [04] Νέο φως στα αίτια της φαλάκρας και ελπίδες για θεραπεία από Έλληνα ερευνητή

    Μια ομάδα ερευνητών στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Έλληνα καθηγητή δερματολογίας Γιώργο Κωτσαρέλλη, εντόπισε για πρώτη φορά ένα άγνωστο μέχρι σήμερα βιολογικό μηχανισμό που προκαλεί φαλάκρα. Η ανακάλυψη δίνει ελπίδες για την ανάπτυξη νέων θεραπειών που θα εμποδίζουν τις τρίχες να πέφτουν από το κεφάλι των ανδρών, ενώ, ακόμα καλύτερα, θα μπορούσαν ίσως ακόμα και να επαναφέρουν τα πεσμένα μαλλιά στη θέση τους. Ήδη άρχισαν να μελετώνται σχετικά φάρμακα και κρέμες που βρίσκονται κιόλας σε φάση κλινικών δοκιμών.

    Οι ερευνητές ανέλυσαν τα γονίδια που ενεργοποιούνται, όταν οι άνδρες αρχίζουν να μένουν φαλακροί. Βρήκαν, έτσι, ότι το επίπεδο μιας πρωτεΐνης-κλειδί, της προσταγλανδίνης D συνθάσης (PGD2), αυξάνεται μόνο στα κύτταρα των θυλακίων που βρίσκονται στις περιοχές του κεφαλιού χωρίς τρίχες. Τα πειραματόζωα που, μέσω της κατάλληλης γενετικής τροποποίησης, είχαν υψηλά επίπεδα αυτής της πρωτεΐνης, έμειναν τελείως φαλακρά, ενώ οι μεταφυτευμένες σε αυτά ανθρώπινες τρίχες σταμάτησαν να μεγαλώνουν, όταν η εν λόγω πρωτεΐνη ήταν αυξημένη.

    Όπως είπε ο Κωτσαρέλλης, εντοπίστηκε πλέον σίγουρα μία πρωτεΐνη που θα αποτελέσει στόχο για την θεραπεία της φαλάκρας. Το επόμενο βήμα, όπως είπε, θα είναι να βρεθούν ουσίες που επηρεάζουν αυτή την πρωτεΐνη, ώστε να εμποδιστεί η απώλεια των τριχών ή και να αναστραφεί. Μια τέτοια μελέτη όμως, όπως ανέφερε, θα πάρει κάποιο χρόνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 March 2012 - 12:30:27 UTC