Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποδράσεις στη Μονεμβασιά
  • [02] Μέτρα για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στην Κρήτη
  • [03] Οι Αυστραλοί δεν χρειάζονται και άλλους ταξιτζήδες
  • [04] Απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για ένα μήνα στον Θ. Γιαννακόπουλο
  • [05] Με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» η Τσ. Ιατρίδη
  • [06] Προφυλακιστέος ο 70χρονος που εισέβαλε οπλισμένος στη ΔΟΥ Αγ. Παρασκευής

  • [01] Αποδράσεις στη Μονεμβασιά

    Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος αναλαμβάνει ο δήμος Μονεμβασίας προκειμένου αυτός ο προορισμός να καταστεί μια από τις επιλογές του Έλληνα αλλά και ξένου ταξιδιώτη για τις καλοκαιρινές και μη αποδράσεις του.

    Είναι ουσιαστικά η πρώτη φορά που η δημοτική αρχή και συγκεκριμένα το νεοσύστατο τμήμα τουριστικής προβολής του δήμου, προχωρά σε συντονισμένη δράση προβολής της περιοχής.

    Σε πρόσφατη παρουσίαση του προορισμού σε Έλληνες δημοσιογράφους, τονίστηκε ότι πέραν των ταξιδιών γνωριμίας Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων με την περιοχή, θα υπάρξουν και προσπάθειες προβολής του προορισμού και στο εξωτερικό, καθώς, μέχρι στιγμής, το 95% του εισερχόμενου τουρισμού αφορά Έλληνες.

    Στην προσπάθεια αυτή, όπως τόνισε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος των ξενοδόχων Λακωνίας Δημήτρης Πολλάλης, στοιχίζονται και οι τοπικοί επιχειρηματίες της περιοχής ευελπιστώντας σε ένα καλύτερο αύριο. Να τονιστεί ότι αυτή την περίοδο οι πληρότητες των καταλυμάτων είναι οριακές για τη βιωσιμότητας τους, όπως τόνισαν τοπικοί επιχειρηματίες.

    Στην περιοχή λειτουργούν 164 επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, από τα οποία τα 38 είναι ξενοδοχεία και τα 126 ενοικιαζόμενα δωμάτια και κατανέμονται ως εξής:

    Στη Δ.Ε. Ζάρακα λειτουργούν 2 ξενοδοχεία και 9 ενοικιαζόμενα δωμάτια, στη Δ.Ε. Μολάων 3 ξενοδοχεία και 5 ενοικιαζόμενα δωμάτια, στη Δ.Ε. Ασωπού 2 ξενοδοχεία και 19 ενοικιαζόμενα δωμάτια, στη Δ.Ε. Μονεμβασιάς 26 ξενοδοχεία και 65 ενοικιαζόμενα δωμάτια, στη Δ.Ε. Βοιών 5 ξενοδοχεία και 28 ενοικιαζόμενα δωμάτια.

    [02] Μέτρα για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στην Κρήτη

    Το θέμα της ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού στην Κρήτη, συζητήθηκε την Πέμπτησε σύσκεψη που είχε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, με τους εκπροσώπους των ναυταθλητικών και ιστιοπλοϊκών συλλόγων του νησιού και αποφασίσθηκε μια σειρά μέτρων για την ενίσχυσή του.

    Κατά τη συνάντηση, τονίσθηκε από τους εκπροσώπους των συλλόγων ότι ο ναυταθλητικός και θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί μια καινοτόμα και φιλική προς το περιβάλλον τουριστική υπηρεσία, η οποία σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της κάθε περιοχής μπορεί να δώσει τη δυνατότητα να διαφοροποιηθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω το τουριστικό προϊόν της Κρήτης με σημαντικά οφέλη.

    Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ανέφερε ότι το νησί έχει όλα τα πλεονεκτήματα για να αναπτύξει τη συγκεκριμένη εναλλακτική μορφή τουρισμού.

    «Πρόκειται, ανέφερε, για μια πολύ σημαντική προσπάθεια που ξεκινάει, και το σημαντικό είναι ότι είμαστε όλοι μαζί για να αναπτύξουμε τον ιστιοπλοϊκό και ευρύτερα το θαλάσσιο τουρισμό στην Κρήτη. Με τη συνεργασία όλων μπορούμε να πετύχουμε την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος».

    Ειδικότερα, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης:

    - Θα διοργανωθεί συνέδριο για το ναυταθλητικό και θαλάσσιο τουρισμό στην Κρήτη

    - Η προβολή και προώθηση «Κρήτη - Ναυταθλητικός/Θαλάσσιος Τουρισμός» θα γίνει με ηλεκτρονική και έντυπη προβολή, με συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού, ναυτικά σαλόνια και συνέδρια

    - Διοργάνωση ενός μεγάλου ιστιοπλοϊκού γεγονότος, «Γύρος της Κρήτης»

    - Δημιουργία υποστηρικτικών υποδομών στους ομίλους.

    [03] Οι Αυστραλοί δεν χρειάζονται και άλλους ταξιτζήδες

    «Το επάγγελμα των αυτοκινητιστών οδηγών ταξί δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο ειδικοτήτων που προβλέπει το υφιστάμενο πρόγραμμα μετανάστευσης της Αυστραλίας». Με αυτήν τη διευκρίνιση, η πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, λίγες μέρες μετά την ευφορία που δημιουργήθηκε από δημοσιεύματα του Τύπου, για προσφορά εργασίας στη μακρινή χώρα σε Έλληνες αυτοκινητιστές οδηγούς ταξί.

    Τα εν λόγω δημοσιεύματα, όπως επισημαίνεται, είναι «ανακριβή» και δημιουργούν «λανθασμένες εντυπώσεις και προσδοκίες» στους ενδιαφερόμενους, καθώς το μεταναστευτικό πρόγραμμα της Αυστραλίας είναι μεν ανοιχτό σε άτομα από όλο τον κόσμο, αλλά με ειδικότητες και προσόντα για επαγγέλματα που είναι σε ζήτηση, στον κατάλογο των οποίων δεν περιλαμβάνονται οι οδηγοί ταξί.

    [04] Απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για ένα μήνα στον Θ. Γιαννακόπουλο

    Πρόστιμο 5.000 ευρώ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για δυσφήμιση του αθλήματος και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για ένα μήνα από την έκδοση και ανακοίνωση της απόφασης στον εκ των ιδιοκτητών της «πράσινης» εταιρείας, Θανάση Γιαννακόπουλο, ήταν η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ, μετά την καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

    [05] Με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» η Τσ. Ιατρίδη

    Την απόφασή της να συμπαραταχθεί με το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι η βουλευτής Δωδεκανήσου Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη, η οποία είχε διαγραφεί πρόσφατα από την Νέα Δημοκρατία.

    Σε δηλώσεις της η κ. Ιατρίδη υπεραμύνεται της επιλογής της να μη ψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο, επισημαίνοντας ότι τα δύο τελευταία χρόνια οι Έλληνες πολίτες εκβιάζονται και τρομοκρατούνται. «Αποφάσισα να συμμετάσχω στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για να δώσουμε ξανά δύναμη στην ελπίδα και αξιοπρέπεια στις ζωές μας», αναφέρει η κ. Ιατρίδη.

    [06] Προφυλακιστέος ο 70χρονος που εισέβαλε οπλισμένος στη ΔΟΥ Αγ. Παρασκευής

    Την προφυλάκιση του 70χρονου, ο οποίος χθες το πρωί εισέβαλε οπλισμένος με καραμπίνα, στην Εφορία Αγίας Παρασκευής, αποφάσισαν ανακριτής και Εισαγγελέας, μετά την απολογία του.

    Ο ηλικιωμένος, ο οποίος αντιμετωπίζει δύο κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες και τέσσερις πλημμεληματικού, δεν έπεισε, με την απολογία του και πήρε τον δρόμο για τις φυλακές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 March 2012 - 18:30:37 UTC