Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκινά η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου
  • [02] Ποινική έρευνα για τα επεισόδια στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ
  • [03] Πρόστιμα 14.721.500 ευρώ επιβλήθηκαν για αδήλωτη εργασία το 2011

  • [01] Ξεκινά η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου

    Tο χρονοδιάγραμμα και οι διαδικασίες αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Κώστα Μητρόπουλο.

    Από το ΤΑΙΠΕΔ έχουν ήδη ανακοινωθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη έξι μεγάλα σχέδια και διεθνείς διαγωνισμοί που αφορούν την αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, όπως, μεταξύ άλλων, του Ελληνικού, του IBC (Golden Hall) που θ' αξιοποιηθεί με τη μέθοδο της μίσθωσης για χρονικό διάστημα 90 ετών, της αξιοποίησης μεγάλης έκτασης της Κασσιώπης, 500 στρέμματα παραθαλάσσια στην Κέρκυρα, πώλησης ποσοστού της ΔΕΠΑ κλπ.

    Από πλευράς Ταμείου εκτιμάται ότι με την ολοκλήρωση του PSI και την υπογραφή της δανειακής σύμβασης το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στους διεθνείς διαγωνισμούς για την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου θα αυξηθεί, ενώ επισημαίνεται ότι ξεκινούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση υποδομών όπως λιμανιών κλπ με αποτέλεσμα να ανακοινώνεται μια διαδικασία αξιοποίησης περιουσίας του Δημοσίου ανά εβδομάδα.

    [02] Ποινική έρευνα για τα επεισόδια στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ

    Τη διενέργεια ποινικής έρευνας για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

    Η κ. Ράικου ανέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Χαρ. Λακαφώση, να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση με σκοπό να διαπιστωθεί αν στην υπόθεση των εκτεταμένων επεισοδίων από οπαδούς του Παναθηναϊκού προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων και να εντοπίσει τους υπεύθυνους.

    Η εντολή που έχει ο κ.Λακαφώσης είναι να συλλέξει στοιχεία και να εξακριβώσει αν στην υπόθεση προκύπτουν ποινικές ευθύνες των αρμοδίων της ΠΑΕ, αλλά και των αρμοδίων της διοίκησης του Ολυμπιακού Σταδίου για την έκρυθμη κατάσταση που δημιουργήθηκε και είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα.

    Παράλληλα, η κ. Ράικου ζητά να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες κάθε άλλου τρίτου αρμόδιου, για τα μέτρα ασφαλείας ενόψει του ντέρμπι.

    [03] Πρόστιμα 14.721.500 ευρώ επιβλήθηκαν για αδήλωτη εργασία το 2011

    Το ποσό των 14.721.500 ευρώ καταλογίστηκε συνολικά σε βάρος υπόχρεων εργοδοτών το 2011, για περιπτώσεις ανασφάλιστης εργασίας, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, σχετικά με τα μέτρα για τη μείωση της ανασφάλιστης εργασίας.

    «Από τους επιτόπιους ελέγχους που διενεργήθηκαν συνολικά από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και από τα αρμόδια Ελεγκτικά Όργανα των υποκαταστημάτων και παραρτημάτων, για το έτος 2011 συντάχθηκαν 13.302 Πράξεις Επιβολής Προστίμου Ακαταχώριστων Εργαζόμενων (ΠΕΠΑΕ) και καταλογίστηκε το ποσό των 14.721.500 ευρώ σε βάρος υπόχρεων εργοδοτών», αναφέρεται στο έγγραφο του κ. Κουτρουμάνη.

    Το υπουργείο, ωστόσο, δηλώνει ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς το ποσό που έχει εισπραχθεί, διότι αφενός μπορεί να έχουν υποβληθεί ένδικα μέσα και αφετέρου οι εκάστοτε ρυθμίσεις καθυστερούμενων οφειλών προβλέπουν μειώσεις των αυτοτελών προστίμων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 March 2012 - 14:30:27 UTC